Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-11-2011, 00:11
DEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DEMAN DEMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Question Alevilik'te Kırklar Cemi Var mıdır!...

ALEVİLİK'TE KIRKLAR CEMİ VAR MIDIR!...
Eğer sana tutulan bir ışığa sırtını dönersen; Göreceğin tek şey kendi karanlığın olur.
Devlet işbirlikçi Alevi bezirganların, aracılığıyla Alevi halkını, Türklüğün özü Aleviliktir, İslamın özü Aleviliktir gibi söylemlerle kandırmaya çalışıyor. Asırlardır hep bunu yapıyor; adım adım Aleviliğin içini boşaltmaya çalışıyorlar. Aleviler bozuk düzende çark olmaz diyen Pir Sultan'ın özdeyişini rehber edinen Aleviler, katliamlara rağmen başeğmeyen, direnen değerlerini yarınlara taşımak için osmanlı oyunlarını boşa çıkarak hurafelerden arınmak zorundalar.
Sistemin Alevileri, yani hurafecilere göre Ali Alevi Yolunu kurduğu zaman kendisine eşlik eden kadınlı erkekli 40 kişi ile birlikte Kırklar Cemini gerçekleştirdi. Hurafeciler, Kırklar Meclisini, şöyle tanımlar;17 si kadın olmak üzere 40 kişi Cem yapmak üzere bir araya gelirler. İçlerinde Alide vardır. Bunlar ibadet ederlerken Muhammed, kapıyı tıklar içeri girmek için. İçerdekiler sorar:
YAZININ DEVAMI

Sn. BARIS AYDIN´IN, Asirlardir Alevileri, müslümanlastirmak icin Alevi´likte olmayan Kirklar Cemi´ni, Alevilikte varmis gibi gösteren aslini inkar eden haramzadelere, sordugu sorularin yanitlarini bende cok merak ediyorum...

"Ben senin yalanlarınla ve hilelerinle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama bende senin önünde diz çökmedim, bu da sana dert olsun"...Pir Sêy Rıza

4 MAYIS: DÉSIM JENOSİDİNİ ANMA GÜNÜ

https://www.facebook.com/Alevism

https://www.facebook.com/BirAlevininKimlikMucadelesi

Konu istatistik tarafından (21-11-2011 Saat 00:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-11-2011, 22:39
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alevilikte kırklar cemi vardır islam da yoktur.

Barış AYDIN herşeyi birbirine karıştırmış allak bullak etmiş.Ne şia'nın ne Ehli sünnetin hiçbir eserinde böyle birşeyden bahsedilmez.Ne Kuranda ne sünnette böyle birşeye raslanmaz.Vahhabi-selefi anlayışında da böyle birşey yok.Kimde var anadolu alevilerinde niye var anadolu alevileri eski inançlarını islami semboller kullanarak yaşattıkları için var.

Hoş sadece anadolu aleviliğinde değil şialıktada islam ile alakalı olmayan fakat islamın ta kendisi gibi gösterilen şeyler var.Mesala masumu pak oniki imam inancı bunların da islamla alakası yoktur.En başta imamlık inancının islamla pek alakası yoktur.Mehdilik bile iman konusu değildir.

Kırklar cemi olayının islamda olduğu tam anlamı ile uydurmadır.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 22-11-2011, 11:17
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alevilikte kırklar cemi vardır islam da yoktur.
Makaledeki bir uzum'un, onca kisiye bolusturulmesi bahsi dikkat cekici..

Islamda zekat nicin 40'da 1'dir? Niye 30 degil de, 40?

Bu olcuyu, bu sekilde belirleyen kimdir?
Alt 22-11-2011, 20:19
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Makaledeki bir uzum'un, onca kisiye bolusturulmesi bahsi dikkat cekici..

Islamda zekat nicin 40'da 1'dir? Niye 30 degil de, 40?

