Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-03-2008, 03:04
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: ÖNEMLİ, OKUYUNUZ ÜZÜMCÜK

13 ayda birtek musluman kardes bu konuda birsey yazamadı, yorum yokmu kardesler.

Bunlar *benim *fikrim *değil, *hadislerden. *
*
Hemen *her *konunun *yer *aldığı *hadis *koleksiyonlarında *seks *konularının *da *bulunduğu *herkesce *bilinir. *Fakat *nedense *bazı *hadisler *pek *revaçta *değildir. *Bu *koleksiyonları *esas *alarak *hazırlanmış *bir *kitapta *hadis *kitaplarının *Türkce *çevirilerinde *metinden *çıkartılmış *izlenimi *uyandıran *bazı *hadislerle *karşılastık. *
*
Bizi *şaşırtan *bu *hadisler, *cocukları *dudaklarından *öperek, *hatta *onların *dudaklarını *emerek *sevgi *göstermeyi *içeriyordu. *Fakat *normal *karşılanabilecek *bu *sevgi *gösterisiyle *yetinilmiyor, *onların *"üzümcükleri"ni *öpmeye *kadar *varan *sevgi *gosterileri *söz *konusu *oluyordu. *
*
*
"Üzümcük" *nedir, *hemen *açıklayalım: *"çocuklarin *cinsel *organı" *
*
*
Konuyla *ilgili *hadisleri *söz *konusu *kaynaktan *alarak *aynen *aktarmak *istiyoruz; *
*
"Ebu *Hureyre'nin *bir *rivayetinde *Hz.Peygamber'in *iki *omuzundaki *Hasan *ve *Hüseyin'in *sırasıyla *dudaklarından *öptüğünü, *diğer *bir *rivayetinde *"Hasan'ın *dilini *kişinin *kuru *hurmayı *emdiği *gibi *emdiğini", *Muaviye'nin *bir *rivayetinde *de *"acıtmaksızın *Hasan'ın *dudağını *emdiğini" *görüyoruz. *
*
*
Bu *hususta *şu *iki *rivayet *de *son *derece *enteresan *görünüyor; *
*
"Ebu *Hureyre *bir *gün *Hasan *İbni *Ali'ye *rastlar *ve *"Elbiseni *kaldır, *ta *ki *Hz.Resulullah'ın *öptüğünü *gördüğüm *yerden *öpeyim" *der. *Hz.Hasan *elbisesini *karnından *yukarı *alır. *Ebu *Hureyre *göbeğinin *üzerine *dudaklarını *koyar *ve *öper." *
*
İbni *Abbas *da *sunu *nakleder; *
*
"Hz. *Peygamber'i *gördüm; *Hüseyin'in *bacaklarını *ayırdı, *üzümcüğünden *öptü." *(1) *
*
*
Mustedrek, *Musned, *Taberani *gibi *önemli *hadis *kaynaklarından *yapılan *bu *alintılar, *alıntıyı *yapan *yazarın *da *belirttigi *gibi *"son *derece *enteresan"dir, *hatta *şaşırtıcıdır. *
*
*
Peygamber, *torunlarının *dudaklarından, *göbeklerinden *ve *üzümcüklerinden *öpüyor *öpmesine *ama, *böylesine *bir *davranışı *günümüzde *sergilemek *cesaret *isteyecektir. *Hele *kendi *çocuğuna *degil *de *bir *başkasının *çocuğuna *böyle *bir *sevgi *gösterisinde *bulunmaya *kalkışmak *mutlaka *'sapıklık' *olarak *görülecektir. *
*
Gerçekten *şaşırtıcı; *Peygamber'in *bir *arkadaşı, *onun *torununa *rastlıyor, *"Elbiseni *kaldır" *diyor *ve *onu *göbeğinden *öpüyor. *Yani *yetişkin *bir *erkek, *bir *başkasının *çocuğunu *göbeğinden *öpüyor! *
*
*
Peki *ulemanın *bunları *nasıl *karşıladığı *meraka *değmez *mi? *Yine *şaşırtıcı *gelebilir *ama, *İbni *Battal *adlı *bir *bilgine *göre; *"çocuğun *bütün *uzuvlarından *öpmek *caizdir". *Ulemanın *ekserisine *göre *"avret *olmadıkça *büyüklerin *de *bütün *uzuvlarından *öpmek *caizdir." *(2) *Ulema, *öpmeyi *"sevgi *öpmesi, *merhamet *öpmesi, *şefkat *öpmesi, *hürmet *öpmesi, *şehvet *öpmesi" *diye *beş *kategoride *değerlendiriyormuş. *İbni *Hacer *adlı *bir *bilginin *de *bu *konuyla *ilgili *değerlendirmesi *şöyle: *"öz *çocukların, *akraba *ve *yabancı *çocukların *öpülmesi *şefkat *ve *rahmet *içindir; *lezzet *ve *şehvet *için *değildir. *Bağrına *basmak, *koklamak *ve *kucaklamak *da *böyledir." *(3) *
*
*
Bu *alıntılardan *çıkan *sonuçları *şöyle *sıralayabiliriz: *
*
-Çocukları, *bütün *organlarından, *bu *arada *üzümcüklerinden *(yani *cinsel *organlarından) *de *öpmek *dince *sakıncalı *değildir. *Çünkü *bizzat *Peygamber, *torunlarını *üzümcüğünden *öpermiş. *
*
*
-Çocukların *dili *ve *dudakları *sadece *öpülmekle *yetinilmeyip *emilebilir *de. *
*
*
-İster *öz *çocuk *olsun, *isterse *yabancıların *çocukları *olsun *bunlar *yapılabilir. *
*
-Avret *mahalli *olmadıkça *büyüklerin *de *bütün *organlarından *öpülebilir. *
Burada *büyüklerin *dudakları *sanırız *avret *mahalli *sayılmıyor. *Avret *mahalli *tabiri *daha *çok *örtülmesi *gereken *organlar *için *kullanılmaktadır. *Öyleyse *büyüklerin *de *dudaklarından *öperek *sevgi *göstermek *dince *sakıncalı *olmayacaktır. *
*
*
Görüldüğü *üzere *iki *erkeğin *veya *iki *kadının, *birbirini *dudaklarından *öpmesi, *aslında *bir *sevgi *gösterisidir. *İşin *içine *şehvet *ne *zaman *karışır, *onu *saptamak *ise *yerine *göre *hem *zor, *hem *de *kolay *olabilir. *
Ayrıca *insanların *birbirlerine *sevgi *göstermek *amacıyla *vucutlarının *herhangi *bir *yerinden, *bu *arada *"üzümcüğünden" *yani *cinsel *organından *öpmesi *de *sakıncalı *olmamalıdır. *
*
*
Şu *bir *gerçek: *öpüşmek *gerçekten *bir *sevgi *gosterisidir. *Dudaktan, *yanaktan, *göbekten *ve *nihayet *"üzümcük"ten. *
*
*
*
Kaynakça: *
*
*
Doç. *Dr. *İbrahim *Canan, *"Hz. *Peygamber'in *Sünnetinde *Terbiye"

