Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2013, 01:04
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Abdullah Öcalan: Bebek katili mi yoksa halk lideri mi?

Hangisi?

Pkk'nın belki 10-15 yıldır sivilleri hedef almadığını görüyoruz. Peki ya öncesi?
İlla da Öcalan diyenler ne düşünüyor?

Gördüğüm kadarıyla illa da Öcalan diyen Kürt siyasetçilerin insana bakışı benden çok farklı değil. Bu insanların sivilleri hedef alan bir kişinin peşinden bunu bilerek gidebileceklerini sanmıyorum. Konuşsak bebek öldüren bir insana benim kadar tepki gösterir, hiç bir koşulda bunun mazur görülemeyeceğini benim kadar ateşli savunurlar.

Kandırıldıklarını düşünmekse pek mümkün değil. Biz ısmarlama haberlerle büyürken, bu insanlar o coğrafyada yaşananlara şahit oldular.

Ne düşünüyorlar? Pkk onlara göre hiç bir dönemde sivilleri hedef almadı mı? Öcalan sivillere yönelik eylemlerin emrini vermedi mi? Türk derin devleti sayısız katliamın herbirini suçu Pkk'ya yıkmak amacıyla mı gerçekleştirdi?

Ps: Bu konuda derli toplu bir şeyler yazmak isterdim, ama vaktim yok şu aralar.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 21-03-2013, 01:28
ismail truth ismail truth isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Sanki Türklerin çok da umurunda Kürt bebeleri ölmüş. Sadece propaganda açısından faydalı olduğu için timsah gözyaşı döküyorlar. Bırakın bu işleri.
Alt 21-03-2013, 03:48
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ismail truth´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanki Türklerin çok da umurunda Kürt bebeleri ölmüş. Sadece propaganda açısından faydalı olduğu için timsah gözyaşı döküyorlar.
Saçmalık. Bunun ırkla ne alakası var?

Kaldı ki İsmail Beşikçi gibi hayatını Kürt Bağımsızlığı için zindanlarda çürütmüş bir örnek var karşımızda.

Bir insan sadece müslüman, Türk, Kürt olduğu için kötü olabilir mi? İnsanın merhameti, iyiliği, kötülüğü bunlara bağlı olabilir mi? Nerede kaldı nesnel bakış açısı?

---

murted; PKK bir sonuçtur. Bu sonucu doğuran gerçeklerin üstü on yıllardır kapatılıyor, hem Kürt hem de Türk'ler kandırılıyor idi. Ancak MHP'nin ve Ulusalcı Kemalist'lerin tüm kanperestliğine rağmen bir takım şeyler kör topal da olsa olumlu yönde değişmeye başladı. Bir gün bu ülkeye barış gelecekse bu büyük oranda PKK'nın haklı mücadelesi sayesindedir.

Her silahlı örgüt içinde psikopat katiller vardır. Ama kanla, cinayetle tarih nasıl yazılır dersen şanlı ordumuzun dersim'de yaptıklarına, TSK'ya ve devletin uzantısı kontgerillanın yakın tarihlerdeki icraatlarına bakabilirsin (şimdilerde az da olsa bunların iç yüzü yazılıp çizilmeye başlandı). Dedik ya PKK bir sonuçtur diye.

Elbette bu savaşta aile fertlerini yitirmiş insanların acısını dindirmek zor. Bu savaşın asıl sorumlularını o insanlara anlatmak, anlamalarını beklemek kısa vadede belkide mümkün değil. Ama bunların aşılmasını ve toplumsal barışın elde edilmesini umut etmekten ve bunun için birey olarak elimizden geleni yapmaktan başka çaremiz de yok. Birey olarak en önce realitenin ne olduğunu adam akıllı kavramalıyız. Bize öğretilenlerle, gerçekleri ayırabilmeliyiz. Dünyada bu sorunlar böyle çözüldü, umalım da Türkiye bu süreci adam gibi sonlandırabilsin.

