Pirate´isimli üyeden Alıntı
Evet bu ciddi bir problem gerçekten. Ama yine de içki haram edilmemiş demek ki. Sadece şeytan işi olarak tasvir ediliyor. Bu da 14 asır boyunca İslam alimlerinin çoğunun yanıldığını gösteriyor. Zaten burada içkinin haram-helal olması bizi pek ilgilendirmiyor. Burada göstermek istediğimiz şey, alimlerin bile böylesine ciddi konularda yanılabildiğidir. Çünkü haramların sayıldığı ayetlerde içki de belirtilmeli idi, ama yok.
Ben, bir ömür boyunca ağzına alkollü içecek sürmeyen Müslümanların bu konu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum açıkçası.
Yukarıda da belirttiğim gibi, başlığın amacı, alimlerin de hata yapabildiğini göstermektir. Yapılan tespitlere baktığımızda da, yanıldıklarını açıkça görüyoruz sanırım. Bu da artık suyu çıkmış bunca alim görememiş sen mi gördün savunmasını geçersiz kılmaktadır.
|
Pardon Pirate,
Benden alinti yaparak, Alimler de hata yapabilir derken bahsettigin Alim, ben mi oluyorum???Yoksa, Nick'imden dolayi kurban ben mi oluyorum???
Burada belirtmeliyim ki, sagligimdan dolayi alkol kullanamiyorum, keske sagligim ve yasim elverseydi de doyasiya icebilseydim

)).Kendi sartlarim elvermiyor,icemiyorum diye Kur'andaki Ayetleri kendime gore mi yorumlayayim????Adam seker hastasi, benim cayima attigim sekere karisiyor, oysa benim sekerim dusuk cikiyor kontrollerde....Afedersiniz de, sizin kusunuz otmuyorsa, Genel evleri mi kapatalim

))....
'Ben, bir ömür boyunca ağzına alkollü içecek sürmeyen Müslümanların bu konu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum açıkçası.'
Abi, sen bu soru ile acikcasi A.m. yuzu gormemisten, Haydar Dumen tavsiyesi istiyorsun....