Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-12-2010, 02:46
´ Just!ce ` ´ Just!ce ` isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Ya Cehennem olmasaydı ?

Değerli site sakinleri;

Geçenlerde bi olay yaşadım , üzerinde çok düşündüm ve burda konu açarak hem inanan hemde inanmayan arkadaşların görüşlerini alma gereği hissettim.

Geçen hafta bi arkadaşımı ziyaret için ankaraya gittim..arkadaşımın dairesinin alt katında öğrenciler kalıyor.Bizimkiyle araları iyiymiş.Akşam onlara gidelimmi dedi , tamam dedim bende.Gittikki 4 arkadaş konu dinden açılmış , bayada bi ateşli gidiyo tartışma..evdekilerden üçü müslümanlığa inanıyo biriside ateist.
biraz dinledikten sonra dayanamadım girdim araya bişe sorabilirmiyim dedim ;

Eğerki kuranı-kerimde cehennem kelimesi geçmeyip , sadece kitapta yazanlar yapıldığı taktirde yapan kişiye cennet vaad edilseydi ;

Bir genç kıza tecavüz edermiydin ?

sorusunu yönelttim..Biraz sessizlik oldu , sonra içlerinden birisi ben ederdim dedi.Tartışma uzadı gitti velhasıl.

Şimdi benimde burda sormak istediğim , belirli ahlak kuralları için dinmi gereklidir? yani dürüst olmak , çalmamak , tecavüz etmemek vs. için yaratıcının cehennemi şartmıdır ?

İnanan/inanmayan arkadaşların katılımlarını merakla bekliyorum.

Saygılarımla.
Alt 28-12-2010, 02:56
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Cehennem yada öldükten sonra azap olmasaydı din diye bir şey olmazdı kısa ve öz bence sonuç olarak dinler kurallar üzerine kurulmuştur. Ee kuralların cezası yoksa kurallara uymamanın ne gibi bir zararı var ki dimi sonuçta...
Alt 28-12-2010, 03:01
Üyeliğini Sonlandırmış

Firestorm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cehennem yada öldükten sonra azap olmasaydı din diye bir şey olmazdı kısa ve öz bence sonuç olarak dinler kurallar üzerine kurulmuştur. Ee kuralların cezası yoksa kurallara uymamanın ne gibi bir zararı var ki dimi sonuçta...
Sayın firestorm yanıtınız için teşekkürler ama benim sorduğum şey ahlaki kurallar için dinin gerekliliği hakkında.Son paragrafı tekrar okursanız daha net anlarsınız.
Alt 28-12-2010, 10:37
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili Just!ce

Bu konuya benzer bir inceleme ben de yapmıştım. Genel olarak geldiğim nokta şuydu. Dinler inançlar ve körü körüne yapılan kabullenmelerden oluşur. Genel itibariyle insanların okuyup kendini geliştirmesini desteklemez. İnsan içerisindeki tembellik duygusu bu yüzden dinlere yatkındır. Karakter oluşturma aşamasında yasak ve yanlışları din ile oluşturan insanın IDLERinin önünde sadece dini tabular kalır. Dini tabuları kaldırırsan İDLERide serbest bırakmış olursun. Bu yüzden dinler hayvansal güdülerin üzerine giyilmiş insan maskesidir. Maske düşerse hayvan görünür.

Eğer ki kişi karakterini oluştururken bilgiden ve sosyal ortamdan etkilenirse, İDLERini üstbenlik ve mantık kurallarına göre ve sosyolojik etkenlere göre dengeler ve bu kişilerin dine ihtiyacı kalmaz.

Yani cehennem olmazsa bilgisiz cahil dindarlar tehit oluşturur. Malesef ki inananların büyük kısmı cahil dindardır.
Alt 28-12-2010, 10:53
axial
Üye Değil

Sevgili justice;

Ben olaya farklı bir açıdan yorum getirmek istiyorum. Eğer sırf cehennem var diye sen ahlaki kurallar koyuyorsan kendine bu nekadar ahlaklıdır. Bence asıl ahlak bunların kötü olduğu bilincine kendin varıp insani değerler kazanmaktır.

