Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-06-2017, 09:43
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Ahlaksız'a cevabım

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle bu aşamalara filan gerek yok..Sanki aşama aşama ilerleyip,arkadaş huzura erecekmiş gibi bir algı yaratmaya gerek yok..
Orada şunu demek istedim: Ateizm, monoteist dinlerin akla ve mantığa aykırı anlatılarına ve geleneksel dinî baskılara tepkidir. İnsanın o fikirsel ve kurumsal baskıdan kurtulması iyidir, olumludur.

Ama tepki, adı üstünde tepki olduğu için, aşırı yanlar da içerir. Ateizmin monoteizmin tanrı algısını reddederken yaratılmadan var olmuş bir evren anlayışına savrulması da bilim dışıdır, mantık dışıdır ve aşırı bir yaklaşımdır.

Huzura ermek diye bir ifade de kullanmadım. Çünkü huzur başka bir şey. Bence bu arkadaşımız gereksiz korkularından kurtulunca zaten huzurlu hissedecektir.

İkinci aşamaya geçerse kendini daha fazla aydınlanmış hissedecektir. Ben öyle hissediyorum. Çünkü var oluşumuzun sırrının yaratıcının biz olduğı, bilinç ve ruh olduğu bir varoluş anlayışı bu. Tezimin ve ateizmin kaçınılmaz çelişkisinden kurtulmuş olmanın verdiği bir rahatlık ve aydınlanma getirir.

Bak ben ateistim..En sivri,en keskin,en marjinal olanlarından..Ateiste ateizmi anlatacak durumdayım..Bunu da çok yaptım..Bizim ateistlerimiz bile ateizmi tam olarak kavramış değiller..Kimi uzaylıya inanır,kimi ahlaka..Kimi de ''ileride kanıt bulunursa tanrıya inanırım'' der..Neler neler..
Ben de ateistken en sivri, en keskin ateisttim. Ben de en ufak bir kararsızlık yaşayan kuşkulu ateistlere ateizmin doğruluğu konusunda "iman" aşılıyordum. Materyalizmi çok iyi biliyordum ve savunuyordum. Dahası, ben bir de diyalektik materyalizmi, tarihsel materyalizmi falan da biliyordum ve çok net cümlelerle savunuyordum.

Ama bunlardaki hatalı yanları görmemi engelleyemedi benim keskinliğim. Çünkü şöyle bir özelliğim var: gerçek neredeyse, doğru neredeyse onu savunmak gerekir. Bunun için kırk yıllık kabullerini, inanışlarını yıkman, terk etmen gerekiyorsa bunu yapmalısın.

Ciddi ciddi materyalist kafaya sahip olanlara sataşıp,bu insanlarla dalga geçip;sonra tepki gelince ağlamakta çocukça..Madem sataştın,sana edilen lafları kabul edeceksin..Ben sana özellikle bir şey demedim ama baktım konu karışmış,iki cümle de ben kuruyum dedim.
Burada olayı sen tam doğru anlamamışsın. Ben bana yapılan yakışıksız muamele karşısında ne ağladım, ne incindim. Ben böyle ilkel tepkilere çok alışığım.

Sizler forumlarda deneyimliyseniz, emin ol ben daha az deneyimli değilim. Ne yapıyorsam bilerek yapıyorum. Dün ben ne ağladım, ne kırıldım. Dün ben sadece bu ilkel savunmacı zihniyeti teşhir ettim. Onları zorladım. Onların çaresiz saldırganlıklarını yüzlerine vurdum.

Çünkü bir insanın fikrine, yazdıklarına, söylediklerine karşı hakaretle, küfürle, ucuz polemik tarzıyla cevap vermek acizliktir. Elinden başkası gelmediği için öyle yapıyordur.

Ve ben bu acizliği her tür görüşten forumlarda gördüm. Hepsiyle de mücadele ettim ve hemen hepsinden de uzaklaştırıldım.

Genç bir arkadaşımızın fikir ve inanç değişimi yaşadığını anlattığı bir başlığın altına benim de sizler gibi kendi görüşlerimi yazmamı "sataşma" olarak nitelemeniz bile tepkiselliği ortaya koyuyor.

Bir kere materyalist din diye bir şey yok..Maddeyi tanrılaştıran birileri de yok..Yok yani..KESİN bu..!
Bilimsel yazıp ünlemle dalga geçtiğini de görüyoruz..
Materyalizm tabii ki bir din değil. Orada ironi yaptığım çok belli değil mi? Esprili biçimde materyalizmin maddeyi mutlaklaştıran yaklaşımını eleştiriyorum. Ne var bunda?

Maddeyi tanrılaştıran değil tabii ama onu mutlaklaştıran, ona ezeli ve edebi bir önem atfeden bir yaklaşımı yok mu materyalizmin? "Madde, enerji, fizik evren kendiliğinden hep vardı ve var olacak" diyen materyalizm ve ateizm, maddeyi mutlaklaştırmış olmuyor mu?

İnanç ile bilimi ayırdedemiyorsun ve bu forumda materyalistlerle dalga geçmeye çalışıyorsun..Ondan sonra forum şöyle,o böyle filan..Sen bırak bunları..Materyalizm nasıl bilimsel olmuyor da,senin hayali tanrın bilimsel oluyor;buna odaklan..Senin derdin bu olmalı..
Benim hayalî tanrım yok. Ne demek istediğimi anlama gayreti göstermiyorsunuz. Ben aksine, algılandığı hâliyle tanrının olmadığını söylüyorum. Ama "evreni yaratan bir güç var ve o da biziz, bizim birlik hâlindeki ruhumuzdur diyorum.

Buna bilimsel kanıt sunacak durumda değilim. Çünkü ben de bunu yeni öğreniyorum. Ayrıca bunun bizim bildiğimiz bilimle kanıtlanabilecek durumu olmadığını takdir edebilirsin.

Peki bilimsel olarak kanıtlayamıyorsam nasıl ısrarla savunuyorum? Çünkü bu en mantıklı açıklama. Çünkü bu yumurta-tavuk kısır tartışmasının dışına çıkan tek açıklama.

