Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-08-2012, 17:34
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart MİT deyip geçelim mi ?

İbrani folklorunda adları "Nefilim". Eski Mısır'da "Neter" olarak adlandırılıyorlar. Sümer, ilk kez adlarının duyulduğu yer. Bütün bu kültürlerde ortak olan ve "Gözcü" olarak nitelenen bu "sıradışı" varlıklar birer mit mi, yoksa gerçek mi?

Kim bu "Gözcü"ler ?

İbrani mitlerinde ve Tevrat'ta onlara "Nefilim" diyorlar. Eski Mısır'da adları, "Neter". Sümer mitlerinde "Anunnaki" diye geçiyorlar. Diğer yandan "Sumer" sözcüğü, "Gözcü'lerin ülkesi" anlamına sahip. Hangi adla anılırlarsa anılsınlar, bütün eski kültürlerde ve bu kültlere ilişkin mitlerde başrol onların. Eski diller uzmanları, Antik Çağ kültürlerine şaşılacak biçimde net biçimde damgasını vurmuş bu esrarengiz varlıkların, neredeyse bütün eski uygarlıklarda "gözcüler" olarak adlandırıldıklarını söylüyorlar. Sözünü ettiğimiz dönem, İsa'dan en az 3000 yıl öncesi. İyi ama, "geç neolitik" olarak adlandırılan dönemin bütün uygarlıklarının literatürlerine benzer ifadeler ve anlatılarla girmiş bu "Gözcü"ler kimler? Neyi ya da kimi "gözlüyorlar"? Bütün bunlar yalnızca antik Çağ insanlarının düşgüçlerinin bir ürünü mü, yoksa gerçekten bugün anıları silinmiş, izleri bulunamayan, haklarında hiçbir şey bilmediğimiz birileri, bu gezegende yaşamışlar mı?

Mitler ve gerçekler

Sürekli vurguladığımız gibi, bilginin az olduğu ya da bazen üzerinin örtüldüğü yerlerde, spekülasyonların başını alıp gitmesini engellemek mümkün değildir. Bilimsel yöntemlerden, bilimsel şüphecilikten (scepticism) ve somut bulgulardan başkasına güvenmemekten söz ederken, aynı şüpheciliği şu anda bildiğimizi varsaydığımız alanlara uygulamamak, bazen spekülasyonlardan da olumsuz sonuç verir. Bilim eğer "gerçeği aramak" amacını içeriyorsa bizler için, bu aynı zamanda kurumlaşmaya, bilimsel otokrasiye de karşı çıkmamızı da gerektirir. Herhangi bir alanın "spekülasyona açık" olması bizi ürkütmemeli; verileri doğru okumak, burada anahtar sözcük niteliğine sahip. Ortodoks bilim ve akademisyenler, çoğu kez içinde bulundukları "bilimsel bürokrasi"nin ellerini kollarını bağlayıcı hantallığı ve "ağaçlardan ormanı görememe" alışkanlığı nedeniyle; yeni ve sarsıcı düşüncelere baştan olumsuz tepki vermeye eğilimlidirler. Hele bu, onların "Akademisyenler Olimpos'u"nun dışından geliyorsa. Arkeoloji ve arkeoastronomi, yirm**** yüzyılın başlarından bu yana bu sorunu yoğun biçimde yaşıyor. Sıradışı olduğu varsayılan düşünce ve teoriler yalnızca dışlanmakla kalmıyor, bir de aşağılanıyor kendilerini "bilimsel şüpheci" diye adlandıran ortodoks çevrelerde. Oysa tarih, uzun ve yavaş bir yürüyüş. Geniş dilimler halinde onu incelediğimizde, her aşamasında ortodoksinin engellemelerini ve inanılmaz tutuculuğunu fark ediyor, ama uzun vadede "sıradışı" varsayılan fikirlerin yaşadığını görüyoruz.

Kaynak: http://tinyurl.com/9oh55uv

Konu Neva tarafından (31-08-2012 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: uzun kopyala/yapistir kisaltildi.
Alt 31-08-2012, 18:16
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Din ile mitoloji ayrilacak kavramlar degildir gercekte. Zira din, her kulturun, uygarligin ayrilmaz bir parcasidir.

Tarih de buna dahildir.

Oyle veya boyle insanlik tarihi icinde, hicbir sekilde inanci olmayan bir uygarlik gosteremeyiz. Din de zaten inanclarin organize olmus halidir, zaman dilimi icinde.

Bunu söylerken de, bilerek ya da bilmeyerek, bugünün egemen dinlerinin yörüngesinde duruyorlar. Eşine az rastlanır bir ikiyüzlülük ve çifte standart uygulaması bu. Bir yandan somut bilimsel bulgular dışında hiçbir şeye prim vermemekten söz ediyorlar, bir yandan da yaşadıkları çevrenin egemen diniyle sürtüşmemeye çaba gösteriyorlar. Bunun kendilerine göre "etik" bir yolunu da bulmuşlar: "Bilim ayrıdır, din ve inanç ayrı."

Bugunun egemen sayilan dinleri, bir gecmis tarihi anlatir. Onegin arkeoloji bir bilim dalidir.

Bugun topraktan cikan parcalar, ki insan bedeni, DNA'da buna dahil, bizleri varolan yazili gecmise goturur bilimsel olarak.

Ancak henuz bilimsel olarak ulasilamamis bir konuya da, iste bulundu dememizin bir manasi yok ne yazik ki..

Tanahta da bu durum Nefilimler diye aciklanir, ancak bunlarin gecmis caglarda yasamis, unlu kahraman, dev vs. tipler oldugu yazilidir.

Yani ille de(semavi dinlere iliskin) yukardan inen tanri vs. ariyorsa kisiler, Ezeikel'in gorumu fazla fazla yeter diye dusunuyorum.

Alt 31-08-2012, 23:36
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok merak ediyorsan ne olduklarını 3-5 yöntem yazayım iletişim kurmak için denersin geceleyin evde lionawar :P
Alt 01-09-2012, 02:30
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu konu hakkında bi film izlemiştim başında herşey gerçek diyodu bide mila jovovich tarafından.

zaten filmdede rol alıyor, kamera kayıtları gerçek falan diyodu ama baktım o kayıtlarda film icabı çekilmiş, oynayan aktörlerin isimleri bile vardı uzaylı var sümerce konuşuyor gözcü

bide bi dizi izledim ya tüm sezonlarını izledim ama ismini hatırlayamıyorum, bir polis memuru var kadın ve ıq su yüksek baba oğul var baba biraz çatlak, ordada observers vardı gözcüler kel adamlar
Alt 01-09-2012, 02:33
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

VraeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok merak ediyorsan ne olduklarını 3-5 yöntem yazayım iletişim kurmak için denersin geceleyin evde lionawar :P
Ben diyorum ki sen sitede bir kurs acsan, gozculer kimlerdir, nasil iletisim saglanir falan filan.
Alt 01-09-2012, 23:18
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben diyorum ki sen sitede bir kurs acsan, gozculer kimlerdir, nasil iletisim saglanir falan filan.
cıx, resmileştirirsek yatar benim planım. astral düzleme çıkışı kolaşlaştırıyor diye kafa yapan şeyler içirip-çektirip gözcü kılıgına girip paraları söküp köşeyi dönmeyi planlıyorum ben sevgili Neva :P kurs olunca zor oluyor yönetmesi.
Alt 02-09-2012, 00:50
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaynak da sağlammış ha;emoturkey.com

Önerilen Siteler