rumpel´isimli üyeden Alıntı
Bu tanrı denilen herifin kitapları da hep eskiyiveriyor..yıllar geçiyor, yeni revizyonla tekrar ve tekrar önümüze koyuluyor. O eskidi bu yeniydi muhabbetleri ile var olanın savunulması belki birilerini tatmin edebilir de çoğu zaman zekalariyla dalga geçilir.
Geri kafalı, katliamcı, ırkçı, faşist, kabileci bir tanrı,
Hooop birden şefkat örneği, sevgi tanrısi profiline bürünüyor.
O İncil değil, tanah dır da ne demek be? Yurtdisinda bir Bible vardır, Holy gözüyle bakılır. Tanrı aynı tanrı. Küçük bir kız çocuğuna kocaman taşlar fırlatıp, kanını dökmeleri, gaddarca katletmeleri seni rahatsız ediyor mu? Hiç izlediniz mi? Ben bakamıyorum bile. Böyle bir vahşeti tanrı ESKİMİŞ, çürümüş, çöplük olmuş metinlerinde işliyor.
Ama şimdi yeni antlaşma oldu değil mi? Bu da "eskir" zamanla ve yenisi gelince, toplatilip çöpe atılır. Büyükler için aptalca masalar olarak değerlendirmek lazım.
|
Yahu benim Hristiyanlığı aklamak gibi derdim yok bal gibi de Hristiyanlık açısından en azından Geleneksel Hristiyanlık Açısından Tanah'ın şiddet ayetlerinin geçerliliği yoktur tıpkı domuz eti yasağı ya da Şabat günü gibi.Pavlus'un kadın düşmanı olduğunu belli ettiği bölümler var -ki onları da Pavlus yazmışsa tabi- onlardan örnek veriniz.