Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2010, 03:18
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart DOĞAL SEÇİLİM bir Hata mı yaptı_Neden Çıplağız?

Selam,

Arkadaşlar düşünürken aklıma takıldı;Neden çıplağız?

Son günlerde bu soru ile bir zamandır kafam meşgul...Amacım Evrim Teorisini Red etmek değil...

hatta iddiam o ki;Birgün tüm Tanrıya inanlar "dört elle" Evrime sarılacak.

Benim şahsi düşüncem Allahın "OL emri" yani "KÜN",evrimin başlangıcı.

Ancak iki nokta da sorun var...

%98 oranında ki "pseudo DNA" yani Çöplük olarak nitelendirilmesi...

Birgün BİLİM bu nitelemeyi Yüzkarası olarak adlandıracak...

İkincisi ise Neden ÇIPLAK ve TÜYSÜZ olduğumuzu açıklayamamak...

DOĞAL SEÇİLİM nasıl böyle bir hata yapar?

Primatlar kıllı iken insan neden çıplaktır? Gece ve gündüz ısı farkına karşı dahi

dayanıksızdırlar...

Doğal seçilim bedeni tüylerden yoksun bırakmış olmamalıydı...

Ataları Avcı olan insan Otların,Çalıların arasında neden daha kalın bir cilde sahib

değil...Tırnak ve Dişleri bu ihtiyaca göre Evrilmemiş?

Beyni gelişmiş ve Av Silahları/Alet kullanmış...

Örneğin bir Leopar veya Zürafa mükemmel bir desen tutturmuş...

Doğaya baktığımızda Kamuflaj açısından mükemmele yakın örnekler mevcud...

Ama insan pembe ve hassa teni ile savunmasız ve bir avcı olarak yetersiz görünüyor?

Aklını kullanması bir anda olmadıysa eğer? Nasıl hayatta kaldı ve Beyninin gelişmesini bekledi?

Soğuk ve Sıcağa uyum sağlaması ve Milyonlarca yıl Beyninin Maymunlardan farklı olarak gelişmesi...Bu şaşılası bir durum...

Değerli dostlardan özellikle Sn.Uyar ve Sn.Milomanara dan konu hakkında düşüncelerini bekliyorum...
Değerli Gematra ve Sevgili Dost AerA da bilgisinden faydalandığım kişilikler arasında önde gelenlerden.

Pek tabii ki diğer tüm Saygıdeğer üyelernde görüşlerini merak ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla...
Sevgi ile...

Konu UlulElbab tarafından (02-02-2010 Saat 03:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası giderildi
Alt 02-02-2010, 03:35
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın UlulElbab,

Size söyleyebileceğim şu bilgi için bir kaynak veremem (ama bilen arkadaşların bu kaynağı göstermesini umuyorum). İzlediğim birkaç belgeselde ve okuduğum birkaç yayında, insanın bir şempanzeden daha az tüylü olmadığını izlemiştim/okumuştum. Hatta, bir insanın vücudunda, bir şempanzeden daha fazla kıl var. Ancak bunlar zamanın etkisiyle ve çevreye uyumla küçülmüş ve gözle görülemez boyuta inmiştir.

Kaynak göstermem lazım biliyorum ama şu an bildiğim bir kaynak yok. Tekrar ediyorum, umarım bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım göstereceklerdir.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 02-02-2010, 03:45
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili UlulElbab;

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hatta iddiam o ki;Birgün tüm Tanrıya inanlar "dört elle" Evrime sarılacak.
bu düşünceyi ben de sonuna kadar destekliyorum bu düşünceye geçiş uzun zaman önce başladı, şu anda da yavaş yavaş olsa da artış gösteriyor. ama tanrıcıların evrime dört elle sarılacakları günü dört gözle beklediğimi belirtmek isterim bana yıllarca kahkaha attıracaklar yaşarsam...

