Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2011, 16:11
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah neden Hz. Aişe'ye kıyak geçiyor ?

Hz. Aişe'nin ifk olayını bilmeyeniniz yoktur ama ben yine kısa bir özet geçeyim.

Hz.Aişeyi hz. muhammed savaşa götürür.Savaş dönüşü konaklama yaparken hz. aişe tuvalet ihtiyacı için gruptan ayrılır.Onu taşıyan askerler hz. aişe hafif oldugu için indiğini fark etmezler.

hz. aişe geri döndüğünde kimseyi bulamaz.Daha sonra geri kalan ganimetleri toplamak için gelen Safvan b. Mu'attal hz. aişeyi görür sonra medineye giderler.

Ancak medine'de dedikodular yükselmiştir. Hz. aişe'nin başkasıyla birlikte olduğu vs söylemler çıkmıştır.Daha sonra hz. muhammed hz. aişe'den ayrılmak istediğini hz. ali ve zeyd'e söylemiş. Zeyd "ya resûlullah o senin ailendir. Biz, onun hakkında ancak hayır biliriz" demiş. Hz. ali ise: "allah sana, sahayı daraltmam ıştır. Onun dışında da (evlenebileceğin) birçok kadın var.Eğer cariyene sorarsan, o sana doğruyu söyler" demiş.

Daha sonra muhammed berire'yi çağırtıp hz. aişe'nin durumunu sormuş. Berire şöyle demiş; "seni hak ile gönderene yemin ederim ki, ben onun şahsında, uykusu galip geldiğinden ötürü evinin hamurunu tavuklara yediren taze (yaşı küçük) saf, küçük bir kızcağız olmasından öte birşey görmedim"

hz. muhammed daha sonra minberde hutbe okumak için ayağa kalkar ve abdullah übeyy'i kastederek "ey müslümanlar eziyeti aileme vanp dayanan bir adamdan hakkımı kim alır?" der.

daha sonra Evs ve Hazrec kabileleri ayaklanır ve savaş durumuna kadar gelirler.(hutbe sırasında ateşli bir tartışma çıkar)

Daha sonra hz. muhammed hz. aişe'nin ailesinimn evine gelir ve aişe'ye
"İmdi, ey Âişe! Senin hakkında bana, şöyle şöyle haberler ulaştı. Şayet sen günahsız, suçsuz ve masum İsen, allah teâlâ seni aklayacak, suçsuzluğunu ortaya koyacaktır. Yok eğer, bir günah işledin ise, allah'dan mağfiret dile ve ona tevbe et! Çünkü kul tevbe ettiğinde allah da onun tevbesini kabul buyurur" dedi. "

Bu sözler üzerine hz. aişe babasına döner ve benim yerime sen konuş der, babası ben bir şey bilmiyorum der, sonra annesine aynısını tekrar eder, annesi de yemin ederek hiçbir şey bilmediğini söyler. (ki burada sık sık yemin ediyorlar muhammede dahil olmak üzere)

sonra aişe kendi cevap verir : "Kur'ân'dan çok şeyler okumadım. allah'a yemin ederim ki ben, iyi biliyorum ki, sizler bu dedikoduyu duydunuz; bu sizin gönüllerinizde yer etti de, siz bunu tasdik ettiniz... Şimdi ben size "Bundan uzağım, masumum" diyecek olsam, beni tasdik etmeyeceksiniz. Ama, alla benim masum olduğumu bilirken, ben size herhangi bir şeyi itiraf edecek olsam, beni tasdik edersiniz. alla'a yemin ederim ki ben, siz ve kendim için ismini hatırlayamıyorum, ama Yusuf'un babası o salih kulun "Artık (bana düşen) güzel bir sabırdır. Sizin şu anlattıklarınıza karşı yardımına sığınılacak (olan) alla'dır"(Yusuf, 1 demesinden başka bir misâl bulamıyorum..." der.

Sonra hz. aişe kendisini temize çıkarak vahiy geleceğini hiç düşünmemiş ama hz. muhammed'in onu aklayacak bir rüya görmesini ummuş.Sonra hz. muhammede ehli beytinin yanındayken vahiy gelmiş. vahiy sırasında o zaman kış olmasına rağmen şapır şapır ter akmış.

daha sonra muhammed gülere hz. aişeye demiş ki :"Gözünaydm ey Âişe, bil ki allah'a andolsun, allah seni akladı!.."

(hadisleri veya olayın tamamını ifk olayı diye aratarak bulabilirsiniz).

ayetler ise şunlar:

Nur 11 : O ağır iftirayı uyduranlar, sizin içinizden bir güruhtur. Bu iftirayı kendiniz için kötü bir şey sanmayın. Aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her biri için, işledikleri günahın cezası vardır. İçlerinden (elebaşılık ederek) o günahın büyüğünü üstlenen için ise ağır bir azap vardır.

ayrıca nur 12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 bununla ilgilidir.

Şimdi sorumuza gelelim.

