Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-01-2014, 18:17
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart AİHM kararı, 4 senedir başbakan tarafından kasten uygulanmaması

Anayasa Mahkemesinde inceleme safhasında olan şikayetimin konusu AİHM TARAFINDAN VERİLEN BİR KARARIN 4 SENEDİR BAŞBAKAN TARAFINDAN KASTEN UYGULANMAMASI VE KEMAL KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN DA GÜNDEME GETİRİLMEMESİ.
AİHM tarafından verilen karar KİMLİKLERDEKİ DİN HANESİ KALDIRILSIN şeklinde ve uygulaması mecburi olan bir karardır... Aradan 4 sene gibi bir zaman geçmiiş olmasına rağmen bu karar yukarıda adları geçen iki devlet yöneticisi tarafından kasten yok sayılıyor... Bu nedenle ilk önce Cumhuriyet Başsavcısına şikayet ettim... Oradan gelen KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR üzerine bir üst yargı mercii olan Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdum... Oradan da beklediğim şekilde bir cevap geldi ve ititazım reddedildi... Bu aşamadan sonra vatandaşlara tanınan hak üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımı kullanarak dosyayı tüm belge ve delilleriyle oraya gönderdim... İlk aşama olan evrakların incelenmesi safhası tamamlandı... Şimdi sıra bu şikayetin KABULEDİLEBİLİRLİK AŞAMASI-na geldi... Bu girişimimin başından beri bana gerçek anlamda yardım edecek avukat ve avukatlar bulamadım... İşte bu nedenle bu kampanyayı başlatmak istedim... Bu davanın önemini anlatmayı gereksiz görüyorum... Saygılarımla

sinan ışık

https://www.change.org/petitions/t%C...share_petition

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23008695.asp

Sayin arkadaslar, belki bazilariniz bu gelismeleri bilmiyordur, o yüzden sayin Sinan Isik'a imza kampanyasina destek vermemiz, hepimizin yarari olacagini düsünüyorum.

Yurt müdüründen öğrenciye: ‘Ateistsen sus!'http://birgun.net/haber/yurt-mudurun...-sus-8367.html

Yurt müdürü nüfus cüzdanında din hanesi boş olduğu için takibe aldığı öğrenciye, ‘ateist propaganda' yaptığı gerekçesiyle uyarı cezası verdi

Ankara'daki özel bir yükseköğrenim öğrenci yurdunun müdürü, arkadaşlarıyla ateizm ve tanrı inancına ilişkin sohbet ettiği için yurt görevlileri tarafından şikâyet edilen Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Enes N. hakkında "yurt düzenini bozduğu" gerekçesiyle tutanak tuttu. Yurt müdürü Enes'e, "Ben sana Ateizm propagandası yapmayacaksın dememiş miydim? Bölücülük yaptığın için tutanak düzenleyip seni yurttan atmadığıma dua et" dedi. 15 Aralık akşamı gerçekleşen olayla ilgili Enes N. felsefi düşünceleri dolayısıyla tehditle susturulmaya çalışıldığı, ötekileştirildiği ve aleyhinde nefret suçu işlendiğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

ATEİST OLDUĞUNU BİLİYORDU

Yurt müdürü Mustafa Ö., Enes N.'nin ateist olduğunu yurda kayıt sırasında öğrendi. Enes N. yurda kaydı sırasında evraklarını teslim etmek üzere yurt müdürünün odasına gitti. Enes N.'nin nüfus cüzdanındaki din hanesinin boş olduğunu fark eden Mustafa Ö., "Burası niye böyle boş?" diye sordu. Enes N. dini inancı olmadığını, ateist olduğunu ifade etti. Şaşıran müdür, "Yani Allah'a inanmıyor musun? Bunu başka kişilere söyleme. Propagandasını yapma" dedi.

