1- yemekten önce eller ve ağız kesinlikle temizlenecek
2- yemekten önce aç karnına mevsimin meyvesi yenecek
(sabahları meyve yerine bazen aç karnına Salatada yenebilir ve vitamini kabuğundadır sabah sabah yenir)
dikkat ! yemekten sonra meyve yenilmez (ben yerim iyi inle o zaman ne diyim)
peygamberimiz kesinlike meybeyi yemekten önce ye diyor ve mide bomboşken mide de en ufak bir şey olmasın

ve yedikten sonra 15 20 dakika bekle sonra yemek ye
3-Yenilen yemek en diri anında iken yenir hatta yeni yapılan yemek ikinci kez ısıtılıp yenmesi dahi kuvvetinini yarıya indirir yenilmez derhal çöpe atılır
öğlen pişirleni akşam yeme sakın
dünden kalanı dolapta bozulmaz diye yarın yeme sakın
bozulur bozulur bozulduğun farkında değilsindir suyun bile tadı yoktur farkında değil misin ? Suyu soğuk soğuk dolaptan alıp içiyorum SU tadı var mı ?
bugünkü medeniyet bunun farkında değil
hıristiyanı budası yahudisi müslümanı aman israf olmasın ziyan olmasın
yahut ben bu çürük çarık yemeğe kıymet verirsem Allahta bana kıymet verir diyip yiyor bütün tıp adamları bileşse bu adam tenceredeki pişmiş yemeği 2 gün sonra 1 gün sonra 5 saat sonra yemeye devam ediyorsa iç hastalıklarına care bulamazlar
4- yemek iyice ciğnenecek eğer yemek iyice çiğnemeyip hızlıca yenirse
mide ve bağırsaklar hasta olur insanın hayatının zevki gider
5-yemekten sonra kesinlike eller ve ağızlar yıkanmalı
6- yemekten sonra ağzını sulu misvak ile temizle (kuru misvak değil)
7- yemekten sonra açıkıncaya kadar yemek yeme
8- tatlıyı yemekten önce ye meyve yerine
9- canının O an istemediği bir şeyi yeme
10- ne yersen tatlıda yemiş olsan meyvede yemiş olsan pğişmiş yemekte yemiş olsan yiyceğin şeyin en diri anı ne zamansa o zaman ye o anı geçmişse ağzına sürme
belim ağrıyor ayaklarım tutmuyor işte yaşlandım yoooook yaşlanmadın

çaresi:
1-peygamberimiz hiç bir zaman yemekte bile arkasına yaslanmaıştır ve yaslanmayın demiştir yemek yerken
2- peygamberimiz genellikle dizlerini büküp otururdu (baldırları belim kadardı) en iyi sporcudan bile bacakları ayakları kuvvetliydi
çünkü her defasında dizlerinin üstüne oturur kalkardı yada çocuk gibi dizleri kendine çeker elleriyle dizlerini bağlardı
yada elbise ile sırtından dizlerini kendine çeker dizlerini bağlardı çocuk gibi

evine gittiğin zaman bari peygamber efendimiz gibi otur kalk ayakların baldırların bacakların kuvetlensin