Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-11-2011, 22:32
cinsan cinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Cinsan'ın cin fikirleri

Cin ayet'ler ve Cinlenme/Cinleşme.
Din-Cin benzerliği ve Büyülenme.
Bilim-Cin Benzerliği ve Büyülenme.
Felsefe-Cin benzerliği.. Edebiyat-Cin benzerliği...

http://www.biriz.biz/cinler/index.htm : Burada Cin'i Din ve Bilim yapın baştan okuyun. Din Çarpması Nasıldır, Dinler ve Alimler, Dinleri tanıtan dört özellik...............

Din-Cin ve Bilim-Cin ortak noktalarını görürsünüz.

Işınlanma, astronomi, gelecek, gayb, yönlendirme, büyüleme,..... vs. ile tam bir CİN vasfı.

http://www.medyummuhabbet.com/buyu-cesitleri.html : Burada ise kandırılan insanın uğradığı sonuç denebilir.

Bu Cin vasfını sadece Din'de değil, Bilim'de de görürsünüz.

Ve Cinleşme :

Cin, Cin'sellik, Cin'net, Cin'ayet, Cin'ta, Cin'siyet, Cin'siyetçilik, Cin's, Cin'lenmek, Cin'aslı, Cin'göz, Cin'silatif, Cin Tonik, Jean, İncin'mek, Gin'ger, Gin'fizz, Gin'mill, Gin'seng, Gin'k, cin'namon, can, can'lı, can'an, can'dan, can'i, can'ciğer, can'avar, can'alıcı, can'evi, can'lı bilimi, çalışma, beslenme......

Çalışma ve beslenmenin cin'li kelimesini bulamadım. Bunuda böyle katalım. Bu arada bu kelimeler tesadüf mü diyede düşünüyorum. Cin ve can tüm dillere girmiş gibi.

Demek istediğim, şu yaşanan sorunlara/yanlışlara/hayata bakarsak cin büyüsü var. Yaşayan bir Cin inancı var. Yaşayan etkili bir inanç var.

Cinlere baya kafa yordum. Cin'i kur'ansal ve bilimsel tanımlayamadım. Kendimce bir tanım yapmaya çalışıyorum. Henüz yapamadım. Ama şu Cin konusunu kurcalamanızı tavsiye ederim.

Cin konusu Din'i kendi içinde gizleyen birşey. Din'in yan destekçisi. Din'in ilacı gibi. Din'i sağlamlaştıracak bir proje gibide görünüyor. Çünkü, astronomi, biyoloji, psikoloji, sosyoloji, astroloji karıştırılmış. Bu Cin'de bir cin'lik var. Ama ne?
Alt 03-11-2011, 23:29
Üye

İlave;

Cin bir tabu/inanç/öğreti/din ise, insanlık bu öğretinin kurbanımı? Cin'e/Şeytana kulluk mu var? Cin'e kulluk/Allah'a kulluk ne demek? Ya da şeytanla Allah karışık bir kulluk mu var? Allah-Şeytan Savaşı ne demek? Zehirli/Dumansız ateş ne demek? Yaşanan sorun ve bozukluklar nasıl bir inancın ürünü?

Cinselliğe baktığınızda düzgün bir cinsellik göremiyorsunuz.
Çalışmaya baktığınızda yine aynı. (Radyasyon, petrol, beton, taş, kanserojen maddeler, kimyasal zehir dolu bir iş Dünyası. Yani iş değil çiş yapılıyor.)
Beslenme Hataları. (Hayvan yeme, hayvanın yediğini yeme, gıdanın doğallığını bozup beslenme... vb. beslenme sorunları/bozuklukları/yanlışları.)
Tıbbi sorunlar. (Tedavi etmeyen/edemeyen tıp.)
Sağlık sorunları. (Cevabı bulunamayan nedenler.)
Putperestlikleşme. Herşeyi putlaştırma.
Aşk ve evlilik.

Kısa ve öz olarak, ilim/bilgi terörü ve Doğallığı bozma. Doğayı ve kendini bozma.
Görsel değil işitsel bilmeye, inanca dayalı hayat.

