Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-03-2011, 13:29
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Taraf Türkiye'nin Wikileaks'idir

http://www.gazeteciler.com/gundem/ta...ti-31881h.html

Altan'ın yazısının bir kısmı;

http://www.gazeteciler.com/medya-kos...is-31888h.html

Çongar'ın rolü;

http://www.gazeteciler.com/gundem/ne...ye-31889h.html

Konu Sangre tarafından (16-03-2011 Saat 13:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-03-2011, 13:55
Termo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Termo Termo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili arkadaşlar,
Hemen hemen bütün günlük gazeteleri okurum. Bunlardan birtanesi de taraf gazetesi.. Bu gazete için açıkça fikrim şudur; hiç bir haberine güvenilmiyor. Mesela yakın zamanda TGB'nin bir oyunu olmuştu taraf gazetesi yazarlarından birtanesine. Chp ile ilgili bir asılsız bir ihbarda bulundu TGB elemanlarından birisi, bahsi geçen yazara. Yazar, bunu köşesine taşıdı, hemde "güvenilir sağlam kaynaklarım var" diyerek. Daha nice böyle haberler yaptıklarına şüphem yok. Hatta bir düzenin medya kolu izlenimi uyandırmaktadır bende. Fazla güvenmemek gerekir. Wikileaks da fazla güvenilir değil, tabii. Abd gibi internette kendisinden habersiz kuş uçurulmaz bir devletten belge sızdırmak pek öyle basit görünmüyor. Kaldı ki, Akp iktidarına yarar sağlayacak tür bir çıkış bile yaptı ortaya belge diye sunulanlar. Sanki, bir organizasyon daha dönüyor bu belge işlerinde.
Alt 16-03-2011, 14:57
Kıdemli Üye

Evet, 'Taraf içimizdeki Amerikadır' sloganından, Wikileaks'in aslında ABD'nin güdümünde bir organizasyon olduğu durumuna, ordan da Taraf'ın ABD, AKP, İsrail, Siyonistler, Masonlar tarafından Türkiye'nin kamuoyunu yönlendirmek için seçildiği bir gazete olduğu konusuna geldik.

Tabii, bunların hepsi Türk Milleti'ne yapılmış bir komplodur arkadaşlar.. Ulu Önder Yüce Mustafa Kemal ATATÜRK'ün askerleri bu numaraları yutmayacaktır.

Cumhuriyet'in ebedi ve ezeli bekçilerine selam olsun!!
Alt 16-03-2011, 15:04
Üye

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, 'Taraf içimizdeki Amerikadır' sloganından, Wikileaks'in aslında ABD'nin güdümünde bir organizasyon olduğu durumuna, ordan da Taraf'ın ABD, AKP, İsrail, Siyonistler, Masonlar tarafından Türkiye'nin kamuoyunu yönlendirmek için seçildiği bir gazete olduğu konusuna geldik.

Tabii, bunların hepsi Türk Milleti'ne yapılmış bir komplodur arkadaşlar.. Ulu Önder Yüce Mustafa Kemal ATATÜRK'ün askerleri bu numaraları yutmayacaktır.

Cumhuriyet'in ebedi ve ezeli bekçilerine selam olsun!!
Bununla ironi yaptığını mı düşünüyorsun? Ben mesela, Atatürkçü değilimdir? Olamaz mı? Taraf gazetesini güvenilir bulmamak için orducu mu olmak gerekiyor? Zaman gazetesi de yaftalamadan düşünün diye slogan atar mesela. Her türlü yafta mevcuttur içerisinde. Bunlar benim gözlemlerim ve bu gözlemleri dikkate alarak oluşturduğum fikirlerimdir. Hata içeriyor olabiliri tabii ki. Sululuğun lüzumu yok. Kahvehane usulü siyaset konuşan insanlarda olur o ironi.

Karşıt fikir ve gözlemleriniz varsa ortaya dökmeniz daha hoş olur. Slogan devrimciliği yapmamızı gerektiren bir durum yok ortada.

