NOLAN´isimli üyeden Alıntı
Tanrı var diyorsanız,bunu ispat etmek zorundasınız..Bu kişiler bu kavramın varlığına dair bir kanıt gösteremediklerine göre,açıkça yalan söylemektedirler..
|
İman subjektif bir mevzûdur.
Ispat edilen şeye iman edilmez; o şey bilinir.
"Yalan söylüyorlar" demektesiniz.
Neye ve kime göre ?
Ateistlere göre mi ?
Dürüst ve ahlâk sahibi bir ateist, kendisi gibi düşünmeyen/inanmayanlar için, "Yalan söylüyorlar" demez.
Belki daha nâzik bir üslûp kullanır ve " Bir Tanrının var olabileceğine inanarak yanılıyorlar" der.
Çünki yalancılığın temelinde yalan söyleyen kişinin söylediği/anlattığı husûsun yalan olduğunu bilmesi gerçeği yatar.
Ha; bilmeden "yalan" söylenmişse, bilindiğinde artık o "yalan"dan vaz geçilir.
Tanrı'nın varlığı ise kesin olarak bilinmez; inanılır.
Aradaki farkı bilmem idrâk edebiliyor musunuz ?
Yoksa gene "kör dövüşü"ne devam mı edeceksiiz ?
Defalarca yazdım, anlattım.
Ancak sizin huyunuzdur; işinize gelmeyenleri görünce başka tarafa bakıp ıslık çalarsınız.
...Yalan söyleyen bir insanın,bir şempanzeden,bir sırtlandan ne farkı vardır?
|
Yalancı birini şempanze'ye sırtlana benzetmek, bu hayvanlara hakâret olur.
Çünki hayvanlar konuşamadıkları için yalan da söyleyemezler.
Yalancı insanı anlatacak kadar çirkin/aşağılık bir kavram bulmayı başaramadı henüz insanoğlu.
Sık sık dürüstlükten bahseden siz, inanırlar aleyhine - özellikle de müslümanlar - bir haber/yazı görünce, mal bulmuş mağribi gibi atlıyorsunuz üzerine.
Haberin kaynağını, doğru olup olamıyacağını hiç düşünmeden hem de.
Siyesette de hâl-i pür melâliniz aynı.
AKP aleyhine bir haber olsun da, ne olursa olsun.
Bütün bu seviyesizlikleri kendisine şiar edinmiş birinin; inançlılara dürüstlükten bahsetmesi tam bir ironi.
Hani "dinime zemmeden bâri müslüman olsa" derler ya.
Sizinki, o hesap işte.
Aklı başında olan,dürüst insanlar yalan söyler mi*
|
Bu tespitinizde yerden-göğe haklısınız da...
Zât-ı âli'niz ile ilgisini kuramıyorum ne yazık ki...
Kafa kesen mücahitler veya haçlı seferi düzenleyenler,suya sabuna dokunmayan ve kendi halinde yaşayan inananların arkasına sığınarak bunları yapmıyorlar mı?
Suriye'de bir mücahit kafa kesiyorsa,bunu vebali sadece o kişiye mi ait?
|
Cennete gitmek için ölen öldüren insanın Rab'bi menfaatleridir.
Böyleleri için Tanrı, Allah, Good, İlah, Şiva, Vişnu vs... insanları kavuşmayı umdukları menfaatlerine ulaştıracak şefaatçi/aracı putlardır.
Bunlar, Cennet'e kavuşmak için adam öldürmekten çekinmedikleri gibi, dünyalık için mazlumu/garibi ezmeyi de mârifet bilirler.
Bahsettiğiniz "Haçlı seferleri" tam da bu dünyevi menfaat kumpasını anlatmaktadır.
Biraz tümel düşünmenin vakti gelmedi mi sn.Vefik Sami?
|
Yazılarımı hazırlarken, tümden gelim ve tümevarım metodlarını kullanırım elimden geldiğince ve başarabildiğim kadar.
Lâkin; sizin kadar "kıvrak" figürler sergileyebileceğimi hiç sanmıyorum.