Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 12-03-2011, 22:37
allame
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Kuran der kİ, İncİl ve tevrat deĞİŞmemİŞtİr.

Bazı arkadaşlarımız nedense diğer kutsal kitapların değiştiğine inanıyor. acaba ne kadarı? etrafıma bakınayım:benden başka herkes mi yoksa.

peki siz, "kitaplara iman" etmeden, gerçekten iman etmiş olacağınızı ı sanıyorsunuz?

Yüce Allah Hz. Peygamber'e, şöyle emretmiş: "İşte onun için sen (tevhide) davet et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Onların heveslerine uyma ve de ki: Ben Allah'ın indirdiği kitaba inandım ve aranızda adaleti gerçekleştirmekle emrolundum..." (eş-Şura 42/15) diye hitap etmiş, müminlere de

"Ey iman edenler, Allah'a, peygamberine, peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkar ederse tam manasıyla sapıtmıştır" (en-Nisa 4/136)

Şu halde,

kitapların tahrif olduğuna inanan bir müslüman, bunun Allah tarafından gönderildiğini de inkar etmiş olur. Şu nedenle:

Enam
(115) Rabbinin kelimesi (Kur'an) doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Komediye bakın. Parantez içini hangi uyanık doldurmuş? Parantezi kaldırayım bana zahmet.

Enam (115) Rabbinin kelimesi doğruluk ve adalet bakımından tamdır. Onun kelimelerini değiştirebilecek yoktur. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Enam (34) Andolsun ki, senden önce de bir çok Peygamberler yalanlanmıştı da onlar yalanlanmalarına ve eziyet edilmelerine karşı sabretmişler ve nihayet kendilerine yardımımız yetişmişti. Allah'ın kelimelerini değiştirebilecek bir güç de yoktur. Andolsun peygamberler ile ilgili haberlerin bir kısmı sana gelmiş bulunuyor.

Şimdi;

Kuran nedir? Allah kelamı.

Peki, tevrat nedir? Musa'nın kelamı mı? (incil tartışmalı olduğu için şimdilik bahse almadım).o da Allah kelamı.

Peki yukarıdaki ayetleri kabul eden, dolayısıyla Kuran'ı kabul eden bir müslüman nasıl olur da tahrif gibi Allah'ın şanını küçültecek, resulünün güvenilirliğini zedeleyecek böylesi bir aşağılık fikre nasıl kapılabiliyor... Bence burada üzerinde durulması gereken konu budur.

Bir aralık tartışıldı: "neden yahudiler ve hristiyanlar bize galip geliyor?". cevap ortada: yahudiler der ki:

"Biz kitabı koruduk, kitap da bizi korudu". İşte eğer kitaba bu gözle bakarsanız, kitap sizi öyle korur, ancak bunu herkes anlayamıyor.

Şu kadarla ki;

Eğer incil ve tevrat tahrif edilmiş olsalardı, 600 lü yıllarda inen kuranı kerimde bundan bahsedilmiş olması gerekirdi.

İznik konseyinin tarihi, bir çok araştırmacı tarafından 300'lü yıllar olarak öne sürülmektedir. Ben de bunun doğru olduğunu varsayıyorum. (tarihçi olsaydım detay tartışmasına girerdim, olmadığıma göre geneli kabul ediyorum). Şu halde, iznik konseyinden 300 yıl sonra inmiş olan bir kitapta Allah'ın ve resulünün böyle bir tahrifi atlamalarına "imkan yoktur.

Dolayısıyla, kitaba inanma şartı ve sapıtmama şartını sağlayan yegane şart, incili ve tevratı olduğu gibi kabullenmektir, bunun başka bir yolu yoktur.

Demekki ben etrafıma baktığım zaman binlerce sapkın görüyormuşum, çünkü şimdiye kadar tartıştığım hiç bir müslüman "incil ve vetrat değişmemiştir" dememiştir, en mutaasıpları dahi "incil tahrif edildi" der , hep olayın fiziki ayağına takılır da " Rabbimizin vekaletini niyeyse unutuyorlar niyeyse"

Her neyse.

Hatırlatmakta yarar görüyorum, biliniz diye söylüyorum.

