Bu davayla ilgilenen ve destek olmak isteyen herkesi yarın, carsamba, sabah saat 10:30'da Çağlayan Adliyesine bekliyoruz.
KAMUOYUNA DUYURULUR
Ateizm Derneği 16.04.2014 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur. Ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın ilk yasal Ateist oluşumudur. Ateizm Derneği Türkiye'de yaşayan inançsız, dinsizlerin ve benzeri düşüncelere sahip olan kişilerin aynı çatı altında toplanarak toplumumuzu bu konularda bilinçlendirmek, dinsiz ve inançsız bireylerin kendi arasında yardımlaşma ve dayanışma sağlamalarını, sosyal alanda örgütlenmelerini ve hukuki dayanışmalarını sağlamak amacıyla hukuki ve sosyal platformda dini baskı ile mücadele etmek için kurulmuştur.
Kısaca halk arasında ATV olarak bilinen (Turkuvaz Aktif Televizyon Prodüksiyon A.Ş.) ve ulusal çapta yayın yapan bu televizyon kanalında 14.07.2014 tarihinde yayınlanan “Nihat Hatipoğlu İle İftar Saati” adlı programda program sunucusu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu adlı kişi seyircilerden gelen bir soruyu yanıtlarken ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aşarak ayrıca sorulan soruyla da hiçbir bağlantısı olmadan ateistlere karşı hakaret ve küfre varan ifadeler kullanarak ve küçümseyip aşağılayarak şu ifadeleri kullanmıştır.
“Her ateist aslında Allaha sığınıyor. Ben hiçbir ateisttin Allah’ı inkar ettiğine inanmıyorum, inkar ediyoruz diyenler yalan söylüyor. Çünkü hepsi sıkışınca Allah’ım demeye başlıyor. Aciz kalınca Allah’ım Yarabbi’m demeye başlıyor gözleri sağa sola dönüyor ne ateisti.
Her şey Allah’ın varlığının delilidir onun için hiçbir ateistin Allah’ı inkar ettiğine inanmıyorum şahsen. Şeytan bile Allah’ı inkar etmiyor Şeytan ne diyor Allah’ım beni ateşten yarattın. (Arapça bir şeyler söylüyor)… beni yarattın diyor farkında. Ee! ateistlerin en büyük babası Şeytan, yani öyle sayılırsa Şeytan onlardan çok daha temizdir.”
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bununla da kalmayıp ertesi gün yine aynı adlı programda ve yine bir soru üzerine belirtilen bu ifadelere ek olarak ikinci kez yine vahim ifadeler sarf etmiştir.
“İlk inkarcı da şeytandır ama Şeytan Allah’ı inkar etmemiştir, büyüklenmiştir bundan dolayı şeytanlık vasfını kazanmıştır. İnançsız olanlara çelmeyi de ve inançsız olanlara oltayı da Şeytan atar bu nedenle hepsinin lideri şeytandır dedim. Babaları yani mecazi anlamda babaları bu işin şeytandır dedim.”
Bu ifadelerle Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hiçbir bilimsel ve dinsel temele dayanmadan sadece Ateistleri şeytanın çocuğu ve şeytana tapan ve toplumdaki bütün kötülüklerin baş sorumlusu olarak gösterme çabası içine girerek, toplumda var olan ateistlere karşı insanlara kin ve nefret aşılamaya çalışmaktadır.
Bu, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun bilimsel doktrinden uzak olduğu ve bu konuda hiçbir bilgisinin de olmadığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Tanrı olgusunu reddeden bir topluluğun tanrının yaratmış olduğu söylenen bir varlığa yada meleğe tapmasının veya onun buyruğu altında olmasının hiçbir mantıklı açıklaması yoktur. İlahiyat Profesörü olan birinin bunu anlayabilecek bir bilgi ve birikime sahip olması muhtemel bir durum olacaktır.