Senin gibi iki kişi daha var forumda..Aynen senin gibi yazıyorlar..Evrimi kabul etmiyorlar,materyalizmi aşağılıyorlar..Buna hakkınız var..Böyle düşünebilirsiniz ama bunu bir şekilde açıklamaya çalışmalısınız..Bunu yapmayıp,mesaj aralarında laf sokmaya çalışırsanız;benim gibi yılların forumcuları tepkiyi koyar size..Her cümleniz,her kelimeniz,her noktalama işaretiniz okunuyor..Bunu unutmayın..
Ben materyalizmi aşağılamıyorum, onun hatalı yanlarını eleştiriyorum. Bunu da açıklayıp gösteriyorum. Ama sizler benim gösterdiğim çelişkilere dâir şimdiye dek tek bir laf bile etmediniz. Mesela ateizmin temel çelişkisini söyledim, ona cevap vermediniz. Maddenin nasıl olup da hep var olageldiğini veya birdenbire yokluktan yaratıldığını açıklayamadınız ki bunu zaten yapamazsınız. Bu imkansız.

Eğer gerçekten trol değilsen,sana yazılanlara dikkat et..Spartacus olsun,aliyarasfal olsun,bu kişiler deneyimli insanlar..Bende forum konusunda deneyimli birisiyim..
Burada yazılanları da tamamen üstüne alınma..Sana yazıyoruz aslında ama senin vasıtanla senin gibi düşünenlere yazıyoruz..Seni uyarıyoruz gibi ama aslında senin gibi düşünenleri uyarıyoruz..Her kurulan cümleyi üstüne alma..Çokta önemseme..Yazıp yazmama kararı da sana kalmış..Sen veya ben..Bu forumda yazsak ne olur,yazmasak ne olur..Kimin umurunda..Forum yine aktif olur bir şekilde..
''Yazmıyorum'' filan doğru değil..Sanki cumhuriyet gazetesi burası
Maaş mı veriyorlar bize?Yooo..
Dün benim o iki üç kişiye karşı o tavrımın nedenini demin açıkladım. Kişisel almam bu tür konuları. Bu tür sataşmalara çok alıştım, dediğim gibi. O nedenle hiç umursamam. Dün de umursadığımdan değil, teşhir için öyle yaptım. Forumda yazıp yazmama konusunu da o kapsamda dile getirdim. Yoksa ben ne forumlarda, ne sataşmalar ve blok hâlindeki kin ve nefrete karşı uzun süre direnip yazdım, bilsen takdir edersin.

Spartacus'un dediği o söz senin kabul edebileceğin bir şey mi peki? Yani "materyalizmi tartışma konusu yapmış" olmam? Böyle bir forum suçu olmasını kabul eder misin?

Ben sadece yazılan fikirlere değil, kurulan cümlelere ve kullanılan kelimelere de dikkat ediyorum. Böyle bir titizlik gelişti bende yıllar içinde. Sende de dikkatimi çeken kelimelerden biri: "uyarmak"...

Yani bana karşı yazılan o hakaretler sence bir "uyarı" mı?

Görüyorsun değil mi, bilincimiz dile yansıyor ve bizi ele veriyor. Bundan kaçamıyoruz. Ben bunları gösterince insanlar kendini savunma ihtiyacıyla panikleyip kötü polemik tarzına ve hakaretlere yöneliyor. Ama böyle olmasına gerek yok.

Kendini değil, fikrini savunmalı insan. Doğru olmadığına dâir bir kuşku belirirse içinde, o zaman o kuşkuyu yok etmeye, bastırmaya değil, araştırmaya yönelmeli. Doğru olduğunu anlarsa da hiç vakit kaybetmeden eski hatalı fikirlerini terk etmekten korkmamalı.
Alt 16-06-2017, 10:21
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bak arkadaş;

Şimdi diğer konuda polemik başlatan, alaycı cümleler yazıp, sonrada ironi yaptım masalına sığınsanda, karşındakini incitmeyi yada saygısızlığı sadece kelime(sözel) ifadelerden ibaret gösterme çabasına sığınsanda, burdada buna devam etsende hakkındaki düşüncelerim kişiliğine yönelik olumsuzluklar düşüncelerinden değil, bu tarzından. Ortaya fikir koymuyorsun, koyduğunu iddia ediyorsun.

Saldırganlığını şimdi örtpas peşinde olsanda, hak ettiğini verdim gerekirse yine veririm, teşhir kim olmuş ne olmuş onuda bıraktım okuyuculara.

Tavuk-yumurta olayını düşünelim. tavuk yumurta olayının kısır döngüsü yanlış olduğunu mu kanıtlar? Madde yaratılmıştır cümleciğini bomboş, altını doldurmadan hangi gerekçeyle söylüyorsun?

Durum tavuk yumurtadan-yumurta tavuktan bir süreklilik arzediyorsa, ya bu bir kısır döngü demekle bu durumun gerçekliği, olduğu, varlığı yanlışlanmış mı olur? tam tersi, durum buysa sana bu durumu, bilgiyi kabul düşer.

Enerji var maddeye dönüşüyor, maddi evren oluşuyor, ancak bu evren % 99 enerjiden oluşan bir kütleye sahip. Yani madde diye tutturduğun lise düzeyi anlayışı materyalizm sanman bizim değil senin materyalizmi sabitleme isteğinden kaynaklı.

Enerji yoktu diyen, yaratıldı diyen bir adet bilimsel makale var mı?

Tüm mesele bu, sen kendi uydurduğun hakkında konuşmuyorsun, materyalizm ve materyalistler hakkında konuşuyorsun. Materyalizme kendince kalıp uyduruyor, bunu bize dayatıyorsun, bu yetmiyor bizim adımıza konuşuyorsun.

Ya bilim demeyi bırak yada sorduğumuz sorulardan kaçmak uğruna polemikler üretmeyiı bırak.

Ben farkındayım, sadece burda değil farklı konulardada sorulara cevap vermiyor, tebliğ tarzı söylemlerinle kaçıyorsun.

Soruyoruz cevap yok, ne yaratılmasI? Nerden çıkarrtın? Ne ruhu? Ne bilinci? Koy uydurmadı isen bu bilgilerinin kaynağını ve nelermiş nasıl elde edilmiş, madde ve enerjiyi aşkınlığını ortaya kim hangi bilgi belgeyle koymuş ve nedir bunlar?

yok.

Demogoji üstüne demogoji.

Materyalistler enerji hep vardı diyormuş. Enerji var ve ortada, hep olmadığına dair bilgin mi var? enerjinin dışında ne var gözlem veren "varlık" aleminde?

Varını yokunu öncesi sonrasını materyalizmin bilimi aşkın söylemesi mümkün mü? elinde enerji dışında ne var kaynak olarak?

Nedir yahu bilimin ana materyali? Bilinemez zamanlara( laf gelişi) sığınıp bilgi istiyorsun, buna cevap verebilecek kim var? Bilim elindeki materyalle konuşuyor, ya siz?

siz neye göre konuşuyorsunuz? Bilinmeyene üfürükler eklemleyip birde idealizm olmadığını söylemek ve birde materyalizmi din gibi göstermeye kalkmak,sonra olmadı ironi verelim tarzında sıyrılmaya kalkmak.

