Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-01-2013, 17:50
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Allah Sesleri Altında Ölmek

Bugün Radikal blogta yayınlanan düşündürücü bir yazı. Bir bölümünü alıntıladığım yazının tümünü okumanızı tavsiye ederim. Özellikle öldürenin de öldürülenin de Allah diyerek ölmesi/öldürmesi çok iyi dile getirilmiş.

Allah Sesleri Altında Ölmek

Özellikle Ortadoğu'da, İslam'ın egemen olduğu toplumlardaki savaş ve çatışmalarda bir cümleyi çok fazla işitiyoruz: Allah-u Akbar. Bunu da sadece "mücahitlerden" duymuyoruz, sadece mücahitlerden duymuş olsaydık, aşırılığa kaçan fikir akımları ile din birlikteliğini psikolojik ve sosyolojik bağlamda çözümler, noktayı koyardık. Ancak durum ne yazık ki böyle değil. Bir eli ile silaha sarılanlar, diğer eli ile de Allah'a sarılıyorlar. Böyle bir ortamda da dış cepheden bakan herkesin duyduğu en yüksek nida, coşku ve korku uyandırırcasına defalarca kullanılan Allah ismi oluyor.

Misalen, Beşar Esad'ın pilotları muhalifleri bombalarken Allah diyor, Özgür Suriye Ordusu Esad'ın uçaklarını düşürürken Allah diyor, Libya'da Kaddafi'yi linç edenler de Allah diyordu, Mısır'da Mübarek karşıtları Allah diyordu, Çeçenler yakaladıkları Rus askerlerin kafasını keserken Allah diyordu, Afganistan'da, Irak'ta yakalanan tır şoförleri öldürülürken son duydukları ses Allah oluyordu.

Hatta sert açıklamaları ile tanıdığımız eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ'da, camilerin bombalanmasına yönelik iddiaların TSK ile bağdaştırılmasını yanıtlarken "Allah Allah diye askerine hücum ettiren, taarruz eden bir ordu, nasıl Allah'ın evi camiye bomba atmayı düşünür."* kelimelerini kullanıyordu.

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/all...da-olmek-11839
Alt 23-01-2013, 22:12
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart OSS 117 Kahire'de!

Radikal'in ele aldığı bu konuyu daha iyi anlayabilmek için, "OSS 117: Cairo, Nest of Spies" filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar, ben bu filmi aldım ama izlerken CD'deki bir problem yüzünden yarıda kaldı. Gerçekten güzel bir filmdi ve orada Fransız aktör Jean Dujardin (OSS 117 ajanı)'nin mükemmel bir performans sergilediğini gördüm.

Şimdi gelelim filmdeki "Allahu Ekber" sözüne...

Bu filmin bir sahnesinde OSS 117 Kahire'ye yeni gelmiş ve bir otele yerleşmiştir. Ama OSS 117 sabahın erken saatlerinde tam uykuya dalacakken o da ne, camiden ezan okunuyor. OSS 117 bu durumu anlamıyor ve gidip sabah ezanını okuyan müezinini dövüyor. Dayak sesleri cami hoporlörü açık olduğundan tüm Kahire'ye yayılıyor.

Bu olay üzerine Kahire'deki Müslümanlar kendi aralarında örgütleniyor ve olayın failini arıyorlar. Çok ilginçtir; Müslümanların kendi aralarında örgütlenmeye karar verdikleri yerde Müslümanlar'ın lideri bir konuşma yapıyor ve OSS 117'de de tesadüfen orada bulunuyor. Liderin her sloganı karşılığında Müslümanlar da "Allahu Ekber" diyor ve bizim OSS 117'de de onlara katılarak "Allahu Ekber" diyor (O sırada ben de "Allahu Ekber" diyordum ve kendimi İkiz Kuleler'e sabotaj düzenleyen uçak korsanları Araplar gibi düşünüyordum). Tabii bizim OSS 177 yerel kıyafet giydiğinden Müslümanlar'dan ayırt etmek mümkün değil. Fakat bu bağırışlardan birinde OSS 117 kendini kaybediyor ve "Allahu Ekber" derken bir amigo gibi bağırarak kendisini ele veriyor. Lidere yakın biri "Efendim, aradığımız kişi aramızdadır" diyor ve OSS 117 bunun üzerine yakalanıyor.

