Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-02-2012, 16:05
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Başbakan: ''Muhafazakar Demokrat Nesil Yetiştireceğiz!''

Yüce Başbakan Hazretleri Tayyip Erdoğan son fetvasında şöyle buyurdu: "Beni din konusunda memleketi ikiye ayrımakla itham ediyor, ben dediklerimin arkasındayım. Ben 'dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz' dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz. Biz muhafazakar ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz."

Ne demek lazım? Nereden başlasak? Demokratik bir ülkede ''ateist nesil yetiştirmenin'' 'zinhar günah' olarak algılanmasına mı, muhafazakarlığın karşıtının ateistlik olarak konmasına mı, yoksa 'demokrat' bir hükümetin ideolojik nesil yetiştirmeyi açık açık savunmasına mı eleştiri getirsek?

Ateistlik suç mudur? Evet, başbakan başta olmak üzere muhafazakar demokrat olduğunu söyleyenlerin hepsi bu konuyu açıklığa kavuşturmalı. Onların düşünce dünyalarında bu büyük bir suç olabilir. Ama kendi dünyalarını gerçek dünyanın yerine oturtup herkesin buna uymalarını beklemeye hakları yoktur. Cumhurbaşkanının Hrant Dink'i ''yabancı'' gördüğünü açığa vuran gafından sonra başbakanın da ateistliği normal bir tercih ve hak olarak görmediği anlaşılıyor. Bunu ahlaksızlıkla bir tutan bir inançsal gelenekten geliyor zira. ''Ateist nesil mi yetiştirmeyi savunuyorsun yoksa!'' derken, kendisinin de iktidarını üzerine inşa ettiği cemaat-tarikat ağınca ateistlerin şeytanlaştırılmasından, her türlü ahlaksızlığı yapabilecek insanlar gibi gösterilip karalanmasından güç alıyor. Hakikaten demokratik bir ülkede bu tür şeytanlaştırmaların olamayacağı, kimsenin inanç ya da inançsızlığından ötürü 'kötü' gösterilemeyeceğini muhafazakarlara hatırlatmak gerekmesi ne üzücü. Aslında burada muhafazakar toplum çoğunluğunun ateistleri hala 'kötü bilmesi'nin payı çok. Demokrasi deniyorsa, -demokrasi serbest seçimlerden ibaret olmayıp en başta bir kültür meselesi olduğu için-, toplumdaki antidemokratik muhafazakar önyargılarla hesaplaşmak da tüm demokratların görevidir.

Peki yapabilirler mi? Yani demokrasiyi seçim sandığından öte gerçek anlamıyla kavrayıp devleti, orduyu, kemalizmi eleştirdikleri gibi toplumdaki milliyetçi-muhafazakar ve kaçınılmaz olarak antidemokratik önyargılarla da mücadele eder, hiç değilse köşelerinde gündeme getirip eleştiri yöneltirler mi? Bunun olamayacağını bir-iki yazısında dini eleştirip ateist olduğunu söyledi diye Taraf'tan kovulan Nişanyan'ın başına gelenlerden anlıyoruz. Oysa bu ülkede en büyük zulümleri ateistler ve ateist olduğu düşünülenler gördü. Osmanlı'dan beri Alevi halkı zulme uğrarken, kendisine zulmedenlerce ne olmakla suçlanmış neye benzetilmiştir? ''Allahsız, kitapsız olmakla'' değil mi? Ya komünistler? Niçin bu kadar kolay karalanıp hedef haline getirilebiliyorlar? Yine şeytanlaştırılmış, ahlaksızlıkla eşitlenmiş ateizm imajının büyük payı var. Bununla yüzleşip demokrasi adına ateistliğin de normalleşmesini, buna alışmalarını talep etmediğimiz sürece bu kavram bizlere karşı bir sopa olarak kullanılmaya devam edilecek.

