20-11-2012, 15:45
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tanrı içinizde midir?
Arkadaşlar, özellikle Stephen Hawking'in "Fizik Evren'de Tanrı'ya yer yok, gerek kalmadı" bulgusundan sonra bende dinsel alanda bir bilinç sıçraması oldu.
Bu bilinç sıçramasına göre, " Yahuda Müjdesi"ndeki " Havarilerin Kızgınlığı" bölümünde Tanrı'nın nerede olabileceğine ilişkin son derece ilginç bir bulguyla karşılaştım.
Tabii ki önce Lord Jesus Christ için bir anda döktürdüğüm şu dörtlüğe okuyalım. Okuyalım ki bilinç dünyamız açılsın, daha sağlıklı bir şekilde düşünelim.
Sen benim eksiğimsin,
Sen benim fazlamsın,
Kısacası, Sen, köşe taşımsın.
Kralların Kralı, Lord’um.
Not: Buradaki "Köşe Taşı" tabiri İncil'in her versiyonunda geçer. Ancak bu tabirin Jesus Christ tarafından ne amaçla kullanılmış olduğu hala bir sırdır. Piramitologlar bu sözün Büyük Piramit'in tepesine hiçbir zaman konulmamış olan "Pyramidion (Piramit tepesindeki Küçük Piramit)" için kullanıldığını söylerler. Çünkü bir taş hem köşe hem de temel bir taş olabilir ki, bu, piramidiyondan başkası olamaz.
Hristiyan teologlar ise, Jesus Christ'in bu sözle kendisindeki eksikliğin ya da fazlalığın tüm insanlarda mevcut olduğunu ve bu nedenle Jesus Christ'in herkese uygun bir şekilde oturduğunu söylerler. Öyle ya, bilindiği gibi Jesus Christ hiçbir eğitim almamıştı ama nasıl da hepimizin uygun bir yanını bularak oturuyor ve bizi temsil ediyordu.
Diğer taraftan bulguma geçersek, Yahuda Müjdesi'ndeki şu bölümde Jesus Christ ne demek istiyor?
İsa onların anlayamaması üzerine şöyle dedi: "Neden bu tahrik sizi nefrete itti? Tanrınız sizin içinizdedir, (...) (35) sizi ruhlarınızdaki nefrete kışkırttı. Aranızda kusursuz insanı öne çıkartabilecek herhangi biri varsa, yüzümün karşısında ayağa kalksın."
Arkadaşlar, Yahuda Müjdesi adlı papirüs sırf daha fazla para kazanmak için bir banka kasasında bekletilmek suretiyle çok kötü bir şekilde yıpranmıştı, ancak bu kötü haldeyken bile bilim adamları mükemmel bir recover (geridönüşüm) yaptı ve bu papirüsün yarıya yakınını kurtarabildi. Fakat yukarıda parantez içinde gösterilen ve 35. satırı temsil eden bölüm eksik görünüyor. Burası kurtarılamamış ve bu yüzden Jesus Christ'in burada ne demek istediği anlaşılamıyor. Eğer Jesus Christ okunamayan bölümden önce "Tanrı içinizdedir" derken bir DNA gibi içimize kodlandığını söylüyorsa çok büyük bir sırrı açıklamış oluyor. Çünkü bu durum Hawking'in bulgusuna uyguna düşer. Ama, yok eğer bu söz Ali Bulaç'ın çevirdiği,
HUCURÂT 7: Ve bilin ki Allah'ın Resûlü içinizdedir. Eğer o, size birçok işlerde uysaydı, elbette sıkıntıya düşerdiniz. Ancak Allah size imanı sevdirdi, onu kalplerinizde süsleyip çekici kıldı ve size inkârı, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi. İşte onlar, doğru yolu bulmuş (irşad) olanlardır.
mealdeki gibi ise, o zaman sır gibi görünen bu bulgu alelade bir bulguya dönüşür ve bu bizim işimize yaramaz. Çünkü Hawking ve diğer araştırmacılar tarafından elde edilen yeni bulgular bu duruma uygun düşmez.