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 06-03-2008, 14:12
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

" Öpmedim, kimseninkinide öpmem, benim çocuğumunkininde öpülmesine izin vermem. Allaha şükür sapık değiliz...Smile" walla

İşe spartacusun yaklaştığı yerden başlamak en güzeliydi, tartışmanın da anlamı olurdu. Muhammed ne yaparsa onu yapacakmıyız?

Yurtdışında çocuklara dokunmak bile taciz olarak kabul edilmekte. Kimi psikologlora göre annenin, babanın, çocuğun yanında çıplak dolaşması bile cinsel tacizmiş.

Bana göre bunu böyle düşünebilmek sapıklıktır. Sanırım Muhammed'in çocuklara sevgisi çok fazlaymış ve bunu da göstermekten çekinmiyormuş. Ben buradan Muhammed'e son derece olumlu bakıyorum. Çocuklarada sevginin gösterilmesinden yanayım, sapıklık şiddette vardır.

Sayenizde beatnik olup çıkacağım.

Selamlar.
Alt 06-03-2008, 15:09
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu başlığın uzaması bizi tarih içinde bir seyahate zorladı.
Gerçekten de kendi çocuğumuz bile olsa, cinsel organ öpme tarih içinde bir sevgi şekli olabilir mi diye başladığımız yolculuk enteresan sonuçlar verdi.
Öyle ya tartıştığımız şey sevginin gösteri şekli idi.

Ters köşeden baksaydık acaba nasıl olur diye düşündük. Düşündüğümüz gibi de veriler elde ettik. Bu verileri buraya aktarmadan önce tüm okurlara bir uyarı yapmam lazım.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *DİKKAT!!!
* * * * * * * * * *21 YAŞ ALTI İÇİN UYGUN DEĞİLDİR

__________________________________________________ ________________
İspanyol eşeği: Mahkum, eşek biçiminde yapılmış bir kütük düzeneğe oturtulur, ayaklarına giderek artan ağırlıklar bağlanırdı. Sonunda mahkum ikiye bölünerek ölürdü.