Bilinci maddeden soyutla ve anlat, koy ortaya, veri sun ama bunu maddeden soyutlayarak kendini yap.

Yaratılmayı, bilincin enerjiden bağımsız hep var olduğunu, ruhu, koy ortaya, nedir ve nerden ulaştın bu bilgilere?

Hadi anlat ,bir kere boş iddialarının altını doldur yahu.

Yada işi kişiselleştirmeye devam et.

Polemikleri başlatma, başlatıp yağ gibi suyun üstüne çıktımda sanma.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 16-06-2017, 14:35
Üyeliğini Sonlandırmış

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak arkadaş;

Şimdi diğer konuda polemik başlatan, alaycı cümleler yazıp, sonrada ironi yaptım masalına sığınsanda, karşındakini incitmeyi yada saygısızlığı sadece kelime(sözel) ifadelerden ibaret gösterme çabasına sığınsanda, burdada buna devam etsende hakkındaki düşüncelerim kişiliğine yönelik olumsuzluklar düşüncelerinden değil, bu tarzından. Ortaya fikir koymuyorsun, koyduğunu iddia ediyorsun.
...
Tavuk-yumurta olayını düşünelim. tavuk yumurta olayının kısır döngüsü yanlış olduğunu mu kanıtlar? Madde yaratılmıştır cümleciğini bomboş, altını doldurmadan hangi gerekçeyle söylüyorsun?
...
Enerji var maddeye dönüşüyor, maddi evren oluşuyor, ancak bu evren % 99 enerjiden oluşan bir kütleye sahip. Yani madde diye tutturduğun lise düzeyi anlayışı materyalizm sanman bizim değil senin materyalizmi sabitleme isteğinden kaynaklı.

Enerji yoktu diyen, yaratıldı diyen bir adet bilimsel makale var mı?

Tüm mesele bu, sen kendi uydurduğun hakkında konuşmuyorsun, materyalizm ve materyalistler hakkında konuşuyorsun. Materyalizme kendince kalıp uyduruyor, bunu bize dayatıyorsun, bu yetmiyor bizim adımıza konuşuyorsun.

Ya bilim demeyi bırak yada sorduğumuz sorulardan kaçmak uğruna polemikler üretmeyiı bırak.

Ben farkındayım, sadece burda değil farklı konulardada sorulara cevap vermiyor, tebliğ tarzı söylemlerinle kaçıyorsun.

Soruyoruz cevap yok, ne yaratılmasI? Nerden çıkarrtın? Ne ruhu? Ne bilinci? Koy uydurmadı isen bu bilgilerinin kaynağını ve nelermiş nasıl elde edilmiş, madde ve enerjiyi aşkınlığını ortaya kim hangi bilgi belgeyle koymuş ve nedir bunlar?

yok.

Demogoji üstüne demogoji.

Materyalistler enerji hep vardı diyormuş. Enerji var ve ortada, hep olmadığına dair bilgin mi var? enerjinin dışında ne var gözlem veren "varlık" aleminde?

Varını yokunu öncesi sonrasını materyalizmin bilimi aşkın söylemesi mümkün mü? elinde enerji dışında ne var kaynak olarak?

Nedir yahu bilimin ana materyali? Bilinemez zamanlara( laf gelişi) sığınıp bilgi istiyorsun, buna cevap verebilecek kim var? Bilim elindeki materyalle konuşuyor, ya siz?

siz neye göre konuşuyorsunuz? Bilinmeyene üfürükler eklemleyip birde idealizm olmadığını söylemek ve birde materyalizmi din gibi göstermeye kalkmak,sonra olmadı ironi verelim tarzında sıyrılmaya kalkmak.

Bilinci maddeden soyutla ve anlat, koy ortaya, veri sun ama bunu maddeden soyutlayarak kendini yap.

Yaratılmayı, bilincin enerjiden bağımsız hep var olduğunu, ruhu, koy ortaya, nedir ve nerden ulaştın bu bilgilere?

Hadi anlat ,bir kere boş iddialarının altını doldur yahu.

Yada işi kişiselleştirmeye devam et...
Ben baktım, şimdi de sen bak arkadaş...

yazdıklarının sırasına göre cevap yazıyorum. Alıntı yapmayacağım. Sen tahmin edersin.

Alaycı cümlelere dayanıksız olmanız sizin sorunuz. Sizden bana güya alaycı cümleler gelebiliyor da benden size neden iade-i cümle olmasın? Ben bunları önemsemiyorum da, siz neden önemseyesiniz?

Ben onları dert edinmiyorum da siz neden ediniyorsunuz?

Yoksa dert o alaycı cümleler değil de, haksız duruma düşmeniz mi? Benim yazdıklarıma cevap verememeniz mi?

"Karşısındakini incitmek" lafı sana hak mı? Sen mi karşısındakini incitmekten şikayetçi oluyorsun? Bana "it" diyen "güngörmez" midir nedir, o arkadaşına aynen katıldığını söylemekten çekinmeyen sen mi incindin? Ah canııım!..

Tavuk-yumurta kısır döngüsü sorulan sorunun yanlış olduğunu gösterir. Soruyu yanlış sorarsan cevabı asla doğru alamazsın. Soru, "ilk neden madde mi yoksa tekil bir tanrı mı?" olmamalı. Soru, "ilk neden madde mi bilinç mi" olmalı.

Tekil tanrıyı ilk başlatıcı olarak alırsan o zaman o tanrı nasıl var oldu sorusuna cevap veremezsin. Maddeyi ilk başlatıcı olarak alırsan o zaman da madde nasıl var oldu sorusuna cevap veremezsin. Al sana bir "yumurta-tavuk"...

Evet, enerji var ve maddeye dönüşüyor. Bu doğru. Evrenimizde her şey aslında enerji ve o enerjinin farklı titreşimleri. Bizim sabit algıladığımız maddeler ve nesneler de aslında o titreşen enerjinin farklı halleri.

Şu cümleni alıntılamadan yanıtlamak istemiyorum: "Enerji yoktu diyen, yaratıldı diyen bir adet bilimsel makale var mı?"

Peki Ali'ciğim, "big bang" diye bir şey duydun mu? Bu sana ne anlatıyor? Big bang, yani büyük patlama. Büyük bir enerji patlaması. Ortaya çıkan müthiş bir ısı ve ışık. Bir saniyenin milyonda biri kadar bir zamanda birden bilmem kaç milyon santigrad dereceye çıkan bir ısı...

