karanlık.jpg
Karanlık madde ve karanlık enerjinin ne olduğu bilinmiyor ama Evren'in nerdeyse tamamı bu şeylerle kaplı..Geriye kalan az bir oranda (%4,6) madde bulunuyor..Gezegenler,yıldızlar gibi..Madde oranı,milyarlarca yıl önce daha fazlaydı ama..Yani stabil bir Evren yok karşımızda..Sürekli değişen/dönüşen bir Evren'in,bir noktada yaratıldığı iddia edilemez..Çünkü yaratma,bir şeyin sona ermesi anlamına gelir..Yaratma ''Yaptım ve bitti'' anlamına gelir ama biten bir şey yok..
Eğer Evren 13,7 milyar yıl önce %4,6 oranında atom/madde oranına sahip olsaydı ve geri kalan şeyler de belli bir sayıda stabil olsaydı ve bilinseydi,o zaman bir yaratmadan filan bahsedilebilirdi..Bu rakamlara rağmen,bu değişime/dönüşüme/evrime rağmen,bir yaratmadan bahsetmek mümkün değildir..Yaratmadan bahsetmek,mümkün olmayacak bir şeyden bahsetmektir ki,bu da inançtır işte..İnanç,mümkün olmayacak şeylere dair fikir/görüş belirtmenin adıdır..Mesela uçan spagetti canavarının var olduğuna inanabilirsiniz..Yalnız böyle bir canavarın mümkün olmadığını da,bu fikrinizle/görüşünüzle itiraf etmiş olursunuz..İnanç mümkün olmayan,mucize diye nitelenen şeylere dairdir..Bilimsel verilere dair bir inanç olmaz..
Ben bir ateist olarak Evren'de %4,6 oranında atom olduğuna inanmıyorum,bunu biliyorum..Çünkü bilimsel bir veri bu..Evren'in yaratıldığına inanan birisi ise,Evren'de şu an bulunan %4,6 oranındaki atomun bir sahibinin olduğuna inanıyor..Evren'in geri kalanın ne olduğuna veya milyarlarca yıl içindeki bu rakamsal değişimlere dair bir yorumda da bulunamıyor..
%4,6 oranındaki maddenin arkasından,kendisine içinde yaşadığı toplum tarafından belletilen tanrının(yaratıcı/ilah/rab) gülücükler attığına veya el salladığına inanıyor..
Böyle bir kişi,tutup bir dakikalık video çekerek,kendi inanılmaz durumunu,rasyonelleştirmeye çalışıyor..Birkaç parça plastik bir araya gelip,bir helikopter olamaz deniyor ama yapılan şeyin ne kadar abuk olduğu hiç düşünülmüyor..
Milyarlarca yıldan bahsediyoruz..Kafamızda bunu tasavvur etmemizin bir imkanı yok..Evren'in neye benzediğini veya Evren içindeki sirkülasyonun ne olduğunu düşünmemize de imkan yok..Buna rağmen,bu süreci basitleştirmek adiliktir..Yani bu iş,bu kadar basit değil..
Aslında inanılmaz olan şey,milyarlarca insanın Evren'i bir yaratıcının yarattığına inanması değil,bizim var olmamızdır..Var olmak,o kadar gerçektir ki,bu gerçeği kabullenmek çok zordur..Çünkü gerçekler rahatsız edicidir..Gerçeklerden rahatsız olan milyarlarca insan,kendine ve başkalarına yalan söyleyerek rahat bir hayat sürer..Böylelikle daha rahat hayvan öldürür,daha rahat doğanın ırzına geçer,daha rahat insan öldürür..Rahat insan yok eder,gergin insan bunu yapamaz..Bir silahın tetiğini çekmek için rahat olmanız lazım..Rahat olursanız,hedefi vurabilirsiniz..İnanç denilen şey,insanı rahatlatan bir şeydir..Dünya'nın bugün bu iğrenç durumda olmasının nedeni de,ortadadır..