Hz. Aişe'nin özelliği ne ki allah onu temiz çıkarmak için böyle bir yola başvuruyor ? Eğer hz. aişenin namusu için yardım ediyor, o zaman günümüze kadar namus cinayetlerine özelliklede suçsuz olanların ölmesine neden izin vermiyor ! Allah neden ayrımcılık yapıyor kayırıyor ? Bu allah adaletli veya merhametli olması ile örtüşür mü?

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 03-03-2011, 16:25
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çocukluk arkadaşı Ebubekirin kızı olduğu için Ayşeden vazgeçemiyor.
Yoksa Ebubekirin halifeliği güme giderdi.
Alt 03-03-2011, 16:31
Üye

melih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çocukluk arkadaşı Ebubekirin kızı olduğu için Ayşeden vazgeçemiyor.
Yoksa Ebubekirin halifeliği güme giderdi.
Ben başlık için kasıtlı olarak "allah" kelimesini kullandım.Çünkü muhammed desek konu amacından kayacaktır. İFK olayının hadislerini okuyanlar (özellikle hz. aişe'nin kendi ağzından anlattığı metinleri) olayların gidişatına göre ayeti aslında "kimin" indrdiği konusunda şüphe duyabileceklerdir. Bence birçoğu da bu hadisleri falan belki de bu olayı bilmiyordur.

Ancak allah böyle keyfi ayet indirebiliyorsa suçsuz oolan ama tecavüze uğramış olan çok yakın arkadaşım için ayet indirmesini istiyorum ki ailesi ona zarar vermesin.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Alt 03-03-2011, 16:53
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ahmetsln´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben başlık için kasıtlı olarak "allah" kelimesini kullandım.Çünkü muhammed desek konu amacından kayacaktır. İFK olayının hadislerini okuyanlar (özellikle hz. aişe'nin kendi ağzından anlattığı metinleri) olayların gidişatına göre ayeti aslında "kimin" indrdiği konusunda şüphe duyabileceklerdir. Bence birçoğu da bu hadisleri falan belki de bu olayı bilmiyordur.

Ancak allah böyle keyfi ayet indirebiliyorsa suçsuz olan ama tecavüze uğramış olan çok yakın arkadaşım için ayet indirmesini istiyorum ki ailesi ona zarar vermesin.
Yakın arkadaşınıza çok üzüldüm.
Eğer 1400 yıl önce yakın arkadaşının kocası Muhammet olsaydı,Kur'an da tecavüze ağır bir ceza gelecekti.Ne yazık ki tecavüz vakaları o zaman yaşanmadığı için Kur'anda da tecavüze ceza verilmesi hiç değinilmemiş.Ve hatta tecavüze ceza konusunda Hadislerde bile değinilmemiş maalesef.
O yüzden yapacak bir şey yok.

Bu arada sizde Muhammedin karısının yakın arkadaşı olamayacaktınız.
Bir peygamberin karısına namahrem yakın arkadaş nasıl olur?
Alt 03-03-2011, 17:41
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Sayın A.selin kardeşim

bir kere ifk hadisesi neden oldu biliyormusun ?
Hadisenin Birde ciheti enfüsisine dalacak olursak ve imanımızda da makam-ı aşka çıkmış bulunuyorsak
Kalbimizden şu sesi duyarız : Refik-i ala ve Rakıyb Olan Cenabı Mevla, Habibi Muhammedinin zevcesi Aişe'sine kuvvetli meylini fazla buldu. O aşık Maşukunu üzdü.. vesselam

yazdıklarını burada daha güzel anlatılmış tıkla ve oku selin !

Sayın melih kardeşim !

Kaç defa yazık hala saf bilgisiz atesitleri kandırmaya devam ediyorlar son kurbanda sizsiniz galiba !
ah yavrum ah !
Kuran da tecavüzün cezasi vardır bak ! Al sana ayeti

Nur 2. ayetinde : 100 celde cezası zaniye ve zani kelimleri ile beyan ediliyor
yani kendi istediği ile zina eden erkeğe ve kendi isteği ile zina eden kadına 100 değnek vurun

seks ilişki vakasın da : kendi istediği ile zina eden kadın yoksa ne olucak ?
o zaman ona ceza yok !
zine eden erkeğe ne olucak ! 100 celde haydi !
çünkü ayette ayırmış : zina eden erkeğe ve kendi isteği ile zina eden kadının HER BİRİNE 100 celde vurun diye
ayırmış
Okay melih

melih !

Dikket edilirse.. ayette zaniye denmiş: yani kendi isteği ile zina eden kadına 100 değnek vurun demiş
mezniye denmemiş: yani istemeden zorla ilişiye girmiş kadına 100 değenk vurun denmemiş

o halde zaniye: yani kendi isteiği ile zina eden kadına 100 celde cezası varken
zorla ilişkiye zorlanan yani tecavüzüe uğrayan kadına ise celde cezası yoktur bu cezadan hariçtir

demek oluyor ki : tecavüz eden erkeğin cezası herkesin gözü önünde sevdiklerinin yakınlarının arkadaşlarının dostlarının tanıdıklarının herkesin gözü önünde 100 celde cezasıdır
bu durum ise kırbacın acısından daha acı bir şeydir
İnsan tüm sevdiklerin çekindiklerin huzurunda tecavüzcü damgası yemesi..
o kişi için çok ağar bir azaptır ?