Allah'ın belirgin bir dili yoktur ve cebrail de Allah'tan duyduğunu -daha doğrusu hissettiğini- aynen aktarır. Bu aktarmada şu şekil değişiklikler olabilir. -bakın, iyi anlarsanız ayetlerdeki çelişkileri de çözersiniz, kurandaki anlam kargaşasını da çözersiniz, tek bir soru işaretiniz bile kalmaz-

Allah bir hareket yapar ve şunu demiş olur: "tüm insanlar bana secde etsin". Yani cebrail böyle bir yorum yapar. söz yoktur çünkü. daha doğrusu, ismine söz diyoruz ama dil ile söylenmiyor, biraz flu diyelim..

Allah'ın bu "tüm insanlar bana secde etsin ifadesini, cebrail şu farklı şekillerde iletebilir. Buraya dikkat edin:

[Tüm insanlar Allaha secde eder]
[Allah tüm insanlarca secde edilen yegane ilahtır]
[Kullarıma söyle, bana secde etsinler]
[Allah size, kendisine secde etmenizi emrediyor]
[Şüphesiz Allah, tüm inananların tek kıblesidir]
[Deki: Rabbin için namaz kıl]

Şu yukarıdakiler birbirine ne kadar benziyor? Aslında aynı şeyi anlatıyorlar, ancak bulundukları yere göre bir çok farklı anlama da gelebilir. Bununla beraber, bunun yazarı, ne dediğini bilen birisi olduğundan, önüne ve arkasına öyle ayatler koyar ki, ileten kişi de ona göre iletebilsin. İşte, sizlerin Fatiha suresinde aradığınız şey budur.

Geçiyorum incil'e. ne diyorlar? "göksel babam dediki.." geçelim.

kuran'da ne diyor? "Allah üçün üçüncüsüdür diyorlar, ne büyük sözdür..." "Allah'a oğul edinmek yakışır mı?"...

geçiyoruz. kendimize geliyoruz: kendimizden örneğe.


Şimdi ben ilah olayım. -sapıtmayın hemen, mesela yani-. tamam ilah demeyelim o şirke girer, ben olmiyim o zaman, adamın birisi büyücü olsun. -aslında teknoloji de artık büyücü olmuş-. şimdi, adamımız üstün ruhani gücüyle bir kıza nefesiyle üfledi, hiç eli değmedi ama kız hamile kaldı. olabilir mi? olabilir. bakın, olabilir. tek bir hücre dahi yeterli bir kadını hamile bırakmak için.

Kuran'a göre İsa Allah'ın kelimesidir. bir başka ifade "meryem'e ruhundan üfledi" der, bir başkasında "melekler Allah'ın emrini -iletti- der". incil de el değmemiştir ama babamdır der.

Peki, bizim büyücüye dönersek, kadına hiç eli değmeden nefesiyle hamile bıraktığında babası sayılır mıı, sayılmaz mı. duralım. ben durmiyim, size nefes alma şansı veriyorum.- bir görüşe göre sayılır; -kök hücrenin bir üst seviye hali kök ruh- .geçtik. bir görüşe göre ise, sayılmaz. -doğal temas şarttır-. hangisi gerçek?

aynı manaya geliyor ki

mesele ne dedik? mesele olayı anlamak. olayı anladıktan sonra, kelimelere ve cümlelere diğer açıdan bakarsanız, oğlu olur, bu açıdan bakarsanız hiç bir alakaları olmaz, kulu ve resulü olur.

Peki hangisine inanacağız? hangisine kalbimiz yakınsa ona.

Aslına bakarsanız, yani bana göre, islamiyet hristiyanların Allah için "üçün üçüncüsüdür" demelerine Allah'ın verdiği reaksiyondur. İşin doğrusu budur. Demagojisini de yapayım hatırınız için: "resulullah bu söz için demiştir ki: bu söz yüzünden gökler yarılacak, yıldızlar dökülecek, yeryüzü perişan olacak sandım"... öyle olmaması daha iyi boşver.

islamiyet bu açıdan, Allahın gazabından insanları korumak için yine Allah tarafından indirilmiş bir şefaat dinidir. yani kendisi insanlara şefaat etmek için resulullahı ve islamı aracı seçmiştir.

meseleler bundan ibarettir. sorusu olan?
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 12-03-2011, 22:49
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 26 Jul 2009
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 1.271
Standart

Allah'ın belirgin bir dili yoktur ve cebrail de Allah'tan duyduğunu -daha doğrusu hissettiğini- aynen aktarır.

Sayın Allame ben "hissettiğini aynen aktarır" kısmını anlamadım. Biraz detaylı açıklarsanız...

