aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Dostum sana öğretmediler mi, insan balık değildir, suya basarsan boğulur.Ayrıca dinler çöldür, elindeki suyuda kurutur beyninide.
Şimdilik saygımla gittim...
|
benim beynim islamla kuranla daha iyi çalışmaya başladı. çünkü islam akıl dinidir, ilim dinidir, yaşayış biçimidir.
şimdi bir misal vereceğim: cep telefonu veya herhangi bir alet aldığımız zaman yanında kullanma kılavuzu veriyorlar değil mi? kullanma kılavuzunu okumadan işlem yapmayın çalıştırmayın diye uyarı veriyorlar. okumadan kullnmaya kalkar isek hata verir arıza verir çabuk bozulur. insanın kullanma kılavuzuda Allahu Tealanın en seçkin kulu ile göndermiş olduğu kuranı kerimdir. buna göre yaşamaz ise çabuk bozulur hayvandan aşağı düşer. Kuran iki dünya saadetinide temin eder. yapması gereken tek şey inatı bırakıp Allaha samimi bir şekilde yönelip, bütün geçmişine tevbe edip, yarabbi beni doğru yola ulaştır demesi ve gönülden istemesi. bu kadar basit. ondan sonra insaflı bir şekilde aklı ile ilim ile araştırması. ben sizlerin gerçek huzura ulaşması için çalışıyorum.