Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-03-2011, 13:39
Evren34 Evren34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hud Suresi 7.Ayet

7.O'nun arşı su üzerinde iken amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Andolsun onlara: "Gerçekten siz, ölümden sonra yine diriltileceksiniz" dersen, inkar edenler mutlaka: "Bu, açıkça bir büyüden başkası değildir" derler.

Sevgili Arkadaşlarım amacım kur'anda bir mucize var söylemi değildir! Zira arkadaşlar bilirlerki ben kur'anın tek mucizesinin Allah kelamı olduğunu söylerim ama geçenlerde bir arkadaş sanırım bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuştu bu ayeti komedi gibi göstermişti işte buyrun big bang'dan 1 sanye sonra ne olduğunu

Birmingham Üniversitesinin açıklaması ( Sevgili AreA Bu Konuda Makalelerin Devamı gelicektir)

http://www.birmingham.ac.uk/research...-universe.aspx
Alt 13-03-2011, 14:36
Üye

Aynı Üniversiteden Yazının Devamı nitelğindeki demeçler buyrun;
http://www.birmingham.ac.uk/news/lat...22Nov-LHC.aspx
Alt 13-03-2011, 14:50
Üye

Bir Başka Haber Makalesi

http://www.upi.com/Science_News/2010...1921290645085/
Alt 13-03-2011, 20:46
Üye

Konuyla ilglisi ve bilgisi olan arkadaşları bekliyorum
Alt 13-03-2011, 20:57
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu kısmı yeterli;

immediately after the Big Bang
Posted on Wednesday 24th November 2010

In an experiment to collide lead nuclei together at CERN’s Large Hadron Collider, physicists from the ALICE detector team which includes researchers from the University of Birmingham have discovered that the very early Universe was not only very hot and dense but behaved like a hot liquid.

Türkçesi

Big Bang hemen sonra
Çarşamba 24 Kasım 2010 tarihinde gönderildi

CERN'in Büyük Hadron Çarpıştırıcısı birlikte kurşun çekirdekleri çarpışan bir deneyde, Birmingham Üniversitesi'nden araştırmacılar içerir ALICE dedektörü ekibinden fizikçiler çok erken evrenin sadece çok sıcak ve yoğun olduğunu, ancak sıcak bir sıvı gibidavrandığı ortaya çıkardılar.

Evet,
O'nun arşı su üzerinde iken diyor. Neyi? Tahtı. Neyin üstüne? suyun. Birleşik olan yer gök diyor değil mi? Ayrıca bu deneyde su demiyor. sıcak sıvı GİBİ davranış sergiliyor diyor.

Su nerden çıktı. Suyun molekül yapısı ile sıvı gibi davranış sergilemek aynıdır demek ne muthiş buluş olmuş. Maddenin dört halinden biri olan sıvı hali bile demiyor. İlk evre evrenin sıvı olduğunu iddia bile etmiyor.

sıcak sıvı gibi davranış sergilediğini söylüyorlar.

peh, gelde mucize gör. Tahtı su üstündeki tanrı ile evrenin ilk halindeki yoğun enerji biçimine alakaya bak.

Gettimmm...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 13-03-2011, 21:12
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu kısmı yeterli;

immediately after the Big Bang
Posted on Wednesday 24th November 2010

In an experiment to collide lead nuclei together at CERN's Large Hadron Collider, physicists from the ALICE detector team which includes researchers from the University of Birmingham have discovered that the very early Universe was not only very hot and dense but behaved like a hot liquid.

Türkçesi

Big Bang hemen sonra
Çarşamba 24 Kasım 2010 tarihinde gönderildi

CERN'in Büyük Hadron Çarpıştırıcısı birlikte kurşun çekirdekleri çarpışan bir deneyde, Birmingham Üniversitesi'nden araştırmacılar içerir ALICE dedektörü ekibinden fizikçiler çok erken evrenin sadece çok sıcak ve yoğun olduğunu, ancak sıcak bir sıvı gibidavrandığı ortaya çıkardılar.

Evet,
O'nun arşı su üzerinde iken diyor. Neyi? Tahtı. Neyin üstüne? suyun. Birleşik olan yer gök diyor değil mi? Ayrıca bu deneyde su demiyor. sıcak sıvı GİBİ davranış sergiliyor diyor.

Su nerden çıktı. Suyun molekül yapısı ile sıvı gibi davranış sergilemek aynıdır demek ne muthiş buluş olmuş. Maddenin dört halinden biri olan sıvı hali bile demiyor. İlk evre evrenin sıvı olduğunu iddia bile etmiyor.

sıcak sıvı gibi davranış sergilediğini söylüyorlar.

peh, gelde mucize gör. Tahtı su üstündeki tanrı ile evrenin ilk halindeki yoğun enerji biçimine alakaya bak.

Gettimmm...
Geçin o işleri sevgili dostum biz arş kelimesini çoktan geçtik bana göre taht değil arş kelimesinin kaçtane anlamı var biliyormusunuz? Maddenin SIVI haline girmiyor değilmi big bang'den sonra oluşan SIVI, Nasıl anlamsız bağlantılar kurdunuz doğrusu hayret,neyse napalım ön yargıları yıkmak atom parçalamakdan zor biraz kimya biraz fizik siz yerle birsiniz bilgi = 0 olan bir kişiye cevap verilmez benden esen kalın
Alt 13-03-2011, 21:34
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bende geçtim dostum. Sizin dil ile ilgili sorununuz olduğunu (yanlış anlama hakaret değil) ve anlamakta zorlandığınızı farkettim. Arş kelimesinin size göresi yok.