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 12-03-2011, 22:57
allame
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

sayın taylan,
mesajın kendisini iletebilmesi için mesajın kelime halinde gelmesi gerekir. öyle bir şey yok, fiziken imkansız yani. ancak insanların anlaması için "Rabbin sözü" denilir çünkü Cebrail o kelimeleri öyle çevirir. En yakın makul karşılığa çevirir.
örneğin Allah der ki "namaz kıl" da diyebilir;
"Tanrı dedi ki neden namaz kılmıyorlar" da diyebilir
"God dedi ki kiliseye gitsinler " de diyebilir.

Cebrail o ifadeden ne anlıyorsa onu aktarır, ne anlıyorsa. yorum değil. anladığı kadarını. şöyle düşün;

sonsuz bir bilgi haznesinden sonlu bir kaşıkla bir şeyler almaya çalışıyorsunuz, ne kadar doğru alabilirseniz o kadar işte.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 12-03-2011, 23:00
Evren34 Evren34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Jan 2011
Bulunduğu yer: İzmir /Bornova
Mesajlar: 744
Standart

Yahu sevgili dostum nasıl müslümansın sen? gerçekten şüpe duymaya başladım , verdiğim onca ayete rağmen hala değişmemiş diyorsun ha? Kitaplarına inanmak zaten İMANIN şartı indirilen bütün kitaplara inanıyorum ama Kur'andan öncekiler insanlar tarafından kendi sözleriyle süslendi. esen kalın
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 12-03-2011, 23:05
allame
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu sevgili dostum nasıl müslümansın sen? gerçekten şüpe duymaya başladım , verdiğim onca ayete rağmen hala değişmemiş diyorsun ha? Kitaplarına inanmak zaten İMANIN şartı indirilen bütün kitaplara inanıyorum ama Kur'andan öncekiler insanlar tarafından kendi sözleriyle süslendi. esen kalın
sen nasıl müslümansın ki Allahın sözü değişti diyorsun: -VE NEYE DAYANDIRIYORSUN!?-

"Oku Rabbinin sözünü değiştirebilecek yoktur"

Ötekiler benim sözüm müydü. (haşa)
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 12-03-2011, 23:13
allame
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

Delil demiyorum dikkat edersen, dayanak diyorum. ben değişmediğini imanın şartına ve ayetlere yani Allah'ın sözüne dayandırıyorum. ya sen?
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 12-03-2011, 23:16
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 09 Dec 2010
Bulunduğu yer: evren
Mesajlar: 929
Standart

Kuran bile muhammede indiğinde taşlara yapraklara vb. şeylere yazılıyordu. Sonra öldükten sonra sadece ezberleyenler kaldı.Ezberleyenler ölmeye başlayınca kitap haline getirilme kararı alındı.Ancak ebu bekir buna karşıydı.Çünkü muhammed zamanındayapılmamış bir şeyi yapmak istemiyordu.Ancak çevrenin baskıları sonucunda dhaa önce muhammedin yazdıgı şeyler ve kuranın ayetlerini bilenler toplandı yazıldı çizldi.aha sonra ebu bekir öldü.Kitap hz. ömere geçti.Ancak kitapta uyuşmazlık çıktı.Halk kitabın bazı bölümlerine inanmıyordu.Sonra ayetleri ezbere bilenler toplantı ayetler gözden geçirildi.

İnsanın aklına şüphe düşmüyor değil hani ? Daha sonra o kitapta yanıyor zateni kayboluyor. Neyse tevratı davut yazmamıştır. incilide isa. isanın döneminde isa ne kitap yazmış ne de yazdırmış. Kitabı yani incili yazanlar yoldaşları.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 12-03-2011, 23:16
Evren34 Evren34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Jan 2011
Bulunduğu yer: İzmir /Bornova
Mesajlar: 744
Standart

Buyur;

79. Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline!
90. Karşılığında nefislerini sattıkları şeyi kıskançlıkları sebebiyle Allah’ın, kullarından dilediğine lütfuyla indirdiği vahyi inkâr etmeleri ne kötüdür! Bu yüzden gazap üstüne gazaba uğradılar. İnkâr edenlere alçaltıcı bir azap vardır.
159.İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder.
174.Allah’ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Bakara (79-90-159-174)

