Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-05-2006, 12:05
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Devlete Hitabe

DEVLET'E HİTABE
Ey Türk devleti, birinci vazifen, vatandaşlarına hürmet ve hizmet etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temelin üzerine kurulu demokratik düzen, senin en kıymetli hazinendir.

Geçmişte olduğu gibi bugün de seni bu vazifenden saptırmak, seni vatandaşlarına hürmet ve hizmet yerine tahakküm etmeye davet edenler olacaktır. Kendi ideolojik saplantıları veya çıkarları nedeniyle demokrasi düşmanı kimi güçler ve vatandaşlarına hep tepeden baktıkları için hiçbir zaman onların teveccühünü ve oyunu kazanamamış bir kısım siyasiler, seni milletin meşru temsilcilerine karşı tahrik etmeye çalışabilirler. Milletin iradesini, cebren ve hile ile safdışı bırakmaya kalkabilirler.

Bu demokrasi düşmanlarını dinlemeyecek, elinin tersi ile iteceksin. Vatandaşın iradesini her şeyin üstünde tutacak, bu iradeden başka bir yerden icazet almayacaksın. Demokrasiye ihaneti, en büyük suç sayacaksın.
Dahası, vatandaşların her ne görüşte, inançta ve kimlikte ise, onları öyle kabul edip haklarına saygı gösterecek, hiçbirini hor görmeyeceksin. Kimsenin inancına, diline, kültürüne ve yaşam biçimine karışmayacaksın. Vatandaşlarının başörtüsüne de mini eteğine de, camisine de meyhanesine de müdahale etmeyeceksin. 'Kamusal alan' dediğin ve adı üstünde 'kamu'ya, yani halka ait olan alana, bütün vatandaşlarını buyur edecek, hiçbirine hürmette kusur etmeyeceksin.

Eleştiri almayı bileceksin. Eğer birileri sana kalkar da "geçmişte şöyle hatalar yaptın" derse, onu hapse atıp susturmaya kalkmayacak, dinleyeceksin. Her devlet hata yapar, sen de yapmışsındır, bunu kabul etmekten çekinmeyeceksin. Mağrur olmayacaksın; dedelerimizin dediği gibi, "senden büyük Allah var". Ve dahası, muasır ecnebilerin dediği gibi, Allah'ın her insana bahşettiği, çiğnenemez, kaldırılamaz "insan hakları" var. Bu hakları kendi egemenliğinin üstünde görecek, ancak bu haklara olan saygın nispetinde meşru bir egemenliğe sahip olacağını unutmayacaksın.

Halkının egemenliğinin seninkinin üstünde olduğunu bileceksin. Eğer halkın ve onun meşru temsilcileri, senin egemenliğinin bir kısmını uluslararası kurumlara devretmeye karar verirlerse, buna direnmeyecek, bu yola taş koymayacaksın. Kendini, vatandaşlarını daha özgür, güvenli ve mutlu yapmaya adayacak, bunun için var güçle çalışacaksın.

Muhtaç olduğun kudreti, bugüne dek boşa harcadığın kaynakları verimli kullanmaya başlayarak toparlayabilirsin. Vatandaşlarını takip edip fişleyerek, onları binbir türlü yöntemle "hizaya getirmeye" çalışarak, verimsiz ekonomik tesisler açıp bunları inadına ayakta tutarak, kendi kurumlarını "arpalık" haline getirerek veya yolsuzluklara göz yumarak çarçur edilmiş kaynakları; artık sadece ülkeni kalkındırmaya ve vatandaşlarının eğitim, sağlık ve refah düzeylerini geliştirmeye kullanacaksın.

Bütün bunları yaparsan, hem kendi vatandaşlarının hem de uluslararası camianın güven ve saygısını kazanmış, dolayısıyla 80 küsur yıldır seni endişelendiren müstevlilerden, dahili ve harici bedhahlardan kurtulmuş olursun. Rahata erip huzura kavuşursun.

Aslında son yıllarda tüm bu hedeflerde önemli adımlar attın, az zamanda büyük işler başardın. Ama yolun daha yarısındasın. 2006'da lütfen geriye değil, ileriye doğru yürü. Başaracağına tüm yüreğimle inanıyorum ve arkandayım.

Bir vatandaşın

http://www.mustafaakyol.org/archives..._mesajlari.php
Alt 21-05-2006, 02:37
Üye Değil

Standart Re: Devlete Hitabe

GENÇLİĞE HİTABE

* * * *Sayın baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir çağın öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.

* * * Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

* * * Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uygarlığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır.

* * * Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum.

