Şeker Hoca'nın İsyanı
Arkadaşlar, son derece önemli bir konuyu açıyorum.
Bilmiyorum; Aydınlık gazetesini okuyup okumadığınızı ama, bugün Şeker Hoca'nın müthiş bir isyanı var. Şeker Hoca diyor ki; "Bu olaylar vuku bulurken, hiçbir ibadetimiz kabul olmuyor"
Malatya Şeker Cami İmamı Celal Tilgen (ki "Şeker Hoca" adı buradan geliyor), 13 şehit nedeniyle istifa etti. Cuma namazı öncesi vaazını saldırıya ayıran Şeker Hoca, "13 tane gencimizin şehadet haberi geldi. Emin olunuz ki belki de namazımız, orucumuz, haccımız hiçbir ibadetimiz kabul olunmuyor" dedi.
Şeker Hoca, "Hiç kimse görevini yapmıyor; en üsttekinden en alttakine" diyerek istifasını açıkladı. Şeker Hoca tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Ülkenin bölünmez bütünlüğü namustur. Şu gördüğünüz al bayrak rengini tüm şehitlerin kanından almıştır. Boşu boşuna görev yapıyoruz. Ben şahsen, bugün (15.07.2011) gidip istifa edeceğim. Ben bu görevden bugün ayrılacağım. Böyle hocalık olmaz, böyle idarecilik olmaz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyamamışız, sağlayamamışız. Sadece kasamıza, kesemize, göbeğimize, dötümüze bakmışız. Böyle olmaz yani bu görevde kalmanın anlamı yok. Şu saatten sonra ben bırakıyorum bu görevi. Bu, son Cumam. Boşu boşuna çıkıyoruz, burada vır vır konuşuyoruz. Herkes böyle, en üsttekinden en alttakine. Hiç kimse görevini yapmıyor, ancak laf ebeliği yapıyorlar."
AKP görevini yapamıyor!
"Herkes görevini yapamıyorsa görevi bırakacak. Kim olursa olsun, makamı mevkii kim olursa olsun" diye isyan eden Şeker Hoca, "Makam ve mevkine olursa olsun, bu gibi durumlarda sorumluların istifa etmesi" gerektiğini savundu.
Malatya'nın simgesi haline gelen ve adı, camii adıyla özdeşleşen Şeker Hoca olaylar karşısında gösterdiği tepkilerle halkın sevgisini kazandı ve şunları söyledi: "Milyonlarca öğretmen var, idareci var, yönetici var. Yeter ya, yeter artık. Bu nedir böyle her gün her gün, 2 gün sonra 3 gün sonra aynı olay, aynı şey yeter ya. Bu yüzden ben diyorum izzeti nefsi olan herkesten varsa sorumluluğu, istifa etsinler. Yoksa emin olunuz ki Cenab-ı Allah yarın mahşerde bunun hesabını sorar. 37 sene hocalık yaptım, 120 bin din adamı var, bilmem kaç yüz bin öğretmen var. Bakan var, Başbakan var, Cumhurbaşkanı, Milletvekilleri var ama işler her gün daha kötüye gidiyor."
Şeker Hoca'nın bu açıklamalarından sonra dünkü yalnızca yandaşlar arasında kutlanan Berat kandili ve yine yandaş ağırlıklı olması beklenen önümüzdeki Ramazan ayındaki oruç, namaz vesair ibadetler tehlikeye girmiş bulunmaktadır. Anlaşılan o ki, son seçimlerde AKP'ye oy veren % 50 millet olamamış kesim, bu Ramazan'da ibadet adına kendileri çalıp, kendileri oynayacaklar!
Konu upuaut tarafından (16-07-2011 Saat 13:27 ) değiştirilmiştir.
|