Kur'an'in allah'i mi yalan söylüyor muhammed mi?
NEML - 91
Ben, yalnızca bu beldenin, onu saygın kılan ve herşey de kendilerinin olan Rabbine ibadet etmekle emrolundum. Ve yine halis müslümanlardan olmamla emrolundum.
NEML - 92
Bir de Kuran okuyayım diye emrolundum. Her kim doğru yolu kabul ederse, yalnızca kendi yararına kabul etmiş olur. Kim de sapar giderse de ki: «Ben, yalnızca tehlikeyi haber verenlerdenim.»
Iki ayette de tartismasiz muhammed'in konustugu belli, yani allah elci olarak beni tayin etti sizleri uyarayim diye. Pekii bu uyaracagi kisiler kimlerdir? ve uyarilmak nicin yapilir, demekki ortada bir sapiklik varki muhammed de bu sapiklari uyarmak icin gönderilmistir. Yoksa ortada bir sapiklik olmasa her sey dogru yolunda gitse idi allah elci göndermesine gerek kilmazdi, ve özellikle ......."Ben, yalnızca bu beldenin, onu saygın kılan ve herşey de kendilerinin olan Rabbine ibadet etmekle emrolundum".... yani neymis yalnizca mekke bölgesine atandigini acikca belirtiyor! nicin tüm dünya degil? tabiiki burasi da ayri bir konu olur.
Simdi muhammed ilk olarak ise nereden baslamali diyecek olursak, gayet tabii eskiden kendisinin de bir putperest inanc'ina mensup olan kafirler sapiklar vs.vs. diye nitelendirilen Mekke halkindan baslamasi olacaktir.
Ama gel gör ki, kuran burada oldugu gibi degil, ayni sure'de cok farkli söylüyor!
NEML - 80
Şüphesiz sen, ölülere duyuramazsın; arkalarını dönüp kaçarlarken sağırlara da çağrıyı işittiremezsin.
NEML - 81
Sen o körleri sapıklıklarından kurtarıp hidayete erdirecek de değilsin. Sen, ancak ayetlerimize inanacaklara işittirirsin de onlar müslüman olur kurtuluş bulurlar.
Ve kur'an'in allah'i bunlari söyledikten sonra, demek istedigi sudur; sen benim isime karisma ......."Sen o körleri sapıklıklarından kurtarıp hidayete erdirecek de değilsin"...... sen git inanacaklara ayetlerimizi bildir de onlar müslüman olur kurtulurlar ve digerlerini bosver.
Madem bir görev verilmisse ve mutlaka bu görev, yerine de getirilmesi lazim. Baska bir sure'de belirtildigi gibi Ey kavmimiz! Allah'ın davetçisine uyun ve O'na iman edin ki, Allah da sizin günahlarınızı bağışlasın ve sizi acı bir azabdan korusun.» (AHKÂF - 31)
Ve özellikle kavminin muhammed'e uyulmasini emrediyor, ama diger baska ayette ise sen isime karisma sapiklari bosver inanacaklara bak sen, deniliyor!
Iyi de muhammed nereden bilsin inanip inanmayacak'larini? ki,bunu da acikca diyor; ........."Sen, ancak ayetlerimize inanacaklara işittirirsin de onlar müslüman olur kurtuluş bulurlar"..... bu dereyi görmeden pacalari sivamak demektir, gaybi bilmek demektir.
Kaldimi burada simdi bir uyaricinin anlami? daha allah ne diye bunu bizzat muhammed'in söylemesini istiyor? ........"Kim de sapar giderse de ki: «Ben, yalnızca tehlikeyi haber verenlerdenim"......» yani demek istedigi sapiklari da uyar! deniliyor.
Al-zeus adina burada bir bit yenigi var, ama bilemeyecim kim yalan söylüyor? Kur'an'in allah'i mi? muhammed mi?
Yorum sizlerin....
Not: Ayet meal'i hepsi Elmalılı Hamdi Yazır'in.
Iyi forumlar....
İnsanlık onuru her şeyden üstündür
|