Arkadaşlar, emperyalizmi ve hele hele bu konuda çok sayıda vukatı olan Fransa dendiği zaman hepimiz kızarız, ama ben bu OSS 117'yi çok sevdim. Tamam Napolyon'dan kaynaklanan Fransızlar'a karşı bir ilgim var ama, bunun dışında başka bir şey daha var. "İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmak" deyimindeki gibi kendi içimizde bir problem var bana göre. Bana göre problem burada!
Alt 29-01-2013, 00:36
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Bu sekilde, daha kolay duygusalliga, pesisira motiveye bagliyor olmalilar.
Alt 29-01-2013, 12:28
kanuni kanuni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugün Radikal blogta yayınlanan düşündürücü bir yazı. Bir bölümünü alıntıladığım yazının tümünü okumanızı tavsiye ederim. Özellikle öldürenin de öldürülenin de Allah diyerek ölmesi/öldürmesi çok iyi dile getirilmiş.

Özellikle Ortadoğu’da, İslam’ın egemen olduğu toplumlardaki savaş ve çatışmalarda bir cümleyi çok fazla işitiyoruz: Allah-u Akbar. Bunu da sadece “mücahitlerden” duymuyoruz, sadece mücahitlerden duymuş olsaydık, aşırılığa kaçan fikir akımları ile din birlikteliğini psikolojik ve sosyolojik bağlamda çözümler, noktayı koyardık. Ancak durum ne yazık ki böyle değil. Bir eli ile silaha sarılanlar, diğer eli ile de Allah’a sarılıyorlar. Böyle bir ortamda da dış cepheden bakan herkesin duyduğu en yüksek nida, coşku ve korku uyandırırcasına defalarca kullanılan Allah ismi oluyor.

Misalen, Beşar Esad’ın pilotları muhalifleri bombalarken Allah diyor, Özgür Suriye Ordusu Esad’ın uçaklarını düşürürken Allah diyor, Libya’da Kaddafi’yi linç edenler de Allah diyordu, Mısır’da Mübarek karşıtları Allah diyordu, Çeçenler yakaladıkları Rus askerlerin kafasını keserken Allah diyordu, Afganistan’da, Irak’ta yakalanan tır şoförleri öldürülürken son duydukları ses Allah oluyordu.

Hatta sert açıklamaları ile tanıdığımız eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ’da, camilerin bombalanmasına yönelik iddiaların TSK ile bağdaştırılmasını yanıtlarken “Allah Allah diye askerine hücum ettiren, taarruz eden bir ordu, nasıl Allah'ın evi camiye bomba atmayı düşünür.”* kelimelerini kullanıyordu.

her ALLAH diyen doğru olsaydı ???? islamiyet zaten ortadan kalkardı..

beşar esad zalim bir adamdır... adam namaza gidiyor fakat durduk yerde öldürdüğü adamlar da müslüman...

müslümanlıkda bu zaten yoktur...

yapanda Zalimdir..
Alt 29-01-2013, 14:12
mücerred mücerred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Misalen, Beşar Esad’ın pilotları muhalifleri bombalarken Allah diyor, Özgür Suriye Ordusu Esad’ın uçaklarını düşürürken Allah diyor, Libya’da Kaddafi’yi linç edenler de Allah diyordu, Mısır’da Mübarek karşıtları Allah diyordu, Çeçenler yakaladıkları Rus askerlerin kafasını keserken Allah diyordu, Afganistan’da, Irak’ta yakalanan tır şoförleri öldürülürken son duydukları ses Allah oluyordu.

Yıllar önce Stalinist yaşlı bir azerbaycanlıyla tanışmıştım.
Ruslar almanlarla savaşırken mataralarındaki votkaları kafalarına dikip stalin,stalin diye bagırarak almanlara saldırırlarmış

Önerilen Siteler