Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-09-2017, 14:47
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Bu muazzzzzam evren...

Kendi kendine oluşmuş olabilir mi? Beynimiz yüzbin bilgisayar gücündeymiş. Zamanla tesadüfen bu durumuna ulaşmış olabilir mi? Sinir sistemimiz, kas yapımız, basit bir bitkinin yapısı, bir arının mekaniği, bir ağakakanın kafa ve gaga yapısı, bir sinek kuşunun uçuş aerodinamiği kendiliğinden bir şekilde bugünki hâline gelmiş olabilir mi?

Evrim var, evet, ama bu evrim bile var olan bir nesnenin üzerinde yükseldi. Var olan bir varlığın evriminden söz ediyoruz. Bu ilk var olan varlık bile bir görkeme, bir ihtişama sahipti. Bir kere ilk var oluştu o!

Bu nasıl olabildi? Kendi kendine, tesadüfen, milyonda bir bir ihtimalin sonucu olarak mı? Emin misin?

Yoksa bir var oluş gayesinin sonucu olarak mı var edildiler? Bizim bu fizik evrendeki var oluş amacımızın sonucu olarak yani...

Sadece bizim galaksimizdeki karadeliğin boyutu güneşimizin 2000 (ikibin) katı kadar. Bizim güneşimizden trilyonlarca fazla ve büyük güneşler, sistemler var.

Ve bir henüz bu evrenin sadece çok küçük bir kısmını bilebiliyoruz...

Bu bir tesadüf mü yoldaşlar?..

Hayır yoldaşlar, bu bir tesadüf olamaz...
Alt 19-09-2017, 15:15
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ne tesadüf mü? Oluşun olmadığı bir an yok ki evren tesadüfen oluşun oluş hep var oluşum hep var.
Alt 19-09-2017, 15:18
Üyeliğini Sonlandırmış

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne tesadüf mü? Oluşun olmadığı bir an yok ki evren tesadüfen oluşun oluş hep var oluşum hep var.

İşte bu "hep" nasıl bir şey? "Hep var olmak" ne demek? Nasıl bir varoluştur bu böyle ki "hep" olsun?
Alt 19-09-2017, 15:22
Yasaklandı

Nero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte bu "hep" nasıl bir şey? "Hep var olmak" ne demek? Nasıl bir varoluştur bu böyle ki "hep" olsun?
Hep osun derken oluşumun olmadığı bir yer yok . SÜrekli devinim hareket ve oluşum devam ediyor.Zamansız zaman spartacusunn dediği gibi oluşun hareketinin kıyasıdır varlığın ya da oluşun ne zaman var olduğu sorulmaz.
Alt 19-09-2017, 15:29
Üyeliğini Sonlandırmış

Hep osun derken oluşumun olmadığı bir yer yok . SÜrekli devinim hareket ve oluşum devam ediyor.Zamansız zaman spartacusunn dediği gibi oluşun hareketinin kıyasıdır varlığın ya da oluşun ne zaman var olduğu sorulmaz.

Neden sorulmasın? Spartacus da tam o kısımda tıkanıyordu. İlk var oluşu inkar ediyordu ve o da "hep" var olduğunu iddia ediyordu. İyi ama nasıl hep var olabilir?

Üstelik bu var oluş ne kadar da müthiş, ne kadar da muhteşem, ne kadar da olağanüstü! Tesadüfen veya "hep" var olagelen bir şeyden çok büyük bir yeteneğin ürünü olarak ortaya çıkmış gibi.

Yâni basit bir atomun içi bile böyle çarpıcı olsun, sıradan bir molekül bile böyle etkileyici görünsün, basit bir tek hücreli canlı bile bu kadar inanılmaz işlevlere sahip olsun...

Ve evrende en kıytırık bir galaksi bizim samanyolu olsun da onun binlerce katı kadar büyüklükte başka pek çok galaksiler olsun. Dahası da olsun hatta...

Beynimiz nasıl bir evrim süreci sonunda bu kadar müthiş ve olağanüstü bir güce, kapasiteye erişmiş olabilir acaba?

Bunun maddî altyapısı ne olabilir? Hangi maddî zorunluluklar beynimize bu kapasiteyi kazandırmış olabilir?

Hiç!.. Böyle bir zorunluluk yoktu. Bir maymunun beyni için de yok, bir ağaçkakanınki için de... Ama hepsi muhteşem!..

Nasıl olabilmiş bu? "Hep"...
Alt 19-09-2017, 15:40
Yasaklandı

Neden sorulmasın? Spartacus da tam o kısımda tıkanıyordu. İlk var oluşu inkar ediyordu ve o da "hep" var olduğunu iddia ediyordu. İyi ama nasıl hep var olabilir?

Üstelik bu var oluş ne kadar da müthiş, ne kadar da muhteşem, ne kadar da olağanüstü! Tesadüfen veya "hep" var olagelen bir şeyden çok büyük bir yeteneğin ürünü olarak ortaya çıkmış gibi.

Yâni basit bir atomun içi bile böyle çarpıcı olsun, sıradan bir molekül bile böyle etkileyici görünsün, basit bir tek hücreli canlı bile bu kadar inanılmaz işlevlere sahip olsun...

Ve evrende en kıytırık bir galaksi bizim samanyolu olsun da onun binlerce katı kadar büyüklükte başka pek çok galaksiler olsun. Dahası da olsun hatta...

