Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-06-2010, 23:13
zocor zocor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Richard Dawkins canlılıktaki "tasarım" ve "dizayn"'dan bahsetmiş!!

Evet yanlış okumadınız, bunca yıldır ateizmin önde gideni Dawkins canlılık tohumunda bir "tasarım" ve "dizayn" olduğunu belirtiyor..

"Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz." Richard Dawkins.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=259494846985
Alt 23-06-2010, 23:21
Yasaklandı

Ne dersiniz Richard Dawkins'de Antony Flew yolunda ilerliyormu sizce de ?
Alt 23-06-2010, 23:47
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Daha önce bunlara cevap yazmıştım, heyhat, sonu gelmiyor ki bunların:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=297586

Konu AhbAp tarafından (25-06-2010 Saat 03:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-06-2010, 23:49
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Adamı köşeye sıkıştırıp 0 noktası hakkında ağzından laf almaya çalışıyorlar. Önce "bilmiyorum" diyor. Tüm medeni cesaret sahibi evrimcilerin söylediği gibi. Ama anlıyor ki , ısrarla aptalca sorusuna devam eden kalın kafalı yaratılışçıya kendi lugatından seslenmek gerek.

Kuramını açıklamak için bir üstün varlık spekülasyonu yapıyor. Bu üstün varlığın evrenin başka bi yerinde var olabileceğini söyledikten sonra esas bombasını patlatıyor.

Bu varlığın da açıklanabilir yollarla ortaya çıkmış olması gerek diyor.

Akıllı bir varlık tarafından yaratıldığımızı iddia eden yaratılışçılarda gram kadar akıl yok. Ufak bir spekülasyonu bile kendi lehlerine çevirip 1-0 öne geçmeye çalışıyorlar. Yuh be...

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 23-06-2010, 23:57
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger zacor;

R.Dawkins, Ben Stain'in onerisi olan, "uzayda baska yasam ve gelismis yaratiklar/uzaylilar var" cumlesine, "olabilir" olarak cevap vermistir. Bu cevabini, yari espri olarak "kucuk yesil adam" cumlesiyle aciklamistir.

Yani, eger epistemoloji ustune cikip, bilimsel bir spekulasyon yapilacaksa, bu spekulasyonda, uzayda, yasam olabilecegi ve gelismis bir yasam olabilecegi" spekulasyonu, ne bir ispattir, ne de bir reddir, sadece Dawkins'e gore, bir olasiliktir.

Bu "zorlama" bir cevaptir. Cunku bilim su anda ve her zaman da olacagi uzre, bazi sorulara cevap verecek duzeyde gelismediginden, spekulatif cevaplari, ne ispat, ne de red; bir olasilik olarak vermektedir. Ustelik bu cevap, tanri anlam ve icerigini tasimaz.

Buradaki olasilik, evrende belili bir zaman once, yuksek bir zekenin gelismis olabilecegini spekule etmektir.

Linkler, ingilizce.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-06-2010, 00:05
Yasaklandı

milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha önce iftiracı terbiyesizlere cevap yazmıştım, heyhat, sonu gelmiyor ki bunların:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=297586
milomanara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu ne utanmaz adamlarsınız, hem iftira atıp hem de aynı iftirayı defalarca uyarmamıza rağmen tekrarlıyorsunuz. Dawkins o videoda uzaylılar sayesinde dünyaya geldik demiyor. Tanrının yaratması, uzaylılar tarafından gönderilmek kadar saçma diyor ama siz işinize gelmeyen kısmı makaslayıp iftira ve yalana devam ediyorsunuz. Biraz kemikli olun. Kavganın da bir ahlakı vardır, belden aşağı vurulmaz.
herhalde "cevap vermiştim" dediğiniz yanıt buydu..

koyu yaptığım cümleniz videonun kaçıncı dakikasında geçiyor acaba?
Alt 24-06-2010, 00:12
Yasaklandı

taylan74´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Adamı köşeye sıkıştırıp 0 noktası hakkında ağzından laf almaya çalışıyorlar. Önce "bilmiyorum" diyor. Tüm medeni cesaret sahibi evrimcilerin söylediği gibi. Ama anlıyor ki , ısrarla aptalca sorusuna devam eden kalın kafalı yaratılışçıya kendi lugatından seslenmek gerek.

