01-07-2013, 12:09
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kuran'a gore camiye ayakkabi ile girilir mi?
Bilindigi gibi, kitapta cami kelimesi bildigimiz cami anlaminda hic gecmez.
Bunun yerine gecen mescid'dir. Ve bununla birlikte kitap, ilk gunden takva uzerine kurulmayan mescitte ibadet edilmemesini emreder.
Tevbe17/ Allah’a ortak koşanların, inkârlarına bizzat kendileri şahitlik edip dururken, Allah’ın mescitlerini imar etmeleri düşünülemez. Onların bütün amelleri boşa gitmiştir. Onlar ateşte ebedî kalacaklardır.
Tevbe18/ Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.
Tevbe107/ Bir de zararlı faaliyetlerde bulunmak, küfre yardım etmek, mü’minler arasına ayrılık sokmak için ve öteden beri Allah ve Resûlüne karşı savaşanlara üs olsun diye bir mescit yapanlar vardır. Bunlar, “Bizim iyilikten başka hiçbir kasdımız yok” diye de mutlaka yemin ederler. Ama Allah şâhitlik eder ki bunlar mutlaka yalancıdırlar.
Tevvbe108/Onun içinde asla namaz kılma. İlk günden temeli takva (Allah’a karşı gelmekten sakınmak) üzerine kurulan mescit (Kuba mescidi), içinde namaz kılmana elbette daha lâyıktır. Orada temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da tertemiz olanları sever.
Bu ayetlere gore de, islam peygamberinin bildigimiz camide namaz kildigi dusunulemez.
Bu durumda Kuran'a gore camiye ayakkabi ile girilebilir mi?
Konu Neva tarafından (01-07-2013 Saat 12:15 ) değiştirilmiştir.
|

01-07-2013, 13:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

01-07-2013, 13:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
Mest'te çorapta ,rugan ayakkabıda kösele ayakkabıda Dilbilim açısından Ayakkabıdır.
Kıvırmanın anlamı yok
Mest deride Kösele ayakkabı deri değilmi?
Saçmalama Yergin.
Azimle yardakçılık yapayım derken değersizleşmeyin lütfen sizi,zatı şahanenizi ötekileştirir pozisyona sokma bizi.
|

01-07-2013, 14:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Müslümanların karşı çıktığı şey sanırım ayakkabının kendisi değil, dışarıda giyilen aynı kirli ayakkabıyla camiye girilmesi. İbadet yerlerin titiz bir şekilde temiz tutulmak istenmesi anlaşılır bir durum tabi. Yoksa dışarıda hiç giyilmemiş sadece cami içinde giyilen temiz bir ayakkabıyla camiye girilmesine karşı çıkmaları anlamsız olur. Bildiğim kadar namaz genelde sadece çıplak ayakla veya çorapla kılınıyor ama eğer çorapla kılınabiliyorsa temiz olduğu sürece pekala ayakkabı, çizme veya parmak arası terlikle bile kılınabilir de diye düşünüyorum.
|

01-07-2013, 15:28
|
 |
Moderator
|
|
|
|
Bence Müslümanlar kraldan çok kralcılık yapıyorlar.
Sahihi Buhari, Sünni İslam'da Kuran'dan sonra en güvenilir kaynak sayılır.
http://www.enfal.de/buhari/temizlik/...#_Toc112148876
Sahihi Buhari; Abdest Alma Kitabı
Mehmed Sofuoğlu, Sahih-i Buhari ve Tercemesi, Ötüken Yayınları:1/350.
|
63- Bâb: Sidiğin Üzerine Su Döker
84-.......Ben Enes ibn Mâlik'ten işittim, şöyle dedi: Bir bedevi geldi de mescidin bir tarafına işedi. İnsanlar onu azarladılar. Peygamber (S) de azarlayanları nehyetti. Bedevi işemesini bitirince, Peygamber büyük -yâhud dolu- bir kova su istedi de, bu su sidiğin üzerine döküldü.
|
Ayakla basılan yere su döksek kurtarmaz mı?
|

