Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-09-2011, 14:23
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kuran ve Önyargılar

Yer yüzünde bulunan tüm dinlerin amacı aynıdır; bulabildiği kadar kişiyi kendi saflarına çekmek. Bunun nedeni ise kendi inançlarının doğru olduğu yargısından yola çıkarak gerek insanlara doğru yolu buldurmak gerekse kendi dini adına iyi bir şeyler yapmış olup bundan fayda sağlamak düşüncesidir. Bu bakımdan islam dini de farklı değildir. Ancak bir kişi üzerinde yapılan denemeler sonuç vermediği zaman, kişiler farklı olsa da başvurulan yol genellikle aynıdır. Bu yol da kuran'da ayetler içerisinde yerleştirilmiş olan ve önyargı içeren ifadelerdir. Bunlardan bir kaçını inceleyecek olursak:

Diyanet İşleri
BAKARA 2/7. Allah onların kalblerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de perde vardır ve büyük azab onlar içindir.

Diyanet İşleri
A’RAF 7/179. And olsun ki, cehennem için de birçok cin ve insan yarattık; onların kalbleri vardır ama anlamazlar; gözleri vardır ama görmezler; kulakları vardır ama işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibi hatta daha sapıktırlar. İşte bunlar gafillerdir.

Diyanet İşleri
A’RAF 7/146. Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları, ayetlerimden yüz çevirteceğim. Onlar bütün ayetleri görseler yine de inanmazlar; doğru yolu görseler, yol olarak benimsemezler; azgınlık yolunu görseler, hemen onu yol edinirler. Bu, onların mucizelerimizi yalan saymaları ve onlardan habersiz görünmelerinden ileri gelir.

Diyanet İşleri
TEVBE 9/93. Sorumluluk ancak, zengin oldukları halde senden izin isteyen, geride kalan kadınlarla bulunmaya razı olanlara ve Allah kalblerini mühürlemiş olduğu için bilmeyenleredir.

Diyanet İşleri
MAİDE 5/81. Eğer Allah’a, Peygambere ve ona indirilen Kuran’a inanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi, fakat onların çoğu fasıktır.

Yukarıdaki ayetlerde de görüleceği gibi, inanmayanların (belki bir kısmı) zaten dönmeyeceği, bunun nedeninin de kalplerinin mühürlü oluşu nedeniyle olduğu iddia edilmektedir. Burada sadece muhammed zamanından bahsedilmediği günümüz için de bu ayetlerin kullanıldığı biliniyor. Bunu forum içerisinde de gördük.

Ancak forum içerisinde de gördük ki teist düşünceye geri dönenler oldu. Peki bu durum yukarıda verilen ön yargılı ayetler ile çelişmekte midir?

Ayrıca insanların bir kısmının zaten cehenneme gitmek için yaratıldığı yönünde bir ifade yine önyargılı ve peşin hükümlü değil midir?

Yina bazı ayetlerde inanmayan kişiler ile dostluk kurulmaması da öğütleniyor. Eğer ortada bir önyargı yoksa bunun nedeni nedir?

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 30-09-2011, 16:27
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

sevgili istatistik, benim şahsi fikrime göre her bir din bulunduğu dönemde gerek hukuk gerekse bilim (ilim) düzenini kendi örf adet ve bilgilerine ( geçmiş mitlerden ) göre şekillenmiş bir nevi günümüzün anayasa kitapları olarak görmekteyim. o dönemlerde şuanki gibi milli sınırlar kapsamı da olmadığından dini kitapların ne kadar çok kitleye ulaşırsa o kadar çok taraf ve güç anlamında oluyordu. bu yüzden her din daha fazla kitleye sahip olmanın peşindedir. yukarıda alıntıladığın ayetlerde de zaten benim vurgulamaya çalıştığım konu vardır. yani başka dine yönelmek dinden çıkmak oluyor, ve bu dine gelmeyenlerde tanrı tarafından zaten yoldan çıkarılan kişiler oluyor. bir nevi o kitabı yazanın kendini aklamasıdır.
Alt 30-09-2011, 16:35
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Avrupa İslamlaştı... kadın hakları 19 yy büyün önem kazandı
İslamda 14 asır evvel vardı bütün hakları..
bernard Şhaw. öyle iman ederim ki avrupa 19 yyın sonlarında islamlaşacaktır.
ingiltere nazımı dünya olmak istiyorsa Muhammedin izinden gitmelidir dedi..
ve bu adamın ne söylemişse çıkmıştır böyle ünlü bir insan olduğu bilinir.

