Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-09-2012, 18:19
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Darbe ve Demokrasi ikilemi üzerine.

Darbe ve Demokrasi ikilemi üzerine.

Aydınların ilkeleri vardır ve olmalıdır da inandığı ilkeleri şiddetle savunmalıdır da. Fakat aydın reel olmak zorundadır. Realitenin yerine ilkeleri koymaya çalışmak ise materyalizmden metafiziğe kayma demek olur ki çok tehlikeli ve yanlıştır. Bunu iki örnek vererek, açıklamaya çalışacağım;
1- İlke- Aydın demokrasiyi ilke edinmiştir. Doğrumu? ------Doğru
Realite- Siyasi iktidar demokrasiyi kullanarak Faşizme gidiyor. Tertiplerle orduya saldırıyor, sanatçılara basın özgürlüğüne saldırıyor, Tertiplerle medyayı ele geçiriyor, iş adamlarının fabrikalarına el koyuyorlar,
Büyük orta doğu projelerinde emperyalizmin çıkarlarını vatanın çıkarlarının önüne koyuyorlar, Mafya, tarikat ,ABD diktatörlüğüyle tek tip insan projelerini hayata geçiriyorlar,Tüm kamu servetlerini(Halkın tümünün malı) yabancı patronlara peşkeş çekiyorlar.
Kısaca demokrasiyi araç edip Faşizm oluşturuyorlar. Doğrumu?-----Doğru

Bu durumda ilkeli tavrı sürdürmek halkın çıkarlarınada insanlığada vicdanada ilerlemeyede aykırı iş yapmış oluruz.

SOMUT DURUMLAR NET BİR ŞEKİLDE İLKELERE UYMAYABİLİYOR

2- İlke-Aydın darbeci değildir darbelere karşıdır. Doğrumu ?---Doğru
Realite – Hitlerin her yolla devrilmesi yanlışımı olurdu?—Olmazdı. Doğrumu ?---Doğru.
SOMUT DURUM LARI REDDETMEK BİLİMSEL DEĞİLDİR.

Abd faşizmi mümkün olan her yolla ülkemizin başından def edilmelidir.
Balyoz ve Ergenekon tutukluları derhal serbest bırakılmalı bu tezgahı yapanlar şiddetle cezalandırılmalıdır.
Sol sağ demeden Ateist dinci demeden vatanseverler bu kâbusa dur demelidir.
İyi ve savunulması gereken darbede olabilir Kotü demokraside olabilir .
Tabrımız hissi değil Reel olmalıdır.

Dünyanın üzerine ABD denilen meteor düşerken,Aydınlarımız’ın yerçekimini tartışıyor olması aymazlıktır.
Alt 30-09-2012, 20:37
Üye

Reichstag Yangını

Adolf Hitler
“Demokrasiyi yıkmanın tek yolu, onun silahlarını kendisine karşı kullanmaktadır”
sözüne çok iyi bir örnek teşkil ediyordu da, hazır yıldönümü geldiği için hatırlatayım dedim...

tamamı
http://lundistanbul.blogspot.com/201...tag-yangn.html
Alt 06-10-2012, 11:17
Brian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Brian Brian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Estagfurullah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Darbe ve Demokrasi ikilemi üzerine.

Aydınların ilkeleri vardır ve olmalıdır da inandığı ilkeleri şiddetle savunmalıdır da. Fakat aydın reel olmak zorundadır. Realitenin yerine ilkeleri koymaya çalışmak ise materyalizmden metafiziğe kayma demek olur ki çok tehlikeli ve yanlıştır. Bunu iki örnek vererek, açıklamaya çalışacağım;
1- İlke- Aydın demokrasiyi ilke edinmiştir. Doğrumu? ------Doğru
Realite- Siyasi iktidar demokrasiyi kullanarak Faşizme gidiyor. Tertiplerle orduya saldırıyor, sanatçılara basın özgürlüğüne saldırıyor, Tertiplerle medyayı ele geçiriyor, iş adamlarının fabrikalarına el koyuyorlar,
Büyük orta doğu projelerinde emperyalizmin çıkarlarını vatanın çıkarlarının önüne koyuyorlar, Mafya, tarikat ,ABD diktatörlüğüyle tek tip insan projelerini hayata geçiriyorlar,Tüm kamu servetlerini(Halkın tümünün malı) yabancı patronlara peşkeş çekiyorlar.
Kısaca demokrasiyi araç edip Faşizm oluşturuyorlar. Doğrumu?-----Doğru

Bu durumda ilkeli tavrı sürdürmek halkın çıkarlarınada insanlığada vicdanada ilerlemeyede aykırı iş yapmış oluruz.