Fakat bu durum açıkça gösteriyor ki Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun bilerek ve isteyerek bu ve buna benzer ifadeler kullanarak toplumda yaşayan insanlar arasında bir ayrımcılık yaratma ve toplumdaki bazı kesimleri ötekileştirme gayreti içinde olduğu bellidir. Toplumdaki genel kanıyla Ateist olarak bilinen, farklı düşünce ve felsefi akımları benimsemiş olan kişileri toplum nezdinde küçük düşürmek aşağılamak ve hedef göstererek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek istemektedir.
Yakın tarihimizde yer alan ve her biri bir insanlık suçu olarak tarihimize kara bir leke olarak işlenen, Maraş, Malatya, Çorum Olayları ve en son yaşanan ve 37 kişinin katledilmesine neden olan Sivas Katliamı, hep bu tarz insanların ve toplumda belirli bir konumda bulunan ve kitleleri yönlendirebilecek ve sözü dinlenebilecek bu kişilerin halkı galeyana getirerek ve açık hedef göstererek yapmış oldukları konuşma ve ötekileştirme söylemleri ile ortaya çıkmıştır.
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun televizyon programlarında sürekli ötekileştiren ve aşağılayarak hedef haline getirmeye çalıştığı ateistler, sarf edilen bu düşmanca söylemlerden rahatsızlık ve endişe duymuş, tedirgin ve rencide olmuşlardır. Çünkü bu tür söylemler toplum ve kamu barışını tehlikeye sokabilecek vasıf ve mahiyette olup bu tür bir inanışa sahip olan insanlara yarın Türkiye’nin her hangi bir yerinden bir saldırının gelmeyeceğini hiç kimsenin garanti etmesi mümkün olmayacaktır.
Tüm bu nedenlerle Ateizm Derneği olarak Türkiye’de yasayan dinsiz ve inançsız yurttaşlarımız adına inisiyatif kullanarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na 13.08.2014 Çarşamba günü dava açacak olduğumuzu duyururuz. Bu vesileyle toplumumuzdaki dinsiz ve inançsız kesimin bundan böyle sosyal hayatta olduğu gibi mahkemelerde de yalnız olmadığını tarihe not düşmek isteriz.
Soytarı Nihat. Hiçbir ateistin Allah'ı inkar ettiğine inanmıyormuş, "Allah'ım yarabbim" diyorlarmış çünkü. Senelerin verdiği ağız alışkanlığını tuttu tefsir etti nerelere çekti.
Bu Ramazan çok dalga geçildi bunla (ve Müslümanlarla); bir aylık program için 600.000 TL almış, millete ayda 850.TL ile geçinmenin "faziletlerini" anlatmış.
Bu millet, bu Arap zırvalarından kendini çekip kurtaramadığı sürece, bunlar hep olacak.
Bu din adamlarına neden profesörlük, doktorluk ünvanı verilir bir türlü anlamam. Adam ne kadar okusa, ne kadar araştırsa, ne yapsa sonuçta üfürük okuyor bilim değil. Üfürüğün de profesörü bu kadar üfürükten oluyor işte.
Kimi ömrünü laboratuvarlarda geçirip ay sonunu zor getirir, kimi bunun gibi iki üfürür milyonlar içinde yüzer.
Neremiz doğru ki?
Sevgiler
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Nihat Hatipoğlu ateistlere şeytandan daha kötüler falan demiş bunlar da suç duyurusu açmışlar.Abi ateistler şeytana inanmıyo ki bırakın desin şeytan bize göre parodi,mit Ateizmi bir inanç gibi savunmak saçma geldi bana.Ateistler kötü demek istediyse de bırakın desin zaten toplumun çoğu böyle görüyor Amerika'da ne güzel Tanrı gaylerden nefret ediyor pankartı da açabiliyorsunuz Tanrı muhtemelen yok afişi de asabiliyorsunuz kimse de birşey yapamıyor.Bu olay saçma geldi bana...