Toptan atılma: Bazen mahkum, bir topun ağzına bağlanır ve top ateşlendiğinde mermi kişinin bedeninin içinden geçerdi. Bazen de mahkum büyük bir topun içine mermi niyetine yerleştirilir, sıkıştırılmış barut ateşlendiğinde paramparça olurdu.

Tekerlek: Tekerlekler çok değişik biçimlerde kullanıldı. Örneğin, kişi özel yapılmış dev bir tekerliğin dış kenarına bağlanıyor ve sivri kazıkların ya da bir tepenin üzerinden aşağı yuvarlanıyordu.

Demir kadın: Kadın biçiminde, bir insanın ancak sığacağı büyüklükte yapılan tabutların içi sivri demirlerle donatılıyor. Mahkum bu tabutun içine konularak kapağı kapatılıyor.

Sarkaç: Kişi bir masaya sırtüstü yatırılıp bağlanıyor. Çok büyük, ağır ve keskin bir baltanın bağlandığı sarkaç mahkumun üzerinde sallanmaya başlıyor. Sarkacın ipi yavaş yavaş bırakılarak, her salınımda mahkumun bedeninin doğranması sağlanıyor.

Demir kap: İçine fareler doldurulan büyükçe demir bir kap, açık ağzı karın bölgesine gelecek şekilde mahkumun vücuduna yerleştiriliyor. Ardından bu kap ısıtılıyor. Fareler can havliyle mahkumun karnını kemirip kaçacak yer arıyor. Böylece mahkum iç organları fareler tarafından kemirilerek ölüyor.

Germe: Tarih boyunca mahkumların el ve ayakları bağlanarak gerdirmek yöntemiyle ölmesini sağlayan değişik mekanik yöntemler geliştirildi.

Böceklerle öldürme: Kişinin zemine sabitlenmesi, üzerine bal gibi tatlıların sürülmesi ve böcekler tarafından yenilmeye bırakılması gibi pek çok türü var.

Atlarla parçalama: Mahkum kol ve bacaklarından, 4 ayrı yöne koşturulacak olan atlara bağlanırdı. Ardından atlar koşturulurdu.

Kafa kesme: Bu infaz yöntemi 16 ve 17'nci yüzyılda Avrupa'da ölüm cezasının en insancıl yolu olarak kullanılmıştır. 1789 Fransız devriminde ise kafa kesmek için Giyotin adlı özel alet geliştirildi. Giyotin, Fransa'da uzun yıllar kullanıldı.

Öldüresiye dövme: Bu yöntemin son örneği, sahipleri tarafından ölünceye kadar dövülen Amerikalı kölelerdir.

Kaynatma: Ortaçağ'da popüler olan yöntem. İnsanlar bağlanarak, ağır ağır ısıtılan dev kazanlarda haşlandı.

Gömme: Çağlar boyunca tüm dünyada yaygın olarak kullanıldı. Örneğin, Hindistan'da kadınlar boyunlarına kadar kuma gömüldü ve kafası güneşte pişmek üzere terk edildi. Arap ülkelerinde de yaygın biçimde kullanıldı.

Yakma: Avrupa'da inançsızlar, cadılar ve iffetsiz kadınlara engizisyon döneminde sıklıkla uygulanırdı. Mahkum bir kazığa bağlanır ve çevresinde ateş yakılırdı.

Vahşi hayvanlara atılma: İlk Hristiyanlar aslanlara atılıyordu.

Deri yüzme: Keskin bir bıçakla canlı canlı suçlunun tüm derisi yüzülüyordu. Deri solunumu duran mahkumu acılı ve uzun bir ölüm bekliyordu.

Parçalanma: Mahkum henüz canlıyken balta, satır ya da testerelerle parçalara ayrılıyordu. Arap ülkelerinde 20'nci yüzyılda bile biçimde uygulandı. En son Suudi Arabistan yetkilileri, 1987 yılında Kabe'yi basan bir grubu bu şekilde öldürdü.

Kazığa oturma: Bilek kalınlığında bir kazık, mahkumun kuyruk sokumundan başlayarak ensesine kadar sokulurdu. Kazığın omurilik ve iç organlara zarar vermemesine özen gösterilirdi. Ardından kazık mahkumla birlikte dikilir ve mahkumun ölmesi günler sürerdi.

Demir sandalye/Demir yatak: Bu demir eşyalar iyice beslenmiş bir ateşle çevreleniyor ve bunların üzerindeki kişiler ölünceye kadar kızartılıyordu.