Bu görüşmenin 3 ay sonrasında Müdür Ö. ve Enes N. bir kez daha karşı karşıya geldi. Enes N. aynı yurtta kaldığı bir başka öğrenciyle din ve inanç üzerine sohbet ederken, konuşmanın yüksek sesle yapıldığı gerekçesiyle bir yurt görevlisi müdüre durumu bildirdi. Yurt müdürünün odasına çağrılan Enes N. beklemediği bir tavırla karşılaştı. Mustafa Ö., "Ben sana Ateizm propagandası yapmayacaksın dememiş miydin?" diye konuşarak düzenlediği tutanağın Enes N. tarafından imzalanmasını istedi. İddiaya göre yurt müdürü Enes'e, "Hakkında bölücülük faaliyeti yaptığın iddiasıyla tutanak düzenleyip, yurttan atmadığıma dua et" dedi. Yurt düzenini bozduğu gerekçesiyle uyarıldığına ilişkin tutanağı imzalayan Enes yurt müdürünün odasından ayrıldı.

TEHDİT VE AYRIMCILIK İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSU

Enes N. 16 Aralık'ta yurt müdürü Mustafa Ö. hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yaşadığı olayla ilgili BirGün'e açıklamada bulunan Enes N. ise felsefe, din ve inanç bağlamında yurt arkadaşlarıyla yaptığı konuşmaların yurt müdürü tarafından bastırılmaya çalışılmasına tepki gösterdi. Enes N. BirGün'e yaptığı açıklamada, "Yurt müdürünün hazırladığı tutanağı şaşkınlıktan imzaladım. Ertesi gün tutanağın kopyasını istediğimde ise vermeyeceğini, istediğim yere şikâyette bulunabileceğimi söyledi. Yurttaki bir başka ateist arkadaşım da müdür tarafından sözlü olarak uyarıldı" dedi.

‘PROPAGANDAYA İZİN VERMEM!'

Yurt müdürü Mustafa Ö. ise iddialara ilişkin BirGün'e yaptığı açıklamada, yurtta ateizm propagandası yapılmasına izin vermeyeceğini ifade etti. "Biz özel bir kurum işletiyoruz ve kimseye hangi inanca sahip olduklarını sormuyoruz. Kimseye dini müdahalede bulunmadım, bulunmam da" diyen Mustafa Ö., Enes N. hakkındaki tutanağın ateizm tartışmalarından kaynaklandığını kabul etti. Yurt müdürü, "Burada kimsenin propaganda yapmasına da müsaade etmem. Yurtta her odadaki öğrencilerle Ateizmle ilgili konuşulmuş. Gelsin benim yanıma sabaha kadar tartışalım fakat insanların aklını bulandırmasın. Öğrencilerden şikâyet geldi. Buradakilerin yüzde 80'i Allah'a inan gençler. Ateist propaganda yaptığına yönelik şikâyet geldi ve uyarı mahiyetindeki tutanağı da bu yüzden tuttum" diye konuştu.

Yurtta bir ateist ögrencinin basina gelenler Türkiye'nin her kösesinde bir baskasinin basina da gelebilir! Örneklerini görüyoruz. Bu konuda dört yildir savas veren ve bir hayli yol almis sevgili Sinan Isik' yalniz birakilmamalidir.

Din hanesini bos biraktirmak ile sonucta bunun ne gibi haksizliklara ugrayacaginizi beraberinde getirir. Ister bos birakiniz, ister alevi, ister ateist, yazdiriniz sonuc yine degismeyecektir. Cünkü bos biraktirdiginiz anda sorun yine cözülmüyor, sadece fislenmis olursunuz, malum Türkiye gibi her alanda hukuktan yargidan uzak ve dini dogmalar ile yogrulmus olan bir ülkede yasadiginizi hatirlatirim...

Imza kampanyasina destek vermek isteyen arkadaslar, yukardaki link'i tiklayip yapabilirler, tabiiki facabook hesabindan ya da diger sosyal medya araciligi ile de katkida bulunabilirler...

Saygilar...

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 06-01-2014, 00:24
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Konu hakkinda ek bilgi;

http://www.turandursun.com/forumlar/...ghlight=hanesi

Önerilen Siteler