Açıkçası ben AKP'nin PKK'ya ve BDP'ye karşı tavrını, AKP siyasetçilerinin ve medyanın olaylara bakışını samimi bulmuyorum. Devletin Kürt halkından gaspederek aldıklarını sanki "bahşediyormuş" gibi geri verme tutumlarını küfür, hakaret gibi algılıyorum. Ancak bu Türkiye'de barış için bir fırsat olabilir ve değerlendirilmelidir, desteklenmelidir. Aksi halde bu kan nereye kadar?

Ha! Savaş çığırtkanlığında sınır tanımayan, savaş isteyen yavşaklar, ahmedi mehmedi öne itekleyeceğine, alsın silahını çıksın dağlara, önünde durursam şerefsizim. Görsünler bakalım bu işler elin ....le gerdeğe girmeye benziyor mu.

Neyse.

Abdullah Öcalan hakkında bağımsız kaynaklardan edindiğim bilgiler son derece olumsuz ve benim insana bakışımla tezat teşkil ediyor. Öcalan'ın örgüt içinde ciddi bir kişi kültüne dönüştüğü ve ezelden beri megaloman davranışlar sergilediğini duyuyorum. Umarım PKK kendi öz eleştirisini de yapabileceği, bu tür şeylerin de rahatlıkla tartışmaya açılabileceği demokratik bir örgüte dönüşür. Aksi halde tüm bu işler bittikten sonra bir de bunları tartışacağız.

Kürt sorununun geldiği noktada Kürt tarafının nasıl bir strateji izlemesi gerektiğinden emin değilim (belki Öcalan'ın tavrı doğrudur) ancak Kürt hareketinin teorisyenlerinden önemli kişilerin Tam Bağımsız Kürdistan fikri bana daha hakkaniyetli gelmekte. Zira Türk devletinin Kürt'ler üzerinde açıkça büyük hak gasplarına giriştiği ve bunu belli ölçüde başardığı bir gerçek. Şimdi bu gasptan geriye kalanları Kürt'lere "bahşediyormuş" gibi tavır takınmak, ağabeylik taslamak alçaklığın, ahlaksızlığın daniskasıdır. Bu noktada PKK, BDP ve Öcalan'ın çok ılımlı bir siyaset izlediğini söyleyebilirim. Bu siyaset iyi bir şey mi bunun cevabını bilemiyorum. Umalım da AKP bu çabayı da kısa vadeli oy kaygılarına kurban vermesin. Aksi halde bunun yaratacağı güvensizlik herkese çok ağır faturalar ödetecektir.

Konu errata tarafından (21-03-2013 Saat 03:57 ) değiştirilmiştir.
Alt 21-03-2013, 12:03
Olimpiyat Olimpiyat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Abdullah Öcalan dan önce Türkeş gibi bebek katilleri var.

Abdullah Öcalan, kürt kimliğinin direnişinde sembol bir isim.Ayrıca doğuda öldürülen çocukların arkasında kontrgerilla olduğunu hepimiz biliyoruz.Özel harekatçılardan bazıları çıkıp, PKK üniforması ile Kürtleri öldürdük dedi, basın da çok yer bulmadı.

Apoya atfedilen bebek katilliği, Türk milliyetçiliği eksenli kontgerillanın işi.

Ama yine de askerleri vurmanın doğru bir yol olmadığını her zaman söylerim.Zorunlu vatan hizmetini yapan bu garibanlarla uğraşılması, bence doğru bir yol değildi.

Abdullah Öcalan takip ettiğim kadarı, ile zeki ve kültürlü birisi ama kürt hareketi şahıslardan bağımsız olmalı. Şu an için, maalesef bağımsız değil.
Alt 22-03-2013, 01:26
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

T.D.facebookda darwinin bir sözüne rastlamisdim.
Bilim ve sanat bir kusun iki kanadi gibidir,bunu iyi kullanan toplumlar özgür olur ucarlar.
Kullanamiyanlar tavuk kalirlar,tavugun önüne yem atarsin arkasindan yumurtasini alirsin haberi olmaz.
Kürtlerin(Tanriya sükür bütün kürtler pkk nin pesine takilmadi) önüne bir pkk yemi atilmis arkasindan altin yumurtasi alinmis haberleri yok,bu tavuklar hala pkk yla yemleniyor.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 22-03-2013, 01:35
xyz xyz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Hayır, hayır, o Superman.
Alt 22-03-2013, 01:41
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin mürtedin sorusuna gelirsek.
Bu adam(burnunu bile insan gibi temizlemekden aciz) akil ve ruh hastasi bir insan düsmani.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 22-03-2013, 01:56
sîya evînê - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sîya evînê sîya evînê isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