Boğma: Çok değişik biçimlerde kullanılmıştır. En yaygın olanı denizdir. Belki de en iyi bilinen varyasyonu cadı testidir. Su eğer kadını reddederse kadın yüzer. Bu da kadının suçlu olduğunu gösterir ve infaz edilirdi. Eğer su kadını kabul ederse kadın boğulur ve bu da kadının suçsuz olduğunu gösterir.

Zehir: İlginçtir ki zehir, infazın yaygın bir biçimi olmamıştır. Zehirin en çok tanınan kurbanı, baldıran zehirini içmeye zorlanan Sokrates'tir.

Ezme: Mahkum zemine yatırılır ve üzerine aşama aşama ağır taşlar yerleştirilirdi. Mahkumun nefessiz kalarak öldüğü bu yöntemde, cellat, ölüm zamanını istediği gibi uzatabilirdi.

Testereyle kesme: Suçlu testere ile ikiye bölünür.

Yüksekten atma: Mahkum yüksek bir uçurum ya da kale burcundan aşağı atılır.

Çuvala koyma: Suçlu yılan, akrep, kedi, köpek gibi hayvanlarla büyük bir çuvalın içine konurdu.

Aç bırakma: Kişi bir hücre ya da kafese konur ve yiyecek verilmez.

İki ağaçla ikiye ayırma: İki ağaç, birbirlerine doğru çekilir, mahkum bir kol ve bacağı bir ağaca, diğer kol ve bacağı da diğer ağaca bağlanırdı. Ağaçlar bırakılınca mahkum gerdirilmiş olur ve acı içinde ölürdü.

Garotte: Askı ve idamın karışımı bir yöntem. Bir ucu duvara tutturalan ipin diğer ucuda mahkumun boynuna dolanır. Mahkum itilerek, çekilerek ya da ayakları kaldırılarak boğulur.

Sürükleme: Kişi bir ata bağlanır ve ölene kadar sürüklenir.

Su veya civa ölümü: Mahkum ölünceye kadar su veya civa içmeye zorlanır.

Okla vurma: Vikingler tarafından uygulanmıştır. Acıyı uzatmak için ölümcül olmayan bölgeleri hedef almışlardır.

Taşlama: Kişi, ölene kadar taşlanır. Taşlamada, kişinin üyesi olduğu topluluk da bu taşlamaya yardımcı olurdu. Arap ülkelerinde yakın zamana kadar kullanıldı.

Yarma: Suçlu kendindeyken gövdesi açılır ve iç organlar tek tek çıkartılıp, kendisine gösterilirdi.
__________________________________________________ _________________

Bu bilgileri buraya almamak için çok zorlandığımı belirterek devam ediyorum.

Tarih konuşuluyor ise, o devirlere dönüp bir kuş, bir tüy alarak değerlendirme yapılamaz. Tarih bir bütündür, kendi şartları doğrultusunda, bütün olarak değerlendirilir.
Zannedildiğinin aksine tarih ak sayfalardan da oluşmaz. Karanlıklardan aydınlıklara geçiştir tarih.
Tüm bu süreç içinde insanın hikayesi ve bu hikayeyi anlama çabasıdır tarih.
Dönelim 15 asır önceye bakalım insan insanı nasıl katletmiş ondan sonra aynı devirlerde sevgi şekillerini tahayyül edelim.

Üstte verdiğimiz tarihi içindeki davranışlar da sn. walla'nın merakını gidermez ise yine tarihsel başka şekillerden devam ederiz...
Alt 06-03-2008, 19:13
LifeOwneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
LifeOwneR LifeOwneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kaynakçayı bir araştırayım. Gerçekten bunlar hadis ise içler acısı bir durum ortaya çıkar. inananları hayal kırıklığına uğrtacağı kesin. Araştırdıktan sonra tekrar dönücem bu mevzuya

saygılarımla

Edit : Yorumsuz...!?

Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"
Alt 07-03-2008, 01:51
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: Üzümcük...

Sayin mhmmd
Uzumcuk meselesini, tarihte yapılan iskence - olum cezalari ile karsilastirmak yerine Muhammedin genel cinsel yasami ile birlikte degerlendirilmesini oneririm.
unutmayiniz ki insanlarin diri diri iskence ile olduruldugu tarihten yuzlerce yil once yasayan ARSIMETIN kanunları gunumuzda hala gecerliligini koruyor. O devirlerde uygarlik alanindada olumlu aska gostergeler var. sapla samani karistirmayalim. olaya Muhammedin cinsel yasaminin geneline goz atarak yaklasalim...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 07-03-2008, 09:41
Kıdemli Üye

Görüş farkı tam da burada doğmakta sn. walla.
Sizin; sap ile samanı karıştırmayalım, diyerek lokalize ettiğiniz olgular, günümüz gözü ile kadük kalır.
Anlamsızlaşır, garipsenir, ayıplanır, inanılmaz bir hal içine girer.
Bu sap ile samanı karıştırmama tutkusunun radikalizmi, bırakın tarihsel yolculukları günümüz coğrafi yolculuklarını dahi komik durumlara düşürür.
Farklı kültürlerin davranış şekileri, tarihin kamüflajından geçmeden dahi garipsenmeler başlar.

