Hazreti Kepçeci´isimli üyeden Alıntı
Merhaba Atlas
1. madde için yalan demedim. sadece T.Dursun'un ateist oluşunun sebebi hakkında yorum yaptım.
2) dediğin konuya baktım, ilhan Arselin iddaa ettiği hadis
gerçekte hadis bu şekilde değil
böyledir bkz
http://www.turan-dursun.com/forumlar...6&d=1220225739
yani hadiste Türk sözcüğü geçmemekte.
bana sorarsanız "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen " cümlesine göre bir millet benzetecek olursak japon ve çinliler varken bu lafı üzerimize alınmak doğru olmaz.
Hem hadisleri dikkate almamız ne kadar doğru sizce?
Varsa kayda değer böyle ciddi bir iddaa bunu kuran'da aramamız lazım
Kuran'da arama yapmak lazım arama yapın Türk arama sonucu 0 bkz
Muhammed dikkate alıp Türk kelimesini Kuran'a bile eklememiş.
Ne yani şimdi Turan Dursun veya ilhan Arseli dikkate alıp, sırf bu bir iki neğidüğü belirsiz hadis için araplara sefermi düzenleyelim ?
|
İslam dünyasında en sağlam kabul edilen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok. İlginç: "Kıtalu't-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek (savaş)". Buhari'de, Ebu Davud'da ve Tirmizi'de bölümün adı bu. İbn Mace'de "Babu't-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim'deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.
başlık türklerle öldürüşmek sen gelmiş japon çinlilerden bahsediyosun komik
"Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...
(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)
Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş (kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk...)
türk ismi özellikle hadislerde geçmekte sana kaynakları ile beraber verdim aralarında ilhan arsel yok ... ilhan arselin sadece bu hadisleri içeren (derleme) bir çalışması var orda ondan bahsedilmiş ilhan arselin okuyup kitabına koyduğu hadislerin kaynaklarınıda yukarda işte ...
Yalan buliyim diye hadisi değiştiriyosunuz... tıpkı bikaç kişinin kuran yanlış çevrilmiş (değişmiiş) dediği gibi....