Konu Termo tarafından (16-03-2011 Saat 15:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmla
Alt 16-03-2011, 16:11
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Termo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili arkadaşlar,
Hemen hemen bütün günlük gazeteleri okurum. Bunlardan birtanesi de taraf gazetesi.. Bu gazete için açıkça fikrim şudur; hiç bir haberine güvenilmiyor. Mesela yakın zamanda TGB'nin bir oyunu olmuştu taraf gazetesi yazarlarından birtanesine. Chp ile ilgili bir asılsız bir ihbarda bulundu TGB elemanlarından birisi, bahsi geçen yazara. Yazar, bunu köşesine taşıdı, hemde "güvenilir sağlam kaynaklarım var" diyerek. Daha nice böyle haberler yaptıklarına şüphem yok. Hatta bir düzenin medya kolu izlenimi uyandırmaktadır bende. Fazla güvenmemek gerekir. Wikileaks da fazla güvenilir değil, tabii. Abd gibi internette kendisinden habersiz kuş uçurulmaz bir devletten belge sızdırmak pek öyle basit görünmüyor. Kaldı ki, Akp iktidarına yarar sağlayacak tür bir çıkış bile yaptı ortaya belge diye sunulanlar. Sanki, bir organizasyon daha dönüyor bu belge işlerinde.

Taraf'ın bahsettiğin konuda, ya da NTV'ye helikopter kazası ile alakalı yaptıkları suçlamalarda falan oldukça büyük hatalar yaptığı doğru. Nişanyan'a yapılanlar da hâlâ rahatsız eder beni... Ama Taraf'ın bazı firmaların elindeki zehirli etlerden tut askerde kaza(!) kurbanı olan vatan evlatlarına kadar pek çok konuda sesini çıkaran tek yayın organı olduğunu da unutmamak lazım. Yanlışları bir ise doğruları on bu gazetenin; her şeyden önce cesur bir gazete, tüm yazar kadrosunun topluca adliyeye gitmek zorunda kaldığı kaç gazete var mesela?

Wikileaks'in de bir Amerikan oyunu olduğu iddiasi ise komik bir komplo teorisi. ABD'nin bu belgelerin yayımlanmasını engellemek için tüm yaptıklarını(en alt düzeydei bürokratlardan tut Dışişleri Bakanı'na kadar), belge sızdırdığı için hapse düşenleri falan hep bir tertibin parçası olarak görmek en azından benim için inanması oldukça zor bir şey. Yayımlanan belgelerin ABD'ye ne kadar zarar verdiği de ortada. Bu boyutta bir komplonun AKP'ye yarar sağlamak için düzenlendiği iddiasi ise ilk iddiadan bile daha fena. Ulusalcılarımızın balonu fena patladı bu belgeler yüzünden, orası ayrı.

Neyse, ana konuya dönecek olursak...

Bence Wikileaks belgelerini Türkiye'de yayımlayacak doğru gazete Taraf'tır, bence doğru seçim yapılmış. Diğer ülkelerde bu görevi alan gazetelerin/dergilerin listesine bakınca bunun Taraf için ne büyük bir prestij kaynağı olduğu da görülüyor:

Amerika'da New York Times, İngiltere'de The Guardian, Fransa'da Le Monde, İspanya'da El Pais, Almanya'da Der Spiegel ve Türkiye'de Taraf.
Bundan haberim olmamıştı, Sangre dostuma haberi buraya taşıdığı için teşekkür etmek istiyorum. Yayımlanacak belgeleri de dört gözle bekliyorum.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society
Alt 16-03-2011, 16:17
Üye

Astur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Taraf'ın bahsettiğin konuda, ya da NTV'ye helikopter kazası ile alakalı yaptıkları suçlamalarda falan oldukça büyük hatalar yaptığı doğru. Nişanyan'a yapılanlar da hâlâ rahatsız eder beni... Ama Taraf'ın bazı firmaların elindeki zehirli etlerden tut askerde kaza(!) kurbanı olan vatan evlatlarına kadar pek çok konuda sesini çıkaran tek yayın organı olduğunu da unutmamak lazım. Yanlışları bir ise doğruları on bu gazetenin; her şeyden önce cesur bir gazete, tüm yazar kadrosunun topluca adliyeye gitmek zorunda kaldığı kaç gazete var mesela?

