Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-12-2008, 21:13
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Görelim Yalanlari

Buradaki yazılardan pekçoğu "Turan Dursun saptırmış, Turan Dursun yalan yazmış" diyor. Şimdi bu başlığı açma sebebim şu buraya buyrun şu ayeti yanlış çevirmiş, bu hadisi kendi uydurmuş deyin. Öyle iftiracıdır, yalancıdır yazıp kaçmak yok hangi kitabının neresinde ne demiş onu da yazın buyrun. Sizi dinliyoruz.
Alt 14-12-2008, 21:24
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin Atlas Dinlerin yalanlarinida yazmak serbestmi?
xxxxxxx
Sayin Atlas üzülerek yaziyorum,bana göre bu sayfa bembeyaz kalicak,turan dursunda yalan bulamazlar,o beklenen mesih,insanligi din yalanlarindan kurtaracak kisi ,mesihde hic yalan olurmu?saygilar ve selamlar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli

Konu breymin tarafından (15-12-2008 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-12-2008, 23:48
Kıdemli Üye

Sevgili Papillon onu ilgili yerlerde yazarsanız daha iyi olur çünkü buraya yazılan pek çok yazıda Dursun yalancı deyip kaçmışlar, amaç hodri meydan demek. Şimdi dinlerin yalanlarını da tartışırsak amaca ulaşamayız. İsterseniz dinlerin yalanları konulu bir başlığı İslam forumunda açabilirsiniz. Burada (eğer varsa) Turan Dursun'un yalanlarını ya da ona yalancı diyenlerin yalanlarını konuşalım.
Alt 15-12-2008, 01:57
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Ya aslında yeri belki burası değil ama. yinede yazayım.

1 Turan Dursun'un ateist oluşu hikayesi bana çok komik geldi, insan böyle basit bir nedenle ateist olmaz. Atesit oluş hikayesini anlatmama gerek yok sanırım zaten biliyorsunuz.

2 Arap milliyetçiliği ve arapların türklere kin beslediği ayrıca yecuc ve mecuc'lerin sanki türklerdenmiş gibi göstermesi yeterli değil.

Önce ayetlere bakalım

kefh suresi
83.Sana (Ey Muhammed,) Zu'l-Karneyn hakkında sorarlar. De ki: "Size, ondan 'öğüt ve hatırlatma olarak' (bazı bilgiler) vereceğim.

84.Gerçekten, Biz ona yeryüzünde sapasağlam bir iktidar verdik ve ona herşeyden bir yol (sebep) verdik.

85.O da, bir yol tuttu.
86.Sonunda güneşin battığı yere kadar ulaştı ve onu kara çamurlu bir gözede batmakta buldu, yanında bir kavim gördü. Dedik ki: "Ey Zu'l-Karneyn, (istiyorsan onları) ya azaba uğratırsın veya içlerinde güzelliği (geçerli ilke) edinirsin."

87.Dedi ki: "Kim zulmederse biz onu azaplandıracağız, sonra Rabbine döndürülür, O da onu görülmemiş bir azapla azaplandırır."

88. Kim iman eder ve salih amellerde bulunursa, onun için güzel bir karşılık vardır. Ona buyruğumuzdan kolay olanını söyleyeceğiz."

89.Sonra (yine) bir yol tuttu.
enbiya suresi
96.Yecuc ve Mecuc (un sedleri) açıldığında, onlar her bir tepeden akın ederler;
şimdi ilhan arsel'den kaynağını aldığı cümlelere bakalım
"Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen Türklere karşı savaşmadıkça hüküm günü (kıyamet günü) gelmeyecektir. Ve hüküm günü gelmeyecektir, ta ki, sizle kıvrık kıldan yapılmış sandal*lar giyen (Türklere) karsı savaşana kadar. " Bu ve buna benzer diğer hadisler ve yorumlar için bkz. İlhan Arsel, Arap Milli*yetçiliği ve Türkler.
Burada ilhan arsel'i kaynak göstermesi çok komik sonuçta T.Dursun'a inanmayan, İ.Arsel'e nasıl inansın. Hem ilhan Arsel bunu neye dayanarak söylüyor. İlhan arsel'in böyle iddaa ederken kaynağını nerden alıyor. Bu kitaba internette ulaşamadığım için okuyamadım. Varsa bilginiz belirtebilirmisiniz.
Alt 15-12-2008, 02:44
Kıdemli Üye

1. Birinci maddedeki yalanı anlayamadım.
2.Sevgili Kepçeci Buhari ve Müslim'de geçen hadisler en sağlamlarıdır. Biri daha bu hadislerin uydurma olduğunu iddia etmiş ama bak nerde geçiyor onlar.

http://www.turan-dursun.com/forumlar...ead.php?t=6289
Alt 15-12-2008, 03:38
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Merhaba Atlas

1. madde için yalan demedim. sadece T.Dursun'un ateist oluşunun sebebi hakkında yorum yaptım.

2) dediğin konuya baktım, ilhan Arselin iddaa ettiği hadis

"Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen Türklere karşı savaşmadıkça hüküm günü (kıyamet günü) gelmeyecektir. Ve hüküm günü gelmeyecektir, ta ki, sizle kıvrık kıldan yapılmış sandallar giyen (Türklere) karsı savaşana kadar. " Bu ve buna benzer diğer hadisler ve yorumlar için bkz. İlhan Arsel, Arap Milli*yetçiliği ve Türkler.
gerçekte hadis bu şekilde değil

böyledir bkz
http://www.turan-dursun.com/forumlar...6&d=1220225739

yani hadiste Türk sözcüğü geçmemekte.

bana sorarsanız "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen " cümlesine göre bir millet benzetecek olursak japon ve çinliler varken bu lafı üzerimize alınmak doğru olmaz.