Bu "big-bang"i bilimsel bulmuyorsun galiba!

Tanrı faslını geçelim ve ruh faslına gelelim. Ruh var mı? Soruyorum...

Ve cevabını gıyabında alıyorum: Yok!...

Peki "nereden biliyorsun?" diye soruyorum.

Ruhun var olmadığını neden iddia ediyorsun?

Belki de var.

Yok mu? O halde pek çok reenkarnasyon, ölüme yakın deneyim, ruh çağırma, ruhsal varlıklarla irtibat kurma deneyimleri, vb.yi yok sayıyorsun ve görmezden geliyorsun.

Peki, tabii ki görmezden gelebilirsin de, müsaade edin de birileri de bu vakaları ciddiye alsın.

Bu vakaları ciddiye alanları neden ve ne hakla küçümseyip, türlü hakaret ve şamatayla silmeye çalışıyorsunuz? Sorun burada.

Kaynak sormuşsun. Daha önce de yazdım. İnternette çoğu var. Yaz ve bak: Ra yaz, Pleiades yaz, Kasyopya celseleri yaz ve bir de bizden biri var: Bedri Ruhselman yaz ve çıkan sayfaları oku.

Yine inanma ve ciddiye alma. Ama oku, öğren. Belki bir gün işine yarar.

Şunu da alıntılayayım senden: "Enerji var ve ortada, hep olmadığına dair bilgin mi var? enerjinin dışında ne var gözlem veren "varlık" aleminde?"

Enerjinin hep var olmadığına dâir sorum var. Soruyorum: bu enerji hep vardıysa bu nasıl olabilir? Nasıl olur da enerji ezel-ebed hep var olabilir? Bunu bu forumda kaçıncı kezdir soruyorum ve cevabını sizlerden alamadım.

Enerji dışında ruh ve bilinç var. Bunu gözlemliyoruz. Siz görmezden geliyorsunuz diye biz de mi başımızı çevireceğiz öteye?

"Nedir yahu bilimin ana materyali? Bilinemez zamanlara( laf gelişi) sığınıp bilgi istiyorsun, buna cevap verebilecek kim var? Bilim elindeki materyalle konuşuyor, ya siz?"

E, müsaadenle biz de öyle...

Şunu da alıntılamak istiyorum müsaadenle: "Yada işi kişiselleştirmeye devam et."

İnsanda biraz utanma, sıkılma olur. Kim işi kişiselleştiriyor? Kim muhatabına "it" vb laflarla hakaret ediyor ve kim bu hakaretlere katılıyor? Kim muhatabına "beyinsiz bedevi" diyor? Kim "şikayet etsen ne olacak" diyor? Bunlar kişiselleştirme değil de benim sakin cevaplarım mı kişiselleştirme?

Bu arada şu "bedevi" kısmına takıldım. Acaba bu adam bana neden öyle hitap etti? Beni foruma yeni bir mahlasla girmiş eski bir üye mi sanıyorsunuz yoksa? Eğer öyleyse ben o değilim.

Ben Arap değilim, etnisite olarak Türk'üm. Ama "bedevi" hakaretini ırkçı bir nefret suçu olarak görüp tepkimi gösterdim.
Alt 16-06-2017, 17:01
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kişisel kısımları es geçiyorum;

Hani cevaplar?

Tanrı?İlk başlatıcı?

Nerden çıkarrdn ve uydurdun bu şeyi? Bunun ne olduğunu açıklamak ve ispatlamak yükümlülüğün yok mu?

Direk daldın kendi kendine, ilk başlatıcı tanrı? Neyy?

Kafadan bir tanrı kavramı koyuyorsun ama içi boş, direk dayatma ve "tanrı nasıl oldu" gibi absürd bir soruyu kendi kendine bir soruymuş gibi ortaya atıyorsun.

şaka değil mi?

Madde nasıl oldu sorusuna cevap verilemediğini sanman senin bilgisizliğin.

Bigbangin adını yazmak ile bir şey koymuyorsunki ortaya.Bigbang enerji var, bu enerjidende evren oluşmuştur der.Deva mı?

Safsatacı yaratılışçıların hiç bir şey yoktu demesinin uydurma olduğunu ve bilimin demediğini adın gibi biliyorsun değil mi?

Big bangide,hiçlikte enerjinin yokluğu değil var olduğunuda, evrenin neden genişlediğide, boşluk diye bir şey olmadığınıda gayet anlaşılır şekilde anlatıyor.

Tanrı uydurmalarınada ihtiyaç olmadığınıda .Bak ben boş konuşmuyorum, koyuyorum bu konuda uzman kişilerin anlatımını. Seyret.

http://ftp.turandursun.com/forumlar/...409#post603409

Tanrı? İlk neden? Alaka?

Yani tavuk yumurta ile uyduruk tanrı kavramı ve enerji arasında bağlantı sıfır.

enerji madde dönüşümü gerçeklik. ortada ne bir yanlış ar nede inkar edebileceğin bir durum. Tavuk ve yumurta sonuçta nasılki aynı yapıtaşı ve özelliklerin doğal sonucu ise bu iş enerji maddede aynı.

Tavuk yumurtayı yaratmaaz, yumurtada tavuğu

Yaratma uydurma bir varsayımdır. Gerçekliğine dair sıfır bilgiyle konuşuyorsunuz. Hepsi rivayet-masal-pinokyoyu aşmıyor.

İspat koy kardeşim, direk var, o yaptı masalını aş.

Ruh var mı sorusu ha keza aynı.

Sordun mu? Bekle gıyabımda alamazsın o cevabı.

Benim adıma konuşamazsın.

şimdi Ruh? Var dediğin bu şey ne?

Neyin var olduğunu neye göre iddia ediyorsun?

Koy kanıtlarını, nedirini, sonra boş boş salla.

İddia edip ispatlayamadığın her üfürük için olabilir demek aklı başında insan için geçerli değil.

enerji hep var mıydı?

Oysa cevap verilmiş, tekrar mı istiyorsun?

Bak önceki mesajım ve alıntılamadığın, anlamazı oynadığın bölüm.

Ne o, senin gibi inanç mı üretelim. Var olan materyal enerji, yok bunu aşkın bir şey. Bunun ezel-ebed hikayeside varlıksal olarak var olduğu sürece, gözlem vermeyen üfürüklerle eşit gösterme sanrısıyla yaklaşılamaz.

Bende yanıtlamaktan kaçtığın soruları koyayım tekrar.

Tanrı dediğini, yaratılmayı, bilincin enerjiden bağımsız hep var olduğunu, ruhu, koy ortaya, nedir ve nerden ulaştın bu bilgilere?

