Selamlar,
Bir başka konu içindeki tartışmayı önermenin ilk yazarı OQONUC'un isteği üzerine buraya taşıyorum.
|
Alıntı:OQONUC´isimli üyeden Alıntı
Ben bir müslüman olarak ...
Madem Tanrı yok, bu kadar vahşeti ve adaletsizliği yapan bir türe mensup olmaktan ar ederdim.
|
Yani "tanrının varlığı düşüncesi" sayesinde "bunca vahşeti ve adaletsizliği" gerçekleştiren insanoğlu türüne mensup olmaktan utanmak zorunda kalmıyorsunuz - sanırım size göre vahşetin din adına süregeliyor olması o vahşete bir anlam kazandırıyor.
Enteresan, hiç böylesini duymamıştım.
A.
-----------------------------------------------------
OQONUC
Yazar Üyelik tarihi: 28 Jan 2009
Yani "tanrının varlığı düşüncesi" sayesinde "bunca vahşeti ve adaletsizliği" gerçekleştiren insanoğlu türüne mensup olmaktan utanmak zorunda kalmıyorsunuz - sanırım size göre vahşetin din adına süregeliyor olması o vahşete bir anlam kazandırıyor.
...........
Tanrı yoksa, bu vahşet size ait sanıırm burada bir anlaşmazlık yok. Sorunuz; ee madem tanrı var o zaman bu vahşeti de Tanrı yaptığına göre Vahşeti yapan tanrıya nasıl taparsın ?
Doğru mu anlamışım?
İsterseniz bu konuyu yeni bir başlıkta seve seve tartışırız sizinle. Malum bu başlık hata dolu
Yeni başlıkta konuyu bekliyorum.
|
Aşağıdaki alıntıda düzeltmek istediğim bir nokta var:
|
Sorunuz; ee madem tanrı var o zaman bu vahşeti de Tanrı yaptığına göre Vahşeti yapan tanrıya nasıl taparsın ?
|
Yukarıda görüleceği üzere "vahşetin din adına süregeldiğini" yazdım, tanrı adına değil.
A.