Hem hadisleri dikkate almamız ne kadar doğru sizce?

Varsa kayda değer böyle ciddi bir iddaa bunu kuran'da aramamız lazım
Kuran'da arama yapmak lazım arama yapın Türk arama sonucu 0 bkz
Muhammed dikkate alıp Türk kelimesini Kuran'a bile eklememiş.

Ne yani şimdi Turan Dursun veya ilhan Arseli dikkate alıp, sırf bu bir iki neğidüğü belirsiz hadis için araplara sefermi düzenleyelim ?

Konu Onursal Bedirhan tarafından (15-12-2008 Saat 03:45 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-12-2008, 03:46
Kıdemli Üye

Araplara sefer düzenleyelim denmiyor sadece bir hadisten bahsedilmiş. 1.400 yıl önce biri bir laf dedi diye Araplara sefer düzenlemek akıl karı değildir. Hem Dursun da Araplara sefer düzenleyelim demiyor bu da nerden çıktı şimdi? Ayrıca verdiğim linkte Dreimai Ali'nin belirttiği gibi bir hadiste (hem de Buhari) açık açık Türk kelimesi geçmiş işte. Görmek isteyen sadece bu hadisi değil onu da görebilir. Buhari ve Müslim gibi kişilerin hadisleri en güveniliridir. Hadisleri tamamen kaldırıp atamayız. O zaman İslam'ın beş şartını haydi Kuran'da bulalım. Selamlar.

Konu yucemanitu tarafından (20-12-2008 Saat 05:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-01-2009, 17:12
feneras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
feneras feneras isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaslar tek bır sorum olacak...

ben ateıst olmaya calısan bırıyım ancak kucukjlukten berı bıze getırılen tanrı olgusu tabıkı buna kolay kolay ızın vermıyor....teısttım sımdı atesıt olma yolundayım ve zorluklar celıskıler yasıyorum....gecenlerde bırsey duydum turan dursun bır kıtabının sonunda bır yaratıcının varlıgını kabul etmıs ne kadar dogru bılmıyorum ancak sızlerden ogrenmek ıstedım
Alt 01-01-2009, 18:48
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hazreti Kepçeci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Atlas

1. madde için yalan demedim. sadece T.Dursun'un ateist oluşunun sebebi hakkında yorum yaptım.

2) dediğin konuya baktım, ilhan Arselin iddaa ettiği hadis

gerçekte hadis bu şekilde değil

böyledir bkz
http://www.turan-dursun.com/forumlar...6&d=1220225739

yani hadiste Türk sözcüğü geçmemekte.

bana sorarsanız "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen " cümlesine göre bir millet benzetecek olursak japon ve çinliler varken bu lafı üzerimize alınmak doğru olmaz.

Hem hadisleri dikkate almamız ne kadar doğru sizce?

Varsa kayda değer böyle ciddi bir iddaa bunu kuran'da aramamız lazım
Kuran'da arama yapmak lazım arama yapın Türk arama sonucu 0 bkz
Muhammed dikkate alıp Türk kelimesini Kuran'a bile eklememiş.

Ne yani şimdi Turan Dursun veya ilhan Arseli dikkate alıp, sırf bu bir iki neğidüğü belirsiz hadis için araplara sefermi düzenleyelim ?

İslam dünyasında en sağlam kabul edilen hadis kitaplarında da bu var. Başlı başına bir bölüm olarak. Bölümün adı da çok. İlginç: "Kıtalu't-Türk". Anlamı da: "Türklerle öldürüşmek (savaş)". Buhari'de, Ebu Davud'da ve Tirmizi'de bölümün adı bu. İbn Mace'de "Babu't-Türk", yani "Türkler Bölümü". Müslim'deyse, "Kıyamet alametleri" arasında yer alıyor.
başlık türklerle öldürüşmek sen gelmiş japon çinlilerden bahsediyosun komik

"Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...
(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)

Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş (kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk...)

türk ismi özellikle hadislerde geçmekte sana kaynakları ile beraber verdim aralarında ilhan arsel yok ... ilhan arselin sadece bu hadisleri içeren (derleme) bir çalışması var orda ondan bahsedilmiş ilhan arselin okuyup kitabına koyduğu hadislerin kaynaklarınıda yukarda işte ...
Yalan buliyim diye hadisi değiştiriyosunuz... tıpkı bikaç kişinin kuran yanlış çevrilmiş (değişmiiş) dediği gibi....

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 01-01-2009, 19:41
Kıdemli Üye

feneras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaslar tek bır sorum olacak...

ben ateıst olmaya calısan bırıyım ancak kucukjlukten berı bıze getırılen tanrı olgusu tabıkı buna kolay kolay ızın vermıyor....teısttım sımdı atesıt olma yolundayım ve zorluklar celıskıler yasıyorum....gecenlerde bırsey duydum turan dursun bır kıtabının sonunda bır yaratıcının varlıgını kabul etmıs ne kadar dogru bılmıyorum ancak sızlerden ogrenmek ıstedım
Öncelikle hoşgeldin sevgili feneras ben Turan Dursun'un eserlerinin hiçbirine sahip değilim ama yayınlananların hepsini üniversite yıllarında ödünç alma yoluyla okumuştum. Hiçbirinde böyle bir şey yok. İmkanın varsa bu sözü söyleyene hangi kitabından bahsettiğini sormanı rica edeceğim bakalım hangisini diyor.

Önerilen Siteler