Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-04-2007, 00:53
FreeWill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FreeWill FreeWill isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Muhammed çok eşliliğe karşıymış; duy da inanma!

Hz. Ali'nin, esi Fatima üzerine -ikinci bir esle- evlenme tesebbüsünde ortaya çikmistir. Bunun Hz. Fatima'yi üzecegini, günaha sokabilecegini (fitne), ailenin huzur ve mutlulugunu gölgeleyecegini düsünen Hz. Peygamber (sa.) yangini ilk kivilciminda önlemek üzere derhal harekete geçmis, "Ali esi Fatima'yi bosamadikça üzerine o kadini alamaz" demis, sevgili damadi da esini ve kayinpederini üzmemek, aile mutluluguna gölge düsürmemek için bu tesebbüsünden vazgeçmistir.
(Buhari, Nikah, 109; Ebu-Davud, Nikah, 13; Avnu'l-Ma'bud, c. VI, s. 76-81)

Islam Hukuku Profosoru Hayrettin Karaman'in web sitesinden.

Kaynak: http://www.hayrettinkaraman.net/yazi...zen/1/0137.htm

Muhammed cokesliligin kadini uzecegini, ailenin huzur ve mutlulugunu golgeleyecegini soyluyor. Duy da inanma!
Hoca verir talkimi, kendi lop lop yutar salkimi!

Musluman arkadaslar bu konuda ne dusunuyor acaba? (Veya dusunuyorlar mi?)

SAYGILAR
Alt 10-04-2007, 04:11
InVitatio
Üye Değil

Standart Re: MUHAMMED COK ESLILIGE KARSI. Duy da inanma!

freewilli
burada bahsi gecen Müslümanlarin Anayasasi sayilan Kurani Kerimden degil.....görüldügü gibi Buhariden....Buhari ise Müslümanlarin Peygamberini hic görmemistir....ölümden sonra Peygamberi gören kisilileri bulup onlara ne gördük ve duyduklarini sorup not etmistir.......

yani sonucta ben bir Müslüman olarak bu Hadis zirvalamalarin coguna takmiyorum.....takan taksin....bir cok hadisi sadece bir insan yorumu ve kuskulu buluyorum....

ama benim bildigim kadari ile burada verdigin hadis sahih sayilmakta.....
yani Peygamber kendi kizinin üzerine bir baska es gelmesine razi olmadigi öyle veya böyle Müslümanlarin bir cogu tarafindan kabul edilir......
Alt 10-04-2007, 04:49
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

FreeWill";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hz. Ali'nin, esi Fatima üzerine -ikinci bir esle- evlenme tesebbüsünde ortaya çikmistir. Bunun Hz. Fatima'yi üzecegini, günaha sokabilecegini (fitne), ailenin huzur ve mutlulugunu gölgeleyecegini düsünen Hz. Peygamber (sa.) yangini ilk kivilciminda önlemek üzere derhal harekete geçmis, "Ali esi Fatima'yi bosamadikça üzerine o kadini alamaz" demis, sevgili damadi da esini ve kayinpederini üzmemek, aile mutluluguna gölge düsürmemek için bu tesebbüsünden vazgeçmistir.
(Buhari, Nikah, 109; Ebu-Davud, Nikah, 13; Avnu'l-Ma'bud, c. VI, s. 76-81)

Islam Hukuku Profosoru Hayrettin Karaman'in web sitesinden.

Kaynak: http://www.hayrettinkaraman.net/yazi...zen/1/0137.htm

Muhammed cokesliligin kadini uzecegini, ailenin huzur ve mutlulugunu golgeleyecegini soyluyor. Duy da inanma!
Hoca verir talkimi, kendi lop lop yutar salkimi!

Musluman arkadaslar bu konuda ne dusunuyor acaba? (Veya dusunuyorlar mi?)

SAYGILAR
İşte zavallılığınız bu noktada ortaya çıkıyor sn freewill evliliği sadece cinsellikten ibaret gören bir zihniyetten de ancak bukadar beklenir.O dönemin koşulları itibari ile değerlendirmememk ve sadece sex...Anlayışınız bu kadar

Yazık...
Alt 10-04-2007, 06:10
FreeWill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FreeWill FreeWill isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

beelzbb,

Ben yukaridaki iletimde, ne cinsellikten ne de sexten bahsettim!
Allah Kuran carpsin yalan soyluyorsam.

Dur bakiim, tekrar okuyayim yazimi.

Yok walla, simdi kontrol ettim, *yazmamisim oyle bir sey!
Sadece "Muhammed cokesliligin kadini uzecegini, ailenin huzur ve mutlulugunu golgeleyecegini soyluyor." demisim. Aha hepsi bu.

Yanlis mi soylemis, dogru mu soylemis?

