Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-09-2006, 12:28
Üye Değil

Standart Re: ADALET

ADALET

İnsansız adalet olmaz
Adaletsiz insan olur mu?
Olur, olmaz olur mu!
Ama, olmaz olsun.
* * * * * * * * * * * * Özdemir Asaf

Bu *Dünya hiç adil biryer değil ve bu adaletsizliği kimin yaptığıda mühim değil ister Allah yapsın isterse de insanlar sonuç değişmiyor maalesef.

İnsanım diyen varlıklarda ne merhamet var ne de vicdan.
Ben hergün bu kadar adaletsizliği gördükçe insanlığımdan, insan olmaktan utanıyorum.
Alt 07-09-2006, 13:16
mep
Üye Değil

psiko abim.
* yüklenip hüzünleri,bir demet çiçek sunar gibi sunmuşsun bizlere,üzdün bu haylaz kardeşini.Adaleti kendi iç dünyamızda bile tesis edemiyoruz abi,kantarın topuzu ister istemez kayıyor bir tarafa.adaletli olabilmek çok zor abi,yaşanılan adaletsiz bu dünyada,bizlerde en aza indirmek için çabalıyoruz adaletsizliği,çabamız daha adil bir dünya ve psiko abim adaletsiz hissedebiliriz kendimizi ama umutsuz ve yorgun asla,çünkü buna hakkımız yok.Dinlen psiko abim ve bu kez umutlardan bir demet çiçek sun bize. sevgilerimle.
Alt 07-09-2006, 14:41
Üye Değil

daye";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Abim benim...
Adaleti anlatırken ,unuttuğumuz gerçekleri hatırlattın bizlere
Hüzünle birlikte sitemde kokuyor cümlelerinde;sana katılıyorum
İki cümlede ben yazayım dediğimde, topicin kilitlendiğini farkettim. Hafiften bozuldumda ayıptır demesi.Farklı sesler,farklı düşünceler kanımca farklılığımızdı bizim.Sağlık olsun ne diyelim
Sevgili Daye,
Konuya açıklık getirmek istiyorum. Bizim toplumsal özelliğimizdir. Üzerine alınma sakın. Genel konuşuyorum. Bir konu hakkında yeterli bilgimiz olmadığı halde yine de laf olsun diye konuşuruz.
Şimdi bu arkadaşımızın niye cezalandırılmasını istedim. Bakalım:

(Billur)
Şunu anlamıyorum ben, nedense hep yetim kızlardan bahsediliyor ve onlarla 2'er 3'er ve 4'er nikaha izin veriliyor.
Peki neden yetim erkekler içinde ayet yok.
Onlarıda kadınlar 2'er 3'er 4'er nikahlasınlar ne çıkar bundan.
Nasılsa İslamiyet hoşgörü dini değil mi?
Kuran'daki Allah'ın ayrımcılığı ve adaletsizliği işte burda bile ortaya çıkıyor.
Niye kadınların hakkı yok bu dinde niyee?Köleden farkı ne kadının bu dinde?
Sayın Sodomo,
sanırım konunun dışına çıktım ama kusura bakmayın lütfen.Yazmak zorunda hissettim kendimi.
Saygılarımla..

(Sorogren)
billur sen müslüman olmadığına göre,
o yerdiğin kuralın haricindesin,
2şer 3er tane erkek alabilirsin bence.
veya sen istemezsen,isteyen bir tanıdığına tavsiyede bulunabilirsin ateistse.
sizi tutan ne bundan bende bunu anlamıyorum.hem de daha hoşgörülü olur.

Sevgili Daye,
Gördüğünüz gibi adımı da vererek başlık açtı. Bence hiç bir arkadaşımın bu sitede düzey adına o başlığı ciddiye alıp yazmaması gerekirdi. Bunu hep söylüyoruz. Düzey düşüren başlıklara cevap verilmesin diye. Eğer bu sitede bir düzey yaratılacaksa sizlerin de destek olmanız gerekir.