* * Ey Türk gençliği ! Birinci ödevin ; Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini, sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır .

* * *Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel, senin en değerli güven kaynağındır. Gelecekte de, yurt içinde ve dışında, seni bu kaynaktan yoksun etmek isteyen kötücüller bulunacaktır . Bir gün, bağımsızlığını ve cumhuriyetini savunmak zorunda kalırsan; ödeve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanaklarını ve koşullarını düşünmeyeceksin! Bu olanaklar ve koşullar çok elverişsiz olabilir. Bağımsızlığına ve cumhuriyetine kıymak isteyecek düşmanlar , bütün dünyada benzeri görülmedik bir utku kazanmış olabilirler. Zorla ve aldatıcı düzenlerle sevgili yurdunun bütün kaleleri alınmış, bütün gemilikleri ele geçirilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesine düşman girmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve daha korkunç olmak üzere, yurdunda, iş başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık içinde olabilirler. Üstelik, hainlik de yapabilirler . Daha kötüsü, iş başında bulunan kişiler, kendi çıkarlarını, yurduna girmiş olan düşmanların siyasal erekleriyle birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezgin ve bitkin düşmüş olabilir.

* * * Ey Türk geleceğinin gençliği! İşte, bu ortam ve koşullar içinde bile ödevin, Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır ! * Bunun için gereken güç, damarlarındaki soylu kanda vardır!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *M.K.ATATÜRK
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Söylev'den, 20 Ekim 1927

Hiramusta,

Sen o devlete hitabeyi bırak şu hitabeye bak.Ne diyor: İktidara sahip olanlar
aymazlık,sapkınlık ve hatta ihanet içinde bulunabilirler.Devamında bu iktidar sahipleri kendi kişisel çıkarlarını düşmanların siyasi emelleriyle birleştire-
bilirler diyor.Bunların nasıl iktidara geldiklerini hepimiz biliyoruz.F.Gülen'
in nerede yaşadığını da biliyoruz.Onun için diyorum ki laik demokratik cumhuri
yeti suçlayacağınıza bu hain işbirlikçileri suçlasanız daha iyi olmaz mı?Bak
yıl 1927.Yıl 2006.Ve bu söylev halen geçerliliğini korumaktadır.Bağımsızlık
ve özgürlük benim karekterimdir diyen Atatürk bu memleketi Türk gençliğine
emanet etmiştir.Türk gençliği de şuna emin ol ki bu emanette ihanet etmeye-
cektir.O gücü o kudreti Türk gençliği kendinde görmektedir.Bundan kuşkumuz
yoktur.Ne demiş atalar:''İt ürür,kervan yürür...''
Alt 21-05-2006, 02:50
Üye Değil

ya ne kadar güzel bi hitabe yazmış bizlre atam. Her devre hitap ediyor.
Alt 21-05-2006, 08:25
Üye Değil

Sürekli okuduğum bir sitenin açılış sayfasında şu yazı vardır:

ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİR DUVAR SÜSÜ DEĞİL, ERKEN UYARI SİSTEMİDİR.

Atatürk'ün sözlerini, yazdıklarını deforme ederek buraya asanlara, *inandıkları din kitabı, risaleler vs. de deforme edilerek cevap verilecektir. Bu da benim dinci kesime erken uyarımdır.
Alt 21-05-2006, 14:20
Kıdemli Üye

Arkadaşlar hiçbir siyasi görüşe yakın değilim.Zaten şahsımın düşünce ve inançları siyaset üstüdür.Hiçbir siyasi düşünce Onu kirletemez.Bu girişten sonra sizlere şunu sormak istiyorum.Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençleri 250 Milyar dolar borçla mı Vatanını bağımsızlığını ve Cumhuriyeti koruyacaklar.Bie bağımsızlık tablosu çizecek olursak,Türkiye dolar 1.70 değerindeyken mi daha bağımsızdır yoksa 1.40 değerindeyken mi?Borsa 10.000 seviyesindeyken mi daha bağımsızdır yoksa 40.000 seviyesindeyken mi?Gazetelerinde hergün ekonomik kriz yüzünden intihar haberleri olan bir Türkiye mi daha bağımsızdır,yoksa hergün yeni bir atılım,yenibir istihdam haberleri olan bir Türkiye mi daha bağımsızdır?Tek *şeritli yol yüzünden trafikkazaların da hergün 40-50 kişinin öldüğü bir Türkiye mi daha bağımsızdır yoksa yurdun dörtbir tarafınna duble yol inşa eden bir Türkiye mi daha bağımsızdır?Düşünceyi ifade etmenin yasalarla suç sayıldığı bir Türkiye mi daha bağımsızdır yoksa düşünce özgürlüğünün sağlanmasında büyük adımların atıldığı bir Türkiye mi daha bağımsızdır?Bence Türkiye düne göre daha bağımsız ve daha gelişmiştir.Ve Tayyip Erdoğan da Nejdet Sezer,Bülent Ecevit ve Deniz Baykala göre daha Atatürkçüdür.Anlayana...