%98 oranında ki "pseudo DNA" yani Çöplük olarak nitelendirilmesi...
bu konuyla pek alakalı değil sanki ama bazı biliminsanları çok daha ilginç düşünceler içindeler. şu linki bir inceleyin isterseniz:

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6148

Arkadaşlar düşünürken aklıma takıldı;Neden çıplağız?
bu da yönlendirebileceğim son adres olsun

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=12907
Alt 02-02-2010, 04:24
Üyeliğini Sonlandırmış

AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın UlulElbab,

Size söyleyebileceğim şu bilgi için bir kaynak veremem (ama bilen arkadaşların bu kaynağı göstermesini umuyorum). İzlediğim birkaç belgeselde ve okuduğum birkaç yayında, insanın bir şempanzeden daha az tüylü olmadığını izlemiştim/okumuştum. Hatta, bir insanın vücudunda, bir şempanzeden daha fazla kıl var. Ancak bunlar zamanın etkisiyle ve çevreye uyumla küçülmüş ve gözle görülemez boyuta inmiştir.

Kaynak göstermem lazım biliyorum ama şu an bildiğim bir kaynak yok. Tekrar ediyorum, umarım bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım göstereceklerdir.
Saygıdeğer AhbAp,

Kaynak göstermek konusunda ben biraz daha farklı bakıyorum.

Nette birkez upload edilen her türlü data bir başkası için "kaynak" niteliği taşıyor.En azından o vazifeyi ikame ediyor.

Kaynak olarak akla yatkınlığı,subjektif olsa dahi ben şahsen daha sahih buluyorum.Ancak aşağıda ki alıntıladığım ifadenizde akla yatmayan bir kısım var ki...sanırım sizde tekrar okuyunca yadırgayacaksınız...
AhbAp´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hatta, bir insanın vücudunda, bir şempanzeden daha fazla kıl var. Ancak bunlarzamanın etkisiyle ve çevreye uyumla küçülmüş ve gözle görülemez boyuta inmiştir.
Zira gözle görünmez olsada Micro boyutlarda gözlem yapacak Elektron Microskopları mevcud...
Kıl ve tüy sayısı veya esamesi dahi günümüzde tesbit edilebiliyor.
Hiçbir Dermatolog bu ifadenizi onaylamz diye düşünüyorum.
Alt 02-02-2010, 04:31
Üyeliğini Sonlandırmış

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili UlulElbab;

bu düşünceyi ben de sonuna kadar destekliyorum bu düşünceye geçiş uzun zaman önce başladı, şu anda da yavaş yavaş olsa da artış gösteriyor. ama tanrıcıların evrime dört elle sarılacakları günü dört gözle beklediğimi belirtmek isterim bana yıllarca kahkaha attıracaklar yaşarsam...

bu konuyla pek alakalı değil sanki ama bazı biliminsanları çok daha ilginç düşünceler içindeler. şu linki bir inceleyin isterseniz:

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6148

bu da yönlendirebileceğim son adres olsun

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=12907
Saygıdeğer Karamazov kardeş,

Linkleri daha önce incelemiştim...Ayrıca "why are we the naked ape?" makalesini de okumuştum.

Binlerce memeli türünden sadece bir primat türünün tüysüz dişileri daha çekici bularak tüylerini yitirme yoluna gitmesi çok zayıf bir sav...

Ayrıca Raymond Dart'ın, maymunsuların atalarının ağaçlar üzerinde yaşarken bizim atalarımızın açık alanlarda dolaşmak durumunda olduğu fikri ve avcıların terlemesi ve ısıdan dolayı tüylerini dökmesi...açıkcası bunlar Bilimselliğin yakınından dahi geçmeyen iddialar...

Bir kısmı ise insanların Denizden geldiği fikrini ileri sürmüşler ki bu tamamen fiyasko ve Darwinin tezini de yerle bir eden bir zırva...

Bence daha bir "ayağı yere basan" açıklama gerekiyor...
Alt 02-02-2010, 04:35
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu tüysüzleşme durumunun 'bireysel gelişmedeki gecikmeden' kaynaklandığı, bireysel gelişmedeki gecikmenin ise diğer hayvanlara karşın insanın beyninin hızlı bir şekilde büyümesi ve bunun karşılığında hormonların bu engellemeye neden olduğuyla ilgili bir şeyler okumuştum.. Ama nerde, ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum valla.