Madem devlet ve kemalizm eleştirileri yaparken herşeyin eleştirilebileceğinden bahsettiler o halde bu ''herşeyin'' içerisine dinlerinin de girdiğini kabul etmek durumundalar. Din eleştirisinin de yapılabileceğine demokrasi adına rıza gösterebilirlerse ifade hürriyeti adına dev bir adım atılmış olur. Ama bunun olacağını sanmam. Bu durumda da en azından demokratlık maskelerini düşürmüş oluruz. Bu da birşeydir.

''Ben 'dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz' dedim. Bu sözlerimin arkasındayım. Senin hedefin bu değilse bilemem. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bizden ateist bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz." Bu sözlerde başbakan ''ya dindarsın ya ateist, ya muhafazakar demokratsın ya din düşmanı darbeci'' türünden bir yansıtma yapıyor. Bilinç altındaki kısır ikilikleri yansıtarak karşısındakileri sıkıştırmaya çalışıyor. Tarihte, islamı kendi tanımladıkları gibi yaşamayanların -örneğin Alevi kitlenin- nasıl ateist olarak görüldüğünün de en son örneğini veriyor. Malum, Kılıçdaroğlu da Alevi. Ona, ''Sen Alevi bir nesil mi yetiştirmek istiyorsun?'' demiyor dikkat ettiyseniz, ateist diyor. Çünkü muhafazakar toplumun algısında ateizm her türlü kötülükle eşdeğer. Bununla hesaplaşmadan ne bu ülkede sol yükselebilir, ne laiklik güvencede olabilir, ne de gerçek bir demokrasiye kavuşabiliriz.

İslamcıların yıllarca devletin resmi ideolojisini eleştirip ''ideolojilerden arındırılmış'' bir eğitim sistemini savunmalarının samimiyetsizliği de bu sözlerde kendini dışa vurmuş. ''Muhafazakar demokrat bir nesil yetiştirmek'' basbaya ideolojik bir nesil yetiştirme kararlılığı değil midir? Resmi ideoloji dayatması yerine islamcı ideoloji dayatması. Demokratik bir tavırla, ''Biz herşeyi, her görüşü anlatacağız, gençler tercihlerini özgürce yapsın'' demiyor. Muhafazakar nesil yetiştirecek dayatmaları eğitim sisteminde devreye sokacağının -ki zaten büyük orandan var bu- açık ilanını yapıyor. Yıllarca AKP'yi demokrasi adına gözü kapalı destekleyenler -ki içlerinde ateist olan liberaller de vardı- bakalım bu sözler üzerine ne diyecekler? Bu muhafazakar demokrat yetişen nesil 2023 için mi yetiştiriliyor acaba? Bu gençlik ordusunun ''minareler süngüsü'', ''camiler de kışlası'' mı olacak dersiniz?

Bu arada, başbakan vatanına milletine tarihine bağlı olmayı da muhafazakarlıkla eşleştirmiş konuşmasında. Ateist olunca otomatikman vatansız, milletsiz, tarihini bilmeyen aklı havada insanlara dönüşüyoruz ya!