Enerji maddeyi aş ve kaynağını koy, hangi kaynaktan elde ettin bu bilgileri, ispatlarıyla somutlaştır, bırak kaçmayı artık.

kişisel mistik masallarınızdan ötesi yok mu? senin kişi olarak kabulün kimin umrunda?

Evet, adıma tekrar konuşma, cımbızlama yapmayıda bırak, ucuz oyunlardanda vazgeç.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 16-06-2017, 19:58
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Nero;ateizm monoteist dinlere bir tepki filan değildir..Ateizm,tinsel/spiritüel olan herşeye verilen bir tepkidir..Ateizm,size empoze edilen zırvaları terketmektir..Ateizm,çocukluğunuza geri dönmektir..
Ateist olan birisi,gerisin geriye dönmez..Kafasını kanalizasyondan çıkaran birisi,tekrar o kanalizasyona kafasını sokmaz..Bu mümkün değil..Sen anlamamışsın ateizmi..Haliyle hiç ateist filan da olmamışsın..Mesela Türkiye'deki bir Müslüman,islama tepki verip ateist olur sanıyorsun ama böyle değil işte..İslam'dan çıkan bir Müslüman dinsiz olur sadece..Kafası kesilmesi gereken bir mürtet olur..Hepsi bu..
Yaratılma söylemini nereden duydun?Bu kelimeye neden aşinasın?Çünkü dinler sana empoze etti..Dinler olmasaydı,Dünya'nın yaratıldığı fikrini hiç duymayacaktın..Yani,kopamamışsın işte..İslam'ı terk edip,islamın içindeki yaratılma kavramına tutunuyorsun..Adın da panteist veya panenteist oluyor..Agnostikler de aynıdır..Dinden kopuyorlar ama dinin içindeki tanrıya tutunuyorlar..Tanrının bilinemeyeceğini söylüyorlar ama bu tanrı kavramını eski dinlerinden devam ettirdiklerinin farkında değiller..
Ben kendimi aydınlanmış hissediyorum,bu arkadaşta dediklerimi yaparsa öyle hissedecektir demen;senin sadece egonu gösterir..Sen kendini aydınlanmış hissediyor olabilirsin ama bende ateist olmayanları zombi olarak görüyorum..Dedim ya,göreceli bu konular..
Ben de şöyle dersem doğru olmaz..''Ben ateistim ve kendimi aydınlanmış/huzurlu hissediyorum,ateist olanlar da böyle hissedeceklerdir..''
Ego bu..!
Varoluş bir zırvadır..Varoluşun arkasında birşeyin olduğunu düşünmek zırvadır..Tek gerçek senin bir hayvan olduğundur..Sen bir primatsın,bir maymunsun..Tek gerçek bu..Hakikat bu..Bunu hazmeden birisi,mutlaka ateist olacaktır..Bu gerçeği kabullenmek çok zordur..Sende bu zorluğu çekiyorsun..
Materyalizme takılmam..Öyle diyalektik filan da bilmem..Bunlar umurumda da değil..Bazı insanlar kendini materyalist olarak tanıtır filan..Bunlar doğru değil..Ateist olan birisi zaten otomatikman materyalist olur..Yani konu kapanmıştır artık..Madde dışında ruh,cin,şeytan,tanrılar gibi şeyler olamaz..İlahi bir güç,gizli bir varoluşçu filan olamaz..Mümkün değil bunlar..Çünkü duyduğunuz bu kavramların hepsi mitoloji sözlüklerinde yer alır..Mitoloji sözlüklerindeki bir veya birkaç kavramı,gerçeğin ta kendisi gibi sunmak bönlüktür..

Algılanan bir tanrı zaten yok..Olamaz da..O yüzden siz algılanamayan bir tanrının(birlik halindeki ruh) varlığına inanıyorsunuz..Bu bir inançtır ama size göre en mantıklı açıklamaymış..Müslümanlara göre de en mantıklı açıklama islamdır veya Allah'tır..

Madde tamamen kendiliğinden,şans eseri var olmuştur ve bu KESİNDİR..%100..Google'a KENDİLİĞİNDEN SİMETRİ KIRILMASI yazın ve Kerem Cankoçak'ın bir makalesi çıkacak..Onu okuyun..

Son olarak sevmediğin biriyle yazışma..İnsanların bin türlü derdi var..Herkesin bir günü bir gününü tutmayabilir..O yüzden idare etmelisin..
Alt 17-06-2017, 00:37
Amon yarebbi Amon yarebbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tekil tanrıyı ilk başlatıcı olarak alırsan o zaman o tanrı nasıl var oldu sorusuna cevap veremezsin. Maddeyi ilk başlatıcı olarak alırsan o zaman da madde nasıl var oldu sorusuna cevap veremezsin. Al sana bir "yumurta-tavuk
Takmışsınız ilk başlatıcı unsur nedire . İlk başlatıcı olmak zorunda diyen siz tanrıcılarsınız , biz değiliz. Bunu belirtelim.

İlk başlatan dayatması ile konuyu tartışıtırmak, ön kabul olur.

Tanrı dediğinize ilk başlatıcı sıfatı yüklerken problem yaşamıyorsunuz ama madde ilk başlatıcı derken problem yaşıyorsunuz.

İnsaf...
Tanrı dediğiniz ,insan için duyuları ile tesbiti olmayan bir zihinsel kavram iken , madde dediğimiz, çeşit çeşit elle tutulup , gözle görünen , gerektiğinde ölçülüp biçilen bir olgu- gerceklik- hakikatdir.

Madde ilki başlattı da demiyorum. Bu söylem bile maddeyi tanrı yapıyor. En azından o maddeyi kutsasanız, daha anlamlı olucak. Madde dediğimiz ele alınır , gözle görünür , ölçülüp biçilenler , Tanrı dediğiniz hayal ürününüzden seçim olarak daha akıllıca olur.

Şu putperestlerin tanrıları bile sizin tanrınız dan daha akıllıca bir insan üretimi. En azından ele geliyorlar. Evet bir yontmadan birşeyler ummak aptalca ama , tanrı dediğiniz den daha iyi yorumlanabilir.

Bir putperest karşımıza geçse işte bu yontma heykel benim tanrım dese , elde ki veriyle alakalı onunla konuşulur. Tanrı diyenlerle neyi konuşup tartışıcaksın ki.

İlk yaratan takıntısı size aittir. Yok öyle bir durum. Evren mekaniği işliyor ve değişiyor. Benim için kaos , jüpiter için anlamsız, sizin için bir düzen.

Sor bakalım sokaktaki bir hayvana o ne diyecek ? İplemediği gibi , aynı soruyu bize sormayacağı da kesin.