SOMUT DURUMLAR NET BİR ŞEKİLDE İLKELERE UYMAYABİLİYOR

2- İlke-Aydın darbeci değildir darbelere karşıdır. Doğrumu ?---Doğru
Realite – Hitlerin her yolla devrilmesi yanlışımı olurdu?—Olmazdı. Doğrumu ?---Doğru.
SOMUT DURUM LARI REDDETMEK BİLİMSEL DEĞİLDİR.

Abd faşizmi mümkün olan her yolla ülkemizin başından def edilmelidir.
Balyoz ve Ergenekon tutukluları derhal serbest bırakılmalı bu tezgahı yapanlar şiddetle cezalandırılmalıdır.
Sol sağ demeden Ateist dinci demeden vatanseverler bu kâbusa dur demelidir.
İyi ve savunulması gereken darbede olabilir Kotü demokraside olabilir .
Tabrımız hissi değil Reel olmalıdır.

Dünyanın üzerine ABD denilen meteor düşerken,Aydınlarımız’ın yerçekimini tartışıyor olması aymazlıktır.

Kemalistler'in zaten demokrasi derdi olmadı ki.

Şimdi kalkmış olmayan bir şeyin hesabını soruyorsun. Kemalizm zaten halka tepeden bakmanın ideolojisi olmuştur. Bu doğrultuda en büyük müttefik olarak burjuva düşüncesini, toprak ağalarını gören Kemalistlerin ulaşacağı nokta neresi olacaktı ki?

Sanki bu Kemalistler demokrasiyi savunmuşlar halkı adam yerine koymuşlar da sonra kalkıp bir de olmayan demokrasinin hesabını soruyorlar.

Baştan aşağıya sosyalizm düşmanlığı üzerine kendini tanımlamış, sosyalizmi ve solu ezmeyi en büyük görev ve vazife edinmiş olan Kemalizm aslında bu bakımdan baştan gerici bir ideoloji idi. Sosyalizmi en büyük sorun olarak gören ve kendisini en başından beri solu ezmek üzere tanımayan Sabahattin Ali vb. susturan, hapse attıran, öldüren, 12 Eylül darbelerini yapan, din dersini mecburu hala getiren, sosyalizmi ve solu ve onun her türlü unsurlarını yok etmek için İSlami her şey ile ittifak içinde olan Kemalistler işte geçmişte ektiklerinin meyvelerini topluyorlar.

Bu onları rahatsız ediyor mu? Ediyor biraz ama sosyalizm onları o kadar çok rahatsız ediyor ki, kendilerini sosyalizmi yok etmek üzere programladıkları için bunları kolayca unutuyorlar.

Şimdi defalarca darbelerle, sosyalizmi yok etmek için idiş hale getirdikleri demokrasinin hesabı için yaygara koparıyorlar. Ortada konuşacak adam bırakmadılar bir de kalkmış insanlar neden susuyor diyorlar.

Büyük Kemalist General Kenan Evren'in belki bir bildiği vardır. Nitekim..Geçmişte gece gündüz savundukları NATO onlara yardım edebilir şimdi. NATO bu NATO...

Konu Brian tarafından (06-10-2012 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2012, 19:10
Üye

Brian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kemalistler'in zaten demokrasi derdi olmadı ki.

Şimdi kalkmış olmayan bir şeyin hesabını soruyorsun. Kemalizm zaten halka tepeden bakmanın ideolojisi olmuştur. Bu doğrultuda en büyük müttefik olarak burjuva düşüncesini, toprak ağalarını gören Kemalistlerin ulaşacağı nokta neresi olacaktı ki?

Sanki bu Kemalistler demokrasiyi savunmuşlar halkı adam yerine koymuşlar da sonra kalkıp bir de olmayan demokrasinin hesabını soruyorlar.

Baştan aşağıya sosyalizm düşmanlığı üzerine kendini tanımlamış, sosyalizmi ve solu ezmeyi en büyük görev ve vazife edinmiş olan Kemalizm aslında bu bakımdan baştan gerici bir ideoloji idi. Sosyalizmi en büyük sorun olarak gören ve kendisini en başından beri solu ezmek üzere tanımayan Sabahattin Ali vb. susturan, hapse attıran, öldüren, 12 Eylül darbelerini yapan, din dersini mecburu hala getiren, sosyalizmi ve solu ve onun her türlü unsurlarını yok etmek için İSlami her şey ile ittifak içinde olan Kemalistler işte geçmişte ektiklerinin meyvelerini topluyorlar.

Bu onları rahatsız ediyor mu? Ediyor biraz ama sosyalizm onları o kadar çok rahatsız ediyor ki, kendilerini sosyalizmi yok etmek üzere programladıkları için bunları kolayca unutuyorlar.