Beynimiz nasıl bir evrim süreci sonunda bu kadar müthiş ve olağanüstü bir güce, kapasiteye erişmiş olabilir acaba?

Bunun maddî altyapısı ne olabilir? Hangi maddî zorunluluklar beynimize bu kapasiteyi kazandırmış olabilir?

Hiç!.. Böyle bir zorunluluk yoktu. Bir maymunun beyni için de yok, bir ağaçkakanınki için de... Ama hepsi muhteşem!..

Nasıl olabilmiş bu? "Hep"...
Evren muhteşem, harika,olağanüstü, kusursuz, muazzam değil. Özellikle biz canlılar için hiç değil. Oldukça uğraş gerektiren bir macera yaşam. Ayrıca kıyımların ,yok oluşların , soy tükenişlerinin tarihini yazmak istesek (ki sadece dünya için) ansiklopediler dolusu kitap çıkar. ''E göre '' yargı gerçeklik ifade etmez sana göre muhteşem, harika,kusursuz,muazzam, tam da olması gerektiği gibi olabilir ama canlılık için aynı şey söz konusu bile değil. Yani boş bir argüman geçiniz.
Alt 19-09-2017, 15:44
Üyeliğini Sonlandırmış

Evren muhteşem, harika,olağanüstü, kusursuz, muazzam değil. Özellikle biz canlılar için hiç değil. Oldukça uğraş gerektiren bir maera yaşam. Ayırca kıyımların ,yok oluşların , soy tükenişlerinin tarihini yazmak istesek (ki sadece dünya için) ansiklopediler dolusu kitap çıkar. ''E göre '' yargı gerçelik ifade etmez sana göre muhteşem, harika,kkusursuz,muazzam, tam da olması gerektiği gibi olabilir ama canlılık için aynı şey söz konusu bile değil. Yani boş bir argüman geçiniz.

Ama o dediklerin "biz canlılar için". Ben bizim evrim sefaletimizden, eksikliğimizden söz etmiyorum. Evrim olarak bizler elbette eksik ve kusurluyuz. 20'lik dişlerimiz, apandistimiz, bağırsaklarımız vb hep doğanın zamanla bulduğu palyatif çözümlerle oluşmuş.

Ben daha üst boyutta bir şeyden söz ediyorum. Evren ne kadar da müthiş bir oluşum. Hep var olagelen bir varlık için fazla olağanüstü değil mi sence de? Maddenin yapısı, atomlar, ışık, ışığın ve enerjinin farklı durumları, dönüşümleri, enerjinin maddeye dönüşümü, vb... Bunlar sence tesadüfen veya kendiliğinden oluşmuş veya hep olan bir evrenin sıradan hâlleri olabilir mi?
Alt 19-09-2017, 15:46
Yasaklandı

Ama o dediklerin "biz canlılar için". Ben bizim evrim sefaletimizden, eksikliğimizden söz etmiyorum. Evrim olarak bizler elbette eksik ve kusurluyuz. 20'lik dişlerimiz, apandistimiz, bağırsaklarımız vb hep doğanın zamanla bulduğu palyatif çözümlerle oluşmuş.

Ben daha üst boyutta bir şeyden söz ediyorum. Evren ne kadar da müthiş bir oluşum. Hep var olagelen bir varlık için fazla olağanüstü değil mi sence de? Maddenin yapısı, atomlar, ışık, ışığın ve enerjinin farklı durumları, dönüşümleri, enerjinin maddeye dönüşümü, vb... Bunlar sence tesadüfen veya kendiliğinden oluşmuş veya hep olan bir evrenin sıradan hâlleri olabilir mi?
Şu an sadece edebiyat yapıyorsun güneşin hareketlerine şiir mi yazıyorsun veya enerjinin maddeye dönüşümüne methiyeler mi düzüyorsun o beni ilgilendirmez ama burda bir olağanüstülük yok.
Alt 19-09-2017, 15:51
Üyeliğini Sonlandırmış

Şu an sadece edebiyat yapıyorsun güneşin hareketlerine şiir mi yazıyorsun veya enerjinin maddeye dönüşümüne methiyeler mi düzüyorsun o beni ilgilendirmez ama burda bir olağanüstülük yok.

Nasıl yok? Evren yine var olabilirdi ama bu kadar olağanüstü karmaşık ve çok boyutlu olamayabilirdi. Evreni bu kadar karmaşık ve olağanüstü yapan şey nedir?

Hep vardıymış! Haydi bu saçmalığı geçelim, hep vardıysa bile nasıl olur da bu kadar olağanüstü bir çeşitlilik, zenginlik, karmaşıklık ve ihtişam olabilir? Bu kendiliğinden oluşabilir mi? Bu, zamanla bir evrim sonucunda bu duruma gelmiş olabilir mi? Hiç olabilir mi böyle bir şey?!
Alt 19-09-2017, 15:54
Yasaklandı

''Evren yine var olabilirdi '' Bu cümlenin altını doldur.

Evren şimdi olduğu gibi olmasaydı biz olabilir miydik olamazmıydık bunu düşün.

Evren hep vardı demiyorum oluş hep vardı devinim hareket varlık hep vardı diyoum bizim evrenimizden önce veya sona başka bir hareketlilik olmalı diyorum. Olmalı ki neden-sonuç zinciri işlesin diyorum.

Saçmalık olan tek şey senin kurduğun bu Harun Yahya mantığı.

Önerilen Siteler