'Bireysel gelişmedeki gecikmeden' kastım ise, insanın diğer hayvanlara nazaran her durumda gelişmeleri geç tamamlamasıyla ilgili.. Örneğin, hayvanlar tüylü olarak doğarlar veya çok hızlı bir şekilde tüylenirler, insanların ise tüylenme süreci uzun sürelidir.. Hayvanlar doğar doğmaz yürürler vs, ama insanların bu gelişim süreci uzun bir dönemi kapsar.. Bunun nedeni ise, beynimizdeki değişmedir.

Ama kaynak sorarsanız, hatırlamıyorum derim.
Alt 02-02-2010, 04:36
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili ulu..

bilerek mi actin konuyu bilmem ama scientific americanin son sayisi bu konuyu inceliyor:

http://www.scientificamerican.com/ar...ns-have-no-fur

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 02-02-2010, 04:38
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Saygıdeğer Karamazov kardeş,

Linkleri daha önce incelemiştim...Ayrıca "why are we the naked ape?" makalesini de okumuştum.

Binlerce memeli türünden sadece bir primat türünün tüysüz dişileri daha çekici bularak tüylerini yitirme yoluna gitmesi çok zayıf bir sav...

Ayrıca Raymond Dart'ın, maymunsuların atalarının ağaçlar üzerinde yaşarken bizim atalarımızın açık alanlarda dolaşmak durumunda olduğu fikri ve avcıların terlemesi ve ısıdan dolayı tüylerini dökmesi...açıkcası bunlar Bilimselliğin yakınından dahi geçmeyen iddialar...

Bir kısmı ise insanların Denizden geldiği fikrini ileri sürmüşler ki bu tamamen fiyasko ve Darwinin tezini de yerle bir eden bir zırva...

Bence daha bir "ayağı yere basan" açıklama gerekiyor...
Geliştirilen bu tür tezlere hiç bir gerekçe göstermeden, 'çok zayıf bir sav', 'bilimselliğin yakınından dahi geçmeyen iddia', 'fiyasko', 'zırva' diye karşı koymak neyin nesi??

Madem bunlar zırva, nedenlerini de açıkla bir zahmet.. O zaman biz de ''Haklıymışsın' deriz..

Belki biraz önyargıyla yaklaşmış gibi olacağım ama, konuyu Tanrı'ya getirmek istediğini hissettim.. Umarım yanlış hissetmişimdir.
Alt 02-02-2010, 04:50
Üyeliğini Sonlandırmış

sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Geliştirilen bu tür tezlere hiç bir gerekçe göstermeden, 'çok zayıf bir sav', 'bilimselliğin yakınından dahi geçmeyen iddia', 'fiyasko', 'zırva' diye karşı koymak neyin nesi??

Madem bunlar zırva, nedenlerini de açıkla bir zahmet.. O zaman biz de ''Haklıymışsın' deriz..

Belki biraz önyargıyla yaklaşmış gibi olacağım ama, konuyu Tanrı'ya getirmek istediğini hissettim.. Umarım yanlış hissetmişimdir.
Sayın sangre,

"zırva" diye nitelediğim Darwin'in Teorisinde hilafına bir takım Suda evrimleşmiş insan modeli fikrinin ortaya atılımıi olması ve buna hiçbir dayanak gösterilememesi.

"Haklıymışsın" demeniz için açmadım konu başlığını.

Hislerinize ne kadar güvenirsiniz bilmem ama konuyu Tanrıya bağlamamın
ne gibi bir mahsuru var ki?

Belki de "Takva Elbisesine" bağlayacaktım?
Alt 02-02-2010, 04:53
Üyeliğini Sonlandırmış

Uyar Diyor ki
sevgili ulu..

bilerek mi actin konuyu bilmem ama scientific americanin son sayisi bu konuyu inceliyor:

http://www.scientificamerican.com/ar...ns-have-no-fur
Saygıdeğer uyar,
Abdala mağlum olurmuş diyelim
Biz nerden o Ecnebi Mecmuaları inceleyelim ki? Üstelik Güncel...
Şaka bir yana sizin şahsi görüşünüzü daha çok merak ediyorum.

Sevgi ile...

Önerilen Siteler