Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-09-2010, 14:16
imansiz imansiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allahin yanlis adalet anlayisi !!!!

Bakara Sûresi...

ayet 178:
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.

Bu ayet basli basina dinden cikartmaya(ahlak ve adalet anlayisi yeteri kadar gelismis kisiler)yetecek bir ayet...

Diyorki mevla hure karsi hur yani ben hur birinin hur kizini oldurdum karsiliginda sende benim hur kizimi oldurebilirsin.

Yada ben senin bir koleni oldurdum karsiliginda sende benim kolemi oldurebilirsin????

Soylede dusunmek lazim hic erkekten bahsedilmiyor erkege ait olan mallardan yani esya degeri olan kadin ve koleden bahsediliyor .Yani ben senin deveni oldurursem sende benim devemi oldurebilirsin ayni sey kadin ve kole icinde ayni...Islamin kadina verdigi degerde bu ayette apacik ortada aslinda kara carsafi gecirip islam kadina ozgurlugunu vermistir diyen beyni yikanmis ninjalarin duymasi okumasi lazim bu ayeti...

Bu ayeti okuyup uzerinde saatlerce dusunebilirsin dallanip budaklaniyor her yere dokunuyor.Islamda kolelik kaldirilmistir diyenlere tokat gibi gelecek bir ayet.Ne koleligi kaldirilimis pardon?Apacik kolenin insan sayilmadigi bu ayette ortada...

Ayetin ikinci kismi dahada enteresan diyorki oldurulen kisinin varisleri (bu kisim hur erkekler icin gecerli)kardesi yada cocuklari oldureni bagislayabilir....VAAAAAAAYYY ANASINI BEEE....

Diyelimki cok zengin bir aileyiz babamiz milyarder fakat bize zirnik koklatmiyor diyorki calisin kendiniz kazanin esoglesekler size her turlu egitim imkanini sundum okuyun adam olun ama hazira konmak yok mal varligimi mehmetcik vakfina bagislamayi dusunuyorum...

Kardeslerle bi toplanti yaptik bi kiralik katil tuttuk 50 000 lira verdik dedikki 25 000 i senin yakalandigin zamanda 25 000 lira kan parasi vermen sartiyla seni affedecegiz anlastik adam gitti babayi oldurdu derken polis geldi ivir zivir seriat mahkemesine geldi zanli hakim dediki bu sahsi oldurdunmu sahis evet dedi simdi cocuklara dondu hakim sordu bu sahis hakkinda ne dusunuyorsunuz ??cocuklarda dediki hakim bey cok uzgunuz ama olmus bi kere giden geri gelmiyor bu sahis bize 25 000 lira verirse kan parasi kendisini bagisliyoruz...hoooppp eleman serbest cocuklar milyarder....

Yada hakim bey bu sahis bizim babamizi oldurdu bizde bu sahsin babasinin oldurulmesini istiyoruz....gelde cik isin icinden....

Iste yuce adelet sembolu cenabi mevlamin delik desik adelet anlayisi....

Islama inananlarin her yerde orasinin burasinin farkli oynamasinin sebebi nerden tutsan elinde kalan ilkel kitap kurani kerimdir aslinda...hic bir verdigi hukum akla mantiga sigmiyor kendi kendiyle celisiyor...

Degerli alim musluman kardeslerime danismak istiyorum bu ayetin icinden nasil cikicaksiniz???Nasil bir mantikli aciklamaniz var??/
Alt 23-09-2010, 14:23
ednz ednz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Siz bağnazlar saçma sapan tefsirleri alıp alıp tez sunuyorsunuz. Yok böyle bir şey, hem varsa da dönemin koşulları gereğidir." şeklinde gelecek tepkilere hazır ol arkadaşım.
Benim anlamak da zorluk çektiğim savunmalardan biridir aslında bu 'dönemin koşulları' durumu. Bu fikirle ayakta kalmaya çalışan düşünceler, 'yüce kitabın' reforma ihtiyacı olmadığını, her şeyin şimdiki durumu da açıkladığını öne sürerler.

Ve yine hep savunulan islâmın mantık dini olduğudur ancak bu anlamsızlıklara "Allah bilir" şeklindeki yaklaşımlar, kişilerin nasıl etkiler altında olduğunu ve düşünmekten korktuğu için tabuları sorgulamadığını gösterir.
Teşekkürler bu anlamlı suâl için.