Kuramını açıklamak için bir üstün varlık spekülasyonu yapıyor. Bu üstün varlığın evrenin başka bi yerinde var olabileceğini söyledikten sonra esas bombasını patlatıyor.

Bu varlığın da açıklanabilir yollarla ortaya çıkmış olması gerek diyor.

Akıllı bir varlık tarafından yaratıldığımızı iddia eden yaratılışçılarda gram kadar akıl yok. Ufak bir spekülasyonu bile kendi lehlerine çevirip 1-0 öne geçmeye çalışıyorlar. Yuh be...
bu tip videoları gözler önüne serince ateistlerin bu şiddet ve hakaret edici tavırları yeni değil aslında..bunlara alıştık, iyiki sizin demenizle akıllı veya akılsız olmuyoruz..

ateistlerden benzer kıvırma cümleler duymaya alıştığım için ben dawkins'in birebir söylediği cümleler belirterek yani videodan çıkarılacak "kıvırmalık" anlamlara değil birebir söylediği cümlelerle girmek istiyorum tartışmak istiyorum, bu cümle birebir videodan "aynen" alıntıdır;

"Bio-kimya ve moleküler biyolojinin detayları incelendiğinde bunu yapan bir tasarımcıya ait bir imza bulabilirsiniz." Richard Dawkins. video dk.: 1:21

bu cümlede dawkins "tasarımcı" dan bahsediyor, tasarımcı yani tasarlayan, demekki canlılığın ilk tohumunda dawkinse göre bu tohumu tasarlayan bir "tasarımcı" var..

Konu zocor tarafından (24-06-2010 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-06-2010, 00:18
Kıdemli Üye

zocor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
herhalde "cevap vermiştim" dediğiniz yanıt buydu..

koyu yaptığım cümleniz videonun kaçıncı dakikasında geçiyor acaba?
Bak muhterem arkadaşım, bu gerzek video defalarca senin gibi aczin çamuru içinde yüzen müslimin tarafından verildi. Biz de, canlılığı tanrının başlatmasıyla uzaylının başlatmasının aynı derecede saçma olduğunu anlatıyor adam dedik! Bunu anlatmaya 40. saniyede başlıyor, ve 1:50'de Ben Stein gerizekalısının yorumuyla kesiliyor. Ben Stein, Adnan Hocamızın Amerikalı versiyonu, vasıfsız ama boşboğaz bir zat. Aman sıkıldım ben, git oku be!

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=291647
Alt 24-06-2010, 00:21
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hala anlamadın mı adam spekülasyon yapıyor yahu.

Bu tasarımcı varsa açıklanabilir bir şekilde ortaya çıkmıştır diyor. Çok büyük ve ince bir zekaya sahip bu Dawkins.

Adamın son kitabını dibine kadar okudum. Zerre kadar bir tasarımcı argümanı yok. "Ataların hikayesi" elimde okuyorum şu an.

Savunduğun tasarımcının oluşumunu açıklanabilir bir yolla anlatabiliyor musun sen bu soruya cevap ver bakalım zocor??? Bir de senin spekülasyonlarını duyalım.

Doğal seleksiyonla tasarımcı ortak atalardan mı evrildi? Başka bir galaktik sistemden gelen göktaşlarındaki ilkel tasarımcı bakteri formlarından mı türedi? ??

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...

Konu taylan tarafından (24-06-2010 Saat 00:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-06-2010, 00:28
Kıdemli Üye

Bu gerzek filmele ilgili açtığım ilk başlık:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9908

Filmde kandırılarak ropörtaj yapılan ve sonra filme alınmayan evrimci PZ Myers'ın Ben Stein gerizekalısıyla testis geçtiği yazısı:

http://scienceblogs.com/pharyngula/2008/03/expelled.php

Hala bu konuyu açana ne desem az...

Önerilen Siteler