Tüm bu sorunlar Din, Bilim ve Cin'le nasıl ilişkilendirilebilir? Din ne? Bilim ne? Cin ne?
Alt 06-11-2011, 13:03
Üye

Standart İmgeselleşme

Bilim imgeleme, Beyin imgeleme, Din İmgeleme ile başlayan düş/düşünce/fantezi/kurgu/proje/plan/tasarı/hedef/amaç/...... imgeleri.

Akıl/Ruh/Tanrı/Cin/Put/Kabe/Paris/Havai/Antalya/Bodrum/Can/Herşey....... İmgelendi.

Hiç kimse aklı simgeselleştirmedi, imgeledi.
Hiç kimse ruhu simgeselleştirmedi, imgeledi.
Hiç kimse hiç birşeyi simgeselleştirmedi, imgeledi.

Din ve Bilim herşeyiyle beyinde imgeleşti. Zihin imgeleşti, imgesel simgeler doğdu.

Can sıkıldı, ne yapacam imgesi/düşü/düşüncesi oluştu, imgesel hayatta huzur imgelendi, moral bozuldu imgesel Dünya'da, imgesel şarkılarda, imgesel ortamlarda huzur imgelendi. İmgesel sıkıntılar imgesel rahatlamalarla gideriliyor.
İş stresinden tatile gitti, gittiği yerde resimler çekti, evine astı, albüm yaptı, Facebook'a koydu. Bu resimleri imgeledikçe kendini orada imgeledi. Yeni imgeler oluşturdu.
Manzaraları işyerine astı, kendini orada imgeledi.
İşyerine, evine süsler yerleştirdi. Onlarla mutluluk imgeledi.
Kafa bişeye takıldı, imgeleme başladı.
Düşünüyorum, o halde varım bir imgeleme iken, simgeleşme oldu.
Onca felsefe/edebiyat/tarih/coğrafya imgeseli zihinlerde simgeymiş gibi yerleşti.
Düşünmek, tefekkür imgelemesi ibadet/normal/yararlı/iyi oldu. İmgeselleşmeler ibadet/gereklilik/kural/kaide/yasa oldu.

İmgeselleşme ile vizyon/opsiyon/permütasyon/kombinasyon/ajitasyon/imitasyon/meditasyon/zikir/rabıta/masturbasyon'a kadar tamamen imgelemeler oluştu.

Tamamen imgesel bir Hayat/Dünya kuruldu. Simgeselleşme unutuldu. Simgeselleşme olmazlaştı.

Zihinler bu imgeleme ile çok kötü acı çekiyor.

Bu imgeselleşme cinayete kadar giden bir problem olarak hala varlığını sürdürüyor.

Simgeselleşmek lazım............
Alt 11-11-2011, 00:28
Üye

Standart "Cinsan'ın cin fikirleri"

Varoluş deyince akla ilk gelen imge astronomi/uzay herhalde. Ben az çok hatırlıyom, Allah deyince aklıma koca uzay gelirdi. Yaratıcılığın övünme noktası burası olacak ki o yüzden böyle aşılandı hep. Ama övünülecek bir tarafta yok. Çünkü insan hayatına katkısı yok. Kuru ve eksik projeyle hazırlanmış bir bilim astronomi. Gökte Allah aramakla eşdeğer bir bilim astronomi. İnsanı araştırmayı unutturan bilim astronomi. Zaman kaybı astronomi. Hiç bir sonuca ulaşılmayacak bir bilim astronomi. Cin'lerin Din'e ve Bilim'e girmesi gibi bir şey astronomi. Bir Cin'lik gibi birşey astronomi. Bir kara büyü gibi bişey astronomi. Aya çıktın mı, venüste su var mı, marsta hayat var mı, bunlarla büyüdük. Kendi Dünya'nı kendi yapını çözdünde bu mu kaldı?

Gökte hiçbişey aramayın. Yok. Ne oluşumun cevabı var orada, ne hayata katkı, ne bir yarar. YOK. Hiçbişey yok.