Cehennem var diye içindeki duyguları bastırmak inandığın allaha karşı ikiyüzlülük yapmaktır.
Alt 28-12-2010, 11:43
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Just'ce

Devletin KANUNLARI din ve ahlak kayıtları üzerine tesisi edilmiştir
Aynı ahiret gibidir !!!!
Kanun eğer sen Şu Suçu işlersen cezası budur der.. Sende Suçdan kaçınırsın ceza yoska kacınmazsın bu akdar basit !
kanunda O Suçun cezası olmasydı sen serbesttin
ufak bir infialatta veya şehvetini kabardığında sende Birine tecavüz edersin
İnsan aklıyla bilinciyle İD'ini tutamaz ufak infailatta derhal yıkılır
hele Şehveti kabardığımı AKLINDA SULARI AKAR İd 'e Bende Teslimim oldum der
İD'i kanun dehşeti durdurabilir ama
eğer o adam düşünür "ben ölücem hayat bu hayattır Milyar sene içinde benim hayatım neki" "Ahmaklıktır kafayı çalıştırmamak" der Aklını İD'ini hizmet için çalıştırırsa Kanun dehşetininden cezasını atlatmaklık yoları arar. hiç kimsenin çözemiyceği şeytanlılık cin fikirlik bulur.. yine gelir birine tecavüz eder..
neyse dönelim biz mevzuun yerine : eğer kanunda ceza maddesi olmaysadı.. Sende birine şehvetin kabardımı İD'in çoştumu İD'in sana baskıyı kurdumu sende birine tecavüz edersin
beşeri hayatını dört duvar arasında Müebbed hapishanede geçirmemek için Şuçtan kacınırsın
Yaaa ! Ahirette ceza olduğuna inanmazsan Beşeri kanunların sezemiyceği yerde seni kim tutacaktır. İD sana baskıyı kurdumu yağacağın fenalığı İD'in baskısıyla tıpış tıpış yaparsın
ama ebedi hayatta tama inanır Müebbed hapis düşünürsen İD'in baskısını ortadan kaldırabilirsin
anlatabildik mi acaba !

Cehennem var diye içindeki duyguları bastırmak inandığın allaha karşı ikiyüzlülük yapmaktır.

kendin kendin değildir ki ? kendini kendin yapmadın ki ? İçindeki duyguları yaratanda Allahtır... seni o içindeki baskıyla duygularla İmtihan edende O'dur..
Cehennem= huzursuluktur... bunu anlayın artık anlayın !
mesela sıkılıyorsan vucudun cehenemidesin !
örneğin ben -Başkasına zararı vererek- bu fiili şimdi yapıcam birazcık Bir zevk Alıcam Haz alıcam ama bu zevk bu haz geçiçidir daimi değildir
sonra yine ben huzursuz yaşıycam değer mi başkasına zarar vereyim yapacağın işin sonunu iyi düşün ! diyip kendine çeki düzen verirsen yavaç yavaş adam olursun işte
Alt 28-12-2010, 13:12
Üyeliğini Sonlandırmış

Bilge Engin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Just!ce

Bu konuya benzer bir inceleme ben de yapmıştım. Genel olarak geldiğim nokta şuydu. Dinler inançlar ve körü körüne yapılan kabullenmelerden oluşur. Genel itibariyle insanların okuyup kendini geliştirmesini desteklemez. İnsan içerisindeki tembellik duygusu bu yüzden dinlere yatkındır. Karakter oluşturma aşamasında yasak ve yanlışları din ile oluşturan insanın IDLERinin önünde sadece dini tabular kalır. Dini tabuları kaldırırsan İDLERide serbest bırakmış olursun. Bu yüzden dinler hayvansal güdülerin üzerine giyilmiş insan maskesidir. Maske düşerse hayvan görünür.

Eğer ki kişi karakterini oluştururken bilgiden ve sosyal ortamdan etkilenirse, İDLERini üstbenlik ve mantık kurallarına göre ve sosyolojik etkenlere göre dengeler ve bu kişilerin dine ihtiyacı kalmaz.

Yani cehennem olmazsa bilgisiz cahil dindarlar tehit oluşturur. Malesef ki inananların büyük kısmı cahil dindardır.
Sayın Bilge engin yorumunuz çok mantıklı fakat , kendi açımdan cevap verecek olursam ben 2 yıldır deistim yani inanıyorkende söylediğiniz insanlar gibi düşünmüyordum ama söylediğiniz ve benimde o insandan aldığım cevap gibi , onların potansiyel bi tehtid oluşturacağı da bi gerçek.

Saygılarımla.
Alt 28-12-2010, 13:13
Üyeliğini Sonlandırmış

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili justice;

Ben olaya farklı bir açıdan yorum getirmek istiyorum. Eğer sırf cehennem var diye sen ahlaki kurallar koyuyorsan kendine bu nekadar ahlaklıdır. Bence asıl ahlak bunların kötü olduğu bilincine kendin varıp insani değerler kazanmaktır.

