sevgili bayraktaro;
idealist bakış tarzının kökeni zaten dinlerdir.Dolayısıyla, belli bir dini ideolojiyi kabul etmiş birisinin, kendi kitabına ve hatta kitabında kötü olarak gösterilen hususlara karşı nesnel olarak yaklaşması pek mümkün gözükmemektedir.Örneğin, bugün sokakta karşılaştığımız ortalama bir inanana,
"hristiyanlar veya museviler kafir değildir, onlar da kendilerine göre ibadet edip, dinlerine uygun olarak hareket ediyorlar" dediğimizde alacağımız tepkileri düşünün bir kere.
Zaten dinler, subjektif olmayı zorunlu kılmaktadır.Yani siz, tanrıyı, Muhammed'in peygamberliğini, kaderi, öldükten sonra dirilmeyi, melekleri vs. kabul etmeden zaten müslüman olarak kabul edilmezsiniz.Dolayısıyla, birisinin çıkıp da," ben müslümanım, ancak tanrının var olup olmadığı konusundaki fikirleri araştırmak istiyorum" demesi olacak şey değildir.çünkü inanan insan için, bu fikri aklına getirmek dahi büyük bir günahtır.
Evrim teorisi konusunda, sevgili pante ye katılıyorum.Çünkü bazen, ateist arkadaşlar dahi olmayacak materyallerle karşımıza çıkabiliyorlar.(dindarların elindeki malzemeleri(!) saymıyorum bile

)
sevgiyle kalın...