Şimdi defalarca darbelerle, sosyalizmi yok etmek için idiş hale getirdikleri demokrasinin hesabı için yaygara koparıyorlar. Ortada konuşacak adam bırakmadılar bir de kalkmış insanlar neden susuyor diyorlar.

Büyük Kemalist General Kenan Evren'in belki bir bildiği vardır. Nitekim..Geçmişte gece gündüz savundukları NATO onlara yardım edebilir şimdi. NATO bu NATO...
Hayatımda böyle bir anlamsız ilişkilendirme yazısı görmedim.
Sizinki ilk oluyor.
Yazdıkların acıma duygusuyla okudum. Konu Darbe ,demokrasi.
Kemalizm öyleymiş böyleymiş bunuda tartışırız.
Emperyalizmi denize döken Kulluğun yerine yurttaşlığı getiren Bir Mustafa kemal ve ona saldırmayı ilk görev edinmiş ABD KUKLALARI.
Yazdıklarımı eleştir arkadaş
Konudan sapma
.
Gaz bırakmanı anlıyorum .Ne bir çözümün var nede bir analizin.
Mustafa kemal Atatürk Dünyada Kurtuluş savaşı vermiş ülkelerin idoludür.
AĞALARA KARŞIYMIŞŞŞŞŞ!! DEĞİLMİŞŞŞŞ!!
Alt 06-10-2012, 23:21
Kıdemli Üye

Hayatımda böyle bir anlamsız ilişkilendirme yazısı görmedim.
Sizinki ilk oluyor.
Yazdıkların acıma duygusuyla okudum. Konu Darbe ,demokrasi.
Kemalizm öyleymiş böyleymiş bunuda tartışırız.
Emperyalizmi denize döken Kulluğun yerine yurttaşlığı getiren Bir Mustafa kemal ve ona saldırmayı ilk görev edinmiş ABD KUKLALARI.
Yazdıklarımı eleştir arkadaş
Konudan sapma
.
Gaz bırakmanı anlıyorum .Ne bir çözümün var nede bir analizin.
Mustafa kemal Atatürk Dünyada Kurtuluş savaşı vermiş ülkelerin idoludür.
AĞALARA KARŞIYMIŞŞŞŞŞ!! DEĞİLMİŞŞŞŞ!!
Yazdıklarını okudum ve fikrimi yazdım.

Diyorum ki: Türkiye'de demokrasi denen bir şey olmadı. Gelmişsin burada demokrasi filan diyorsun. Tabii bu tespitim seni çok rahatsız etmiş belli. Alaka ne diyor soruyorsun, demek ki bu kadar anlıyorsun. Senin bu kadar rahatsız olman benim bunları yazmamı engellemez, çünkü ben özel olarak senin için yazmıyorum.

Sen böyle şeylere alışmış olabilirsin ama bil ki biz kimsenin keyfine göre, kafasına ve talimatına göre de yazacak değiliz.

Ve ben burada gaz bırakmıyorum, düşünceyi açıklamak sana gaz bırakmak gelmek olabilir, sen bunu böyle bakabilirsin. Ama ben öyle bakmıyorum.

Sen ise çözümü nerede arıyorsun? Nerede? Diyorsun ki çözüm göster.

Bak Türkiye'nin çoğu Kemalist diyen arkadaşım. Madem çoğunluksunuz, madem Kemalistsiniz o zaman nerede idiniz şimdiye kadar? Önce bunu düşün.

Hala gelmiş bana Mustafa Kemal şunu yaptı diyorsun.

Fatih de İstanbul'u almıştı...

Alparslan da Bizans ordusunu yenmişti diyelim.

Neyse sen devam et. Tarihin sayfalarında belki bugünkü düşmanı da denize dökersin.

Konu Brian tarafından (06-10-2012 Saat 23:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2012, 23:31
Üye

Yazdıklarını okudum ve fikrimi yazdım.

Diyorum ki: Türkiye'de demokrasi denen bir şey olmadı. Kemalistler zaten çok defa ABD'nin kuklası idi. Bu kadar açık ve net. Başkalarını eleştireceğine önce bir aynaya bak diyorum. Sen ise çözümü nerede arıyorsun? Nerede?

Diyorsun ki çözüm göster.

Bak Türkiye'nin çoğu Kemalist diyen arkadaşım. Madem çoğunluksunuz, madem Kemalistsiniz o zaman nerede idiniz şimdiye kadar?

Hala gelmiş bana Mustafa Kemal şunu yaptı diyorsun.

Fatih de İstanbul'u almıştı...

Alparslan da Bizans ordusunu yenmişti diyelim.

