Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-10-2010, 00:54
Al-ilah Al-ilah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Dinsel İnancımdan Kurtuluş Hikayem

Ben dinsel inancımdan şöyle kurtuldum annem babam 5 vakit namaz kılan insanlar 13 -14 yaşıma kadar onların dinsel baskıları altında yaşadım namaz kıl yaz olunca hacıya hocaya git yatmadan dua et gibi saçma sapan şeyler ......
7.sınıftayken beni sevmeyen tek hoca din dersi hocasıydı çünkü her sorumla onu kitliyor ve cevap eremez hale getiriyordum bu noktada şuna değinicem allaha inanan insanların bazı şeyleri kendilerininde gördüğü halde kendi kendilerini o allah denen yüce varlık korkusuyla kandırıyorlar örneğin şu
Birgün hocaya sorduğum soru şu neden dünya bir anda değilde 6 günde yaratıldı yoksa allahın buna yetecek gücü yok muydu bunu münasıp bi dille hocaya sordum bana dediği cevap şuyduİ; "ALLAH'IN BİR BİLDİĞİ VARDIR." dediğim gibi insanlar bazı şleyleri gördükleri halde kendilerini küçüklükten beri benimsedikleri bu sözle kandırıyorlar neyse benim hikayeme geri dönelim sürekli evdeki kuranın türkçesini okuyup bir anlam çıkarmaya çalışıyordum ama herşey okadar anlamsızdıki sorular birdi bin oldu..... en sonunda çaplı bir araştırmaya girmemye karar verdim ama içimde hala bir allah korkusuv vardı o sıralar iyice araştırdım kitapla rokudum ve aradan biraz vakit geçince yani 15 yaşıma geldiğimde gözüm iyice açılmaya başladı ama hala içimde bir allah korkusu var ya varsa ya ozaman ne olacak dedim sonra biraz ara verdim yakaşık 7-8 ay kadar sonra tekrar araştırıyordum (bu ara verdiğim sırada ateistim tabi) turan dursun.com la karşılaştım 16 yaşımda ve artık özgür düm ne muhammet denen ne olduğu belli olmayan bir krallık kuran aradan binlerce yıl geçtiği halde hatırlanan o adam artık bir hiçti benim için allah ise zaten görünmeyen bir varlık o na nasıl inanayım ki kuran ise muhammet denen o adamın kendi krallığı menfatine yazmış olduğu saçma sapan bir kitap işte böyle bu yazıyı buraya yazmamın nedeni nedeni asıl bölümüne yazma yetkimin olmaması
Alt 12-10-2010, 01:00
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger Al-Ilah;

Sende herkes gibi, sana verilen degerleri koruma/kollama v.s. yerine; sorgulamanin yararlarini gormussun. 10 mesaj kotasini doldurdugunda, yoneticiler, bu basligi gereken yere tasirlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-10-2010, 14:49
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

hmm. meşhur al-ilah sizmisiniz ?

Tanışmak isterim doğrusu

Hoşgeldiniz...
Alt 12-10-2010, 16:37
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Alilahsizlar arasina hos geldin al-ilah

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 12-10-2010, 22:24
SonAkbaba SonAkbaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu 6 gün olayı aslında Mezopotamyadaki bir dini kabule dayanıyor diye hatırlıyorum. Hoca en basıt cevabı seçmiş anlaşılan gerçi içinden de ne güzel cevap verdim diye de övünmüştür. Hep öyle oluyor çünkü. Soru sorarsın cevap verirler, saçma maçma önemli olan cevap vermek ağzımdan çıkanı kulağım duyuyor mu diye sormak yok adamlarda.
Alt 13-10-2010, 00:40
Aday Üye

aslında bir etken daha var gerçekleri görmemde doğrusu en büyük etken o yüzdeleme yaparsak yüzde 90 abim sayesinde gözüm açıldı abim olmasaydı bugün şuan hala allaha dua ediyor muhammedi anıyordum burdan abime Teşekkür Etmek İsterim
Alt 13-10-2010, 00:43
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Al-ilah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aslında bir etken daha var gerçekleri görmemde doğrusu en büyük etken o yüzdeleme yaparsak yüzde 90 abim sayesinde gözüm açıldı abim olmasaydı bugün şuan hala allaha dua ediyor muhammedi anıyordum burdan abime Teşekkür Etmek İsterim
sevgili ay tanrısı hoş geldin abine ne kadar teşekkür etsen azdır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 13-10-2010, 13:22
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili Al-İlah hoşgeldin..

Öncelikle biraz geriye gittiğimizde, zaten isimlendirmelerin, adlandırmaların, modellemelerin kaynağına da varmış oluyoruz.

Bir çok tanrısal ve dinsel terimlerin kaynağı Sümer, Hindistan, Mısır adlandırmalarıdır.

Örneğin bu gün uzakdoğuda Tao vardır, bu Türklerde Teo dur, eski yunan'da The dir(the-ist-teist). Zaten Teo-loji(tanrı bilimi) söyleminin kaynağı budur

Tabi Türklerin ortadoğudan yayılan ve bir zamanlar çok çeşitli kabileler halinde yaşayan arapların, bir din eliyle ve karşılığında cenneti, hurileri ve hiç bir şeye yoksunluk çekmeyeceklerini bahşettiği ölümü göze almış orduları ile(burada güç fiziki ifade edilemez) etrafı yağmalamaya başlaması sonrası, zorla müslümanlaştırıldığı içindir ki, terimlerde(söylem olarak) değişmiştir.

İlu, İl, El, Al, Ul, Teo, Tao, The, Tengri, Tanrı hepside aynı şeydir, aynı anlamdadır.

İl-lah, El-lah, Ul-lah, Al-lah bunlarda aynı anlamdadır. Yüce(ilah)-Tanrı(El, İl, Al, Ul) anlamındadır.

Yani bu gün Tanrı demek El(Al, Ul, il) demektir, dilimize geçmiş hali ile Al-ilah, Ul-ilah. Şu şekilde de de ifade edilebilir, Yüce Teo...

zaten dinler her türlü inancın özünü bozma, onu insanlar üzerinde bir kullanım aracı haline getirme, bir istismar sürecidir. Artık anlamlar yoktur sembolizm vardır. Zaten putların bile çıkış sebebi bu sembolcülük değil mi?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 19-10-2010, 02:07
Aday Üye

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili ay tanrısı hoş geldin abine ne kadar teşekkür etsen azdır
Evet öyle Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim Bundan Sonra Bu Forumdayım Turan Dursun'u Hep Beraber bu Forumda Yaşatıcaz..
Alt 02-11-2010, 22:21
SwearToGod SwearToGod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bende yazmak istiyorum fakat olmuyor?

Önerilen Siteler