Wikileaks'in de bir Amerikan oyunu olduğu iddiasi ise komik bir komplo teorisi. ABD'nin bu belgelerin yayımlanmasını engellemek için tüm yaptıklarını(en alt düzeydei bürokratlardan tut Dışişleri Bakanı'na kadar), belge sızdırdığı için hapse düşenleri falan hep bir tertibin parçası olarak görmek en azından benim için inanması oldukça zor bir şey. Yayımlanan belgelerin ABD'ye ne kadar zarar verdiği de ortada. Bu boyutta bir komplonun AKP'ye yarar sağlamak için düzenlendiği iddiasi ise ilk iddiadan bile daha fena. Ulusalcılarımızın balonu fena patladı bu belgeler yüzünden, orası ayrı.

Neyse, ana konuya dönecek olursak...

Bence Wikileaks belgelerini Türkiye'de yayımlayacak doğru gazete Taraf'tır, bence doğru seçim yapılmış. Diğer ülkelerde bu görevi alan gazetelerin/dergilerin listesine bakınca bunun Taraf için ne büyük bir prestij kaynağı olduğu da görülüyor:

Bundan haberim olmamıştı, Sangre dostuma haberi buraya taşıdığı için teşekkür etmek istiyorum. Yayımlanacak belgeleri de dört gözle bekliyorum.
Böyle bir yaklaşım daha makul. Teşekkürler Astur. Ben henüz Wikileaks için şüphelerimi giderebilmiş değilim. Zamanla ve bahsi geçen belgelerle nasıl birşey olacağı hakkında fikir oluşturabilirim sanırım. Taraf gazetesi "gizli kaynaklarım" diyerek bir çok iddia ortaya sunuyor. Tabii gündemi etkileyecek türden iddialar için, temkinli ve gerek tarihi gerek güncel olayları takip ederek bu konuda da bir fikir oluşturulabilir, doğruluğu-yanlışlığı hakkında. Dediğim gibi bu iş birliğinin sonuçları ve getirileri neler olacak onları da görüp fikirleri (tabii ki yenilenir ve değişkendir fikirler) şekillendirme şansım olur.

"Şu gazete güvenilirdir" demek doğru olmaz. Az önce bahsettiğim gibi bugün yaşanan olaylar ve ortaya atılan iddialar bir noktada geçmişe dayanır. Geçmişte mevcut kimi yazıların ve kimi yazarların ortaya attığı iddia ve gerçeklerinde bir bütün olarak ele alınıp işlenmesi doğru olacaktır. Şahsi kanaatim bu. Her ortaya atılan iddiayı gerçekmiş gibi kabul etmek, şüphesiz yaklaşmak (hangi gazete olursa olsun) doğru bir davranış olmaz.
Alt 16-03-2011, 16:17
Kıdemli Üye

Aslında yazını ciddiye almamıştım.. Çünkü ciddiye alınacak bir yanı yok.. Ciddiye almadığım için de ironi yaptım, dalga geçtim, doğrudur.

Madem illa ki ciddiye al diyorsun, peki alalım.. Ama hatalı bir sonuç çıkardığın için özür dilemesini de bilmelisin.. Eğer bu inceliği göstermiyorsan, artık 'Ciddiye al' ifaden de ciddiye alınmayacaktır, bilesin.