Afrika aç. Ben doğdum doğalı Afrika aç. Bunu hiç unutmuyorum. Okullarda öğrenirdik. Afrika aç. İnsanı çözemeyen zihniyetin ürünüdür Afrika. Kendini astronomide arayan zihniyetin ürünüdür Afrika. Kendini unutan zihniyetin ürünüdür Afrika. Bu sadece bir örnek. Örnekler bitmez.

Astronomi Din'in Cin'liğidir. Bilim'e Din tuzağıdır. Boş arayıştır.

Milleti boş şeylerle meşgul eden bilimlerle uğraşmanın bir anlamı yok.

İnsanı bilmeden insana hayat YOK.
Alt 11-11-2011, 15:24
ereninthenature - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ereninthenature ereninthenature isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan

All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
Alt 11-11-2011, 20:01
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

cinsan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Varoluş deyince akla ilk gelen imge astronomi/uzay herhalde. Ben az çok hatırlıyom, Allah deyince aklıma koca uzay gelirdi. Yaratıcılığın övünme noktası burası olacak ki o yüzden böyle aşılandı hep. Ama övünülecek bir tarafta yok. Çünkü insan hayatına katkısı yok. Kuru ve eksik projeyle hazırlanmış bir bilim astronomi. Gökte Allah aramakla eşdeğer bir bilim astronomi. İnsanı araştırmayı unutturan bilim astronomi. Zaman kaybı astronomi. Hiç bir sonuca ulaşılmayacak bir bilim astronomi. Cin'lerin Din'e ve Bilim'e girmesi gibi bir şey astronomi. Bir Cin'lik gibi birşey astronomi. Bir kara büyü gibi bişey astronomi. Aya çıktın mı, venüste su var mı, marsta hayat var mı, bunlarla büyüdük. Kendi Dünya'nı kendi yapını çözdünde bu mu kaldı?

Gökte hiçbişey aramayın. Yok. Ne oluşumun cevabı var orada, ne hayata katkı, ne bir yarar. YOK. Hiçbişey yok.

Afrika aç. Ben doğdum doğalı Afrika aç. Bunu hiç unutmuyorum. Okullarda öğrenirdik. Afrika aç. İnsanı çözemeyen zihniyetin ürünüdür Afrika. Kendini astronomide arayan zihniyetin ürünüdür Afrika. Kendini unutan zihniyetin ürünüdür Afrika. Bu sadece bir örnek. Örnekler bitmez.

Astronomi Din'in Cin'liğidir. Bilim'e Din tuzağıdır. Boş arayıştır.

Milleti boş şeylerle meşgul eden bilimlerle uğraşmanın bir anlamı yok.

İnsanı bilmeden insana hayat YOK.
Emin misin?

http://www.haberturk.com/dunya/haber...tin-ilk-sakini
Alt 11-11-2011, 23:27
Üye

Standart Kur'an Analizi

Şu ana kadar okuduğum mealler, tefsirler ışığında; Kuranı Tam anlamıyla Çözmek, 6666 ayeti tümüyle çözmek mümkün değil. Müslümanın Kur'anı anlamak mümkün değil demesiyle eşdeğer.

İfadelerdeki kapalılık, mecaziler, kelimelerin değişik anlamlara gelmesi, çelişkinin çok sinsi olması, sinsi cümlelerin çokluğu, detaysız davranması, tam bir belirsizlik, dillerdeki kaos, soyut somut karışıklığı, .........

doğrultusunda bu Kur'an çözülemez?

Ey Kuran, çok Cin'sin./Ey Kerim, çok Ayet'sin.
Alt 11-11-2011, 23:42
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

cinsan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Çalışma ve beslenmenin cin'li kelimesini bulamadım. Bunuda böyle katalım. Bu arada bu kelimeler tesadüf mü diyede düşünüyorum. Cin ve can tüm dillere girmiş gibi.

Can bogazdan gelir.

Can'ini disine takarak calismak.

Once can , sonra canan..
Alt 11-11-2011, 23:44
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

6666 ayet nerden çıktı ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 12-11-2011, 00:44
Üye

frodo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
6666 ayet nerden çıktı ?
Nasıl yani?

Ey Kuran, çok Cin'sin./Ey Kerim, çok Ayet'sin.

Önerilen Siteler