Şahsen, ben tüm ümidimi koruyarak Jesus Christ'in "Tanrı içinizdedir" derken mecazi anlamda söylemiş olduğunu düşünmek istiyorum, düşünüyorum. Çünkü bildiğiniz gibi, "Şeytan", "Cin" vs. şeyler birer metafor olup, eksik yanlarımızı gösterirler. Buradan Jesus Christ, "sizi ruhlarınızdaki nefrete kışkırttı" derken içimizde olan bir şeyden söz ediyor gibime geliyor bana. Yani Tanrı'nın içimize bir Cin gibi girip ruhlarımızı nefrete kışkırtması mümkün değildir. Bu, daha çok içimize bir DNA gibi kodlanmış ama zamanla olgunlaşmayla ortaya çıkan bir şey olmalıdır. Tıp bu konuda çaresiz.
Evet, bütün bu bilgilerden sonra size çok net bir soru soruyorum: Sizce Tanrı içimizde midir? Eğer Tanrı içimizde değilse nerededir? Yoksa Tanrı da bir metafor mudur?
Konu upuaut tarafından (20-11-2012 Saat 15:50 ) değiştirilmiştir.
|

20-11-2012, 17:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
upuaut´isimli üyeden Alıntı
Çünkü bildiğiniz gibi, "Şeytan", "Cin" vs. şeyler birer metafor olup, eksik yanlarımızı gösterirler. Buradan Jesus Christ, "sizi ruhlarınızdaki nefrete kışkırttı" derken içimizde olan bir şeyden söz ediyor gibime geliyor bana. Yani Tanrı'nın içimize bir Cin gibi girip ruhlarımızı nefrete kışkırtması mümkün değildir. Bu, daha çok içimize bir DNA gibi kodlanmış ama zamanla olgunlaşmayla ortaya çıkan bir şey olmalıdır. Tıp bu konuda çaresiz.
Evet, bütün bu bilgilerden sonra size çok net bir soru soruyorum: Sizce Tanrı içimizde midir? Eğer Tanrı içimizde değilse nerededir? Yoksa Tanrı da bir metafor mudur?
|
Kötülerin temel silahı olan ve iradi olarak kendi adlarına kullandıkları bir araç olarak tanrıyı değilde, gayet doğal inanç ve hissiyat, bilinçsizlik merkezli oluşturulan tanrıyı esas alacaksak, herhangi bir yerde aramaya, metafizik ve hayali sırlar uydurmaya gerek yok, zira o da şeytan gibi metafor olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum.. Ciddi, ciddi tarihin bir yerlerine yazılmış kelimelerle, tanrı ve tanrı sırrı aramak vakit öldürmektir. Bunun yerine tarihsel bilgi edinmiş olmak daha değerlidir. Zira tanrının arşta bir yerlerde tahtında oturduğunu ve meleklerce taşındığını söyleyen ayetler de var. Tanrı içinizdedir söylemi de bir metafor. İsa'dan çok daha evvelde söylenebilir ve bunda herhangi bir sır aramaktansa, kavrama yönelmek gerekir. İçim yanıyor, içinde sevgi var, içinde kötülük var, içinin güzelliği, içinin çirkinliği... bu örnekler çoğaltılabilir ve herhangi bir sır taşımıyor.
Upuaut tanrı bir uydurma, çeşitli gizem ve sırlar katarak bir gerçeklik kazandırılamaz. Tabi mesele, masal-macera sevgimiz, ilizyon zaaflarımız ya da fantazi sevgimiz ise bu ayrı.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu spartacus tarafından (20-11-2012 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir.
|

20-11-2012, 19:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kose tasi oyle buyuk bir sir filan degildir. Tanah'tan gelir, Incil'e otomatik olarak gecer.
RAB kasırganın içinden Eyüp’ü şöyle yanıtladı:
“Bilgisizce sözlerle
Tasarımı karartan bu adam kim?
Şimdi erkek gibi kuşağını beline vur da,
Ben sorayım, sen anlat.
“Ben dünyanın temelini atarken sen neredeydin?
Anlıyorsan söyle.
Kim saptadı onun ölçülerini? Kuşkusuz biliyorsun!
Kim çekti ipi üzerine?