Şimdi yazında bahsettiğin Taraf'ın haberlerini eleştirdiğin kısma gelelim.. Gerçi Taraf'ın haberleriyle ilgili değil, bir köşe yazarının 'kandırılmasıyla' ilgili bir konuyu taşımışsın sadece.. Bu köşe yazısı gazetenin bir politikası değil, her gün yazısı yayınlanan bir yazarın yazısı, o kadar.. İnsanlar kandırılabilirler, gazeteler yanılabilir.. Bunlar olağan şeyler.. Bakalım bu haber nasıl yayınlanmış başka bir gazetede;

http://www.milliyet.com.tr/taraf-yaz...37/default.htm

Milliyet gazetesinin ve Ulusal kanaldan alınan videoyu izleyen birisi; 'CHP darbe planlıyor' diya ihbar yapıldığını sanır.. Çünkü hem videoda, hem de gazetede CHP'nin darbe planladığı ve bunun için çeşitli organizasyonlarla görüşme içinde oldukları ifade ediliyor.

Ulusal kanalda ve diğer haber sitelerinin 'CHP'nin darbe planlandığı' olarak çıkardığı ifade, bakın Uslu'nun kaleminde nasıl ifade ediliyor;

''Hatta CHP’deki kaynaklarım Batum’un bu gençleri kullanarak CHP içinde seçim sonrasında bir darbeye hazırlandığını iddia ediyor. Bu kısmı doğru mu yanlış mı bilemem.''

Yani Uslu CHP'nin darbe planladığını değil, Batum'un CHP içinde darbe planladığı ve genel başkanlık koltuğuna geçmek istediğini söylüyor.. Hem milliyette, hem de Ulusal Kanal videosunda bu durum çarpıtılarak 'CHP darbe planlıyor' olarak geçmiş.. Aslında Milliyet'in bir suçu yok.. Ulusal kanaldan direkt almışlar.

Ayrıca sonuna, bunun sadece bir iddia olduğunu 'iddianın doğru mu, yanlış mı olduğunu bilemem' diyor.

Neyse şimdi bir de Uslu'nun bu haberi kime dayandırdığına bakalım.

Yazısı şu linkte var.. Orada zaten bir kaç TGB'li öğrenci ile görüştüğünü.. Ve onların ifadeleri doğrultusunda yazısındaki iddiaları yazdığını söylüyor..

Adam zaten iddialarının kaynağını veriyor.. ''Ben bu iddialarımı, bu gençlerin söylediğine dayandırıyorum'' diyor.. TGB'li gençler ortaya çıkıp, ''Biz seni kandırdık, ehehehe'' deseler ne olacak, demeseler ne olacak?.. Bu şekilde yalan söyledikleri için, asıl kendileri komik duruma düştüler.. Eğer bir olayda, bir kaç tanık olay hakkında bir şeyler ifade edilirse, zaten o ifadeler tüm gazetelerde yer alır.. Köşe yazısı bu tanıkların ifadelerini kendi köşesine de taşır.. Ama TGB'li gençler bunu yalan söylerek yaptılar, dolayısıyla kendilerini gülünç duruma düşürdüler bence.

Daha önce söylemiştim.. Emrullah Uslu'yu da günahım kadar sevmem.. Yazdıklarını felan da okumam.. Ama Taraf gazetesinin yayın politikasını Uslu gibi bir insanın belirlemediğini de çok iyi biliyorum.

Taraf gazetesi bugüne kadar bir çok doğru işe imzasını attı.. Bir çok belge yayınladılar.. Wikileaks'in ve Taraf'ın yaptığı doğru işleri ve ABD'nin güdümünde felan olmadıklarını anlatmak için kendimi yormayacağım.. Bu tür komplo teorilerini ciddiye almayacak kadar çok yazdım bu tür konularda.. O yüzden; 'İsteyen inanır, isteyen inanmaz' diyorum kısaca.
Alt 16-03-2011, 16:24
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Wikileaks'i, A.B.D. ile yanyana anmak ne kadar büyük bir hataysa Taraf'ı da Wikileaks ile anmak o kadar büyük bir hatadır zannımca.

Ama gene de Taraf 'tan daha uygun bir gazete maalesef yok bu belgeleri Türkiye'de yayınlamak için. Wikileaks'in yaptıklarının benzerini zaman zaman Taraf da yaptı, gencecik insanların anlaşılması mümkün olmayan bir şekilde ölüme gönderilişlerini, nasıl kaza (!) kurbanı olduklarını falan belgeledi.

