Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-07-2013, 02:32
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İsrailoğulları ile Kureyşliler kardeştir

İsrailoğulları ile Kureyş Kabilesi'nin temelde kardeş olduklarının en önemli delillerinden biri İbranice'yle Arapça arasındaki yakınlıktır.

H.z. ibrahim'in karısı Sara, kısır olduğundan kocasının mülküne bir vâris yetişmesi için kendi cariyesi Hâcer'i ibrahim'e odalık vermişti. Hâcer ismail'i doğurdu. Hâcer'in doğurduğu ismail büyüdükten sonra kocamış olan Sara da Ishak'ı doğurdu. Kendi çocuğu olunca kocasının mülkünün cariyeden doğan büyük oğlu İsmail'e geçmesini istemediğinden Hâcer'le çocuğunu o evden (belki de o bölgeden) uzaklaştırmasını kocasından istedi. Buna da hukuken hakkı vardı. Çünkü kölelik yasalarına göre evlenen cariyenin çocuğu, câriye sahibinin mülküdür.

İshak Yakub'u mübarek kıldı
Tevrat'ın Tekvîn Sifri'nin 25-28'inci bablarında anlatıldığına göre Sara, Ishak'ı doğurduğu zaman 100 yaşında olan ibrahim, oğlu büyüyünce onu kendi akrabasından bir kızla evlendirmek için vekilharcı olan kölesini Harran'a gönderdi. Kölenin Harran'dan getirdiği Rebeka ile evlenen İshâk'ın, ikiz olmak üzere Esav ve Yakûb adlı iki oğlu oldu.
Büyüyen çocuklardan Esav kır adamı, avcı, Yakûb ise şehir adamıydı. Ishâk büyük oğlu Esav'ı, Rebeka ise Yakûb'u daha çok severdi. Artık kocamış olup gözleri görmeyen İshâk, büyük oğlu Esav'a kıra gidip hayvan avlamasını ve yemek yapıp kendisine yedirmesini, onu mübarek kılacağını söyledi. Bunu duyan annesi, Esav kıra gittikten sonra küçük oğlu Yakûb'a, hemen iki oğlak kesip pişirerek babasına yedirmesini, böylece kardeşinin yerine kendisinin mübarek kılınmasını öğütledi.
Yakûb, annesinin dediği gibi yapıp pişirilen yemeği babasının önüne koyunca babası, getirenin kim olduğunu sordu. O da Esav olduğunu söyledi. Ishâk, Yakûb'un ellerini tuttup, "Ses Yakûb'un sesi ama eller

İsmail'den mekke halkı türedi
Esav'ın elleri" dedi ve onu mübarek kıldı (kendi yerine geçirdi).
Esav, avdan dönüp durumu öğrenince çok kızdı ve babasının ölümünden sonra onu öldüreceğini söyledi. Bu yüzden Yakûb, annesinin önerisiyle Harran'a, dayısı Leban'ın yanına gitti. Esav'dan Edomlular ve Amalika (Hicaz bölgesi Arapları) türerken kardeşi Yakûb'un on iki oğlundan da Isrâîloğulları'nın on iki kolu, ismail'den de Mekke halkı olan Kureyş Kabilesi türemiştir. Demek ki Kureyş Kabilesi ile İsrâîloğulları temelde kardeştir. Arapça ile İbrânîce arasındaki yakınlık da bunun bir delilidir. Unvanı israil olan Hz. Yakûb'un oğulları, amcaları ismail'e de baba diyerek Araplarla olan kardeşliklerini belirti,

1. Ibrahim`in Oglu olan Ismail Babasi tarafindan kesilmis olsaydi, Mekke halki olan Kureys ve Hasimiler kabilesi olurmuydu?

2. Ismail`i babasi tarafindan kesilecegi zaman sozde gokten Koc`un inmesi yalani, Insanlarin Tek Tanrili Din`e Inandirma Politikasimiydi?

3. Kureys ve Hasimiler kabilesi Yahudi dinine bagliyken, Muhammed`in Islam dinini hortlatmasi, Hiristiyanlarin Yahudilere karsi ustunluk saglamasindan olabilirmi?

