Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Anket Sonucuna Bak: Seçim Tekrarlansa Ne Yapardınız?
Oy verdiğim partiye herşeye rağmen gene verirdim. 13 36,11%
Artık seçimle birşeylerin değişeceğinden umudu kestim, bu yüzden sokağa yönelirdim. 3 8,33%
Darbe duasına yatardım. 3 8,33%
Bağımsızları desteklerdim 3 8,33%
Muktedir olan AKP'ye yamanıp kazanan tarafta olmak isterdim. 1 2,78%
Kararsızım 0 0%
Bu ülkeden umudu kestiğimden kendimi kurtarmaya odaklanırdım. 13 36,11%
Katılımcı sayısı: 36. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2011, 20:39
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Tekrar Bir Seçim Olsa...

AKP'nin bu kadar yılda yıpranmadan devam ettiğini ve hala iki seçmenden birinin oyunu alabilecek kadar güçlü olduğunu gördük. Kılıçdaroğlu'nun getirdiği rüzgarın etki sınırını ve bu partinin bırakın tek başına iktidar olmasını, %30'u bulabilmesinin bile bundan sonra olanaksıza yakın olduğu da herhalde yeterince ortaya çıkmıştır. Seçim yasakları, hileleri v.s. de yaşandı; seçimlerin güvenilirlik derecesi hakkında herkeste bir fikir oluştu. Hedefini küçük tutup 500.000 seçmen arayanlar da hayal kırıklığı yaşadı. Halkın neye göre tercih yaptığı herhalde kafalarda biraz daha netleşti.

Peki herhangi bir gerekçeyle dün yapılan seçimin tekrarlanmasına karar verilse tavrınız ya da tercihiniz ne olurdu?
Kendi adınıza çıkardığınız dersler var mıdır?

Konu Jolly Jocker tarafından (13-06-2011 Saat 20:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-06-2011, 21:00
perfect_storm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
perfect_storm perfect_storm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kendi adıma çıkardğm birşey var o da eğer biris halkın götüne her na amaçla yada herne şekilde olursa olsun girebiliyorsa onu alaşağı etmek heleki türkiye için olanak dışı bu durum önceki bazı seçimlerdede kendisini gösterdi tekrar seçim olsada düşüncem değişmez yidenede hiçkimseye oy vermem hepsi koltuk derdinde çünkü
Alt 13-06-2011, 22:14
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sokağa protestoya çıkardım

Ayrıca Niçe şöyle demiş:

"cahil bir toplum,özgür bırakılıp kendine şeçim hakkı verilse dahi,hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece şecim yaptını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak,okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bîr şeçimle iktirara gelenler, düzledikleri tîyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve hainlerdir"
Alt 13-06-2011, 22:20
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ayrıca Niçe şöyle demiş:

"cahil bir toplum,özgür bırakılıp kendine şeçim hakkı verilse dahi,hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece şecim yaptını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak,okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bîr şeçimle iktirara gelenler, düzledikleri tîyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve hainlerdir"
affınıza sığınarak peki size bir soru yöneltyim sizce cehalet nedir yani bunun genelgeçer mantıklı bir izahı varmıdır aynı sorum eğitimli toplum için de geçerli
Alt 13-06-2011, 22:29
ahura mazda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahura mazda ahura mazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben oy vermedim,vermemeye de devam edeceğim.Çünkü bu seçimler İlkel Atina demokrasisinden bile beter.

Hile elbetteki var,10 milyon seçmen nereden katıldı,nereden geldi? 4 yıl sonra nasıl seçmen sayısı 10 milyon artıyor ? Tuhaf şeyler bunlar.Sahte seçmen kağıtları oy kullanmayanların yerine oy kullananlar vs.

Daha bunun %10 barajı var,prosedürü var,Kitle iletişim araçlarına ve sermayeye sahip olanın seçilme şansının artması vs var.Daha sayabileceğim yüzlerce şey var ama uzatmıyorum.
Alt 13-06-2011, 22:35
Üye

ahura mazda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben oy vermedim,vermemeye de devam edeceğim.Çünkü bu seçimler İlkel Atina demokrasisinden bile beter.

Hile elbetteki var,10 milyon seçmen nereden katıldı,nereden geldi? 4 yıl sonra nasıl seçmen sayısı 10 milyon artıyor ? Tuhaf şeyler bunlar.Sahte seçmen kağıtları oy kullanmayanların yerine oy kullananlar vs.

Daha bunun %10 barajı var,prosedürü var,Kitle iletişim araçlarına ve sermayeye sahip olanın seçilme şansının artması vs var.Daha sayabileceğim yüzlerce şey var ama uzatmıyorum.
bu durum türkiyeye has değilki , berlusconi iktidara gelene kadar medya imparatorluğu kurmuş ve tüm bunların rüzgarıyla iktidara gelmşti
%10 barajı için söleneblecek şeyler var şu anda söleyeblecğm şey şudur bu durum tüm partiler için geçerli ama adaletlimi dersenz değil tabi
Alt 13-06-2011, 22:41
ahura mazda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahura mazda ahura mazda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Türkiye'ye has olmaması normal,sermaye çarkları böyle dönüyor zaten tek kutuplu dünya'da.
Berlusconi de bir nevi İtalya'nın RTE'si
Alt 13-06-2011, 23:48
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

2 veya 7. 2 ağırlıkta.
Alt 14-06-2011, 02:01
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Ayrıca Niçe şöyle demiş:

yaşamveözgürlük´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
affınıza sığınarak peki size bir soru yöneltyim sizce cehalet nedir yani bunun genelgeçer mantıklı bir izahı varmıdır aynı sorum eğitimli toplum için de geçerli
İşte şu aşağıdaki açıklama...Gerçi açıklama Kahramanmaraş hakkında ama bence tüm Türkiye genelini çok iyi özetliyor: Din neden hep kazanıyor? Toplumdaki bilinçsizliğin ve cahilliğin dayanakları neler? Buyrun..

