Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2010, 08:27
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evren teorisine ateist yorum (Stephen Hawking)

Evren teorisine ateist yorum

İngiliz fizikçi ve evrenbilimci Stephen Hawking, yeni kitabında ‘Evren’in var olması için Tanrı’ya gerek olmadığını’ öne sürdü

İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in Amerikalı fizikçi Leonard Mlodinow ile birlikte yazdığı ve 9 Eylül’de piyasaya çıkacak olan “The Grand Design” (Büyük Tasarım) isimli kitaptan bazı bölümler, Times gazetesinin bilim ekinde yayımlandı. Hawking kitapta, “Yerçekimi kanununun varlığı, Evren’in kendisini yoktan var etmesine olanak tanıyor. Evren’in ve bizim var olma nedenimiz ‘kendi kendini yaratmadır’. Tanrı’nın fitili ateşleyip Evren’i harekete geçirmesine gerek yok” diyor.

Bu ifadeler, Hawking’in 1988’de yazdığı “Zamanın Kısa Tarihi” isimli kitabındaki sözlerinden belirgin biçimde farklılık gösteriyor. Hawking bu kitabında, “Tamamlanmış bir teoriye ulaşırsak bu insan aklının nihai zaferi olacaktır. Çünkü o zaman Tanrı’nın düşüncelerini bileceğiz” demişti. Hawking, geçen haziran ayında yaptığı bir açıklamada ise “Soru şu: Evren’in oluşma şekli Tanrı tarafından bizim anlayamayacağımız nedenlerle mi seçildi yoksa bilimin kurallarıyla mı belirlendi? Ben ikincisine inanıyorum. İsterseniz bilim yasalarını ‘Tanrı’ olarak adlandırabilirsiniz. Ama bu görüşüp soru sorabileceğiniz bir Tanrı olmaz” demişti.

http://www.milliyet.com.tr/evren-teorisine-ateist-yorum/yasam/haberdetay/03.09.2010/1284388/default.htm

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 03-09-2010, 08:55
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Milletin Yorumlarina bakin hem komik hemde icler acisi ?

Biri diyorki Suana Kurani Gönderin diye acaba kendiler okuyor mu ??

http://yorum.milliyet.com.tr/Yorumla...rKod=G_1284388

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 03-09-2010, 08:56
Voltaire Darwin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Voltaire Darwin Voltaire Darwin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

VoLDeMoRT´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Milletin Yorumlarina bakin hem komik hemde icler acisi ?

Biri diyorki Suana Kurani Gönderin diye acaba kendiler okuyor mu ??

http://yorum.milliyet.com.tr/Yorumla...rKod=G_1284388
Sayın Voldemort,

Ben de yorumlara koptum zaten

Yaşamı en değerli kılan yanı, bir sonu olduğunu ve bir tekrarı olmadığını bilmektir....
Alt 03-09-2010, 13:48
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Stephen Hawking bu konuda bugüne kadar üstü örtülüde olsa bu düşünceyi savunuyordu; bu netlikle söylemesi harika ama geç kalınmış birşey. Hatta daha net olmalı Dawkins gibi. Bilim adamları egemenler ve patronlar için bilim yapmayı bırakarak sömürüye ve kandırılmışlığa son verme adına bir çaba içersinde olmalıdırlar.

Aristo mistik, dinsel bir inancı olmayan biriydi ama madenin hareketini ve dönüşümünü etki tepki bağlamında kavramasına rağmen, ilk olarak(zamanında başlangıcında) maddenin harekete geçmesi, ivmelenmesi için dışardan bir kuvvete gereksinim duyduğunu düşünüyordu; onun tanrı çıkarımı buydu. Oysa ne Einstein ne Stephen Hawking böyle bir açmazla karşı karşıya; çünkü madde denilen aynı zamanda enerjidir, o yüzden dışarı kaynaklı bir enerjiye ihtiyaç duymaz. Bir gram madde de bir tanker(petrol taşıyan gemi) petrolün yanmasıyla ortaya çıkacak ısıya eşdeğer enerji olduğunu duymuştum.

Diğer bir hatalı algılama ise herşeyin bir başlangıcı olduğu önermesiyle evrene ve maddeye de bir milat, başlangıç addetmek gereği duyulması. Bunu da Big bang denen bir teoriyle karşılamaya çalışıyorlar; oysa çıktığından beri eksiklerini eklemelerle kapatmaya çalışmasına rağmen yamalı bohçaya dönen teori hala ortaya net birşey koyamamaktadır ve dincilerin ekmeğine yağ sürmektedir. Gerçek yaklaşım Materyalist teoridir; madde hep vardı, hep var olacak.