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR

Konu Neva tarafından (27-07-2013 Saat 22:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: ard arda atilan mesajlar birlestirildi.
Alt 27-07-2013, 15:29
Dünyalı_Adam Dünyalı_Adam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buna şaşırmadım, zira yahudilerin Arabistan topraklarındaki tarihiyle ilgili bir kitap okumuştum ve peygamberliğini ilan etmeden önce Muhammed'in ticaretle uğraştığı dönemlerde bir çok yahudiyle kontakt kurduğu söylenir.
Alt 29-07-2013, 00:52
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Bırak İsrailoğullarının Kureyşliler ile kardeş olmasını, Yahudilerin Araplar ile aynı soydan geldikleri, alfabelerinin aynı alfabeden türediği ve daha birçok şeyde ortak olduklarını bilmeyen yok.

Bu ortaklık öylesine şaşırtıcıdır ki, Kutsal Kitapları bile aynı kaynaktan beslenmektedir.

Bak ama şok geçirme: İsrail Eski Kuranlara sahip çıktı!

Bu haberin altındaki yorumlarda Kuran'ın orijinali sorgulanıyor.

Şöyle bir örnek var:

Misafir - ulus

Kuran'ın orijinali nerede? Yok. Öyle Allah korur falan gibi palavralarla olmuyor. Arapların masal kitabına inanmaya bu kadar meraklı Türk olduğunu görmek beni gerçekten üzüyor.
Bu adamlara sırf Kuran'daki miras ayetlerinin nereden geldiğini tarihçesiyle anlatsam, bana "tamam, daha fazla anlatma. Yoksa vururum!" derler.

İsrail Kütüphanesi'nin eski Kuran yazmalarını koruma altına almaları ve sergilemeleri, herhalde Kuran'daki bu ve diğer noktaların Eski Ahit'ten geldiğine ilişkin tespitleri olsa gerek. Yoksa, neden eski Kuran yazmalarına ilgi duysunlar?
Alt 29-07-2013, 02:30
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Ilginc...Demek bu kadari bile hristiyan alemini rahatsiz etmeye yetmis.. Hatta Israil Suudi+Hristiyan kardesligini, bu kardesligin kirli camasirlarini da acsa hic fena olmaz.

Bu kardeslik hikayesini yiyen yesin tabi ki, afiyet olsun, ama bu Suudi+Hristiyan kardesligi, dinde, petrol pazarinda ve dahi Turkiye'nin bolunmesine yonelik oyunlari gundemden dusurmez.

Konu Neva tarafından (29-07-2013 Saat 04:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2013, 02:47
Serhend Serhend isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR.
imzasında bu mesajı taşıyan birinin söz konusu islam olunca nasıl ırkçı (üstü kapalıda olsa) oluverdiğini görmek hayli manidar..

bu da yetmezmiş gibi..ayyuka çıkmış yani asırlardır bilinen bir gerçeği yeni keşfeden sizlerin bu duruma kendi açınızdan bakıldığında dahi sevinmesi çok garip

Kuran'ın orijinali nerede? Yok
Bu soru şu soruyu sormayı icbar ettirir..

nereden biliyorsun elimizdeki nüshanın orjinal olmadığını ?

upuaut

buyrun konuşlaım sizle görüşmek daha anlamlı olur..

not: matematik konusuna geleceğiz merak etmeyin
Alt 29-07-2013, 03:46
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Serhend´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
imzasında bu mesajı taşıyan birinin söz konusu islam olunca nasıl ırkçı (üstü kapalıda olsa) oluverdiğini görmek hayli manidar..

bu da yetmezmiş gibi..ayyuka çıkmış yani asırlardır bilinen bir gerçeği yeni keşfeden sizlerin bu duruma kendi açınızdan bakıldığında dahi sevinmesi çok garip

Bu soru şu soruyu sormayı icbar ettirir..

nereden biliyorsun elimizdeki nüshanın orjinal olmadığını ?

upuaut

buyrun konuşlaım sizle görüşmek daha anlamlı olur..

not: matematik konusuna geleceğiz merak etmeyin

Sayin Serhend.

Islam Bir IRKMIDIR? Islam`a karsi nasil bir Irkcilik yapmisim? Islam Irk olmadigina gore, Islam`a yonelik elestirilerim ve yaptigim tespitler Irkcilik degildir.