Evren biz soralım, sormayalım , biz olalım olmayalım , evrenin mekaniği her ne ise devam edicektir. Bizim varlığımız evrenin umurunda bile değil.
Alt 17-06-2017, 03:01
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

İlk neden, başlangıç diye bir şey yok, bu kavramlar süreç mahsülüdür, süreç mahsülüne anlam veren ise harekettir, neyin hareketi?. İlk, son, önce, sonra dediğiniz formların yapısal ve biçimsel farkları arasındaki kıyastır sadece yani hareketin dışında, hareketi, maddeyi, fiziği sarıp, sarmalayan bir zaman yordamı yok. Kısaca uzay-varlık ortada(nicelikle ifade edilemez), devinimlede bu tür kavramlar anlam kazanıyor hepsi bu... Tabi ifadelerimi idrak etmek için biraz kapasite birazda adam akıllı düşünme çabası ve dürüstlük lazım... Her türlü inanç, tanrı vb uydurmaları insanın bilinçsizliğinden doğar ve bu tür zanlar mantık dışı biçimde, mantık dışı yöntemlerle savunulur ve kişileri en kolay aldatacak yol kavramları çarpıtmaktır...

Formları yani zaman kavramına anlam veren, maddenin(şimdi madde diyorum, maddeye dair yanlış diretimleri dışlarsak, aslen varlık) biçimini dışladığınızda varlığın zaman kavramıyla yaşı sıfırdır, zamansal değer taşımaz, zamansal niceliğe vurulamaz daha doğrusu aslında bu bakımdan değer almaz, yani kavramı, zaman temelli nicelikle karşılığı yok bunun... Doğrusu ise ortada kavramınıyla düşünmek, ortadadır, ortada hareketlidir, zaman, süreç, sebep-sonuç hareketden sonra, yine biçime(doğrusu form) dair anlam kazanan bir soyutlama, yani hareketin ötesine baktığınızda orada zaman yok, olamaz da.

Su nasıl buharlaşır diye sorabilirsiniz, elma neden çürür, nesneler neden aşınır, nasıl aşınır, şeker su da neden, nasıl erir, saf karbon bileşimi nasıl oluşur, oksijen ile hidrojen bileşik yaparsa neye dönüşür.... gibi sorular sorulabilir ama mantıksızca, madde-varlık ne zaman başladı diye sorulamaz, bunlar zaman-sebep-sonuç gibi kavramlara hayat veren forma dair kavramlar değil, yani formun altında zaman, sebep-sonuç hayat taşımaz, daha kaba bir ifadeyle madde yoksa zaman da yok, sebep de, neden de, çünkü bu kavramlar mevcudun hareketi, form-yapısının, biçiminin değişimlerine nazaran-dairdir, yeri yurdu bellidir. Elma neden çürür, neden çürüdüğüne dair sebep ilişkisi kurulabilir, zaten zaman ve sebep-sonuç ilişkisine hayat veren elmanın çürümesidir, soyutlarımızın, somutu kafamıza şartlandırılan öncüllerin tersidir. yani gerçekte, fiziki anlamda belirleyici ölçüt zaman değil, harekettir. Elma çürüyecek zaman elmanın çürümesine bağlı soyutlanacak, zaman geçtiği için değil-zaman geçmez, ortam değişir sadece-, elma çürüdüğü için zamandan söz etme şansımız olacak.

Ha illa yumurta, tavuk mu, o zaman söyleyim, maddenin hareketi tavuktur, zaman, sebep-sonuç ilişkisi yumurta... Yumurta tavuktan, daha doğrusu ikisi de helva bütün mesele malzeme ve o malzeme de form-yapıca çeşitlilik arzedebiliyor ve bu çeşitlilerin birlikteliğinden daha farklı formlar anlam kazanıyor, zaten devinimin-dinanizmin, dönüşümün, oluşumun yansıttığı da bunlar...

Zaman, akan bir suyun çevirdiği değirmen gibidir, suyun hareketi zamana bağlı değildir, ama o hareketiyle zaman kavramına anlam verir. suyun hareketiyle çevirdiği değirmendir, niceliksel olarak ölçtüğünüz ise dönüş sayısıdır sadece ve evet suyun da bir hızı olmalı doğru, o da harekete b.a.ğ.l.ı soyutlanan bir nicelik. su bir hıza sahip olduğu için hareket etmez, hareket ettiği için hız kavramına anlam verir, hızı arttırmakla hareketi arttıramazsınız, hareketi arttırmakla hızı arttırabilirsiniz. hasılı metaforla madde başlamaz, ama zaman maddenin hareketi sayesinde anlam kazanır ve hafıza edilenlerde maddenin formca biçimleridir, değişen ne, başlayıp, bittiğine dair söylemlerde bulunduğumuz ve bu kavramlarımıza böylece hayat veren ne? Form, değişen form... Hareket ne kadar yüksek hız o kadar, hareket ne kadar yüksek zaman da o düzeyde soyutlanır... hareket yoksa zaman da, hız da yok, bir film şeridi gibi, hareket edecek zaman anlam kazanacak ama film şeridi lineer, öznece kurgulanmış bir düzlem, gerçekte ise 1 frame mevcut, şerit sadece 1 kareden ibaret, ancak karede parçacıkların hareketli olduğunu düşünün, hareket eden şerit değil, tek frame, ama üzerindeki parçalar hareketli, şeridin yaşı kaç? Sıfır, zamansal bir ifadeye vurulamaz çünkü hareketli olan parçalar, soyut zamana anlam veren de o parçaların hareketi, somut olan hareket ve açığa çıkarttığı fark-değişim. Kısaca anlaşılması namına, uzay denilen limitsiz, sonsuz bir frame ve üzerindekiler hareketli, frame zamana vurulamaz çünkü zaman frame üzerindeki parçaların hareketine nazaran anlam kazanır, frame sabittir, değişen dahili parçalar... sizi tanılayan da form ve formu kaybettikten sonra farazide sizi, hayali olarak yaşatacak tanrılar beklemeyin-rüya görmek iyidir belki ama rüya, rüyada kalır ve hayattayken ancak-, zaman size değil siz değişip-dönüşerek zamana hayat veriyorsunuz, değerlendirin... Un, su, şeker, birazda ısı, helva...