Bakın arap ingilizceye nasıl çevirmiş. Yoksa siz arapmısınız?

Yusuf ali

Hud 7

He it is Who created the heavens and the earth in six Days - and His Throne was over the Waters - that He might try you, which of you is best in conduct. But if thou wert to say to them, "Ye shall indeed be raised up after death", the Unbelievers would be sure to say, "This is nothing but obvious sorcery!"

Buda türkçesi:

O gökleri ve yeri altı günde yarattı kimdir - ve Onun Tahtı suların üstündeydi - amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için Sen onlara söylersin eğer, "Siz gerçekten ölümünden sonra dirilttiği olacak" emin ol derler , "Bu ancak apaçık bir büyüdür!"

Evet sıfır bilgi kötüdür.Heleki bilmeden anlamadan savunmak zordur.

Tekrar oku. Cern deneyinde sudan bahsetmez.Evrenin ilk evrelerini oluşturmuş olan yoğun enerji biçimlerinin sıcak sıvı(su değil) gibi davranış sergilediğini söyler.

Sıvı gibi davranmakla sıvı olmak, sıvı olmakla su olmak dağlar kadar farklıdır.

Sıvı oluşmuyor iyi oku, sıvı gibi davranış sergiliyor.

Neyse arapçayı bilmiyorsun tahta taht değil diyorsun. Sıvı gibi davranışı sıvı ile karıştırıyorsun vede su sanıyorsun.

Seni yermiyorum artık. Çünkü gerçekten kavramıyorsun dile hakim olmadığından.

Gettiiiiim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 13-03-2011, 21:51
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende geçtim dostum. Sizin dil ile ilgili sorununuz olduğunu (yanlış anlama hakaret değil) ve anlamakta zorlandığınızı farkettim. Arş kelimesinin size göresi yok.

Bakın arap ingilizceye nasıl çevirmiş. Yoksa siz arapmısınız?

Yusuf ali

Hud 7

He it is Who created the heavens and the earth in six Days - and His Throne was over the Waters - that He might try you, which of you is best in conduct. But if thou wert to say to them, "Ye shall indeed be raised up after death", the Unbelievers would be sure to say, "This is nothing but obvious sorcery!"

Buda türkçesi:

O gökleri ve yeri altı günde yarattı kimdir - ve Onun Tahtı suların üstündeydi - amel bakımından hanginizin daha iyi olduğunu denemek için Sen onlara söylersin eğer, "Siz gerçekten ölümünden sonra dirilttiği olacak" emin ol derler , "Bu ancak apaçık bir büyüdür!"

Evet sıfır bilgi kötüdür.Heleki bilmeden anlamadan savunmak zordur.

Tekrar oku. Cern deneyinde sudan bahsetmez.Evrenin ilk evrelerini oluşturmuş olan yoğun enerji biçimlerinin sıcak sıvı(su değil) gibi davranış sergilediğini söyler.

Sıvı gibi davranmakla sıvı olmak, sıvı olmakla su olmak dağlar kadar farklıdır.

Sıvı oluşmuyor iyi oku, sıvı gibi davranış sergiliyor.

Neyse arapçayı bilmiyorsun tahta taht değil diyorsun. Sıvı gibi davranışı sıvı ile karıştırıyorsun vede su sanıyorsun.

Seni yermiyorum artık. Çünkü gerçekten kavramıyorsun dile hakim olmadığından.

Gettiiiiim...
Güle Güle bilare gene bekleriz.(hakaret algılamayın ) esen kalın
Alt 14-03-2011, 04:12
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın Evren;

gözünüzü seveyim şu Kur-an'da mucize aramayı bırakın.
Kur-'an, o günün (7. yüzyıl) bilgilerini aşan herhangi bir bilimsel bilgi içermez. bundan emin olun.

Şarlatanların (başta Harun Yahya) mucize diye sundukları şeylerin tamamı çürütüldü.
Ömer Çelakıl nasıl bir abaküs kullanıyorsa, bulduğu sayılar Kur-an'daki gerçek sayıları tutmuyor (örneğin 77 kere cennet, 77 kere cehennem kelimelerinin geçmesi gibi komik mucize). Cahil halk sorgulamadan bunları mucize kabul ediyor. Bari siz yapmayın.

Örneğin; Rum Suresi çok kısa bir suredir. Orada bile çarpıtmayla bir mucizeye(!) dikkat çekilmiştir (Alçak yer=Lut Gölü). Bırakın mucizeyi, devam eden ayette Allah 3 ila 9 yılda Romalıların tekrar galip geleceğini söyleyip falcılar gibi tahminde bulunuyor, işin kötü tarafı tahmini tutmuyor.

saygılar...
Alt 14-03-2011, 09:41
mahirzz mahirzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben arş ın ne olduğunu biledilbildiğimiz kadarı ile açıkladım, taht tan kinaye ama asıl anlamı taht değil, cennet gezegeninin orada, dünyayı birinci dersek orası elips yörüngenin 2nci uzak noktası. ve ayrıca sümer metinlerinde e-şar-ra şeklinde geçen kelime "arş" dır. oradaki anlamı "uzaktaki ev".

Önerilen Siteler