anti-ka´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin mürtedin sorusuna gelirsek.
Bu adam(burnunu bile insan gibi temizlemekden aciz) akil ve ruh hastasi bir insan düsmani.
bilemiyorum artık , bildiğim devletten çok çektik . bazı sözler gülümsetiyor insanı , ister istemez . bebek katili cani. bana sorarsanız caniliğin zülmün geldiği yer belliydi. anlayabilecekmisiniz bilmiyorum. ben ellerimle 3 askere yemek verirken , babamın vücudunda sağlam kemik kalmamacasına tarladan eve gelişini hatırlıyorum

İnzivaya çekilmek mi istersin kardeşim? Aramak mı istersin kendine giden yolu? Biraz durakla ve dinle beni?

Konu sîya evînê tarafından (22-03-2013 Saat 02:02 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-03-2013, 02:09
sîya evînê - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sîya evînê sîya evînê isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

rahat rahat bazı konularda çözümlemeler . yapabiliriz, tartışabiliriz. ama biri karşıma dikilipte haydi anlat bakalım. devlet neler yaptı size dese: doğru dürüs ağzıma hıçkırıklar dizilmeden tıkanmadan gözlerim yaşlanmadan anlatabileceğimi sanmıyorum. aynı olaylara şahit olduğumuz insanlarla oturup konuştuğumuz hatta bazı olaylara güldüğümüz bile oldu , güldüğümüz diyorum çünkü saçmalığın sınırı yoktu ki bazı şeyler gülünecek derecede komediye sarmıştı. ya bir insan ölesiye dövülüp eşeğe ters bindirlirmi? adamın pestilini çıkarıyorsun , eşşeğe ters bindiriyorsun, sonra eşşeğin ipini dövdüğün bir diğer adamın eline veriyorsun. dövülen insanlardan öldürülen insanlardan bahsedince , belkide kimilerinin aklında dövülenlerin militan olabileceği düşüncesi doğabilir. ; hayır arkadaşlar. sıradan köylüden bahsediyorum. tarlasında çalışan , ekmeğini kazanmaya çalışan . politikadan ölümüne kaçan köylüden.

İnzivaya çekilmek mi istersin kardeşim? Aramak mı istersin kendine giden yolu? Biraz durakla ve dinle beni?

Konu sîya evînê tarafından (22-03-2013 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-03-2013, 02:29
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Burnunu insan gibi temizlemekten aciz, elektriğimizi çalıyor, kokuyor, kara, kıllı, dağ adamı gibi, okuma bilmez, mafya kılıklı ve bir de kuyruğu var bu Kürt'lerin(!)

Bence Malkoçoğlu, Battalgazi, Cengizhan ne kadar Türkoğlu Türk varsa ruhlarını çağıralım da imha ettirelim bu insanlık dışı mahlukları. Biz utanıyoruz bu Kürt'lerin mağara insanı gibi yaşamlarından, Avrupa'ya rezil oluyoruz yahu(!)

Ama İngiliz öyle mi?

Gözünü sevdiğimin İngiliz'i, binlerce kilometre öteden başka kıtalardan topladığı katillerle gelip on binlerce evladımızı öldürse de biz gocunmaz oturur antlaşma yaparız onlarla. Ne de olsa onlar sarı kafalı, beyaz tenli İngiliz, ama bu Kürt öyle mi? Bunların bir devleti bile yok. Anlaşma devletle yapılır ulan(!) Kardeş dediysek öyle kardeş demedik. Postallarımızı yaladığınız sürece kardeşimizsiniz (!)

Iyy, içim kalktı gene. Bu Kürt'ler varya görüldüğü yerde imhâ edilmeli(!)

Konu errata tarafından (22-03-2013 Saat 02:34 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler

Etiket
abdullah öcalan, bebek katili, halk önderi