Bu arkadaşımız kurallar konusunda defalarca uyarılmıştır. Uyarıldığı halde bayan bir arkadaşımıza yazdığı yazıya bakın. Kuralları ihlal ettiği için bu arkadaşın cezalandırılmasını talep ettim. O arkadaş da tutup bu başlığı açmıştır. Olay bundan ibarettir.

Ben bu arkadaşı kurallara uymaya davet ettiğim de bana karşı olan tavırlarını gördünüz. Bir yönetici olduğum halde saygısızca ithamlarda bulundu. Kimse sanal ortamın arkasına sığınmasın. Eğer bir yerde kurallar varsa o kurallara uyulacaktır. Eğer o kuralları beğenmiyorsan orda işin olamaz. Gider kendine göre bir yer bulursun. Bence de bu arkadaş bu siteden ayrılmakla doğru bir karar vermiştir.

Elbette farklı düşüncelere açık bir siteyiz. Hiç bir farklı düşünce kalkıp da kendimi savunmamı engellediniz iddiasında bulunamaz. Ve çağrı yapmaya da devam ediyorum. Bu sitemiz inançlı insanlara da açık bir sitedir. Gelsinler. *Yanlız tek bir şey istiyoruz. Kurallarımıza riayet etsinler. Düzey düşürmeden saygı ve sevgi temelinde tartışsınlar.
Alt 07-09-2006, 16:38
Üye Değil

Sevgili ezkamo hocam...
Konuya açıklık getirmek için değinmiş olduğun, çirkin üslubun(billura yazılan cevap)zaten farkındayız.
Topici kilitlemeseydin neler yazacağımızı görme imkanın olur;o çirkin örneklemenin sahibininde nasıl bir savunma yapacağını öğrenirdik.
Hocam durum bu..
Yoksa son yazının altına gözüm kapalı imzamı atarım
Sağlıcakla hocam
Alt 07-09-2006, 19:48
d_s_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
d_s_s d_s_s isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

adalet mi? bu ülkede bu kelimee bizlere çokkk uzakkk * *
Alt 07-09-2006, 20:03
mep
Üye Değil

iktidarda bile ADALET *ve kalkınma partisi var dss. nasıl uzak dersin

*sevgili dss dinlerden özgürlüğe hoş geldin
Alt 07-09-2006, 22:19
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

psiko abim*-

16/90- Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

senin,bütün büyüklerimin ellerinden öper ,
inanan inanmayan herkeşe*-
içinde beyenmedikleri yannış gördükleri yerler olsa dahi,kuranın bu güzel ayeti ile hayırlı günner(kandiller) diliyom.

adaleti yannış yapan insandır.insan bazı adaleti yerine getiremez.İşallah adaleti doru olarak yerine getirecek insannar olarak yaşarız.Bunun için okumuş*-dürüs*birbirine sayan*-inançı olan-olmayan birbirini seven*-ilime -bilime baalı* moden- birbirine küçük görmeyen*-yardım eden-Cumuriyete ve ilerlemecilie açık insannar olmalıyız.(amin)

kardeşiniz cemal.

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'
Alt 08-09-2006, 00:20
kiraz kiraz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Sorogren,
Seni dürüst olmaya davet ediyorum. İşte busun. Böyle insanların bu sitede işi olamaz. Gider ayak ortalığı karıştırmak istedin. Ama başaramadın. Utanmadan başka nickle siteye giriyorsun. Yazıklar olsun...Ezkamo
Alt 08-09-2006, 01:09
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hiramusta";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanlar açtı ve ölenler açlıktan ölüyordu.İki çeşit yiyecekleri vardı.Birisi birçeşit darıdan elde edilen un,diğeri de keçi sütü.Sonuçta sağlık taraması yapılamadı,toplu sünnet yapılıp geri dönüldü.
Hiramusta, Nijer'e yardım yapmak için gidiyorsunuz ve orada açlıktan ölen ve ölmek üzere olan insanları görüyorsunuz ve onları sünnet edip geri dönüyorsunuz.