avrupada amerekida kanunlar İslamın aruzun üzerinde olmuştur islamın kanunlarıdır
öğrenin bunları öğrenin
Alt 30-09-2011, 16:39
Üyeliğini Sonlandırmış

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Avrupa İslamlaştı... kadın hakları 19 yy büyün önem kazandı
İslamda 14 asır evvel vardı bütün hakları..
bernard Şhaw. öyle iman ederim ki avrupa 19 yyın sonlarında islamlaşacaktır.
ingiltere nazımı dünya olmak istiyorsa Muhammedin izinden gitmelidir dedi..
ve bu adamın ne söylemişse çıkmıştır böyle ünlü bir insan olduğu bilinir.

avrupada amerekida kanunlar İslamın aruzun üzerinde olmuştur islamın kanunlarıdır
öğrenin bunları öğrenin
avrupa islamlaşır tabiki, tüm müslümanlar avrupaya doldu avrupa nüfusundan daha çok başka ülkelerden gelen insanlar yaşıyor.
Alt 30-09-2011, 16:40
Kıdemli Üye

TUBA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili istatistik, benim şahsi fikrime göre her bir din bulunduğu dönemde gerek hukuk gerekse bilim (ilim) düzenini kendi örf adet ve bilgilerine ( geçmiş mitlerden ) göre şekillenmiş bir nevi günümüzün anayasa kitapları olarak görmekteyim. o dönemlerde şuanki gibi milli sınırlar kapsamı da olmadığından dini kitapların ne kadar çok kitleye ulaşırsa o kadar çok taraf ve güç anlamında oluyordu. bu yüzden her din daha fazla kitleye sahip olmanın peşindedir. yukarıda alıntıladığın ayetlerde de zaten benim vurgulamaya çalıştığım konu vardır. yani başka dine yönelmek dinden çıkmak oluyor, ve bu dine gelmeyenlerde tanrı tarafından zaten yoldan çıkarılan kişiler oluyor. bir nevi o kitabı yazanın kendini aklamasıdır.
Bu görüşünüze katılıyorum.

Benim vurgulamaya çalıştığım öncelikle insanlara din anlatılıyor, inandırılamazsa da zaten kalbin mühürlü denilerek işin içinden çıkılıyor. Ancak görülmeyen inanan da inanmayan da aynı sosyal çevreden gelmekte. Bazı durumlarda aynı aileden gelmekte.

Sayın renö, cevabınızın konu ile ilgisi yok. Muhtemelen konuları karıştırdınız.

SERBEST KALEM
Alt 30-09-2011, 16:44
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

hayır eskiden kadına değer vermezler. hazreti Muhammedin izinden gittiler.. kadınlara değer vermeye başladılar..
insan haklarını tanımazlardı.. hazreti muhammedin izinden gittiler.. medeniyet oldular
eskiden rüşvet alırlardı... düzen bozulurdu kargasa olurdu
şimdi isviçre de bir kantona belediye başkanı oranın esnafı ile alış veriş yapması dahi yasaklandı... çünkü hadisi şerifte rüşvet haramdır dedi..
haram ne demek.. haram demek kargaşa demek haram demek düzensizlik demek..
bunlar öğrenin öğrenin
Avrupa hazreti Muhammedin izinden gidiyor..
Alt 30-09-2011, 16:52
Üyeliğini Sonlandırmış

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu görüşünüze katılıyorum.

