Aslında yazını ciddiye almamıştım.. Çünkü ciddiye alınacak bir yanı yok.. Ciddiye almadığım için de ironi yaptım, dalga geçtim, doğrudur.
Madem illa ki ciddiye al diyorsun, peki alalım.. Ama hatalı bir sonuç çıkardığın için özür dilemesini de bilmelisin.. Eğer bu inceliği göstermiyorsan, artık 'Ciddiye al' ifaden de ciddiye alınmayacaktır, bilesin.
Şimdi yazında bahsettiğin Taraf'ın haberlerini eleştirdiğin kısma gelelim.. Gerçi Taraf'ın haberleriyle ilgili değil, bir köşe yazarının 'kandırılmasıyla' ilgili bir konuyu taşımışsın sadece.. Bu köşe yazısı gazetenin bir politikası değil, her gün yazısı yayınlanan bir yazarın yazısı, o kadar.. İnsanlar kandırılabilirler, gazeteler yanılabilir.. Bunlar olağan şeyler.. Bakalım bu haber nasıl yayınlanmış başka bir gazetede;
http://www.milliyet.com.tr/taraf-yaz...37/default.htm
Milliyet gazetesinin ve Ulusal kanaldan alınan videoyu izleyen birisi; 'CHP darbe planlıyor' diya ihbar yapıldığını sanır.. Çünkü hem videoda, hem de gazetede CHP'nin darbe planladığı ve bunun için çeşitli organizasyonlarla görüşme içinde oldukları ifade ediliyor.
Ulusal kanalda ve diğer haber sitelerinin 'CHP'nin darbe planlandığı' olarak çıkardığı ifade, bakın Uslu'nun kaleminde nasıl ifade ediliyor;
''Hatta CHP’deki kaynaklarım Batum’un bu gençleri kullanarak CHP içinde seçim sonrasında bir darbeye hazırlandığını iddia ediyor. Bu kısmı doğru mu yanlış mı bilemem.''
Yani Uslu CHP'nin darbe planladığını değil, Batum'un
CHP içinde darbe planladığı ve genel başkanlık koltuğuna geçmek istediğini söylüyor.. Hem milliyette, hem de Ulusal Kanal videosunda bu durum çarpıtılarak 'CHP darbe planlıyor' olarak geçmiş.. Aslında Milliyet'in bir suçu yok.. Ulusal kanaldan direkt almışlar.
Ayrıca sonuna, bunun sadece bir iddia olduğunu 'iddianın doğru mu, yanlış mı olduğunu bilemem' diyor.
Neyse şimdi bir de Uslu'nun bu haberi kime dayandırdığına bakalım.
Yazısı
şu linkte var.. Orada zaten bir kaç TGB'li öğrenci ile görüştüğünü.. Ve onların ifadeleri doğrultusunda yazısındaki iddiaları yazdığını söylüyor..
Adam zaten iddialarının kaynağını veriyor.. ''Ben bu iddialarımı, bu gençlerin söylediğine dayandırıyorum'' diyor.. TGB'li gençler ortaya çıkıp, ''Biz seni kandırdık, ehehehe'' deseler ne olacak, demeseler ne olacak?.. Bu şekilde yalan söyledikleri için, asıl kendileri komik duruma düştüler.. Eğer bir olayda, bir kaç tanık olay hakkında bir şeyler ifade edilirse, zaten o ifadeler tüm gazetelerde yer alır.. Köşe yazısı bu tanıkların ifadelerini kendi köşesine de taşır.. Ama TGB'li gençler bunu yalan söylerek yaptılar, dolayısıyla kendilerini gülünç duruma düşürdüler bence.
Daha önce söylemiştim.. Emrullah Uslu'yu da günahım kadar sevmem.. Yazdıklarını felan da okumam.. Ama Taraf gazetesinin yayın politikasını Uslu gibi bir insanın belirlemediğini de çok iyi biliyorum.
Taraf gazetesi bugüne kadar bir çok doğru işe imzasını attı.. Bir çok belge yayınladılar.. Wikileaks'in ve Taraf'ın yaptığı doğru işleri ve ABD'nin güdümünde felan olmadıklarını anlatmak için kendimi yormayacağım.. Bu tür komplo teorilerini ciddiye almayacak kadar çok yazdım bu tür konularda.. O yüzden; 'İsteyen inanır, isteyen inanmaz' diyorum kısaca.