01-07-2013, 16:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kuleys Kilisesi'nin içine işediler!
murted´isimli üyeden Alıntı
Bence Müslümanlar kraldan çok kralcılık yapıyorlar.
Sahihi Buhari, Sünni İslam'da Kuran'dan sonra en güvenilir kaynak sayılır.
http://www.enfal.de/buhari/temizlik/...#_Toc112148876
Sahihi Buhari; Abdest Alma Kitabı
Mehmed Sofuoğlu, Sahih-i Buhari ve Tercemesi, Ötüken Yayınları:1/350.
Ayakla basılan yere su döksek kurtarmaz mı? 
|
Fil Olayı'nı unutuyor muyuz? Gerçi, bu olayın olup olmadığına dair tarihsel bir kayıdımız yok ama olay şöyle gelişmiş:
Fil Vakası: Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamın doğmasından iki ay kadar önce, Mekke yakınlarında vuku bulan bir hadise. Habeş Hükümdarı Necaşi’nin Yemen’de Ebrehe adında bir valisi vardı. Ebrehe, Kabe’nin insanlar tarafından akın akın ziyaret edilmesine mani olmak için Bizans kralının da yardımıyla San’a’da büyük bir kilise yaptırdı. Bu kiliseye Kuleys adını verdi. Necaşi’ye bir mektup yazarak, bu kilisenin Araplar için ziyaret yeri olacağını, kimseyi Kabe’yi ziyarete göndermeyeceğini bildirdi.
Araplar ise eskiden beri Kabe’yi ziyaret ettiklerinden, Ebrehe’nin yaptırdığı kiliseye hiç itibar etmediler. Hakaret gözüyle baktılar. Hatta içlerinden biri kiliseyi kirletti (Kilise'ye işedi). Bu hadiseye kızan Ebrehe, Kabe’yi yıkmaya karar verdi...
|
|

02-07-2013, 12:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ALKA´isimli üyeden Alıntı
Müslümanların karşı çıktığı şey sanırım ayakkabının kendisi değil, dışarıda giyilen aynı kirli ayakkabıyla camiye girilmesi. İbadet yerlerin titiz bir şekilde temiz tutulmak istenmesi anlaşılır bir durum tabi. Yoksa dışarıda hiç giyilmemiş sadece cami içinde giyilen temiz bir ayakkabıyla camiye girilmesine karşı çıkmaları anlamsız olur. Bildiğim kadar namaz genelde sadece çıplak ayakla veya çorapla kılınıyor ama eğer çorapla kılınabiliyorsa temiz olduğu sürece pekala ayakkabı, çizme veya parmak arası terlikle bile kılınabilir de diye düşünüyorum.
|
Aynen öyle ALKA,
Namaz sırasında secdeye gider iken kösele ayakkabının kıvrılması zor olduğu için olmaz, engel teşkil etmiyorsa aynen dediğin gibi olmaz diye birşey yok.
Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
|

02-07-2013, 23:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff: ''Kiliseye kramponla girdiler!''
http://www.zaytung.com/sondakikadetay.asp?newsid=216393
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

03-07-2013, 00:50
|
|
Üye
|
|
|
|
taha - 12 - Benim ben, senin Rabbin! Hadi, pabuçlarını çıkar; sen kutsal vadide, Tuva'dasın."
.................... bu ayette geçen cümle ile hz musa dan örnek alınıyor olabilir kesin bişey demiyorum tabi sadece hz musa ya seslenilen ayet aklıma geldi yazdım ................... fakat insanların secde yaptıkları yerin temiz olması , mescidlerin temiz ve bakımlı olması , sokakta gezilen ayakkabılarla girilmemesi gayet normal bişey , herkes yanında temiz bir ayakkabı taşıyacak değil ya , hem ayakkabıyla secde etmek o kadarda kolay bişey değil , secde ederken ayak bükülünce ayakkabılar ezilir ve kırılabilir , ayakkabıyla oturmak bile bir meseledir , hatta kalabalık ortamda namaz kılarken insanların ayakkabıyla başlarına ve ellerine basabilirsiniz , binlerce insan aynı anda namaz kılıyo ve secde ediliyor bunuda tartışmaya gerek yok bence .
|

03-07-2013, 02:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Neva´isimli üyeden Alıntı
Bu durumda Kuran'a gore camiye ayakkabi ile girilebilir mi?
|
Gezi eylemcilerinin camiye ayakkabı ile girmelerini haklı çıkarma gayesi ile mi bu başlığı açtın neva?
|