Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14-01-2013, 05:13
cenkvarol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cenkvarol cenkvarol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran'da Mısır Firavunu Amenhotep'in İşareti!

Daha önceki açmış olduğum “Kuran'da geçen firavun Tutankhamun!” adlı başlıkta Kuran’da sürekli bahsi geçen “ailesinden kaçacağı “izin” günü ateşe atılıp cezalandırılacak olan” kişinin firavun Tutankhamun olabileceğine değinmiştim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=30934

Tutankhamun, babası IV. Amenhotep’in (Akhenaton) getirmiş olduğu tek tanrılı dini yıkıp çok tanrılı inanca geri dönen, çocukları olmayan veya öldürülen, öldükten sonra mezarında yaşarken sahip olduğu paha biçilmez eşyalarla gömülmüş olan bir firavundur.

Tutankhamun babası IV. Amenhotep’in tek tanrılı dinlerin öncülüğünü yapan bir firavun olduğu iddiası ve bu dinin daha sonra Yahudilik şekline dönüşmüş olabileceği birçok bilim adamı tarafından kabul gören bir görüştür.

Yukardaki fotoğraflar; oğulları olmayan IV. Amenhotep’in eşi Nefertiti ve kızlarıyla birlikte gösterilen duvar çizimlerine aittir. Bu fotoğraflarda dikkat çeken nokta Güneş’den gelen 19 kolun bulunmasıdır. IV. Amenhotep’in tek tanrılı inancına göre baş tanrı Aton-Ra’ydı ve bu tanrı Ggüneş biçiminde imgeleştirilmişti.

Bilindiği gibi Kuran’daki Mürselat Suresi’nin 30. ayetinde de 19 ifadesi geçer.

Bu surenin 1. ve 30. ayetleri arasında söylenen; “Tek olarak yarattığım, kimseyi bana bırak, Kendisine geniş servet verdim, Göz önünde duran (şehit ?) oğullar” (11-13) diye bahsedilip “ateşten bir dağa sürülecek” olan kişinin firavun (Tutankhamun) olduğunu düşünmekteyim. (Firavun’a ilişkin benzer anlatımlar için bkz. Mumin 45-46)

Ayetlerde geçen “onu bana bırak” “onu azaba atacam” gibi ifadeler sanki ortada tek bir kişi varmış da asıl onunla hesaplaşılacakmış gibi bir izlenim uyandırmaktadır. Ayetlerin devamı ise şu şekilde:

26. Ben onu sekara sokacağım.
27. Sen biliyor musun sekar nedir?
28. Yakar bitirir de gene bırakmaz.
29. İnsanın derisini kavurur.
30. Üzerinde ondokuz vardır.

Anladığımıza göre insanın derisini kavuracak olan “sekar”ın üzerinde 19 bulunmaktadır. Peki “sekar” ne anlama geliyor?

Kurtubi Tefsiri:

“Sekar adı: Güneş onu ka­vurdu, eritti, yüzünün derisini yaktı" ifadesinden alınmıştır.”

Elmalı H. Tefsiri:

“Sekar, cehennemin isimlerindendir. Bazıları bunun Arapça bir kelime olmadığı görüşünü savunmuşlar ise de güneşin, yüzü çalıp kavurması mânâsına gelen "sakr" kelimesinden türetilerek "yakıcı" mânâsından alındığını söylemişlerdir.”

Demek ki ayetlerde üzerinde 19 olduğu söylenen şey “insan derisini kavuran” Güneş’i işaret etmektedir. Adeta IV. Amenhotep'in Güneşi'nde bulunan 19 kol gibi bir durum söz konusudur.

30. ayetten sonraki ayetler de “güneş”in varlığını destekler gözükmektedir.

31. ayette bu 19 sayısı ile müminlerin imanının kafirlerin ise inkarının artırılmak istendiği ifade edilmektedir. 32. ayette ise sanki daha öncesinden Güneş’ten bahsedilmiş gibi “hayır asla (öyle değil) ay'a and olsun" denilerek birden bire Güneş gibi olmayan “Ay”a and içilmektedir.

Herhalde bu benzerlikleri ilk ben söylemiyorumdur, eğer öyleyse insanlık tarihi demek yerine bence körlerin tarihi dense daha yerinde olur.

"İslamı yanlış yaşıyorlar" değil, doğrusu "İslam yanlış, yaşanılmıyor." CENKVAROL

http://hakikatbununneresinde.blogspot.com/

Konu cenkvarol tarafından (14-01-2013 Saat 05:24 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler

Etiket
19 on dokuz, amenhotep, güneş, mürselat