Neyin üstüne yapıldı temelleri?
Kim koydu köşe taşını,
Yahuda Incil'inde bahsedilen durum ise farklidir.
Donemin gok tanrisina ekmek duasi yapan havarilere iliskin, Isa bunu tanriyi mutlu etmek icin yapiyorsunuz der.
Malum, Isa da onlara kendini Isa=tanri olarak sundugundan, onceki inanclarina ses cikarmamistir. Bunun disinda donemlere iliskin tanri metafor'dan baska birsey degildir.
Tip da bu baglamda caresizdir filan gibi bir durum yoktur. Zira tip tanriyi aramaz.
Tipki olen insana dair, Azrail bunu nereye goturdu diye sorgulamadigi, veya birtakim hastaliklari olan insanlari icine seytan girmis diye yorumlamadigi gibi.
|

20-11-2012, 22:44
|
 |
Üye
|
|
|
|
upuaut´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar, özellikle Stephen Hawking'in "Fizik Evren'de Tanrı'ya yer yok, gerek kalmadı" bulgusundan sonra bende dinsel alanda bir bilinç sıçraması oldu.
Bu bilinç sıçramasına göre, " Yahuda Müjdesi"ndeki " Havarilerin Kızgınlığı" bölümünde Tanrı'nın nerede olabileceğine ilişkin son derece ilginç bir bulguyla karşılaştım.
Tabii ki önce Lord Jesus Christ için bir anda döktürdüğüm şu dörtlüğe okuyalım. Okuyalım ki bilinç dünyamız açılsın, daha sağlıklı bir şekilde düşünelim.
Not: Buradaki "Köşe Taşı" tabiri İncil'in her versiyonunda geçer. Ancak bu tabirin Jesus Christ tarafından ne amaçla kullanılmış olduğu hala bir sırdır. Piramitologlar bu sözün Büyük Piramit'in tepesine hiçbir zaman konulmamış olan "Pyramidion (Piramit tepesindeki Küçük Piramit)" için kullanıldığını söylerler. Çünkü bir taş hem köşe hem de temel bir taş olabilir ki, bu, piramidiyondan başkası olamaz.
Hristiyan teologlar ise, Jesus Christ'in bu sözle kendisindeki eksikliğin ya da fazlalığın tüm insanlarda mevcut olduğunu ve bu nedenle Jesus Christ'in herkese uygun bir şekilde oturduğunu söylerler. Öyle ya, bilindiği gibi Jesus Christ hiçbir eğitim almamıştı ama nasıl da hepimizin uygun bir yanını bularak oturuyor ve bizi temsil ediyordu.
Diğer taraftan bulguma geçersek, Yahuda Müjdesi'ndeki şu bölümde Jesus Christ ne demek istiyor?
İsa onların anlayamaması üzerine şöyle dedi: "Neden bu tahrik sizi nefrete itti? Tanrınız sizin içinizdedir, (...) (35) sizi ruhlarınızdaki nefrete kışkırttı. Aranızda kusursuz insanı öne çıkartabilecek herhangi biri varsa, yüzümün karşısında ayağa kalksın."
Arkadaşlar, Yahuda Müjdesi adlı papirüs sırf daha fazla para kazanmak için bir banka kasasında bekletilmek suretiyle çok kötü bir şekilde yıpranmıştı, ancak bu kötü haldeyken bile bilim adamları mükemmel bir recover (geridönüşüm) yaptı ve bu papirüsün yarıya yakınını kurtarabildi. Fakat yukarıda parantez içinde gösterilen ve 35. satırı temsil eden bölüm eksik görünüyor. Burası kurtarılamamış ve bu yüzden Jesus Christ'in burada ne demek istediği anlaşılamıyor. Eğer Jesus Christ okunamayan bölümden önce "Tanrı içinizdedir" derken bir DNA gibi içimize kodlandığını söylüyorsa çok büyük bir sırrı açıklamış oluyor. Çünkü bu durum Hawking'in bulgusuna uyguna düşer. Ama, yok eğer bu söz Ali Bulaç'ın çevirdiği,
HUCURÂT 7: Ve bilin ki Allah'ın Resûlü içinizdedir. Eğer o, size birçok işlerde uysaydı, elbette sıkıntıya düşerdiniz. Ancak Allah size imanı sevdirdi, onu kalplerinizde süsleyip çekici kıldı ve size inkârı, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi. İşte onlar, doğru yolu bulmuş (irşad) olanlardır.
mealdeki gibi ise, o zaman sır gibi görünen bu bulgu alelade bir bulguya dönüşür ve bu bizim işimize yaramaz. Çünkü Hawking ve diğer araştırmacılar tarafından elde edilen yeni bulgular bu duruma uygun düşmez.
