01-01-2009, 19:52
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın feneras
Turan Dursun'un hiç bir eserinde böyle bir cümle yoktur. Yalnız bir ara wikipedia da kim tarafından yazıldıgı belli olmayan Turan Dursun maddesinde TD nin sonunda tanrıya ulaştıgı falan söyleniliyordu, yani çarpıtılmıştı. Zannedersem o madde de düzeltilmiş olmalı.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

01-01-2009, 21:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bende tüm eserlerini okumuş biri olarak(turan dursunun) ilhan arsel dine girdi yalanından sonra buda aynı tip bir yalandır diyebiliyorum kesinlikle....öyle bi yazı yok .....
"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
|

02-01-2009, 00:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili feneras;
ateist olmaya calisiyorum demissin;bu hemen olmaz,bunye hemen kabul etmiyor,zamanla beynin tum gercekleri kabul edecektir.oncelikle su sorulara cevap ver:tanri yoksa hayatinda ne degisecek? tanriya muhtac misin? tanri yoksa kotu insan;varsa iyi insan mi olacaksin;yoksa iyi bir vicdana sahip olmak icin ille de tanri gerekmiyor mu?senin kendi tanri tanimin nedir?o tanimdaki tanri insani sonsuza kadar cehennemde yakacak kadar gaddar olabilir mi?kutsal kitaplar,peygamberler ne kadar mantikli?
saygilarimla
|

02-01-2009, 00:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hazreti Kepçeci´isimli üyeden Alıntı
Merhaba Atlas
1. madde için yalan demedim. sadece T.Dursun'un ateist oluşunun sebebi hakkında yorum yaptım.
2) dediğin konuya baktım, ilhan Arselin iddaa ettiği hadis
gerçekte hadis bu şekilde değil
böyledir bkz
http://www.turan-dursun.com/forumlar...6&d=1220225739
yani hadiste Türk sözcüğü geçmemekte.
bana sorarsanız "Küçük gözlü, kırmızı yüzlü, basık burunlu ve suratları kalın deriden yapılmış kalkanlara benzeyen " cümlesine göre bir millet benzetecek olursak japon ve çinliler varken bu lafı üzerimize alınmak doğru olmaz.
Hem hadisleri dikkate almamız ne kadar doğru sizce?
Varsa kayda değer böyle ciddi bir iddaa bunu kuran'da aramamız lazım
Kuran'da arama yapmak lazım arama yapın Türk arama sonucu 0 bkz
Muhammed dikkate alıp Türk kelimesini Kuran'a bile eklememiş.
Ne yani şimdi Turan Dursun veya ilhan Arseli dikkate alıp, sırf bu bir iki neğidüğü belirsiz hadis için araplara sefermi düzenleyelim ?
|
|
yani hadiste Türk sözcüğü geçmemekte.
|
Linkdeki resimler ve o resimlerdeki yazılar yenilendi, okunur hale getirildi.
Tekrar bakmakda yarar var.
http://www.turan-dursun.com/forumlar...215#post147215
Sevgiler
Bir müslüman yalan söylemezse, rahat edemez. Bu bir doğa kanunudur, hiç şaşmaz.
Bak: İslam'ın birinci şartı olan Kelime-i Şehadet = Yalancı şahitlik.
|

03-01-2009, 00:41
|
 |
Üye
|
|
|
|
dr humanist´isimli üyeden Alıntı
sevgili feneras;
ateist olmaya calisiyorum demissin;bu hemen olmaz,bunye hemen kabul etmiyor,zamanla beynin tum gercekleri kabul edecektir.oncelikle su sorulara cevap ver:tanri yoksa hayatinda ne degisecek? tanriya muhtac misin? tanri yoksa kotu insan;varsa iyi insan mi olacaksin;yoksa iyi bir vicdana sahip olmak icin ille de tanri gerekmiyor mu?senin kendi tanri tanimin nedir?o tanimdaki tanri insani sonsuza kadar cehennemde yakacak kadar gaddar olabilir mi?kutsal kitaplar,peygamberler ne kadar mantikli?
saygilarimla
|
herseyden once verdıgınız cevaplar ıcın tum arkadaslara tesekkur ederım....sevgılı humanıst kardesım tabıkı bunlar hemen olmuyor kı herseyden once bılgılerımı genısletmeye calısmam lazım kı mantık cercevesınde bakayım olaylara bunun ıcınde cabalıyorum...suan arif tekin kuranın kökeni adlı kıtabı okuyorum....ayrıca sunu belırtmek ısterım kı ben asla tanrı ıcın ıyı bır vıcdana sahıp olmadım yanı bırıne ıyılıgı cennete gıdeyım dıye asla yapmadım sonucta ınsana ınsan oldugu ıcın yaklasırım...ıste dedıgım gıbı bazen celıskılere dusuyorum zamanla asacagıma da ınanıyorum saygılar....
|