Saygılar

Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır. -Bernard Shaw
Alt 23-09-2010, 14:32
denklem denklem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

köleye karşı köle
hüre karşı hürse
köle hürü öldürürse ne olacak?
Alt 23-09-2010, 14:46
Üye

denklem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
köleye karşı köle
hüre karşı hürse
kole hur'u oldururse kole oldurulur tamam kabul ama hur koleyi oldururse olduren hur'un kolesi oldurulmesi gerekir...olan garib sucu olmayan koleye oluyor yine...

pakistanda olmasi lazim adam kiza tecavuz ediyor ceza olarak kisasa kisas yasalari geregi kiza tecavuz eden adamin karisi kizina tecavuz edilen adama veriliyor....olay gercektir kuranin adalet anlayisina hic ters dusmeyen bir ceza yontemi....
Alt 23-09-2010, 15:24
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

denklem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
köleye karşı köle
hüre karşı hürse
Kölenin öldürene denk akrabası fidyesi verilerek hür yapılıp öldürülebilir. Yada cezayı kölenin sahibi çekebilir. Sonuçta adı üzerinde köle; düşünme, karar verme, hatta sahibine sormadan yaşama hakkı bile olmayan bir canlı.

İmansız Kardeşim, mükemmel bir başlık, çok iyi bir konu işlemesi, tebrik ediyorum.

Saygılar
Alt 23-09-2010, 18:01
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu başlık ve konu ile ilgili cevap yazacak mümin arkadaş aranıyor.
Alt 23-09-2010, 18:39
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Bakara 178 Yok böyle birşey, varsada o dönemin koşulları gereğidir.

Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz.Maide 38
Yok böyle birşey, varsada o dönemin koşulları gereğidir.

Birer, ikişer, üçer, dörder alın. yada cariyelerinizle yetinin.

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve bütün mü’minlerin hanımlarına söyle: Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar. Ahzab 59
Alt 23-09-2010, 19:05
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bilge Engin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu başlık ve konu ile ilgili cevap yazacak mümin arkadaş aranıyor.
Olaya mümin gözüyle bakıyorum: Kuran ne derse dogru der. Hem bu o dönemin şartlarına göre gelen bir ayettir. Yani aslında olması gerekende budur. Bence bir sorun yok ayette.

Not:Tefsirlere de bakmanız lazım...
************************************************** **

Olaya kendi gözümle bakarsam resmen rezillik... Yahu saçma sapan bir ayet. Evrensel oldugu söylenen bir kitaba yakışmıyor.
Alt 23-09-2010, 19:27
Üye

andra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Bakara 178 Yok böyle birşey, varsada o dönemin koşulları gereğidir.

Hırsızlık yapan erkek ve kadının ellerini kesiniz.Maide 38

Birer, ikişer, üçer, dörder alın. yada cariyelerinizle yetinin.

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve bütün mü’minlerin hanımlarına söyle: Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar. Ahzab 59
Eger muslumanlar o donemin kosullari geregidir diye kiviriyorlarsa bu bilsinlerki o ilkel kitap o donemin kosullarindan ileriye gidemiyor zaten...o yuzden kuran yasalarini uygulamaya calisan ulkeler gelismis modern milletlerin ayaklarinin altinda...

bir kitap kiyamete kadar gecerliyim diyorsa yazildigi gunden kiyamet kopacagi gune kadar dunyaya hakim olacak ongorude yazilmis olmali ...ama gel gelelim gunumuz muslumanlari cagdisi olan kurani kerimin aciklarini kapatmak icin boyle yontemlere basvuruyorlar....

o donemin kosullari geregidir diyen veya diyecek muslumanlara sorum su yukarida yazan ayet o donenmdede olsa bu donemdede olsa kisisel olarak size uygun adaletli bir ayetmi?

yani ben senin koleni oldurursem sen benim kolemi oldurebilirsin?bana hic bisey olmaz????bu adaletmi??

ben senin kizina tecavuz edersem karisiliginda ben hic ceza almam yasa benim kizimi yada karimi sana verir????eeee ben suc isliyorum karim kizim kolem cezasini oduyor....

bu aslinda allahin (inandiginiz)ne kadar adaletsiz ve yanlis oldugunun ispati ayni olayi ademle havvayi cennetten kovarkende yapti onlara ceza vermek icin onlari dunyaya yolladi cunku suc islemislerdi eeee biz cocuklari olarak neden cennette degiliz o zaman???adem suc islesin cocuklari da onlar gibi dunyada ceza ceksin cennetten kovulmus olarak...

bu iste bir yanlislik var....
Alt 23-09-2010, 19:29
axial
Üye Değil

Müslümanların bu konuda yazabilecekleri birşey yoktur . Bir iki sazan çıkıp belki birşeyler yumurtlar ama çoğu zaten işin içinde bir gariplik olduğunu sezmekte fakat korkusundan dillendirememektedirler..

Önerilen Siteler