91. Onlar: "Allah, beşere hiçbir şey indirmemiştir" demekle Allah'ı, kadrinin hakkını vererek takdir edemediler. De ki: "Musa'nın insanlara bir nur ve hidayet olarak getirdiği ve sizin de kağıtlar üzerinde yazılı kılıp,açıkladığınız ve çoğunu göz ardı ettiğiniz kitabı kim indirdi? Sizin ve atalarınızın bilmediği şeyler size öğretilmiştir." De ki: "Allah." Sonra onları bırak, içine 'daldıkları saçma uğraşılarında' oyalanıp-dursunlar. Enam 91

70. Ey Kitap ehli!şahit olduğunuz hâlde, niçin Allah’ın âyetlerini inkâr ediyorsunuz?
71. Ey Kitap ehli! Niçin hakkı batılla karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz?
77. Şüphesiz, Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette bir payı yoktur. Allah, kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
78. Onlardan bir grup var ki, Kitab’dan olmadığı hâlde Kitab’dan sanasınız diye ,Kitap’tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, “Bu, Allah katındandır” derler. Hâlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah’a karşı yalan söylerler
187. Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, “Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz” diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alışveriş ne kadar kötüdür! Aliimran (70-71-77-78-187)

15. Ey Kitap Ehli, kitaptan gizlemekte olduklarınızın çoğunu size açıklayan ve birçoğundan geçiveren elçimiz geldi. Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap geldi. Maide (15)

27.Sonra onların izleri üzerinde elçilerimizi birbiri ardınca gönderdik. Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik; ona İncil'i verdik ve onu izleyenlerin kalplerinde bir şefkat ve merhamet kıldık. Türettikleri ruhbanlığı ise, Biz onlara yazmadık . Ancak Allah'ın rızasını aramak için ama buna da gerektiği gibi uymadılar. Bununla birlikte onlardan iman edenlere ecirlerini verdik, onlardan birçoğu da fasık olanlardır Hadid (27)

15.Kendi kullarından O'na bir parça kılıp-yakıştırdılar. Doğrusu insan, açıkça bir nankördür.Zuhruf (15)

37.Yoksa ders okumakta olduğunuz bir kitap mı var?
38.İçinde, neyi seçip-beğenirseniz, mutlaka sizin olacak diye. Kalem (37-38)

Üşenmedim didindim kur'andaki tahrif ayetlerini sizin için bire bir çıkardım bu ayetlerden sonrada değiştiğine dair tek bir ayet yoktur diyen olmuycaktır umarım esen kalın
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 12-03-2011, 23:27
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 19 Jun 2008
Mesajlar: 3.591
Standart

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=15007

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 12-03-2011, 23:30
allame
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buyur;

79. Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab'ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, "Bu, Allah'ın katındandır" derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline!
-burada "incil değişti" diye bir şey görebiliyor musun? ben açık ayet verdim: "Rabbin sözü değişmez. çok açık ve netti. "tüm kitapları ve indirilenleri kabul ederiz, çok netti." bunun neresi net? neden bahsediyor? sen anlamak istediğini anlıyorsun.


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
90. Karşılığında nefislerini sattıkları şeyi kıskançlıkları sebebiyle Allah'ın, kullarından dilediğine lütfuyla indirdiği vahyi inkâr etmeleri ne kötüdür! Bu yüzden gazap üstüne gazaba uğradılar. İnkâr edenlere alçaltıcı bir azap vardır.
159.İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap'ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder.
174.Allah'ın indirdiği kitaptan bir kısmını gizleyip onu az bir bedel ile değişenler (var ya); işte onlar karınlarına ateşten başka bir şey doldurmuyorlar. Kıyamet günü Allah, onlarla ne konuşacak, ne de onları arıtacaktır. Onlar için elem dolu bir azap vardır. Bakara (79-90-159-174)

91. Onlar: "Allah, beşere hiçbir şey indirmemiştir" demekle Allah'ı, kadrinin hakkını vererek takdir edemediler. De ki: "Musa'nın insanlara bir nur ve hidayet olarak getirdiği ve sizin de kağıtlar üzerinde yazılı kılıp,açıkladığınız ve çoğunu göz ardı ettiğiniz kitabı kim indirdi? Sizin ve atalarınızın bilmediği şeyler size öğretilmiştir." De ki: "Allah." Sonra onları bırak, içine 'daldıkları saçma uğraşılarında' oyalanıp-dursunlar. Enam 91
musa'nın indirdiği sözü bir yerde geçmiş orada da "göz ardı ediyorsunuz" denmiş. tıpkı senin de kuran ayetlerini "göz ardı" ettiğin durumun aynısı eleştirilmiştir. bile bile lades seninki.