03-01-2009, 01:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
feneras´isimli üyeden Alıntı
herseyden once verdıgınız cevaplar ıcın tum arkadaslara tesekkur ederım....sevgılı humanıst kardesım tabıkı bunlar hemen olmuyor kı herseyden once bılgılerımı genısletmeye calısmam lazım kı mantık cercevesınde bakayım olaylara bunun ıcınde cabalıyorum...suan arif tekin kuranın kökeni adlı kıtabı okuyorum....ayrıca sunu belırtmek ısterım kı ben asla tanrı ıcın ıyı bır vıcdana sahıp olmadım yanı bırıne ıyılıgı cennete gıdeyım dıye asla yapmadım sonucta ınsana ınsan oldugu ıcın yaklasırım...ıste dedıgım gıbı bazen celıskılere dusuyorum zamanla asacagıma da ınanıyorum saygılar....
|
zaten birine yapılan iyiliği kutsal veya erdemli bi davranış olarak kılan sebepsiz yapılmasıdır....yani bir dilenciye cebimizde kalan bozuklukları vermekteki amacın nedir diye sorduklarında gerçekten cevabım yok ... dilenci mutlu olsun diyemi yaptım diye soruyorum kendime hayır cevabı alıyorum... peki benim içim rahatlasın diyemi yaptım diyorum yine hayır ... çünkü bu iki neden bu iyiliği yapmamdaki sebep değil sonuçtur .... kısacası ben bu sonucu düşünerek planlayarak isteyerek yapmadım o iyiliği.... daha derin bir duygu nasıl tarif edilebilirki.....
"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
|