Soytarı Nihat. Hiçbir ateistin Allah'ı inkar ettiğine inanmıyormuş, "Allah'ım yarabbim" diyorlarmış çünkü. Senelerin verdiği ağız alışkanlığını tuttu tefsir etti nerelere çekti.
Bu Ramazan çok dalga geçildi bunla (ve Müslümanlarla); bir aylık program için 600.000 TL almış, millete ayda 850.TL ile geçinmenin "faziletlerini" anlatmış.
Bu millet, bu Arap zırvalarından kendini çekip kurtaramadığı sürece, bunlar hep olacak.
Mason, satılmış, cok sevdiğiniz popcular paraları götürünce sıkıntı olmuyor da, zekatını veren, hayrını yapan, üstüne üstlük insanları bilgilendiren birisi para kazanınca sıkıntı oluyor?
Mason, satılmış, cok sevdiğiniz popcular paraları götürünce sıkıntı olmuyor da, zekatını veren, hayrını yapan, üstüne üstlük insanları bilgilendiren birisi para kazanınca sıkıntı oluyor?
baştan sona Safsataya dayalı bir cümle. Efenim Arabistanda, İran'da şurda burada insanlara tecavüz edenler var diye, e canım o halde herkes tecavüz etsin mi demeli, ya da tecavüzcü aklanmalı mı bu şekilde?. Dinin kaymağını en pişkince yiyen, tipik örneklerden.
Ben hiç Allahım yarabbim demiyorum, bu kavramlar artık kullanım alanım dışında(25 yıldır).
Aklıma hiç bir koşulda herhangi bir masal kahramanı ya da ondan yardım dilenmek gelmiyor, bir yardan düşenin superman beklemesine verilecek umut dolu bir yanıtım yok, ne de umut tacirliğinini savunulacak bir yanı-yeri yok. Örneğin dara düşene meselesinin ne olduğu, nelerden kaynaklandığı, nasıl çözümlenirler konusu dururken, hızır masalları ile uyutacak, öte yandan atı alan Üsküdar'ı geçecek denli kişiliksizliği anlamlı bulmuyorum......
Bize ne popçulardan, kendin gibi düşünmeyenler ya masondur, ya kafirdir ya bilmem nedir, tipik cahil şartlanmışlığı...
Konuda ismi geçen kişi din tacirliği yapıyorsa, inanç tacirliği yapıyorsa, bunları maddi kaynak-gelir çerçevesinde kullanıyorsa bu iş pazarlıktır, ticarettir. Demek ki inancın ticareti oluyor, alınıp, satılıyormuş, bunu eleştirmeyi dahi hazmedemezlik sonucu ne diyelim, insanlar layık olduğu gibi yönetiliyor, öyle yaşayıp, öyle de ölüyor...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu spartacus tarafından (13-11-2014 Saat 05:31 ) değiştirilmiştir.
Size neler ogrettigi ortada, hakaret, hakaret, kufur..... cok sevdigimiz(!!!!) popcular bizi kandirarak paralarimizi almiyor, canin isterse konserine gidersin, isterse kasetini alirsin..... sizi mutlak itaate, cennet yalaniyla kandiranlar, sozde bilim ogretiyorlar ya neresi bilimse bunun, ac bilac yasamayi, kolelestirilmenizi sagliyorlar. Zekatini veriyormus, yaninda miydin verirken? Sana acliga sukretmenin faziletlerini anlatana bizden once senin sorman lazim sen de biraz bu faziletlerden yararlansan ya diye...
Bu din adamlarına neden profesörlük, doktorluk ünvanı verilir bir türlü anlamam. Adam ne kadar okusa, ne kadar araştırsa, ne yapsa sonuçta üfürük okuyor bilim değil.
Onların prof.luğu şöyle oluyor; "hangi toplumda doğduysa, o toplumun inancını mutlak doğru gibi gösterme" profesörlüğü
Daha sonra "Dogmatik Cehalet Ana Bilim Dalı Başkanlığı"na terfi ediyorlar