Bu olcuyu, bu sekilde belirleyen kimdir?
40 sayısı gerçek bir sayıyımı ifade eder orasını bimiyorum ama şu yetmiş yetmişbin filan gibi sayılar gerçek bir sayıyı ifade etmez.Arapçada sayılarla mübalağa yapılır çokluk azlık gibi oranlar sayısal veriye dökülür.40 ta 1 de böyle birşeymi yani çok dan bir miktar verme gibimi yoksa gerçekten 40 ta 1 mi bilmiyorum.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 22-11-2011, 21:05
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
40 sayısı gerçek bir sayıyımı ifade eder orasını bimiyorum ..

40 ta 1 de böyle birşeymi yani çok dan bir miktar verme gibimi yoksa gerçekten 40 ta 1 mi bilmiyorum.
Zekat islamiyetin olmazsa olmaz sartlarindan biri.
Ancak Kuran'da ayetle belirlenmis bir olcu mevcut degil, bununla birlikte duskune, ihtiyaci olana vs. yardim edilmesi, bir nevi inanirlar arasinda dayanisma ogutleniyor.

Makaledeki hikayeyi okuyunca aslinda bagdasiyor gibi..

Topluluk 40 kisi. 1 kisi yiyecek almaya gidiyor. Peygamber de geliyor. Toplam 41 kisi oluyor.

Gelen yiyecek sadece 1 uzum tanesi. Ancak serbet yapilarak 41 kisiye bolusturuluyor. Ama sembolik olarak bakilirsa, 40 kisi 1 kisiye paylasim adina birsey ogretiyor.

"Birimiz kirkimiz, kirkimiz birimiz icin" felsefesi mevcut. Sonradan gelen yalnizca 1 kisi. Zira meclisin adi sabit. 40'lar meclisi.

Zekatin da islami olcusu, 40 da 1 olduguna gore ve bu ilahi bir emir olmadigina gore, sonradan eklenilen bir uygulama veya peygamber'in belirlemesi ile ortaya konulmus bir olcu olsa gerek..
Alt 22-11-2011, 21:45
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili deman içinde birilerine karşı büyük bir hınc var. bu islamiyetemi yoksa türkleremi veya sünni türkleremi tam anlayamadım. şunu bilki din bir handikaptır birinin kara dediğine öteki kara der. bir yol orta yol bulamazlar.çünkü ne kadar sünni varsa o kadarda sünnilik var aynı şekilde ne kadar alevi varsa o kadarda alevilik var.
bunun temel nedeni kaynak eksikliğidir. çünkü alevilikle olsun sünnilikte olsun eldeki veriler
tevatürden ibarettir.en çarpıcı örnek şudur çok kıymet verilen nehcul belağa alinin ölümünden yaklaşık 400 yıl sonra yazılmıştır. sünnilerin kaynaklarıda öyle.
bu kadar dedikodunun arsında ne gerçek ne yalan belli değil sen bu kırklar meclisini yok sayarken alıntı yaprığın adamı referans sayıyorsun bu adamın mesneti ne.
bu tür olaylar hep olur ve olmaya devam edecektir

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 23-11-2011, 22:32
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim izlenimim müslüman inancının savunucularının, Aleviler müslümandır tezini öne sürerken kesinlikle kendi iddialarına inanmadıkları. Neymiş efendim. Aleviler müslüman değilse neden İslamın peygamberinin ve silah arkadaşlarının adını ayinlerinde günlük konuşmalarında zikrediyorlar. Madem muhammed peygamber diyorlar o halde müslümandırlar. Ama bu yapay! dindaşlarını İslamın neresine ekleyecekleri konusunda henüz bir karara da varmış değiller.Alevi inancının içinde olup, kendisini müslüman kabul eden kişilerin kendi sorunu.. İster camiye gider, ister minareden atlar..Sorun ben müslüman değilim diyen kişilere İslamiyetin dayatılma şekli. Hayır sen müslümansın çünkü ayinlerinde muhammed peygamber diyorsun savı. Eee.. ne olmuş yani senin kaç ayetli,satırlı kuran kitabında da Musa,İsa peygamber diyor. Hem yetmiyormuş gibi sure sure sen camiide,kursunda,evinde,cemaatinde Musa'nın maceralarını okuyup,iman edip vaaz ediyorsun. Neden o halde havraya,kiliseye gitmiyorsun? sünnet olmuşsun da vaftizin eksik kalmış!