Big Bang, akıllı tasarımın fizikteki karşılığıdır.
Alt 03-09-2010, 14:10
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

o yorumlarda mantıklı olanlarda var. Ben mesela şu yorumu begendim.

Bir arabanın motor pistonu acaba arabnın kendinden haberdarmıdır? Kendisi sadece iner-çıkarken aslında arabaya dairesel bir moment kazandırdığını bilmez. Ve bu arabada daha karmaşık bir düzendedir. Aynı şekilde tanrı insanın beyin tasarımınından doğan bir gereksinimdir. tümevarım-tümdengelim gibi prensiplerine göre oluşmuş bir tekilliktir. Gerçeklik ise aslında iki ucu bilinmeyen diğer gerçeklerle çevrilmiş sınırlı bir alandır. Bu alanı ne kadar genişletirsek genel tasarıma o kadar yaklaşabiliriz
Alt 03-09-2010, 14:27
noripcord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
noripcord noripcord isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

milliyetin okuyucu kitlesinin bu kadar yobaz olduğunu bilmiyordum, yorumlar sayesinde öğrendim.
Alt 03-09-2010, 15:04
Thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Thunder Thunder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Siz de takdir edersiniz ki toplum henüz bu tür düşünceleri tartışmaya yeterince hazır değil.

Şimdilik halk arasında küçük tepkiler doğuran bu düşünce, bakalım Türk bilim dünyası tarafından nasıl kaşılanacak.

Kısa adı TÜBİTAK olan, ''TÜRKİYE ÜMMET BİLİMİ TEKNİK AKADEMSİ'' bakalım ne yorum getirecek.

2009 Darwin yılındaki skandal hala akıllarda.

Hele Hawking'in bir kitabı gelsin, siz görün o zaman yaygarayı.

Evrenin, dünyanın vs. yaratılışında bir hokus-pokus aramak bence bilime yapılmış en büyük hakarettir.

Bu arada, muhtemelen Kuran'ı eline alıp doğru düzgün okumamış bir kimsenin ''Şuna Kuran'ı gönderin!'' demesi de çok gülünç ancak bir o kadar da düşündürücü.

Saygılar,

... ve insan Tanrı'yı yarattı ...
Alt 03-09-2010, 15:05
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Milliyet gazetesi bu konuyu haber yapmış, bravo...
En azından kütüphanemize kazandıracağımız bir kitap hakkında fikir sahibi olduk...

Değilse nereden duyacaktık yeni Hawking kitabını, gökten vahiy mi beklemeliydik?

Çıkar çıkmaz alacağım bir eser.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 03-09-2010, 15:12
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

noripcord´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
milliyetin okuyucu kitlesinin bu kadar yobaz olduğunu bilmiyordum, yorumlar sayesinde öğrendim.
Ne bekliyorsun ki; televizyonları ne ki gazetleri ne olsun? Ayrıca eğitim seviyemiz ortada. Eğitimli insanlarımızın da büyük bir kısmı zaten yaratılışçı.

Seni üzmek istemem ama asıl hayal kırılığını, öğretmenlerin ne halde olduğunu bilsen yaşardın. Kız ile erkeği yan yana oturtmayanlar, okullar karma diye kızını liseye göndermek istemeyenler, ne caiz ne değil tartışmaları-asrı saadet ve şanlı osmanlı hikayeleri ile gün geçirenler, hiç kitap okumayanlar, bir cilt hastalığına hocayı gitmeyi tavsiye edenler(ki üçü birden aynı anda söyledi), doğru düzgün günahı olmadığı halde cehennemden bahsedildi mi resmen depresif bir hal alanlar, harun yahyayı öve öve bitiremeyenler, kürtlere özgürlüğü savunduğu halde kuranın kadına uyguladığı ayrımcılı görmeyip meb izin verse bende kapanırım diyenlerle dolu meb. Ha birde nurcular var; nerdeyse tüm müdür, müdür yardımcıları onlardan.

sevgiler, saygılar
Alt 03-09-2010, 18:56
Joe Joe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu kitabı duydugum iyi oldu.Milliyetide tebrik etmek lazım böyle bir haber yaptıkları icin.

Önerilen Siteler