Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-03-2010, 04:25
theisticevolutionist theisticevolutionist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart 5 sene deisttim tövbe ettim

Özetle anlatmak gerekirse.Dindar bir çevrede büyüdüm.Muhterem sitenizvari birçok sitede yer alan bilgiler ve cevap alamadığım birçok soru karşısında biraz da tanıdığım birkaç dindar insan yüzünden dinden soğudum.Tanrının varlığını hiçbir zaman inkar etmedim.Deist olmuştum.Ramazanda zorla oruç tutuyordum.Arada dışarıda açıyordum.Sonuçta bu 5 sene arada sırada yine islam hakkında okuyarak ederek ama tam bir islam düşmanı olarak geçti.

Şimdi hiç öyle falan mürşitle tanıştım falan rüyayı gördüm gibi birşey söylemeyeceğim.Nasıl başladığı önemli değil.Ama çok okudum.O tefsir senin bu tefsir benim,tasavvufi şeyler,Neomutezilileri,dinde reformcuları,yaşarnurileri,şahinfilizleri,kuranadö nüşçüleri,ışıkçıları,nurcuları,mücahidleri,süper ehlisünnetçileri....

Nihayetinde tevbe ettim.Ama kolay olmadı hala belli şeyler vesvese veriyordu.Uzun bir sürede nefsimi denetim altına alıp beş vakit namazı daim eyleyedebildim çok şükür.5 sene boyunca kafam mayın tarlası gibiydi sürekli bütün dinleri yok edip tüm insanları deist yapmak gibi hayallerim vardı.O vesveseler geçti çok şükür.5 sene boyunca bu forumdaki insanlardan birçoğu gibiydim.Tam bir İslam düşmanıydım.Kafamda Kabeyi bombalama hayalleri falan vardı.İnanmadığım halde cenabet durumdayken kuranı tutup parça parça okuyordum "He ne de yazmış Muhammed" diyerekten o tutmak bile hakaret olsun diye.

Şimdi müslüman üyeler bu iletiye mütebessim bakıyorlardır.Münkir arkadaşlarımız ise müstehziyane -vah dogmaperestçik- diye kalplerinde geçirme durumunda olabilirler.Bazıları da beni korkaklıkla itham etti.Ayrıntıya girmeyeceğim.Ben şimdi öyle bir yol buldum ki vakit geçtikçe vesveseleri yendikçe artık aklın ne kadar nakıs ve ne kadar da ehemmiyetli olduğunu anlıyorum.Ahlaki öğretilerin evrimsel bir süreçte insanlar tarafından parça parça gelişmesi nereden bakılırsa bakılsın zorlamadır.Başından beri herşey insanın kendine bırakılsa idi ahlak diye birşeyden bahsetmezdik inanın bana.

Neyse size söyleyeyim.Meşgaleniz beyhude...Hiçbir anlamı yok.İnsanlar inançsızlaşınca daha iyi bir toplum olacağımız sanısı bomboş bir kuruntu.Bütün dinleri yok etseniz bu sefer bütün dinlerden toplama bir hükümler dermesi gibi birşey çıkar.Çıkar mı çıkar.İnsan aklı vahiyle desteklenmedikçe noksan kalmaya mahkumdur.

5 sene önce İslamı eleştirmek adına neler varsa şimdi de aynıları var.Agnostik.org biraz değişik şeyler yazıyor.Size tavsiyem öyle çarpık burçuk çevirilerden kafa karıştıracağınıza madem bu kadar azimlisiniz gidin fasih Arapça öğrenin.Ne güzel dil öğrenmiş olursunuz?Hem de sağlıklı eleştiri yaparsınız.Klasik Turandursunsal - İlhanarselsel İslam karşıtı savları yinelemekten vazgeçersiniz.Eski ve azılı bir İslam düşmanı olarak söylüyorum bunları.

Her neyse maksadım bunu tartışmak değil.Merak ettiğim benim gibi hayatının bir döneminde İslam düşmanı olup sonra tevbe eden var mı?Merak ediyorum.Ben bunu Allahtan büyük bir lütuf olarak görüyorum.Allah hepinize hidayet buyursun.

Önerilen Siteler