Konu Jolly Jocker tarafından (01-02-2012 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-02-2012, 17:37
Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anti Anti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bunu şimdi anlamış olmanız üzücü.
Anadolu'da buna uygun kullanılan bir tabir vardır; "yumurta g.te dayanınca" diye. Çok da doğrudur ve şu an, başbakanın bu açıklaması ile korkuya kapılan "özgürlük savaşçısı" uç solcuların durumu bunu özetliyor.
80 darbesi sürecinde siyasal islamın yükselişini, onlar da kendi devriminin peşinde diye sadece izlemekle yetinen, günümüzde Ergenekon safsatası altında Cumhuriyetçi Yurtsever kesimin aslı olmayan iddialar ile tutuklanmalarını "derin devlete karşı yönelik operasyonlar" olarak addeden bu kesim, artık AKP'nin kendilerine yönelik eylemlere girişmesi ile beraber, en nihayetinde hedef kesimlerden birisi olduğunu ve tüm bu süreç boyunca sadece siyasal islama yardakçılık yaptığını yeni anlıyor.
Bunu istemsiz olarak yapmış olabilirler ama ben çoğunun AKP ile çıkar ilişkisi olduğunu düşünüyorum ve bugün sadece turnusol kâğıdından ibaret olduklarını anlamaları, ülkemizin geldiği noktayı çok iyi özetliyor.
Cumhuriyet rejimi tarihi boyunca dinsizleri dışlamadı, hatta dinciler tarafından dinsizlikle atfedildi, buna rağmen ateistler ve uç solcular, devletin dini özgürlüklere yer vermediği gerekçesi ile cumhuriyet rejimine yönelik tüm eylemlerde aktif rol oynamak istediler.
Ama bundan sonra gözleri açılacaktır, AKP kendilerini öyle bir kandırdı ki, bundan sonra kuyruğuna basılmış kedi sesini andıran çığlıklar atacaklardır.
Bu sesi kim duyacaktır, tabiki hesaplaşmak için can attıkları ve solun katili olarak addettikleri ulusal birlik yanlıları.
Kapımız açık...

Tanrı, insanı yarattı ve ona "yürü ya kulum" dedi, "ben artık yokum."
Alt 01-02-2012, 17:48
Kıdemli Üye

Şimdi mi anladık?
Anti seni döverim ha!
Ben uzun süredir bu sitede yazarım, başka sitelerde de yazdım.
Hiçbirinde AKP'yi desteklemişliğim yoktur.
Acımasızca eleştirdim.
Ama siz gibi resmi ideolojiyi savunmak için değil.
Sosyalizmi savunmak için.
Bu yüzden resmi ideolojiyi de eleştirdim.
Hem AKP'yi hem orduyu, yargıyı eleştirdim.
AKP'yi hiçbir zaman savunmadım.
Açtığım konular ortadadır. Beni bilen de bilir.
O yüzden sakın ha bu konuda çamur atayım deme.
İtinayla yediririm.

Şunu da söyleyeyim;
Ben hiçbir zaman AKP'den demokrasi beklemedim.
Onun yaptıklarını da demokratikleşme olarak adlandırmadım.
Ergenekon sürecinde de derin devletin tasfiye edildiğini değil, ''derin devlet'' denen şeyin devletin ta kendisi olduğunu, bu tür operasyonların esas failleri gözden kaçırdığını belirttim.
Öte yandan kemalist cumhuriyetin bize eziyet ettiği açıktır.
Antikomünizm söz konusu olunca bizzat Atatürk dini pek güzel kullanmıştır.
M.Suphilerin öldürülmesi öncesindeki meclis konuşmalarını ararsan bulursun.
Diyanetli, zorunlu din dersli, antikomünist bir cumhuriyet ateistlere ne kadar hürriyet verecekti ki!
Kaldı ki ben islamcıları da hiçbir zaman sevimli göstermedim.
Bir kere en başta dinlerini en acımasız şekilde her zaman eleştirdim.
Bu yüzden onlar da beni hiçbir zaman sevmediler.
İslamcıya ya da Tayyip'e git sor, bizdense sizi tercih edeceklerdir.

Konu Jolly Jocker tarafından (01-02-2012 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-02-2012, 17:50
Üye

Geçenlerde yazmıştım, bunlar yakında imzalarını değiştirir diye.
Senin blogun vardı hani, dindüşmanı diye, onun için ben dindostu.blogspot yapar demiştim.
Bugün hiçbir şey görememek.
Hadi biraz gülelim bunun üzerine
Madem mizaha kaçacağız...