Şahsen, ben tüm ümidimi koruyarak Jesus Christ'in "Tanrı içinizdedir" derken mecazi anlamda söylemiş olduğunu düşünmek istiyorum, düşünüyorum. Çünkü bildiğiniz gibi, "Şeytan", "Cin" vs. şeyler birer metafor olup, eksik yanlarımızı gösterirler. Buradan Jesus Christ, "sizi ruhlarınızdaki nefrete kışkırttı" derken içimizde olan bir şeyden söz ediyor gibime geliyor bana. Yani Tanrı'nın içimize bir Cin gibi girip ruhlarımızı nefrete kışkırtması mümkün değildir. Bu, daha çok içimize bir DNA gibi kodlanmış ama zamanla olgunlaşmayla ortaya çıkan bir şey olmalıdır. Tıp bu konuda çaresiz.
|
Sayın Upuaut,
Sorunuzun yanıtı tanrı kavramını sizin nasıl algıladığınızdadır. Tanrı denilince siz ne anlıyorsunuz? Herkes de tanrıyı sizin gibi mi algılamakta?
Mesela YUNUS EMRE ''bana bende demen ben bende değilim, bir ben vardır bende benden içerü'' demektedir.
Daha açık bir ifadeyle size yenıt vermek gerekirse, tanrıyı bilmenin yolu;
KENDİNİZİ BİLMEKTİR. Eğer siz kendinizin kim olduğunu biliyorsanız TANRIYI da bilmiş olursunuz. Siz kimsiniz? Beş yaşındaki mi? yirmibeş yaşındaki mi? Öğretmen olan mı? Öğrenci olan mı? Memur olan mı? Mühendis olan mı? Yoksa emekli olan mı?
Şimdi bunların hepsi de sizseniz. Aslında siz kim olmuş oluyorsunuz.
Tanrıyı bilmek için ne İSA'ya ne MUSA'ya ne de MUHAMMED'e ihtiyaç var... Hele, hele köşe taşına ve piramide ise hiç ihtiyaç yok. Tanrıyı size bunların hiç biri bildiremez...
KİM OLDUĞUNUZU BİLİRSENİZ, TANRIYI DA BİLİRSİNİZ.
Sevecenlikle,
NOT: HUCURÂT 7: Ve bilin ki Allah'ın Resûlü aranızdadır olacaktır. İçinizde demekle, kişinin içinde olmayı değil de kişilerle birlikteliği anlatılmaktadır.
Konu Sesli tarafından (20-11-2012 Saat 22:53 ) değiştirilmiştir.
|

20-12-2014, 19:05
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Tanrinin ruhumu icimizdedir?
|

20-12-2014, 20:24
|
 |
Üye
|
|
|
|
İncil'den:
Kol.1: 27 "Tanrı kutsallarına bu sırrın uluslar arasında ne denli yüce ve zengin olduğunu bildirmek istedi. Bu sırrın özü şudur: Mesih içinizdedir. Bu da size yüceliğe kavuşma umudunu veriyor."
Kol.3:11 " Bu yenilikte Grek ve Yahudi, sünnetli ve sünnetsiz, barbar, İskit, köle ve özgür ayrımı yoktur. Mesih her şeydir ve her şeydedir."
İncil'deki bu ayetler hristiyanların geçerli olarak kabul etmediği Tomas İncilindeki ifadelere de çok benzer:
"1. Bu sözlerin anlamını bulan, ölümü tatmayacak.!
77. İsa dedi : Ben herkesin üzerindeki ışığım. Ben Herşey’im. Herşey benden çıktı ve bana ulaştı.
