Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16-08-2011, 06:20
Astur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Astur Astur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Antisemitist Yahudi düşmanı demek. Wiki'deki tanımı şu şekilde:

Antisemitism (also spelled anti-semitism or anti-Semitism) is suspicion of, hatred toward, or discrimination against Jews for reasons connected to their Jewish heritage.
Neden antisemitist olduğunu bilemeyeceğim ama bana senin antisemitist olduğunu düşündüren şeylerden bazılarına örnek verebilirim. Sadece geçtiğimiz birkaç günde forumda birçok antisemitist şey söyledin. Mesela Yahudilere "tipik Yahudi davranışı" falan diyerek olumsuz davranışlar atfettin, bu tarz genellemeler ırkçılığın tanımı sayılabilir. Bunun dışında Yahudiler tefecidir, başlarına ne geldiyse tefecilikten geldi vb. ifadeler kullandın. Türkiye'deki ırkçıların sıkça kullandığı "ya tabi abi iyi Kürtler de var/benim Kürt arkadaşlarım da var" mazereti gibi "tabi tefecilik yapmayan siyonist olmayan Yahudiler de vardır" gibi lâflar kullanman durumu daha bariz hâle getirdi. Tüm dünyayı Yahudilerin sorumlusu olduğu şeytani komplolarla açıklaman, paylaştığın ve benimsediğin görüş ve kaynakları incelediğimde çoğunda "holocaust denial" denen Yahudi Soykırımı'nın inkârına kadar gidecek antisemitist şeyler görmem de bu tarz görüşlerin senin için rahatsız edici olmadığını düşündürdü.

Senin "antisemitist değilim" demen ise kusura bakma ama pek bir şey ifade etmez. Senin mantığınla kendine faşist demeyen hiçbir faşist, hiçbir ırkçıya ırkçı, hiçbir siyoniste siyonist, hiçbir darbeciye darbeci vs. denemez.

Şikayet ettiğin şeyi kendin yapman daha da ironik. Ben Kemalistim demediğim hâlde bana Kemalist falan diyorsun mesela. Kendin böyle yaparken, hatta millete moron vs. diye hakaret etme hakkını kendinde bulurken defalarca açık açık ırkçılık yaptıktan sonra "bana antisemitist diyemezsin yaaa" diye şikayet hakkını kendinde nasıl görüyorsun?!

Sana çevrendekiler nasıl tahammül ediyor inan merak ediyorum.

A skeptic is one who prefers beliefs and conclusions that are reliable and valid to ones that are comforting or convenient, and therefore rigorously and openly applies the methods of science and reason to all empirical claims, especially their own. A skeptic provisionally proportions acceptance of any claim to valid logic and a fair and thorough assessment of available evidence, and studies the pitfalls of human reason and the mechanisms of deception so as to avoid being deceived by others or themselves. Skepticism values method over any particular conclusion.
–Dr. Steven Novella, The New England Skeptical Society

Önerilen Siteler

Etiket
dinlerin kaynağı, illuminati, zeitgeist