3 Oksijen bileşir, ozon, 2 hidrojen bir oksijen su, ayrışır başka bir şey, sabit-limitsiz(başlatılamaz, bitirilemez, öncesi, sonrası olmaz) frame üzerinde ve zaman dediğiniz soyut kavrama anlam veren döngü bundan ibaret ve siz özneliğinizi dışta tuttuğunuzda varlık zemininde şeylerin hangi form, biçime sahip olduklarının umuru yok, önemi yok, ayıranı yok, sadece hareket. kafanızı neyle kurcalayıp, karıştırıyorsanız, illa bir sebep, sorumlu, suçlu arıyorsanız muhatabı hareket. Hareketin sebebi ne diye soracaksınız yani hareket tavuk, sebep yumurta iken, limitsiz-sonsuz uzayda sabit durmak illa mutlak bir tercih mi? Yine de sebebi form-yapılar, ilişki-çatışma, aynen akan bir suyun değirmene uyguladığı kuvvet gibi, birisi kuvvet uygularken diğeri farklı bir formda olduğundan dolayı karşı koyma eğiliminde çünkü formlar birbirine etkiyen biçimlerdir ve dönebildiği sürece direnmeyi başaracak ve siz de, hareket edebildiğiniz sürece yaşayacaksınız, hareket bitecek sizde formca bitecekseniz-etrafınzıdaki formların bombardımanı, etkisine artık direnemeyecek, dönüşeceksiniz-, artık formunuzu koruma şansınız kalmayacak... malzeme mi, zaten o değişip-dönüşerek formunuzu kaybettiniz, malzeme artık başka bir form-yapılara doğru devam edecek, ben dediğiniz envai türden malzemenin bileşimiyle oluşmuş formunuzdu, malzeme size ait değildi, kimseye de ait olmayacak ve zaman, malzemenin açığa çıkarttığı formlarla anlam kazanmışken, malzeme adına bir anlam taşımaz...

Birde üfürük tanrı söylemi, hiç bir kavramımızda yeri olmadığı halde... Elma çürür zaman, sebep, sonuç kavramlarına sahip olurum, tanrı çürürde öyle ediniyor değilim, hiç bir kavramımızda dayanak, zemin üfürük bir tanrı değil, kafaları kırıp üfürüğe diretmenin de anlamı yok, dayanağı, kaynağı, gereği, yeri, yurdu yok. ha en fazla unu, suyu, şekeri katıp, tavayı ısıtan, böylece helvayı yapan bir özneden söz edilebilir, ama bununda sınırı belli, mazlemeyi yaratan değil ancak parçası olduğu haliyle kullanan form-yapıda olabilir, insan gibi, fazlası değil. dolayısıyla malzemenin bileşimlerinden böyle bir form-yapı türeyebiliyorsa ya da sözde tabnrı denen üfürük öylece kermaeti kendinden menkul var olabiliyorsa, o halde bu basit canlıalr, cansızar hayli, haylidir. En kaba akıl-mantıkla dahi kıyaslasak tanrı üfürüğünün anlamı yok... Hem görünmez, hem bilinmez de, yine de hakkında konuşabilme mantıksızlığını yap, hem de sadece hayalinde, iradene bağlı bir üfürük olabilsin hem de başlangıç safsatalı üfürüğünün nasıl başladığı, malzeme-muhtevasının ne olduğu sorusunu sormaya gelince sorma, gel buralarda heybende üfürklerden başka bir şey yokken kafa ütüle... Sebep? ideolojik şartlanmışlık, ecüşle, bücüşle, hokkan, periyle büyütülmüş çocukluk...

Bu yetmiyor birde öznel-idealizm batağı, yok fiziğin ötesi(yahu o senin hayalinde türettiğin kurgu, masal, beynine kodladığın sembollerden çorba yapıp üfürdüğün şeyler), fiziğin dahilinde hiç bir şeyi fiziğin ötesiyle ifade edemezsiniz, konuşuyorsanız da yalandır. bazı şeyler mümkündür, ama fizik dahilidir, örneğin işte telefon, ya da cep telefonu, ışığın farklı frekanslarda kullanımı, fiziğin dışı, ötesi değil, paranormalmiş, yok abuk subuk görülermiş tümü de ya yalan ya da gerçeklik algısını yitirmiş sağlık sorunu olan, arızalı insanlar, ama dediğim gibi fiziğin dahilinde açıklanabilirlik mümkündür o da fiziğin ölçüsüyle olabilir, hayal ürünü kurgularla, oturduğun yerden masal okumakla değil...

SON OLARAK: Nero, 1 ama 1 mesajında dahi trollüğü seçersen -ki yine öyle görünüyor ama- gereğini biliyorsun, bir dönem arapçı, bir dönem kürtçü, bir dönem türkçü, bir dönem sünnici, bir dönem bilmem neci kışkırtıcı-provakatif yöntemlerle şimdi sanırım öznel-idealistçi rolündesin. bakalım sabah ne, öğlen ne, akşam ne tür kokmuş yahni olacaksın bir daha gelişinde belki dinci olursun, ne tür davranış bozukluğu ise artık...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 19-06-2017, 09:42
Üyeliğini Sonlandırmış

Nero;ateizm monoteist dinlere bir tepki filan değildir..Ateizm,tinsel/spiritüel olan herşeye verilen bir tepkidir..Ateizm,size empoze edilen zırvaları terketmektir..Ateizm,çocukluğunuza geri dönmektir..
Ateist olan birisi,gerisin geriye dönmez..Kafasını kanalizasyondan çıkaran birisi,tekrar o kanalizasyona kafasını sokmaz..Bu mümkün değil..Sen anlamamışsın ateizmi..Haliyle hiç ateist filan da olmamışsın..Mesela Türkiye'deki bir Müslüman,islama tepki verip ateist olur sanıyorsun ama böyle değil işte..İslam'dan çıkan bir Müslüman dinsiz olur sadece..Kafası kesilmesi gereken bir mürtet olur..Hepsi bu..
Yaratılma söylemini nereden duydun?Bu kelimeye neden aşinasın?Çünkü dinler sana empoze etti..Dinler olmasaydı,Dünya'nın yaratıldığı fikrini hiç duymayacaktın..Yani,kopamamışsın işte..İslam'ı terk edip,islamın içindeki yaratılma kavramına tutunuyorsun..Adın da panteist veya panenteist oluyor..Agnostikler de aynıdır..Dinden kopuyorlar ama dinin içindeki tanrıya tutunuyorlar..Tanrının bilinemeyeceğini söylüyorlar ama bu tanrı kavramını eski dinlerinden devam ettirdiklerinin farkında değiller..
...
Varoluş bir zırvadır..Varoluşun arkasında birşeyin olduğunu düşünmek zırvadır..Tek gerçek senin bir hayvan olduğundur..Sen bir primatsın,bir maymunsun..Tek gerçek bu..Hakikat bu..Bunu hazmeden birisi,mutlaka ateist olacaktır..Bu gerçeği kabullenmek çok zordur..Sende bu zorluğu çekiyorsun..
...Madde dışında ruh,cin,şeytan,tanrılar gibi şeyler olamaz..İlahi bir güç,gizli bir varoluşçu filan olamaz..Mümkün değil bunlar..Çünkü duyduğunuz bu kavramların hepsi mitoloji sözlüklerinde yer alır..Mitoloji sözlüklerindeki bir veya birkaç kavramı,gerçeğin ta kendisi gibi sunmak bönlüktür..

