Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2011, 22:08
Huysuz Huysuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Uzun üredir forumdayım aktif yanı yazı yazan bir üye degilim..ama iyi bit okuyucu oldugum söylenebilir..daha önce başka bir forumdaydım Td de yeniyim..benim şikayetim şu neden Ateistler inançlılar gibi birlik olmuyor yani arkadaş olmuyor..Neden yalnızlıgı seçiyorlar..

Laptopumun klavyesi bana isyan ettiği için yazı krakterim kötü olmuş..okuyan kişiler kusura bakmasın lütfen..Bilinçli yapmadım..

Bu sikayeti yazdım çünkü çevrem müslümanlarla dolu konusabilcegim ateist arkadaşlar istiyorum ama bayan bay ayrımı yapmayan duygusal bir yakınlaşma düşünmeyen arkadaşlar istiyorum ..Ama farkettim ki Ateistler yalnızlıgı seviyor..Nedenn ??

Konu istatistik tarafından (14-09-2011 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-09-2011, 22:16
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

pretty´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Uzun üredir forumdayım aktif yanı yazı yazan bir üye degilim..ama iyi bit okuyucu oldugum söylenebilir..daha önce başka bir forumdaydım Td de yeniyim..benim şikayetim şu neden Ateistler inançlılar gibi birlik olmuyor yani arkadaş olmuyor..Neden yalnızlıgı seçiyorlar..
Aslında pek çok ateist topluluğu mevcut. Ancak bunun reklamı yapılmıyor. Bunun 2 nedeni var:

1) Toplum bu konuda çok duyarlı ve şiddet ile tepki koymaktan geri kalmayacak bir yapıda.

2) İnançlılar gibi, inanmamasının reklamını yapmak gibi bir düşünce yok.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 14-09-2011, 22:20
Üye

İstatik haklısınız..Ben çevremde çok hatırı sayılan biriyim ama hepsi inançlı biri hiç ateist arkadaşım yok..olması için çabalıyorum ama olmuyor..Bayan oldugum içinde yanlış anlaşılmaktan korkuyorum..sadece fikirlerimi tartışabilcegim aynı görüşte arkadaşlar istiyorum..Ama olmadı..sevdiğim ateist yazar arkadaşlar yalnızlıgı seviyor ...Neden bunu merak ettigim için bu başlığı açtım..Saygılarımla..
Alt 14-09-2011, 22:24
Kıdemli Üye

İstatik haklısınız..Ben çevremde çok hatırı sayılan biriyim ama hepsi inançlı biri hiç ateist arkadaşım yok..olması için çabalıyorum ama olmuyor..Bayan oldugum içinde yanlış anlaşılmaktan korkuyorum..sadece fikirlerimi tartışabilcegim aynı görüşte arkadaşlar istiyorum..Ama olmadı..sevdiğim ateist yazar arkadaşlar yalnızlıgı seviyor ...Neden bunu merak ettigim için bu başlığı açtım..Saygılarımla..
Anlıyorum. Durumunuz biraz zor. Çevrenizde gerçek hayattan düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz birinin olması gerçekten rahatlatan bir durum.

Kendi adıma bunun sıkıntısını çektiğimi söyleyemem. Kardeşim ve bir kaç arkadaşım ateist. Teist olan arkadaşlarım ise bu konuda oldukça anlayışlı.

Bilemiyorum ama belki sizin çevrenizdekiler ya da tanıştıklarınız yalnızlıktan daha memnundurlar.

SERBEST KALEM
Alt 14-09-2011, 22:31
Üye

Belkide saygı duymam gerekiyor ki duyuyorum da..ama bazen cidden zor oluyor..Ailem bilgi gerektiricek durumlarda hep bana danışır..Bugun ilkkez kardeşime söyledim..benimde bilgilerinden faydalanabilcegim biri olsun istiyorum dedim..abla ben senin gibi olamam olmak için hevesim de yok en bana yetiyorsun dedi..

Sanal dünyadan iki ateist bayan arkadaşımla reelde tanıştım..Biri Kürt millliyetcisi kimliğini ateistliğin önünde tuttu..diğeride ablamdı psikiyatrist oldugu için çok yogundu ancak 1-2 kez telle konustuk..tanışmaya gelirken bir erkek arkadaşıyla gelmişti bana ona onun ateist oldugunu belli etmememi forumdan tanıştıgımızı söylemememi istedi..üzüldüm..Ben uzak durdum..kızdım..

Ateistlik utanılcak bir sey degil ki neden saklanılıyor anlamıyorum..
Alt 14-09-2011, 22:35
Kıdemli Üye

Ateistlik utanılcak bir sey degil ki neden saklanılıyor anlamıyorum..
Ancak çoğu insan aynı kanıda değil. Pek çoğu sevap kazanma derdi ile sizi çevirmeye çalışabilir. Yobaz olanları saldırabilir. Çevrenizden anlayışsız olanlar ile aranız açılabilir. Bu nedenle çoğu insan ateist olduğunu sadece kendine itiraf edebiliyor.

SERBEST KALEM
Alt 14-09-2011, 22:39
Üye

haklısınız demek istememiyorum ama haklısınız...

O zaman arkadaş edinme hayalini çöpe atıp bu fikirlerimi rahatca konusabilcegim tek adres .saati 300-500 tl arası degişen pikiyatristler ki onlarda da secici olmak lazım..

Tşkr ederim cevaplarınız için saygılarımla..
Alt 14-09-2011, 22:42
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaş için kanlı canlı birisi şart değil ki.Bu konuda çok kaliteli kitaplar mevcut, onların dünyasına dalabilirsin.

Çevrendekilerle de dini meseleleri konuşmazsın.
Alt 14-09-2011, 22:48
Üye

problemim orda olimpiyat kitapları okuyorum sonra telefonuma okuduklarımı kayıt edip spor yaparken dinliyorum çünkü eglenceyi seven tikky tiplerden biriyim ..Ögrenebilmek için bu yöntemi uygulamayı tercih ettimdah çok işe yarayacagını düşündüm..şimdilik ozcan koknelin korkular adlı kitabında denedim inanın işe yaradı yıllardır muzdarip oldugum bir hastalıgı ilaçsız yendim..

sırada kör saatçi var ..
Alt 14-09-2011, 22:49
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ateist iseniz yalnız kalmayı göze alacaksınız arkadaşlar.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...

Önerilen Siteler