Dincilerin nasıl örgütlendiklerini, ihalelerin nasıl yandaşlara dağıtıldığını gösteren belgeleri falan da bulup yayınlarlarsa her gün okumaya fırsat bulamasam bile abone olmaya ve çevremdeki insanları abone olmaya teşvik etmeye hazırım.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 16-03-2011, 16:27
Üye

Aslında yazını ciddiye almamıştım.. Çünkü ciddiye alınacak bir yanı yok.. Ciddiye almadığım için de ironi yaptım, dalga geçtim, doğrudur.

Madem illa ki ciddiye al diyorsun, peki alalım.. Ama hatalı bir sonuç çıkardığın için özür dilemesini de bilmelisin.. Eğer bu inceliği göstermiyorsan, artık 'Ciddiye al' ifaden de ciddiye alınmayacaktır, bilesin
Geri kalanı da ben ciddiye almıyorum. İroni babında da olsa ti'ye bile alınır bulmuyorum.

Şimdi ciddiye almadığın içinse cevap vermeni yada birşey demeni gerektirmiyor. Es geçersin, olur biter. Bir sıkı kemalist çıkar tartışmadan ziyade kavga olur senin lüzumsuz yazın yüzünden. Ama sen sululuk yapmaya devam ediyorsun. Kimden neden özür dilemem gerekli? Taraf gazetesine hakaret etmiyorum, neden onlardan özür dileyeyim. Seni bağlayan kısmı nedir, senden özür dileyeyim?

Konumuz taraf gazetesi olduğu için hepsini buraya taşımıyorum. Astur'dan alıntı yaparak birşeyler dedim. Herhangi bir gazeteyi övücü bir çıkarım yok farkettinse. O yüzden direkt böyle laubali çıkışlar yapmayın. Liberal-liboş ayrımı kavgalarına kadar gidiyor bu tarz çıkışlarınız. Bunu sizinde bilmeniz lazım. Kahve insanı gibi sırf birşey savunacağım diye karşıt herşeye muhalif olmadığınızı düşünmek isterim. Bir gazete sadece manşetlerinden oluşmaz, köşe yazarları da önemlidir. Taraf sadece manşetleri değil köşe yazarlarının makaleleri ile de dikkatleri üzerine toplar.

Ayrıca; sırf yazmış olayım diye yazma madem ciddiye almıyorsun. Neyse kolay gelsin.

Konu Termo tarafından (16-03-2011 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-03-2011, 16:30
Kıdemli Üye

NTV olayında haksızlardı, zaten gazete daha sonra özür de dilediler.. Nişanyan'ın ayrılması konusunda da haksızlardı.. O zaman ben de Taraf'ı protesto etmiştim.. Başka var mı?.. Ben bilmiyorum.

Ee tamam da, bunların Wikileaks belgeleriyle ne alakası var şimdi?.. Taraf gazetesi ile ilgili bir konuda yazarken, sanki bir dua ediyormuş gibi 'Evet Taraf şurda şurda, şöyle şöyle hatalar yaptı' diyip de mi konuya yazmaya başlayacağız?

Nişanyan ile ilgili bir konu açılır (ki açıldı da zaten) oraya yazarız sitemimizi.. Balyoz belgeleriyle ilgili bir konu açılır, oraya yazarız takdirimizi.. Taraf ile ilgili her konuyu istisnasız NTV haberine, Nişanyan olayına felan getirmek isteyen zihniyeti bir türlü anlayamıyorum.

Bundan sonra AKP veya CHP ile ilgili bir yorum yazarken, önce bu partilerin hangi konularda yanlış yaptığına dahil sayfalar dolusu bir dua bekliyorum bu zihniyetten.. Ondan sonra konuyla ilgili yorum yapabilirlerse, onu da yaparlar umarım.

Önerilen Siteler