İslamiyette kırklar cemi vardır. Alevilikte de vardır. Hatta gelmiş geçmiş tüm inanç sistemlerinde bir toplaşma,karar alma topluluğu, bilirkişilerden oluşan yol yöntem tarif etme meclisi vardır..yoktur diyen beri gelsin.. Önemli olan inancın içinde bu meclislerin hangi hikaye ile işler hale getirileceğidir.
Nuh tufanını sümer tabletlerinde çivi çivi söküp aleme ibret sunan, tarihin mümtaz şahsiyetleri, nedense Alevi inancının çeşitliliği ile yüz göz olmayı tercih etmezler..Çünkü müfredatın dışına çıkmak, milli inanç ve menfaatlere zeval getirir..

Yoksa biraz mitoloji ve tarih merakı olan herhangi bir okuyucunun "Kırklar cemi" hikayesinin geçtiği "Buyruk" kitabının ilk sayfasını okuduğunda aklına "Gılgamış Destanı"nın gelmemesi mümkün değil.

"Rivayettir ki Muhammed miraca gidince yolda bir aslan gördü" diye başlıyor hikaye. Aslan engelini aşıp görüşme sonrası gittiği yer kırklar meclisidir.
Tablet okumalarında Gılgamış bakın kiminle görüşmeye gidiyor!

"Ubar-Tutuş'un oğlu Utnapiştim'e gitmek için yol aldım.
İvedilikle oraya gidiyorum.
Dağın geçitlerine gece vardım. Aslanları görüp korkuttum.
Başımı yukarı kaldırıp Ay Tanrısı'na yalvardım.
Bu yalvarışım bütün tanrılara yöneldi:
Korkulu yerde beni sağ bırakın!

Gılgamış sonunda uykuya daldı ve gördüğü bir düşü onu irkiltip uyandırdı.
Gılgamış şöyle bir düş gördü:
O ayın parlak ışığında yürüyerek bir sürü aslana rasladı.
Bunları görünce yaşamından zevk aldı;
Satırını kaldırıp koluna astı,
Ve kemerine takılı kılıcını kınından sıyırıp aslanların arasına daldı.
Bunlardan ikisini öldürüp gerisini dağıttı.
Öldürülen bu iki aslanın yeşim taşından yontularını yaptı.
Yontuları boyadı ve üzerlerine aslanların adlarını kazıdı.
Birisine ..., ötekine de ... dedi ve her iki yontuyu,
Gece kendisini aslanların tehlikesinden koruması için,
Ay Tanrısı'na armağan etti.
(22 satırlık boşluk... Gılgamış bir dağa geldi.) Dağın adı Mâşu'dur.
Gılgamış bu Mâşu dağına gelince,
Günü gününe güneşin çıkmasını ve girmesini bekleyen,"

devamı için;

http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk29ue.html

Gılgamış ve Engidu yoldaşlığı ile Muhammed ve Ali'nin müsahipliği,gömlek kılıç ve 12 saat sonra ulaşılan ışıklı bahçe, tanrılar toplantısı vs.vs.güzel uyarlanmış..İslamiyette de Alevilikte de kırklar cemi, vardır yoktur kör döğüşü yerine. İnsanoğlu geçmişini, güncelinin neresine, ne şekilde taşıyabiliyor tartışması yapılmış olsa dinler çözülecek bu da akıl hocalarının işine gelmiyor.

Önerilen Siteler