Benim vurgulamaya çalıştığım öncelikle insanlara din anlatılıyor, inandırılamazsa da zaten kalbin mühürlü denilerek işin içinden çıkılıyor. Ancak görülmeyen inanan da inanmayan da aynı sosyal çevreden gelmekte. Bazı durumlarda aynı aileden gelmekte.
tek cevapla, sebebi beyin. yani mantık ve muhakeme yeteneği ile cesur olmak. en önemli farkın bunlar olduğunu savunuyorum.
Alt 30-09-2011, 17:15
art_kitekt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
art_kitekt art_kitekt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam'ın bakış açısıyla bakarsak, Allah kiminin gözüne perde indirmiştir mühürlemiştir, ancak yine de o perdeyi kaldırabilir, mühürü çözebilir ve hidayete erdirebilir. bu sebepten dolayı islami bakış açısıyla bakılırsa bir çelişki yok.

"Bir çağın dini bir sonrakinin edebi eğlencesidir" Ralph Waldo Emerson
Alt 30-09-2011, 22:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

istatistik´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu sekilde cehennemi doldurmasi gereken kitle(goreceli olarak iyi ve kotu insanlar) ayrilmis oluyor. Yani ben sana anlattim dini ama inanmadin sen zaten muhurlusun inanamazsin olayi..Ayni sosyal cevreden gelmis olmalarinin pek bir onemi yok.

Aslinda celiski yokmus gibi gorunuyor islami acidan bakildiginda, ama durum tam tersi..

Tanri sifatlari acisindan bakildigindan (yine islamiyete gore) bu kitle (cehennemlikler) olmak zorunda, bu bir gereklilik verilen akit/vaad uzerine.(seytanla pazarlik) Bir nevi kalbi muhurlu olanlar da islama gore bir gorev ifa ediyor. (muslumanlar bunu pek dile getirmezler oysa)

Asil perdelenen celiski ise, bu kitle olmak zorunda, fakat muslumanlara gore cuzi irade geregi, seytanin varligini kalbi muhurlu insanlar idame ettiriyor. Bu insanlar cehenneme gitmek zorunda, ki inananlar kendilerine vaad edilen odulu alabilsinler.(cennet vs.)

Tabi bu inanc uzerine, kalbi muhurlu olan insana da iman teklifi ayri bir celiski haline geliyor. Yani ne diye teklif ediliyor ki, o insan muhurlu olmak zorunda zaten islama gore..

Onyargi olmasi normal, zira kitap insan urunu. Tanri'nin onyargili olmasi (kurguya gore) abesle istigaldir zaten, tanri yarattigini bilmez mi?
Alt 30-09-2011, 23:22
Kıdemli Üye

O zaman inanıyorsam cennetliğim, ancak inanmıyorsam zaten benim için yapılabilecek pek bir şey yok zaten mühürlüyüm. Düz mantığa dayalı bir sistem.

Ancak aklımı kurcalayan başka bir mesele daha var. Ben eskiden müslümandım. sadece bayram namazlarına da olsa giderdim. Ancak her gidişimizde vaaz sırasında hoca;
- oruç tutmuyorsunuz bir de kalkmış bayram namazına geliyorsunuz. Bir iş yapıyorsanız tam yapın türünde azarlayan vaazlar verirdi namaz öncesinde.

Tabi ben bu hocaya sinirlendim. Bu konuda okuyayım bakalım aslı astarı neymiş diye. Okudum okudum okudum... Sonuç ortada

Şimdi bu mühür sanki sonradan gelmiş gibi oldu. Eğer sonradan mühürlendiyse büyük haksızlık var(Müslüman bakış açısıyla zira tanrı yok). Ancak mühür önceden varsa benim kaybolan vaktim ve ettiğim dualar için kimden tazminat istemem gerekiyor.

Tabi bu işin şaka boyutu. Burada vurgulamak istediğim kuranda dinden çıkanlar için kesin bir hüküm yok. Muhtemelen tezgahın iyi kurulduğu ve çıkanın olmayacağı düşünüldü. Bu gibi bir eksiklik bir kitap mükemmel ise içinde bulunmaması gereken bir durum. Bu da kitabın insan yapımı olduğu yönünde şüpheleri arttırıcı bir etkiye sahip. Kendi görüşüme göre.

SERBEST KALEM

Önerilen Siteler