Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-11-2012, 19:56
Shawstein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Shawstein Shawstein isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kiliseye Dava Açıldı

Rusya'da bir ressam, Rus Ortodoks Kilisesi'ne dava açarak Kilise'nin tanrının varlığını kanıtlamasını, aksi takdirde yasa dışı ilan edilmesini istedi.

türkrus.com'un haberine göre Rusya'nın Omsk kentinde Vasiliy Melniçenko adlı ressam, "tanrının varlığını ispat etmesi, aksi takdirde dolandırıcılık suçundan yargılanması" talebiyle Rus Ortodoks Kilisesi'ne dava açtı.

Komsomolskaya Pravda Gazetesi'nin haberine göre, kilisenin "halkın inancını istismar ederek kazanç sağladığını" söyleyen sanatçı, dava dilekçesinde şu ifadelerle şikayette bulundu:

"Zamanında 10 ruble ödeyerek kilisede vaftiz oldum. Bunun karşılığında tanrının beni kutsayacağı, koruyucu meleğin yardım edeceği, kutsal duaların benim ve yakınlarımın üzerinden eksik olmayacağı vadedildi. Bunlara inanarak, 15 yıl boyunca düzenli olaral kilisede ibadet ettim, ayinlere para ödedim, kiliseden alışveriş yaptım, bağışta bulundum. Bir yıl içinde kiliseye 400 dolar ödedim. Ama vadedilen saadet yerine, sadece hastalık ve dert gördüm."

"Tanrının varlığının kanıtlanmasını isteyen" Melniçenko, aksi takdirde "tanrının Rusya'daki temsilcisi sıfatıyla faaliyet gösteren Rus Ortodoks Kilisesi'nin yasa dışı ilan edilmesini" istedi.

Sanatçının tepkisine kiliseden cevap gecikmedi. Din adamı Andrey Kurayev, "Gitsin mahkemeye versin, avukatlara para harcasın. Böyle aptalları cezalandırmak lazım" sözleriyle Melniçenko'ya tepki gösterdi.

Haber Kaynağı.

"Günümüzde, dünyadaki temel sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise devamlı süphe içinde olmalarıdır."

Önerilen Siteler