Neyse sen devam et. Tarihin sayfalarında belki bugünkü düşmanı da denize dökersin.
Yazdığım konu başlığında bir tek Kemalizm lafı varsa çıkar ortaya.
Kemalizmle ilgili gaz salarken seçici ol.
Kemalizmle ilgili platformları seç.
Mesajınında yonetim tarafından alakasız konulara atılmasını istemiyorum.
İbret olarak kalsın.
Şeriatçi Abd faşizmine(sivil görünümlü)
Nasıl geçit verdiğinizi herkes görsün.
Alt 06-10-2012, 23:39
Kıdemli Üye

.
Şeriatçi Abd faşizmine(sivil görünümlü)
Nasıl geçit verdiğinizi herkes görsü
n.
Bak iftira ve yalan atmayın lütfen.

Ve emir vererek burada bana yazı yazmayın ayrıca.

Kemalizm bu ülkenin bir tarihi. Sizin özel olarak yazmanıza gerek yok. Türkiye'den söz ediliyorsa, Kemalizm geçmesi elbette normaldir. Bunda gocunacak bir şey yok.

Mesajınında yonetim tarafından alakasız konulara atılmasını istemiyorum.
İbret olarak kalsın.
Kalsın tabii de. Kalmasın diyen mi var?

Biz de kalsın diye yazıyoruz.

Demokrasinin hangi aşamalardan geçerek bu günlere geldiğimizi herkes görsün ve öğrensin.

Konu Brian tarafından (06-10-2012 Saat 23:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2012, 23:52
Üye

Bak iftira ve yalan atmayın lütfen.

Ve emir vererek burada bana yazı yazmayın ayrıca.
Tek bir Kemalizm sözcüğü gösteremediniz!
Ben sivil faşizme dikkat çekerken(ki günümüzdeki en acil sorun budur)
Siz kemalizme saldırarak bu olayı provake etmiş oldunuz.
Mantıksal uzaması.Bu tartışma Şeriatçi Abd-Bop faşizminin işine gelen bu tartışmanız onlara geçit vermektir.
Şahsınızla sorunum olamaz.
iÇİNDE EMİR KİPİ OLAN TEK KELİME GÖSTEREMEZSİNİZ SADECE DİLEK KİPİ OLAN BİR CÜMLEYİ EMİR KİPİİNE TEVİLİNİZ BİRAZ AYKIRI KAÇMIŞ

Konu xcan tarafından (07-10-2012 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-10-2012, 00:07
Kıdemli Üye

Mantıksal uzaması.Bu tartışma Şeriatçi Abd-Bop faşizminin işine gelen bu .
Neden geçit versin ki!

Ben insanlara gidin BOP projesini destekleyin ABD'yi destekleyin mi diyorum.

Öyle bir şey söylemiyorum.

Söylediğim şey belli: Bugüne gelinmesinde sorumlu ideoloji bir ölçüde Kemalizmdir diyorum.

Bugünkü sorunu yaratan, koşul, düşünce vb. bulursak aynı hatayı tekrarlamaktan kurtulabiliriz. Bu yüzden bunu bir sorun olarak görmüyorum.
Alt 07-10-2012, 00:18
Üye

Neden geçit versin ki!

Ben insanlara gidin BOP projesini destekleyin ABD'yi destekleyin mi diyorum.

Öyle bir şey söylemiyorum.

Söylediğim şey belli: Bugüne gelinmesinde sorumlu ideoloji bir ölçüde Kemalizmdir diyorum.

Bugünkü sorunu yaratan, koşul, düşünce vb. bulursak aynı hatayı tekrarlamaktan kurtulabiliriz. Bu yüzden bunu bir sorun olarak görmüyorum.
1938 den sonraki süreç Kemalist süreçtir denemez . Osüreçte Kemalizm emperyalizm kavgası vardır .
Günümüzce Anti emperyalist güçlerin Tek bir cephede birliğine ve Bop faşizmine dur demeye ihtiyaç vardır.
Nazımın dediği gibi evimiz tehdit altında .Önce evimiz.
Bu kurtuluşun öncül adımıdır.
Aksi tartışmalar zarar verir.
Geçmişte sol yüz parçaya bölünmüştü.Şimdi biz o bölünme tartışmalarına geri döner ve bakın sizler şu şu hataları yapmıştınız dersek İşçi sınıfınında halkında ,Milletinde çıkarlarına ters davranmış oluruz.Bunlar yarar değil bölünme yaratır.ABD'nin istediği tamda budur.
Ben sizlerden anti emperyalist mücadeleyi nasıl güçlendireceğimizi duymak isterim.

Önerilen Siteler