Ağacı yarın, ben oradayım. Bir taşı kaldırın, beni orada bulacaksınız.! "
Kur'an'da ise böyle bir ayet yok. Kur'an'daki "içinizde" kelimesinden kasıt "aranızda"dır. İngilizce çevirilere de bakın. Tanrı'nın gerçekten "içimizde" olması örneğin İncil'de, Gnostik İncil'lerde ve Hindu metinlerinde açıkça vardır.
|

21-12-2014, 03:05
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Eski Yunan'da Din
Sesli´isimli üyeden Alıntı
Sayın Upuaut,
Sorunuzun yanıtı tanrı kavramını sizin nasıl algıladığınızdadır. Tanrı denilince siz ne anlıyorsunuz? Herkes de tanrıyı sizin gibi mi algılamakta?
Mesela YUNUS EMRE ''bana bende demen ben bende değilim, bir ben vardır bende benden içerü'' demektedir.
Daha açık bir ifadeyle size yenıt vermek gerekirse, tanrıyı bilmenin yolu;
KENDİNİZİ BİLMEKTİR. Eğer siz kendinizin kim olduğunu biliyorsanız TANRIYI da bilmiş olursunuz. Siz kimsiniz? Beş yaşındaki mi? yirmibeş yaşındaki mi? Öğretmen olan mı? Öğrenci olan mı? Memur olan mı? Mühendis olan mı? Yoksa emekli olan mı?
Şimdi bunların hepsi de sizseniz. Aslında siz kim olmuş oluyorsunuz.
Tanrıyı bilmek için ne İSA'ya ne MUSA'ya ne de MUHAMMED'e ihtiyaç var... Hele, hele köşe taşına ve piramide ise hiç ihtiyaç yok. Tanrıyı size bunların hiç biri bildiremez...
KİM OLDUĞUNUZU BİLİRSENİZ, TANRIYI DA BİLİRSİNİZ.
Sevecenlikle,
NOT: HUCURÂT 7: Ve bilin ki Allah'ın Resûlü aranızdadır olacaktır. İçinizde demekle, kişinin içinde olmayı değil de kişilerle birlikteliği anlatılmaktadır.
|
Evet, Jesus Christ, Yahuda İncili'nde "Tanrı içinizdedir" derken muhtemelen kişinin kendisini bilmesi, dolayısıyla kendisini kontrol etmesi anlamında söylemiş olsa gerekiyor!
Çok ilginçtir; Matrix filminde de aynı öğretiden söz edilir. Filmde Kahin (Oracle)'in mutfak kapısı üzerinde Hintçe kaynaklı "Temet Nosce" yazar. Anlamı, "Kendini bil!" demektir.
Eski Yunan'da Din
Bir rivayete göre, bu söz Eski Yunan'daki Delfi (Delphi)'deki Apollon Tapınağı'nın girişinde altın harflerle yazılı imiş ve Yunan felsefesinin babası olan Sokrates de çok sefer bu sözü bir öğüt olarak söylermiş!
Diğer taraftan, biz biliyoruz ki özellikle Platon'un fikirlerinin bir meyvesi olarak Hristiyanlık ortaya çıkmıştır.
|

21-12-2014, 05:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Mesih ve Piramit: Köşe Taşı.
Arkadaşlar, piramit hastaları bilir. Fransız yazar Georges Barbarin, kitapyurdu: kitap - Büyük Sfenks'in Sırrı - Georges Barbarin adlı kitapla büyük sükse yapmıştı. Fakat aşağıdaki kitabın (ki bunu bir açıkhavada eski kitaplar satan bir satıcıdan almıştım ve orijinaldir) son bölümlerindeki "Mesih ve Piramit" adlı bölümde geçen yüzyılın başında çokça zikredilen İnciller'deki Köşe Taşı ile Mesih İsa (Jesus Christ) arasındaki ilişkiyi ele alarak ününe ün katmıştır!
Şimdi size bu bölümdeki "Köşe Taşı"nı kitaptan olduğu gibi aşağıya aktarıyorum.