Alt 01-02-2012, 18:04
Kıdemli Üye

Siz hiçbir zaman din düşmanı diye blog bile açmamıştınız ya, neyse...
O blogun içindeki tüm yazılar aynen duruyor. Adı değişse ne olacak?
Üstelik adını değiştirip de ne koymuşuz? Hümanist koymuşuz.
Fena mı? Hümanist adlı bu blogla bir topluluk oluşturmak istiyorum.
Sonra da Hümanist Derneği gibi birşey açmak istiyorum.
Yurt dışında da hümanist toplulukları var. Neredeyse tümü ateist.
Daha fazla saçmalama istersen.
''Şeytan Kilisesi'' diye blog kurmuşum, adam benim dine taviz verdiğimi iddia ediyor!
O blogu da imzamdan ben kaldırmadım, bu forumun başına bela olabilir diye yöneticiler kaldırdı.
Yoksa o blog da aynen duruyor.

Konu Jolly Jocker tarafından (01-02-2012 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-02-2012, 18:10
Üye

Israrla konuyu bireysel seviyeye çektin.
Özellikle ilk mesajımın oldukça açıklayıcı olduğunu düşünüyorum ve hedefim doğrudan sen değil, "doğrudan sizdiniz."
Kendi vermiş olduğun mücadeleye dil uzatıldığını düşünmek seni kudurtmuşa benziyor. Halbuki ben böyle bir şey yapmadım. En azından burada ve şu an yapmadım...
İlk mesajımın ölçeğini genişleterek irdelemen, konunun özünü anlamana yardımcı olacaktır.
Dediklerimin arkasındayım...

Alt 01-02-2012, 18:21
Kıdemli Üye

Anti´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Israrla konuyu bireysel seviyeye çektin.
Özellikle ilk mesajımın oldukça açıklayıcı olduğunu düşünüyorum ve hedefim doğrudan sen değil, "doğrudan sizdiniz."
Kendi çizgimi açıklamam, olayı bireyselleştirme kaygısının değil, beni dahil ettiğin o topluluğa dahil edilmemin yanlışlığını anlatabilmek içindi.

Senin kafanda belli ki resmi ideolojiyle ters düşen herkes otomatikman AKP'den yana. Bunun bir gerçekliği yok. Kemalist-ulusalcı gazeteler bu türden toptancı yaklaşımlarla her kesimi kendi kafasındaki iki şablona dahil ediyor. Ama yanlış. Sizin şablonlarınızdan ibaret değil hayat.

Sosyalistler arasında üç eğilim var. AKP'den yana eğilim, AKP'ye karşı kemalizmden yana eğilim, bir de ikisine de karşı çıkan bağımsız devrimci eğilim. Ben üçüncüsündenim ve tek başıma da değilim.
Alt 01-02-2012, 18:54
astral astral isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Daha dün yazdığım yazıyı başbakan "evet, gerçekten de öyle yapmak istiyorum" dercesine bugün doğruladı.
Alt 01-02-2012, 19:08
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Geçmişte de Demirbaş Sülüman'ın benzer ifadeleri vardı, yanlış hatırlamıyorsam, "Dinini bilip ona sahip çıkan mühendisler, doktorlar, hakimler vs. yetiştireceğiz" diye. Demokrat Parti ile başlayan bayrak yarışını adamlar gayet güzel götürüyorlar.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 01-02-2012, 20:41
Kıdemli Üye

Başbakanın, Alevi olan KIlıçdaroğlu'nu alevi nesiller yetiştirmek istemekle değil de ateist nesiller yetiştirmek istemekle itham edebilmesi, temsilcisi olduğu muhafazakar zihniyetin aleviliği nasıl değerlendirdiğini gösteriyor.

Başbakanın bu söyleminden sonra zorunlu din derslerinin ortadan kaldırılmasını bekleyen ''demokratlar'' da havasını almış oldu.

Alevi açılımı da başlayamadan bitti haliyle.

Aslında iyi oluyor, maskeler düşüyor. Hükümetin karası herkes için daha net görünüyor. Altan'lar bile görmüş. Hadi 'hayırlısı'.

Önerilen Siteler