20-01-2009, 16:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hud Suresi İlk ayetlerin Yorumu Rezaleti
1-Elif, Lâm, Râ. Hakîm ve Habîr olandan bir kitaptır ki bu, ayetleri önce muhkem kılınmış, sonra ayrıntılı hale getirilmiştir.
2.(Cebrail Diyor ki Muhammede Ve İnsanlara )Ki başkasına değil, yalnız Allah'a ibadet edesiniz! Kuşkusuz, ben size O'ndan gelen bir uyarıcı ve müjdeciyim.
3.Af dileyin Rabbinizden; sonra da tövbe ile O'na yönelin ki, belirlenmiş bir süreye kadar sizi güzel bir nimetle nimetlendirsin
Ayetlerde Demiş ki Turan Dursun Burada Söyleyen Muhammed a.s Dır Apaçık belli Ayetin Başında De ki Yok muhammed Kurana kendi sözünü eklemiş demektedir
Başta Şunu söyleyeyim Turan Dursun Bunu söylerken Kuranın Allah Katından İndiğini Ama Muhammed Tarafından Tahrif edildiğini Söylemektedir Yada ben yanlış anladım Nese Konu bu değil Oradaki ayetleri Dikkatle okursanız İlk bakışta Turan Dursunun Dediği Doğrudur tabiki Bu ayetleri söyleyen Allah değil belliki 2. bir kişidir Çünkü Af dileyin Rabbinizden demez Allah Buraya Kadar doğru Turan dursunun Söyledikleri ama Yine Her seferindeki gibi Bundan Sonrası Yalanlarla ve Örtülü / saklı bir bilgi ile dolu Bildiği halde Aşağıdaki Bunları Yapan Bir MÜFTÜYÜ Ayıplıyorum
1-ELÇİ KİMLERDİR MELEKLER ELÇİ OLABİLİR Mİ ??
Allah, meleklerden de resuller(Elçiler) seçer, insanlardan da (seçer). (Hac Suresi 75.ayet)
Melekleri elçiler yapan O'dur(ALLAHTIR). (Fatır Suresi 1.ayet)
Cebrail: Ben sadece Rab'bin elçisiyim. (Meryem Suresi)
Bu ayetlerden ve Kuranı bütünüyle ele aldığımızda Allahın Cebrailde Dahil tüm meleklerden elçiler seçebileceğini Meleklerinde Elçi Olabileceğini Anlarız Ruh (Cebrail) Melek-Elçi dir
2-MUHAMMED A.S 'A KURANI OKUYAN GETİREN SÖYLEYEN KİMDİR
Muhakkak ki o (Kur'an), alemlerin Rab'binin indirmesidir. Onu Güvenilir Ruh indirdi. (Şuara Suresi)
Ki o(Kuran), çok değerli bir elçinin(Cebrailin) sözüdür.(Tekvir Suresi 19.ayet)
Evet bu ayetlerdende Kuranın Ayetlerinin Cebrail tarafından Okunduğunu ve Allah Katından Cebrailin Kuranı Söylediği Anlaşılır
Anlatmak istediğim Şu ki
Yemin Eden , Kahreden Yine Cebraildir
Elbette Bunlar Allahın izni ve Haberi ile olmaktadır ama O ayetlerde Kahreden, Yemin Eden Allah değil gibime Geliyor
Çünkü Bunun Kanıtı için Kuranda bir çok delil vardır Burada ilk indiği kabul edilen Sureyi Alak Suresinin ilk ayetlerini vve tevbe suresini vereceğim
Ne deniyor Alak Suresinde
1-Yaratan Rabbinin adına oku/Çağır
2-O ki İnsanı, Alak'tan yarattı.
3-Oku! Rabbin Ekrem'dir/en büyük cömertliğin sahibidir.
4-O'dur kalemle öğreten!
5-İnsana bilmediğini öğretti.
6-İş, sanıldığı gibi değil! İnsan gerçekten azar
7-Kendisini her türlü ihtiyacın üstünde görmüştür
(Alak Suresi)
Yukarıdaki verdiğim ayetleri bir bütün halinde ele aldığımızda Bu ayetleri Söyleyenin Allah olmadığı apaçıktır
Çünkü Allah Kendini Kastederek Oku Rabbinin Adına Oku O'dur Kalemle Öğreten Dese Komik ve tutarsız olmaz mı Elbette Olur
Demek ki Bu ayetleri Allahın izni ile Cebrail söylemiştir
Kuranın Birçok ayetide Böyledir
Evet Lütfen Okuduğunuz ayetleri tekrar bir daha Cebrail Söylüyormuş gibi okursan sevinirim
Kuranın Bazı bölümlerini Allah bizzat Peygamber ile İletişim Kurarak Kendisi Söylemiş Bir kısmını İse Cebrail Allahın haberi ve izni ile Kendisi Söylemiştir
O yüzden Okuduğunuz ayetler Cebrailin Sözleridir
Aşağıdaki ayette aynıdır
Allah onları kahretsin!(Tevbe 30)
Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti.(Tevbe suresi 31)
Yukarıdaki ayetlerde Allahın değil cebrailin melek elçinin Sözleridir
Bu konuda farklı yorumlar görüşler varmıdır Bilmem Ama ben evimde tek başıma fazla bir yardım almadan kuran okuyarak basit araştırmalarla ve kaynaklarla Bu Sonucu Çıkardım Ve Lise Öğrencisiyim Ben Bile O kadar araştırmam ve bilgim olmadan anlıyorsam Turan 'ın Halini Siz Düşünün İlkokul Mantığı SAYGILARIMLA .......
Konu ism@ tarafından (20-01-2009 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir.
|

20-01-2009, 18:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yahu İsmet Allah öfkelenmiş mi de Cebrail'e "Allah onları kahretsin!" diye ayet indirtiyor şimdi? Allah öfkelenir mi ya? Hiç öfkelenen Allah olur mu? Ayrıca Cebrail'in zeytin ağacına, yıldızlara, Ay'a, Güneş'e yemin etmesi şirk değil de nedir?
|

21-01-2009, 23:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Atlas´isimli üyeden Alıntı
Yahu İsmet Allah öfkelenmiş mi de Cebrail'e "Allah onları kahretsin!" diye ayet indirtiyor şimdi? Allah öfkelenir mi ya? Hiç öfkelenen Allah olur mu? Ayrıca Cebrail'in zeytin ağacına, yıldızlara, Ay'a, Güneş'e yemin etmesi şirk değil de nedir?
|
Allah Öfkelenmez mi Sayın Kardeşim Allah bizleri yaratmıştır Elbette bizim içimizdeki sevgi, öfke , kızgınlık, gibi duyguları bilir ve ona göre bize cevap verir Allahın öfkelenmesi sevmesi gibi tavırları onun tanrı olmayışının delili olamaz.
|

22-01-2009, 00:25
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım…
A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930
|