Algılanan bir tanrı zaten yok..Olamaz da..O yüzden siz algılanamayan bir tanrının(birlik halindeki ruh) varlığına inanıyorsunuz..Bu bir inançtır ama size göre en mantıklı açıklamaymış..Müslümanlara göre de en mantıklı açıklama islamdır veya Allah'tır..

Madde tamamen kendiliğinden,şans eseri var olmuştur ve bu KESİNDİR..%100..Google'a KENDİLİĞİNDEN SİMETRİ KIRILMASI yazın ve Kerem Cankoçak'ın bir makalesi çıkacak..Onu okuyun...
Ateist olan kişi neden sonradan fikir değiştirip geriye, teizme dönemesin veya ileriye geçmesin? Bu değişime aykırı. Senin ileride fikir ve inanç değiştirmeyeceğinin garantisi var mı? İleride teist veya agnostik olursan o zaman biz de sana "sen hiç ateist olmamışsın" mı diyeceğiz?

Ben çok uzun süre ateist oldum. Bunu da kendimden çok emin biçimde savunuyordum. Aynen senin gibi, maddenin tamamen şans eseri, tesadüfen oluştuğunu savunuyordum.

Bu arada bu açıklaman için teşekkür ederim. Çünkü bu forumda bu soruya ilk defa sen bu kadar açık sözlü biçimde cevap vermiş oldun. İlk defa sen "madde tamamen şans eseri, kendiliğinden oluşmuştur" cevabı verebildin.

Bu cevaba tıpkı bir zamanlar benim inandığım gibi sen de inandığın için bu cevabı verebildin. Diğerleri buna pek inanamadığı için olsa gerek, bu soruyu hep geçiştirdiler.

Madde kendiliğinden oluşabiliyorsa, daha doğrusu madde enerjinin türevi olduğuna göre enerji kendiliğinden oluşabiliyorsa, o enerjiyi yokluktan var edebilen bir güce gerek yoksa, o zaman mucizelere inanabiliriz demektir.

Çünkü maddenin ve enerjinin yokluktan kendiliğinden ve bir şans eseri oluşması bir mucizedir, öyle değil mi?!

Mucizelere inanamayız ama, değil mi? Materyalizmde mucizeye yer yoktur. Ama yokluktan kendiliğinden maddenin oluşabileceğine inanıyoruz. Bilim böyle bir şey söylemiyor ama biz bilimi rehber edindiğimizi söylerken, onun bile söylemediği bir şeyi, (şimdi sıkı dur) sırf ateist-materyalist ideolojimize, dünya görüşümüze uygun düşüyor diye, sırf onun en zayıf noktasını, yumuşak karnını sözde sağlamlaştırıyor diye kendimizden emin ve pek de saf bir kesinlikle ileri sürebiliyoruz!

Bir zamanlar ben de aynen böyle kendimden emin, bunu ileri sürüyordum. Çünkü dediğim gibi, yaratılmamış bir evren kurgusuna en uygun cevap buydu. Yani maddenin tesadüfen ve kendiliğinden birdenbire ortaya çıkması.

Buna inanmak, (bilim henüz böyle bir şey söylemediğine göre "inanmak" diyebiliriz) arzulu düşünce kapsamına giriyor. Arzulu düşünce bizleri en çok yanıltan ve hatalara sürükleyen nedendir. Elde veri yok ama inanmayı arzuluyoruz ve inanıyoruz. Bu yanlış.

Yanlışı görünce kabul etmek de bir erdemdir.
Alt 19-06-2017, 09:45
Üyeliğini Sonlandırmış

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
SON OLARAK: Nero, 1 ama 1 mesajında dahi trollüğü seçersen -ki yine öyle görünüyor ama- gereğini biliyorsun, bir dönem arapçı, bir dönem kürtçü, bir dönem türkçü, bir dönem sünnici, bir dönem bilmem neci kışkırtıcı-provakatif yöntemlerle şimdi sanırım öznel-idealistçi rolündesin. bakalım sabah ne, öğlen ne, akşam ne tür kokmuş yahni olacaksın bir daha gelişinde belki dinci olursun, ne tür davranış bozukluğu ise artık...
O dediğin kişiler değilim ben. Bunu daha önce de yazdım. Ben foruma ilk defa katılıyorum. Fikirlerim neyse sadece onları savunurum. Savunmadığım fikirleri savunuyor gibi yapmak benim değerlerimle bağdaşmaz.

İP adresimden de kontrol edebilirsin bunu. Başka mahlaslarla foruma girmişsem bu İP adresinden anlaşılabilir.
Alt 19-06-2017, 18:58
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Nero;ateizmi bir fikir değişimi olarak görmek doğru olmaz..Ateizmi şuna benzetebilirim..Eğer Matrix filmini biliyorsan,o filmde Neo'nun gerçeği,yani bir bilgisayar programında yaşadığı gerçeğini öğrenince,kustuğu sahneyi hatırlarsın..Hatta Cypher o anda ''delirecek/çıldıracak'' demişti..İşte ateizm böyle birşeydir..O gerçeği öğrendiğin an,eski hayatına bir daha dönemezsin..

Hiçbir ateist,gelecekte teist veya agnostik filan olamaz..Bunlar boş laflar..

Sen hiçbir zaman ateist olmadın..Çünkü ateist gibi cümleler kurmuyorsun..Dinle işin olmamıştır..Bunu söyle ama ''uzun zaman ateisttim,şimdi değilim'' dediğin zaman resmen çuvallamış olursun..

Maddenin kendiliğinden,tamamen şans eseri var olması bir mucize filan değildir..Sen olmayacak bir şey gibi algıladığın için bunu,mucize olarak kabul ediyorsun ama niye olmayacak bir şey olsun ki?!Maddenin şans eseri var olması,neden imkansız olsun?!Hem bu bir inanç filan da değildir..Sana belirttim şeyi Google'dan öğrenebilirsin..Bu %100 kesin bir bilimsel bilgidir..Bunu kabul edip etmemek sana kalmış..

Önerilen Siteler