Kahramanmaraş'ta "Din" Kazandı

“Burada din oy alır. Ne kadar dindarsan o kadar fazla oy alırsın. Gerisini kimse önemsemez”

‘Memnun değiliz ama oylar gene Erdoğan’a’

Kahramanmaraş Erdoğan’ın en sevdiği şehir olabilir. 10 yıldır elle tutulur bir icraat götürmeden oyların yüzde 70’e yakınını ve sekiz milletvekilinden altısını almış. Ben olsam bir kahramanlık plaketi daha veririm bu şehre

“Arkadaş herkes şikâyetçi peki bu partiye kim oy veriyor?” Kahramanmaraş’ta gezip dolaştıktan, insanlarla konuştuktan sonra sorduğum soru bu günün sonunda. Kahramanmaraş Havaalanı’ndan şehir merkezi 10 dakikalık yol. Ama bindiğim taksinin şöförü 10 yıllık sıkıntısını bu süreye sığdırabildi. Bülent Arınç’ın da dediği gibi taksiciden alacaksın haberi: “Her yıl kaldırımları kırıp yeniden yapıyorlar, başka icraat yok. Antep, Osmaniye hep bizden ilerde... Köy gibi kaldık. Göstermelik bir de tünel yaptılar kimse kullanmıyor. Bütün icraatleri bu. 10 yıldır her seçimde büyükşehir olma vaadi yapılıyor, sonuç yok.”

ARINÇ HAKLI’

“Peki başbakan gelip 80 açılış yapmış ama...” diye zorluyorum. “Bir ikisi dışında 20 yıldır çalışan tesisler” diyor.kimse 10 yıldır hem milletvekili çoğunluğunu hem de belediyeyi elinde bulunduran Ak Parti’ye neden oy verdiğini anlatamıyor. “Adliye sarayı yaptılar.” “E adliye sarayı hizmet midir? Yaşam kalitenizi yükseltti mi?” Yanıt yok. Unutmadan burada dev gibi bir de camii var. Geçenlerde tamamlanmış ve açılmış. Bu Kahramanmaraş için önemli bir icraat.

Başka birine soruyorum: “Son 10 yılda hangi eser şehre kazandırıldı?” Yanıt: “Tünel yaptılar.” Peki trafik sorununuz mu vardı? Hayır. E neden yapıldı tünel? Herkes bu tünelden bahsediyor ama kimse gerçekten ne işe yaradığını anlatamadı. “Tünel yapılmış memnun musunuz?” diye sordum. Herkes kahkahalarla güldü. Emekli bir beyefendi, “Burada din oy alır. Ne kadar dindarsan o kadar fazla oy alırsın. Gerisini kimse önemsemez” dedi tıraş olduğu koltukta doğrulup bana dönerek. Ve beni de rahatlatmış oldu bu açık sözlülük.

Öte yandan elbette Kahramanmaraş’ın göç alan fakir mahallelerinde çok kötü şartlarda yaşayan kalabalık bir nüfus var. İşin sırrı biraz da orada. Bu nüfusa belediyeden sürekli yardım dağıtılıyor. Makarna, odun, kömür, süt ve bunun gibi yardımlarla oy toplanıyor. En önemli icraat aslında bu. 10 yıl sonunda elde olan şeyse yardım dağıtacak daha fazla fakir ve alınacak daha fazla oy.

Bir Kahramanmaraşlı güzel özetliyor: “Burada kazanacak bir adayın bağımsız değil bağımlı olması lazım. Eş dost tanıdık önemli. Parti, fikir ya da icraat değil.” Türkiye’de seçimin ruhunu yansıtan güzel bir cümle. İtirazım yok.

‘ÇÜNKÜ DİNDAR, SEVİYORUZ’

Muhafazakarlar. Dindarlar. Şehirde alkolün “a” sı yok. Herkes Ak Parti’ye oy veriyor ve nedenini açılarken “çünkü dindar”, “seviyoruz”, “e başka kime verelim” şeklinde açıklamalar yapıyorlar. Erdoğan başka ne isteyebilir ki?

Herkesin derdi başka, ama ortak tavır: “Tamam oyları gene vereceğiz ama memnun değiliz.” Gerçekten tam tamına Kahramanmaraş’ta olacak olan bu.

http://www.marasbugun.com/haber_detay36097.html
Alt 14-06-2011, 03:06
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eger Türk vatandasi olsaydim AKP ye oy verirdim ! Ülkede gerizekali Insanlari temizlemenin en güzel yolu budur !

AKP yakinda ülkeyi satacak ! Yada savastiracak ! Insanlar bir bir ölecek ya da ülke emperyalizmin elinde olacak ! Cok kati kurallar gelecek ! Zina yapanlar tek tek öldürülecek ! Her erkege verilen 3-5 kadindan ikisi intahar edecek ! sevdigini elde edemeyen cinayet isleceyecek , cinayet isleyenleri idam edecekler

hirsizlik yapanlarin ellerini kollarini kesecekler ! Hirsizlik yapmassa aclikdan ölecek ! Belkide cocuklarida ölecek ! teknolojiksiz hayat gelecek ! Bin sürü insanlar hastalikdan ölecek !

Ve ülke bir bir gerizekali aptal Insanlardan temizlenecek !

Ya da buralar ABD olacak ! Baban kimdi bilemezdin serefsiz olacak ! En azindan mi ülke Müslümanlikdan arinacak ya bunada ben KURBAN keserim ! Kime mi ? Seytana !!!!

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina

Önerilen Siteler