Bu nasıl bir yardım Hiramusta ? Aç adama yapılacak yardım "sünnet" midir ?
Anlaşılan sizin amacınız yardım falan değil bas bayağı "din tebliğ etmek." Zaten sünnet etmenizin sebeb-i hikmeti de bu insanları sünnet ederek Müslüman yaptığınızı zannetmeniz.

Bir ilave daha yapayım: Tıbben erkeklerin sadece %30'u sünnete ihtiyaç duyar. Yani her üç erkekten 2'si için sünnet tıbben gerekli değildir. O halde oradaki insanları sünnet etmeninizin sebebi
nedir bir söyler misin ? Açlıktan ölmekte olan insanların pipisi ile uğraşmakta neyin nesi ?

Yoksa o insanları Müslüman yapıp kendinizi cennete götürecek bir mükafat beklentiniz mi var ? Çünkü hep söylenir ya hani; eğer bir insanı müslüman yaparsan onun bütün sevapları sana yazılır falan diye...

Siz ne zaman normal insanlar gibi olacaksınız doğrusu çok merak ediyorum.
Alt 08-09-2006, 14:49
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Psikokemoterapi,
Adaletin, üç ayrı kelime anlamı bulunmaktadır.
- Varlıkların; ölçülü ve düzenli olması. Nicelik ve nitelikleri bir düzende olan demektir.
- Hak sahiplerinin hakkına riayet etmesi ve her şahsın hakkını kendisine vermesi. Doğruluk.
- Her şeyi kendine layık yer ve mevkie koymak ve her işi layık ve uygun şekliyle yapmaktır.
Tartıştığımız konu bir ve ikinci anlamı taşımaktadır.

O halde birinci açıklamaya göre Adalet; var olan ve tüm yaratılmışlığı ile düzende bulunan demektir. Şayet bilinen evrende, algıladığımız fiziksel şartlarda herhangi bir düzensizlik ve mutlaklık bulunsa idi o zaman sizin yakınmanızın bir anlamı olabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü bu anlamda külli irade söz konusudur. İnsan iradesinin hiçbir etkenliği yoktur. Şayet bunu tartışacaksak lütfen uyarın bu düşüncenin devamını getirmek isterim.

İkinci açıklamaya göre ise; Hak sahiplerinin hakkına riayet etmesi ve her şahsın hakkını kendisine vermesidir ki bu da tamamıyla cüzi irade ile ilgilidir, külli iradeye havale akıllıca olmaz. Zannımca konumuz bu adalet kavramıdır ki; bu kavramda da, var olan veya yukarılardan verileceğini düşündüğümüz imtiyazlı bir ayrıcalık yoktur.
Konuyu dağıttıysam özür dilerim. İnanın özetin özetini çıkarmanın sıkıntısını duyuyorum.

Gelelim çıkarımlarımıza. İnsanoğlunun etkin sahası olan dünya ve dünya üzerindeki yaşam standartları konusunu sütten çıkmış ak kaşıkmışız gibi irade dışımızdakilere havale etmek tek kelime ile abesle iştigaldir(sizleri tenzih ederim).
Komşum aç geziyorsa, ülkemde yoksulluk sınırının altında 30 milyon kişi bulunuyorsa, kıtamda her yıl onlarca savaş başlayıp binlerce kişi katlediliyorsa, dünyamızın bir köşesinde bırakın doymayı, sağ kalabilecek kadar ekmek su bulamayan çocuklar varsa bunun tek sorumlusu BENİM.

Ben ki; kazancımı gizleyip devletten vergi kaçırırım, toplu taşım aracı kullanmak dururken özel oto ile caka satarım, ekmek arası peynir yerine McDonalds dan çift köfteli burger yerim, köşede terziye diktirecek pantolon yerine Dizel kot giyerim, yurdum malı dururken yabacı malı kullanır, ihtiyacım yokken ucuz diye alışveriş yaparım…
Daha devam etmek isterdim ama hocam inanın çok utandım.
Suçlu benim, itiraf ediyorum, sağda solda adaletsizlik aramayın. *
Ve gereğini yapın.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

Önerilen Siteler