İşte sayın axial konuyu açarken yazdığım ilk mesajda konu uzadı gitti dediğim kısımda bunu tartışmıştık.Sadece ceza alıcam mantığıyla yapmamak tamamen işin ticaret yönüdür bencede.

Saygılarımla.
Alt 28-12-2010, 13:20
Üyeliğini Sonlandırmış

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Just'ce

Devletin KANUNLARI din ve ahlak kayıtları üzerine tesisi edilmiştir
Aynı ahiret gibidir !!!!
Kanun eğer sen Şu Suçu işlersen cezası budur der.. Sende Suçdan kaçınırsın ceza yoska kacınmazsın bu akdar basit !
kanunda O Suçun cezası olmasydı sen serbesttin
ufak bir infialatta veya şehvetini kabardığında sende Birine tecavüz edersin
İnsan aklıyla bilinciyle İD'ini tutamaz ufak infailatta derhal yıkılır
hele Şehveti kabardığımı AKLINDA SULARI AKAR İd 'e Bende Teslimim oldum der
İD'i kanun dehşeti durdurabilir ama
eğer o adam düşünür "ben ölücem hayat bu hayattır Milyar sene içinde benim hayatım neki" "Ahmaklıktır kafayı çalıştırmamak" der Aklını İD'ini hizmet için çalıştırırsa Kanun dehşetininden cezasını atlatmaklık yoları arar. hiç kimsenin çözemiyceği şeytanlılık cin fikirlik bulur.. yine gelir birine tecavüz eder..
neyse dönelim biz mevzuun yerine : eğer kanunda ceza maddesi olmaysadı.. Sende birine şehvetin kabardımı İD'in çoştumu İD'in sana baskıyı kurdumu sende birine tecavüz edersin
beşeri hayatını dört duvar arasında Müebbed hapishanede geçirmemek için Şuçtan kacınırsın
Yaaa ! Ahirette ceza olduğuna inanmazsan Beşeri kanunların sezemiyceği yerde seni kim tutacaktır. İD sana baskıyı kurdumu yağacağın fenalığı İD'in baskısıyla tıpış tıpış yaparsın
ama ebedi hayatta tama inanır Müebbed hapis düşünürsen İD'in baskısını ortadan kaldırabilirsin
anlatabildik mi acaba !

kendin kendin değildir ki ? kendini kendin yapmadın ki ? İçindeki duyguları yaratanda Allahtır... seni o içindeki baskıyla duygularla İmtihan edende O'dur..
Cehennem= huzursuluktur... bunu anlayın artık anlayın !
mesela sıkılıyorsan vucudun cehenemidesin !
örneğin ben -Başkasına zararı vererek- bu fiili şimdi yapıcam birazcık Bir zevk Alıcam Haz alıcam ama bu zevk bu haz geçiçidir daimi değildir
sonra yine ben huzursuz yaşıycam değer mi başkasına zarar vereyim yapacağın işin sonunu iyi düşün ! diyip kendine çeki düzen verirsen yavaç yavaş adam olursun işte
Sayın RENAULTFERRARİ ; verdiğiniz örnekten gidecek olursak , bundan 2000 yıl öncesinde kuran yokken bugünki gibi bi anayasa ve devlet yapısı yokken tecavüz kabul gören revaçta bişeymiydi sizce ? Yani her İD'i coşan ( sizin tabirinizle ) birinemi saldırıyodu ? eğer saldırıyosa o kızın aileside bunu normaldir yapsın diyemi karşılıyodu ?.
Aynı örnek hırsızlık içinde verilebilir..Gidip birisinden bişe çalmak normal mi karşılanıyodu yasa yok diye ?
Saygılarımla.
Alt 28-12-2010, 13:22
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Benim anlatmak istediklerimi kimse anlayamış galiba !
eğer yazdıklarımı iyiden iyice okuyup üzerinde düşünüp okuyup anlaşılacak olursa
ne ticaret.. ne iki yüzlülük ne mükavat ne ceza korkusu olduğu anlaşılır
İnsan İD'inde kurtulabilmek ona esir olmamak için olduğu analşılır
İnsan kendisini İD'in elinde kurtarabilmesi için daha güzelini bilmesi bulması şarttır..

Not: Just yukardaki yazını okumadım..

Önerilen Siteler