Sen simdi o kucuk beyninle cinselligi, sexi falan nerden cikardin bu yazidan, onu anlamadim!
Alt 10-04-2007, 10:25
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

InVitatio";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
freewilli
burada bahsi gecen Müslümanlarin Anayasasi sayilan Kurani Kerimden degil.....görüldügü gibi Buhariden....Buhari ise Müslümanlarin Peygamberini hic görmemistir....ölümden sonra Peygamberi gören kisilileri bulup onlara ne gördük ve duyduklarini sorup not etmistir.......

yani sonucta ben bir Müslüman olarak bu Hadis zirvalamalarin coguna takmiyorum.....takan taksin....bir cok hadisi sadece bir insan yorumu ve kuskulu buluyorum....

ama benim bildigim kadari ile burada verdigin hadis sahih sayilmakta.....
yani Peygamber kendi kizinin üzerine bir baska es gelmesine razi olmadigi öyle veya böyle Müslümanlarin bir cogu tarafindan kabul edilir......
dostum neden buharinin yazdıkları işinize gelince doğru oluyorda gelmeyince neden güvenilmez oluyor anlamış değilim

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 10-04-2007, 11:59
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güzel bir hadis. Sık kullandığım bir hadis.
Erkeğin, ilk eşinin üzerine yeni eş/lerle evlenmesinin ilk eşin iznine bağlı olduğunu söyleyen müslüman arkadaşlara ibretlik bir hadis.
Fatma'nın duyguları, düşüncesi sorulmamış. Sorulmuş olsa babasında almazdı soluğu.

Cahiliye devrinde ilk eşin iznine bağlı olduğu yazan başka hadisler de okumuştum. İslamiyet bunu bile ortadan kaldırmış.
Zaten kadın dediğin nedir ki? Duygusu mu olurmuş?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 10-04-2007, 12:05
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hz Ali'nin *9 eşi yokkmuydu ...

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 10-04-2007, 13:22
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

şunu sormak iktiza eder :muhammed denen zatı şahane ne kadar çok eşle evliliğe karşıdır.herhalde 15 üzerine çıkınca

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 10-04-2007, 15:12
InVitatio
Üye Değil

commandante dostum,
simdi Allahin kesin haram ve helallerini haram ve helal , hadisleri de sadece bir hadis olarak degerlendiriyorum....
buhari dedigin kimdir ?
buhari peygamberi görmüsmüdür ?
nasil olurda bir insan yorum olan hadisleri ( anekdotlari) siz ateistler ve cember sakalli yobaz gürüh müslümanlar bu kadar sahiplenebilirsiniz.....

birde su buharinin türkler üzerine zirvalama hadisi var güya peygamber söylemis....
simdi bu hadisi sahih demek icin cidden insanin aklinin zoru olmasi lazim....
neden ?
Islam dini milliyetci degil ümmetci bir dindir, peygamberin de Allahin rizasina olmayacak ne bir sözü nede bir hareketi olabilir ( peygamber olduktan sonra )
ee bu hadis neyin nesi ya diyecek olursaniz....

türkler( *henüz müslüman olmayan türklerin ) *ile perslerin arasindaki savasi iyi kötü hepimiz biliyoruz....mogullar /türkler bu persleri bu savasta epey "benzettiler" sonra ? farsli olan buhari bu hadisi peygamber agizina uyarlayarak zirvaladi...yoksa baksa bir mantiksal aciklamasi yok....

buharinin kisisel karin agrisi hic bir zaman bir yaraticinin kesin emirleri ile es degerde tutulamaz !

iste bu ve buna benzer sebeblerden dolayi bu hadis zirvalamalarindan uzak durmak lazim....

hadislerin hangisi kurani kerimin ana mantigina uygunsa o hadis sahih dir kim nerde demis yazmis ise yazsin....ama hadislerin hangisi kurani kerimin ana mantigna ters ise bunlarda yalan sayilmali itibar görmemeli kim nerde ne zaman zirvalamis ise zirvalasin.....

ya bir yerde Allahin kesin tartisma kabul etmeyen emir ve buyruklari dururken bir tarafdan Peygamberin nasil su icip icmedigi, hangi ayak ile helaya gidip gitmedi, hangi kadinlarla nasil selamlasip selamlasmadigi kime ne ? simdi bir müslüman tüm ibadetini yerine getirse ve su icerken ayakta icse "cehenneme" mi gidecek ?
birakin arkadaslar bu gibi zirvalara dayanarak bir elestiri mekanizmasi gelistirmeye...

InVitatio
Alt 10-04-2007, 15:32
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

ya bir yerde Allahin kesin tartisma kabul etmeyen emir ve buyruklari dururken...

Nereden biliyorsun bunların Allah'ın kesin emir ve burukları olduğunu, nasıl ki Buhari Muhammed'i görmemiştir diyorsun o halde siz Allah'ı görüyormusunuz yoksa birilerinin yalancısı durumundamısınız?

Önerilen Siteler