En basiti ile şu an dünyamızda kullanılan selamlaşma örneklerini sayabiliriz.
- Avustralyalı : Bir kolunu kaldırarak “ Hey “ der
- Çek : Ellerini sallar ve “ Jak se vede” diye sorar.
- Teksaslı : Bir eli ile el sıkışırken diğer elini karşısındakinin omzuna koyup nasıl olduğunu sorar.
- Rus : İki kere sarılır, bazı üst düzey yöneticiler hala erkek erkeğe ağızdan öpüşür.
- İtalyan : Her iki yanaktan tanışma öpücüğü ile sarılıp “Ciao” der.
- Eskimo: Aynı cinsler burunları her iki tarafdan dokundurur. Bu arada gözlerini kaparlar ve karşılarındakini hissetmeye çalışırlar.
- Japon : Öne doğru eğilir. Karşılık bulunca yinelenir. Karşı taraf yineler ise yinelenir ve bu yineleme hareketin devam açısı azalıp kayboluncaya kadar sürer.
- Fransız: Kibarca, karşı cinsler önce sağ, sonra sol ve tekrar sağ taraftan öperek “ Salut “ der.
- Yerli Amerikalı : Baş, işaret ve orta parmağını karşındakinin kalbine doğru tutarak hafifce eğilir.
- Çinli : Ovuç içlerini birleştirip,ellerini göğüs hizasına kadar kaldırdıktan sonra hafifçe eğilir.

Değişik spor türlerinden selamlaşma örnekleri ;
- Ata binenler : Şapkalarını dokundururlar.
- Voleybolcular : Yukarı doğru zıplarken ellerini birbirlerinin eline vururlar. Çoğunlukla takım arkadaşlarının kıçlarını tokatlayarak takdir ve cesaret verdiklerini düşünürler.
- Futbolcular : Yan yana sıralanıp seyircilere eğilerek selam verirler. Ayrıca gol attıklarında da yaptıkları bazı klasik selamlama şekilleri vardır. Timsah yürüyüşü, bebek sallama klasikleşmiştir.
- Basketbo : Birbirlerine doğru koşup zıplarlar tam birleşme yerinde eller yana açılır ve göğüsler tokuşturulur. Büyüklük ve üstünlük göstergesidir.
- Herhangi bir sopayla oynanan oyunlar: Sopalar havada tokuşturulur.

Tarihi selamla örnekleri ;
- Bayan eteğinin ucundan nazikçe tutarak hafifçe yukarı kaldırır, erkekte başını hafifçe eğer.
- Adam şapkasını çıkarıp onunla dairesel bir hareket yapar ve bayanda nazikçe ve hafifçe çömelir ve tekrar doğrulur.
- Adam şapkasını çıkarır göğüs hizasına alır, şapkasız zeli geriye ve yana açar, sağ bacağını öne uzatır ve bel hizasına kadar eğilir.

V. s.

Şu sap ile samanı birlikte yorumlasak mı, ne dersiniz?
Alt 07-03-2008, 10:32
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Mhmmd'in tüm bu saydıkları ve infazlar da dahil olmak üzere, bana, insanların yaşam biçimlerinin bir iradi güç tarafından belirlendiğini değil, toplumsal şekillenişin belirlediğini söylemiş bulunduğunu tanıtlıyor. Dolayısıyla müslümanların sünnet dedikleri çoğu şeyin geçersiz olduğunu, muhammedin söyledikleri ve yaptığı bir çok şeyin rafa kaldırıldığını, bununsa öz islam olmadığını da söylemiş gibi duruyor.

Yoksa yanılıyor muyum?
Alt 08-03-2008, 01:11
Üye

namik ne guzel ozetlemis

Alt 08-03-2008, 11:54
Kıdemli Üye

Standart Re: Onemli... Üzümcük...

Anlamak bu kadar zor değil.
Ve sevinmek bu kadar kolay.
Üzümcük öpmenin durumu
Bu kadar basit olay...
Alt 27-03-2008, 00:56
Üye

Yani baska bir haz mi var uzumcuk opmekde...

Önerilen Siteler