tecavüze uğrayan adamın cezası aleni verilir eğer gizle verielcek olursa
yani hapse atılacak olursa yandan yaralama boru cinayeti ile hatta tüyler ürpertici bir şekilde katladilmeden evvel... ilk önce pis bir muamaleye tabide tutulabilir hapis hayatında...
o yüzden ceza aleni olucak gizli olursa verilen cezada haddini aşmış olunabilir ?
insan şehveti zirveye çıktığı an da aklınında suları aktığı bir zamanda
bir anlık nefsin hakimiyeti kaybetmesiyle meydan gelen bu olayda... cezasının toplum içinde herkesin gözü önünde 100 celde cezası ile cezalandırılması o cezanın gizli görülmesin çook daha medeni ve çaydırıcıdır
yoska hapishanede ilkel bir mualemeye tabi tuturlur
Okay ! malih
kırbaç ilkel değil !
hapiste yiyeceği şeyler ilkeldir tüyler ürpertici ve vahşiyane şeylerdir..

melih ! islamda tecevüzün cezası yoktur deme !
nur 2. ayetinde 100 cede cezası ile beyan edilmiştir
hapse atıpta ilkel bir cezaya tabi tutmayın diyor kuran
herkesin sevdiklerinin akrabalarının tanıdıklarının arkadaşlarının dostlarının tüm yakınlarının gözü önünde tecavüz etttiğinden dolayı bu 100 celde cezasını alıryosun diyerek acımadan celdeye yani derisini vurun ? diyor
ağzını burnunu kırın linç edin değil
ve deriye vurulacak
buda "celde" lafzından çıkıyor
buda kırbaçla kamçı ile olur ?
Okay !

Konu RENAULTFERRARİ tarafından (03-03-2011 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-03-2011, 17:46
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

En sevdiği kulunun en sevdiği karısı ise kıyak yapacaktır.
Alt 03-03-2011, 17:53
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Flipper
ifk hadisesi Aişeye kıyak olsun diye değil.... Hz. Aişeye iftira atıldı hz. Aişe çok üzüldü
bak neden oldu
Hadisenin Birde ciheti enfüsisine dalacak olursak
ve imanımızda da makam-ı aşka çıkmış bulunuyorsak
Kalbimizden şu sesi duyarız : Refik-i ala ve Rakıyb Olan Cenabı Mevla, Habibi Muhammedinin zevcesi Aişe'sine kuvvetli meylini fazla buldu. O aşık Maşukunu üzdü.. vesselam

bundan dolayı Hz.Aişeye iftira atıldı ve bir ay sürdü !
Hz. Aişeye neden iftira atıldı

Çünkü Refik-i ala ve Rakıyb Olan Cenabı Mevla, Habibi Muhammedinin zevcesi Aişe'sine kuvvetli meylini fazla buldu. O aşık Maşukunu üzdü.. vesselam

ne anlamaz şeysiniz siz yaa üstü üste yazıyorum iyi Okumuyormusunuz ! Flipper

Hz.Aişye iftira atıldı sebebi işte buydu : Hadisenin ciheti enfüsisine dalacak olursak
ve imanımızda da makam-ı aşka çıkmış bulunuyorsak

Çünkü Refik-i ala ve Rakıyb Olan Cenabı Mevla, Habibi Muhammedinin zevcesi Aişe'sine kuvvetli meylini fazla buldu. O aşık Maşukunu üzdü.. vesselam
Alt 03-03-2011, 18:25
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tamam işte kıyak yapmış Reno.
Bir de neden 1 ay sürmüş bu ayetin inmesi, bu konudada aydınlatırsan TÜRKÇE yazarak menun olurum. Senin Yeşil Efendi Türkçe bilmiyor sanırım.
Alt 03-03-2011, 18:31
Üye

reno bu dünyada 6 milyar insan var dimi ?

onlara ne iftiralar atılıyor, atılmış.

hatta bazıları intihar etmiş, cinnet geçirmiş, ailesini öldürmüş vs..

eee ne olacak şimdi allahınız neden bu zavallı insanlara yardım etmez?

ayrıca lütfen daha anlaşılır bir dille yaz .

Alt 03-03-2011, 21:05
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Muhammedin en sevdiği karısı aişe idi. Durum muhammedi çok üzdüğü için ilk 1 ay ayet uyduramadı. Üzüntüsü geçip de kafasını kullanmaya başlayınca başladı yazmaya.

Bir inanan bakış açısından bakacak olursak, Aişe'ye iftira atılmış, allah da en sevdiği kuluna daha fazla Aişe olmadan diğer kadınların arasında kalmasına razı olmadığı için iftira atıldığına dair ayetler yollamış. Kısaca Muhammede ve Aişe'ye kıyak geçmiş.

Dünyada diğer iftiraya uğrayan ya da acı çeken insanları merak edenler için ise yapacak bir şey yok. Allah onları da sizi de umursamıyandır.

Önerilen Siteler