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
70. Ey Kitap ehli!şahit olduğunuz hâlde, niçin Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorsunuz?
inkar diyor değiştirdiniz demiyor.

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
71. Ey Kitap ehli! Niçin hakkı batılla karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz?
değişti demiyor canım.


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
77. Şüphesiz, Allah'a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette bir payı yoktur. Allah, kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
yeminini bozmak ne çirkin bir iştir. (örnek: Allahın sözü değişmez diyip sonradan bir kısmı değişmiş olabilir diye yan çizmek mesela)


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
78. Onlardan bir grup var ki, Kitab'dan olmadığı hâlde Kitab'dan sanasınız diye ,Kitap'tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, "Bu, Allah katındandır" derler. Hâlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler
dillerini bükmekle kitabı değiştirmiş olmazlar. !


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
187. Hani Allah, kendilerine kitap verilenlerden, "Onu (Kitabı) mutlaka insanlara açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz" diye sağlam söz almıştı. Fakat onlar verdikleri sözü, arkalarına atıp onu az bir karşılığa değiştiler. Yaptıkları bu alışveriş ne kadar kötüdür! Aliimran (70-71-77-78-187)
buradaki değiştirme, "takas" anlamında bir satış terimidir, ayetlerin para karşılığı satılması kastedilir. bugün de kuranı yazıp az bir bedele değiştiren onursuz yazarlar yok değil. hatta çoğunluktadırlar. o zaman sana göre kuran da değişmiş oluyor. çünkü "birileri kuranı az bir bedele değişiyorlar".


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
15. Ey Kitap Ehli, kitaptan gizlemekte olduklarınızın çoğunu size açıklayan ve birçoğundan geçiveren elçimiz geldi. Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap geldi. Maide (15)
gizlemek değiştirmek değildir. açıkladığına göre demekki gizlemekten kasıt manasını gizlemektir.

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
27.Sonra onların izleri üzerinde elçilerimizi birbiri ardınca gönderdik. Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik; ona İncil'i verdik ve onu izleyenlerin kalplerinde bir şefkat ve merhamet kıldık. Türettikleri ruhbanlığı ise, Biz onlara yazmadık . Ancak Allah'ın rızasını aramak için ama buna da gerektiği gibi uymadılar. Bununla birlikte onlardan iman edenlere ecirlerini verdik, onlardan birçoğu da fasık olanlardır Hadid (27)
kitaba uymamaları onu değiştirdikleri manasına gelmez.


Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
15.Kendi kullarından O'na bir parça kılıp-yakıştırdılar. Doğrusu insan, açıkça bir nankördür.Zuhruf (15)
bu ayetin mealinin böyle olduğunu sanmıyorum. sen araştırmışsın bir daha araştır. saçma bir meal değilmi. "kendi kullarından? kimin kullarından?"



Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
37.Yoksa ders okumakta olduğunuz bir kitap mı var?
38.İçinde, neyi seçip-beğenirseniz, mutlaka sizin olacak diye. Kalem (37-38)
değiştirildi diye bir ibare yoktur.

Evren34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Üşenmedim didindim kur'andaki tahrif ayetlerini sizin için bire bir çıkardım bu ayetlerden sonrada değiştiğine dair tek bir ayet yoktur diyen olmuycaktır umarım esen kalın
üşenmedim tek tek yanıtladım.

artık böyle saçma sapan iddialarla değil de, arka planı dolu iddialarla gelirsiniz umarım. inşallah.

şunu da aklınıza sokun Allahın sözünü değiştirebilecek yoktur. sen istesen de onun nurunu söndüremezsin. işte budur.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tevrat ve İncil Değiştirildi mi? yucemanitu İslam 121 28-09-2016 22:33
Tevrat ve cinsellik placebo Yahudilik 48 11-07-2010 03:07
Dört Kutsal Kitap 1.0 Kuran,İncil,Zebur,Tevrat atheist87 Multimedya 0 30-05-2008 21:25
Tevrat disinda kaynak var mi? sargon İslam 6 04-01-2006 22:38
HZ.İSA'NIN MÜJDESİ(İNCİL) RESULULLAH.... abdullah İslam 4 01-11-2005 14:14

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:15 .