Esen kalınız.
Alt 21-05-2006, 16:38
Üye Değil

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ve Tayyip Erdoğan da Nejdet Sezer,Bülent Ecevit ve Deniz Baykala göre daha Atatürkçüdür.Anlayana...
heeeh bu kadar saçmalık olur yaa... Tayyip Erdoğan Atatürkçüymüş.
"Anlayana..." demişsin. Evet anlaynadır Atatürkçülük sadece anlayana. Ama anlamak istediği gibi anlayana değil.

Bu konuya pek fazla söz söylemiyecem. Ama Ulu önderin 6 ilkesinden 2 tanesine bi bakalım:

1)Milliyetçilik
2)Laiklik

Sence bunlar Tayyip Erdoğan da var mı?
Alt 21-05-2006, 17:19
meas_0 meas_0 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

birde bursa hitabesini okuyun asıl bomba orda
Alt 21-05-2006, 17:25
Üye Değil

" Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: “Demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!” Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!” İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"

M.Kemal Atatürk

Atamın ağzından bal akıyor. Ama bu nutku yapıp yapmadığı çok tartışıldı... Ama harika bir nutuk.
Alt 21-05-2006, 18:22
Kıdemli Üye

Atatürk'ün böyle bir söylevinin olabileceğine dahi inanmıyorum.

Milliyetçilik ve laikliğin tarifi zihniyetlere göre değişir.T.Erdoğanda milliyetçilikten ve laiklikten ne anladığını ifade etmiştir.T.Erdoğanın anlayışında Türklük üst kimliktir.Tıpkı Amerikalılık veya Osmanlılık gibi.T.Erdoğanın anlayışındaki laiklik ise toplumun bütün kesimlerini kucaklayan,inançlar arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit mesafede duran,din,inanç ve düşünce özgürlüğünün teminatı olan bir kavramdır.Chp nin laikliğinde ise katı sınırlar vardır.Chp nin laikliğinde kamuyu kamuya sokmama anlayışı vardır.Halkını bölen ve halkın bir kısmına düşman gözüyle bakılan,yok edilmesi gerekir göüyle bakılan bir anlayış vardır.Bana hangisini tercih edersin diye soracak olursanız,tabiki insancıl olan T.Erdoğanın yorumunu tercih ederim derim.(beni zorla siyasete sokuyorsunuz ya helal olsun size )

Esen kalınız.
Alt 21-05-2006, 18:54
Üye Değil

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk'ün böyle bir söylevinin olabileceğine dahi inanmıyorum.

Milliyetçilik ve laikliğin tarifi zihniyetlere göre değişir.T.Erdoğanda milliyetçilikten ve laiklikten ne anladığını ifade etmiştir.T.Erdoğanın anlayışında Türklük üst kimliktir.Tıpkı Amerikalılık veya Osmanlılık gibi.T.Erdoğanın anlayışındaki laiklik ise toplumun bütün kesimlerini kucaklayan,inançlar arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit mesafede duran,din,inanç ve düşünce özgürlüğünün teminatı olan bir kavramdır.Chp nin laikliğinde ise katı sınırlar vardır.Chp nin laikliğinde kamuyu kamuya sokmama anlayışı vardır.Halkını bölen ve halkın bir kısmına düşman gözüyle bakılan,yok edilmesi gerekir göüyle bakılan bir anlayış vardır.Bana hangisini tercih edersin diye soracak olursanız,tabiki insancıl olan T.Erdoğanın yorumunu tercih ederim derim.(beni zorla siyasete sokuyorsunuz ya helal olsun size )

Esen kalınız.
Seni kimse siyasete zorla sokmuyor. Bişey söledin on uaçıkla. Milliyetçilik kavramı Atatürkçülüte asla mhp'nin ki gibi deildir. "Ne mutlu Türküm diyene" sözünden anlayabilirsin. Kendini türk hisseden herkes Türktür.
Geçelim laikliğe. Demek chp'ninki baskıcıymış ya bu kadar komik olamaz. Tayyipin ki insancılmış hoşgörymüş. Sana zihin açıklığı diliyorum. Kendi taarfından anlamaya devam et...

Önerilen Siteler