Her Turden Gericilige ve Yobazliga Karsi Insanlik Gorevimi Yerine Getirmeye Calisiyorum.

Ben Insan Oldugum Icin Insanligi savunmaya calisiyorum, hayali, yalan yanlis ici bos anlamsiz ve gereksiz insanliga zarar veren. insanligi ayaklar altina almak istiyenlere karsi, Insanliktan Daha Degerli Bir Varligin Olmadigini dile getirmeye calisiyorum.
ayni zamanda Din, Irk, Mezsep ve Renk Ayrimi Yapmadan Dunya Halklarin Kardes Oldugunu Savumaya Calisiyorum.

Milliyetci, Irkci, Dinci ve Herturden Gericilige Karsi kendimce mucadele vermeye calisiyorum.....

Yazdigim yazilarin genelinde burada veya baska yerde kisi ve kisilere yonelik cok az yargilamalarim var. genelde Insanlik dusmani olan her dusunce ve inanca karsi tepkim var.

Sonuc olarak Teorik olarak cevap vermeniz gerekirken, KISISEL SALDIRIYA GECIP KONUYU KISISELLESTIRMENIN SIZE FAYDASI NE OLABILIR!!!!!!!!!!

Sen ve ben degil, Konumuz neyse onun uzerine konusup tartismanin daha dogru olacagini dusunuyorum.

SIYASI YETERSIZLIGIN SONUCU KISISEL SALDIRIDIR. BUNUN DIGER BIR ADI ISE ACIZLIK VE YETERSIZLIKTIR.

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 29-07-2013, 04:03
Serhend Serhend isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

merhaba sayın basköylü

evet ilk bakıldığında net bir ırk ayırımı görünmüyor ..

3. Kureys ve Hasimiler kabilesi Yahudi dinine bagliyken, Muhammed`in Islam dinini hortlatmasi, Hiristiyanlarin Yahudilere karsi ustunluk saglamasindan olabilirmi?
ancak bu yorumunuzda gizli işte bu sebeble "üstü kapalı" olarak demek zorunda kaldım

yahudi dini ile museviliği kast ediyorsunuz sanırım..ancak böyle durum söz konusu değil

hanif müslümanlığı ve hz ibrahimi kasdettiyseniz (ki sanmıyorum) özür dilerim

ancak üstünlük yarışında dem vurarak bir ırkın yek diğerine helede dini kullanarak üstünlük taslaması iması-idaası üzerinden islamın bir çok yerde "ameli itikadi anlamda " yerdiği topluluk olan yahudiliği ve ırksal mensubiyeti anmak suretiyle başta peygamberi aynı zamanda islama mensub olan bizleri (aidiyet babı) hemde yine aynı çizgide yahudileri aşşağılayan anlayış hakim konuda ..

yani bakın islamın peygamberinin mensub olduğu kabile aslında israiloğulları ile akraba..

iyide bunu bilmeyen müslüman yok ki..hz peygamberin nesebi hz ismaile a.s kadar ulaşır..

haa unutmadan

Ismail`i babasi tarafindan kesilecegi zaman sozde gokten Koc`un inmesi yalani, Insanlarin Tek Tanrili Din`e Inandirma Politikasimiydi?
başka bir adresde bu konuya dair yazdığım cevabı eklemek yerinde olur

Meseleyle alakalı mühim bir yön de şudur "İnzal” ifadesi her zaman “indirmek" manası taşımaz. Bazı anlatımlarda "ikram- lütuf" gibi manalar ifade eder. Tıpkı kudret helvasının ikram dilmesi gibi !!

Mesala, uzaktan gelen misafire daha gelir gelmez yapılan ikrama "nüzul" denilir. Al-i İmran 198 , Kehf 102 ve 107, Secde 19, Saffat 62, Fussilet 32 Vakıa 56 ve 93 de kelime ikram etmek ziyafet vermek anlamında kullanılmıştır.
yani kurban için enzelna fiili nin kullanılması zaten arz üzerinde bulunan kurbanlığın cebrail vasıtası ile hz ibrahime ikram edilmesi den ibarettir..

neyse sizi kırdım ise özür dilerim

upuaut

ile devam etmek niyetindeyim

Önerilen Siteler