Ruh ve Madde yayınlarından 1966 basımlı çıkan ilk yayını. Bu resmi 16 MP ile çektim ve Photoshop ile düzenledikten sonra buraya koydum. Bu kitabı satın alırken başlığı çok ilgimi çekmişti. Çünkü kitabın orijinalde adı "El Secreto de La Piramide (Piramitin Sırrı)" olarak geçerken ülkemizdeki çevirilerinde yukarıda görüldüğü gibi geçer. Yani ne demek; Adem devrinin sonu...?
Köşe Taşı
Bilindiği gibi, Büyük Piramit'in zirvesi (tepesi) hiçbir zaman son taşı (Pyramidion) almamıştır ve düzlükten uç noktaya kadar olan eksen mesafesi tam tamına 286.1 Pus'tur. Jesus Havarileri'ne: "Tevrat'ta hiç okumadınız mı? Yapımcıların reddettikleri taş, köşeye temel taşı oldu. Bu, Büyük Hakim (Tanrı)'den gelen bir mucizedir.", MATTA XXI-42.
Jesus, binanın köşesine ait olan taşın imajını, sık sık zikretmiştir. Çünkü, alelade bir inşaatta bir taş, aynı zamanda hem temel (veya baş), hem de köşe taşı olamaz. Sadece piramitte tek bir taş, hem köşe, hem de temel (baş), yani Zirve Taşı'nı oluşturmaktadır. Jesus'ın temsilcisi olan köşe taşı, piramitin eksikliğidir. Bununla, insanlığın Büyük Mimar'ın ideal plana aykırı davrandığı ve "Her Şeyin Yerli Yerine Konulması"nın tahakkuku için, ideal planın tamamlanması gerekeceği gösterilmek istenmiştir.
Bu temel köşe taşını (Jesus) bizzat Büyük Mimar'ın kendisi piramitin tepesine yerleştirecek ve belki, insanlığın Kral Odası'na ulaşması, zamanların dönüşme arefesinde bulunduğuna işaret teşkil edecektir.
Ölüler Kitabı'nca Kral Odası'na uygulanan "Ölüm ve mezar sahibinin tam mevcudiyeti" tabiri, piramitin Üstadı ve dirilmiş Jesus'un, Mesih (Christ) ile ilgili olduğu düşünülürse, en azından çarpıcı bir işaret teşkil eder.
Umarım, bu kadar emek verdiğim bu çalışmaya kayıtsız kalmaz, gerekli yorumlarınızı yaparsınız!
Konu upuaut tarafından (21-12-2014 Saat 05:16 ) değiştirilmiştir.
|

21-12-2014, 23:10
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kendisinin Tanrı olduğunu düşünen bir insan dünyaya gelmiş midir acaba bugüne kadar?
Rockefeller ya da Rothchild ailesinden birileri mesela...
Otelleri, villaları, sarayları, uçakları, limuzinleri, devasa şirketleri, fabrikaları olan birileri. Parasıyla devlet başkanlarını satınalabilen, istediği ülkedeki medyayı kullanarak hükümetleri devirebilen, zenginliği ile tüm kadınları büyüleyebilen birileri yani velhasıl dünyada her istediğini gerçekleştirebilen birileri, sizce de Tanrı gibi hissetmiş olamaz mı???
Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
|

21-12-2014, 23:16
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Buyuk bir armageddon gerek kaos ortami insanlarin birbirlerini oldurdugu.
Yeni buyuk bir olayin tasarlanmasi planin duzgun islemesi gerek.
Bu plani tasarlayan adam nasil coktu yeterince iyi degildi.
Insanlarin ofkeden acidan gozyasi doktugu kanin oldugu bir kaos.
Caresizliklerini gormek istiyorum.
Iclerinde masumlarda gitsin suclularla birlikte bana karsi suc islemis olanlar.
Benle bir ilisiginiz kontaktiniz yok hickimsenin.
Gercek otoritemi gucumu halen gormediniz.
Bu ofke suclulari kavuracak.
Umrumda degilsiniz hicbiriniz.
Sizden nefret ediyorum.
Bazi suclularin yanimda bulunmasi aci veriyor bana derin yaralar aciyor.
Konu RainFall tarafından (21-12-2014 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.
|