Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-12-2006, 23:52
Üye Değil

Standart Re: ATATÜRK HAKKINDA

Cemal kardeşim,

Takma kafaya, rahmetli büyük adammış. Mc Arthur diye bir kefere 2. dünya savaşı öncesi akıl almak için gelmiş, Atatürk de ne yapsın, misafir diye adamı ağırlamış ama pek de ciddiye almamış. Ondan sonra bu Mc Arthur'u pasifiğe göndermişler, adam başı sıkıştığında etrafındakilere dönüp f.... you 200 kişi, ulan burada siz olmasaydınız da bir Mustafa Kemal olsaydı ne olurdu demiş. Bende başka hikayeler de var, merak edersen yazarım. Gerçi sen bunları zaten biliyorsundur eminim *
Alt 31-12-2006, 15:42
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yenerick";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sanırım "mehmet" in söylemye veya anlatmaya çalıştığı Atatürkün mason bağlantılarıdır.yalanlamanın alemi yok atatürk birmason olarak yetiştirildi ataürk bir masondu ancak *devrimi bir mason olarak yapmadı..
yeterince ii mi bilmiyorum ama birkaç şey sölemek istiyorum destekler nitelikte:
"Gazi beni türk doktorlarına emanet edin derken ilmimizin ne kadar gelişmiş olduğundan bahsetmiyordu *gelecek yabancı doktorların onu zehirlemesinden bahsediyordu"
"devrim esnasında bir iki tanesi hariç tüm mason locaları kapatılmıştır"
"bana benim milletimden zeval gelmez yahudileregöndermedir musevilere değil yahudilere"
"bazı söylencelere göre (kaynaklar nispeten sağlamdır) Gazi döşeğinde sirozdan ölmemiştir hatta teşhis üzerine sigara ve rakıyı derhal burakmış ve hastalıkta iyileşme gözlenmiştir... savaronada kısa bir mücadele ve bağrışmanın rdından silahla bir el ateş edilmesi *sonucu Gazi'nin ölümlülü bedeni kül ve toprağa dönüşmeye başlamıştır"
Saygılarımla...
Atatürk bir mason olarak yetiştirilmedi ve masonları hiç sevmez. Hayatında bir defa mason derneğine (bilmeden, zorla götürülmüş) girmiş ve bir daha adımını atmamış. Kendisine siroz teşhisini 2 sene geç koyan Mim Kemal Öke bir masodu ve Atatürk'e masonların lideri olmayı teklif etti ve Atamdan çook sert bir tepki gördü ve kovuldu. Ayrıca Atatürk masonlarla bağlantısı olanları da yanından uzaklaştırırdı. Atıp tutmak ne kadar kolaymış yaa, tebrik ediyorum arkadaşları...
Alt 31-12-2006, 15:48
Üye

mehmet";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
selamlar
atatürkün islama verdiği en büyük zarar bence halifelği kaldırması olmuştur.halbuki kurtuluş savaşının kazanılmasında tüm islam ülkelerinin katkısı olmuştu.
atatürkün katlettiği alimlerden hemen aklıma gelen iskilipli hoca.adam şapka devriminden 10 küsür yıl evvel yazdığı bir risaleden dolayı idam edilmiştir. devrimler esnasında öldürülenlerin sayısı kurtuluş savaşında ölenlerden fazladır. atatürk elini müslümanların kanına bulayarak bu ülkeyi kurmuştur. birde bu benim şahsi kanaatimdir: atatürk istemeden de olsa islama hizmet etmiştir. tekke ve zaviyeleri kapatarak.

baybarsa gelince onu ciddiye bile almıyorum kendisini hayattan tek anladığı:yemek,içmek,sıçmakve seks bunu kendisi söylemişti.normaldir yani.
Atatürk ve arkadaşları halifeliği kaldırmaya mecburdu. Halifeliğin kaldırılması için diğer devletler Lozan'ın gizli görüşmelerinde Türk temsilcilerine inanılmaz bir baskı yapmışlar ve en sonunda kabul ettirmişler.
Halifeliğe gelince... Bu kurum o kadar da abartılmaması gereken bir kurum. Yani Osm. Padişahları halifeliği almadan önce de buna benzer bir ünvan taşır ve buna uygun şekilde hareket ederlerdi. Halifeliği aldıktan sonra bu ünvanı iki ya da üç defa kullanmışlardır. En son II.Abdulhamit birinci dünya savaşında bu ünvanı kullanıp cihad ilan etmiştir ancak Araplar bu çağrıya uymadılar (o sırada Atatürk Şamdaydı ve bu islamdaki parçalanmayı kendi gözleriyle gördü). Bilip bilmeden atıp tutmak çok kolay tabii...
Alt 31-12-2006, 16:09
Üye

Gelelim Atatürk'ün sabetaycılık mevzuuna...
Öncelikle Genelkurmay kaynakları Atatürk'ün konya-karaman yöresinden )Osm. Dev. balkaları Türkleştirme projesi sebebiyle) göçmüş bir aile olduğunu söylüyor. Ki Atatürk de kendi kökeninin orası olduğunu söylemiş. Atatürk'ün ilkokul öğretmeni Şemsi Efendi bir yahudi hahamdı doğru, ancak onun okulunda sadece yahudi çocukların okuduğu ise sadece bir iddiadır.
Yahudilerin sadece yahudilere kız verdiği kadar saçma bir şey yok. Ancak bir çocuğun yahudi olması için annesinin yahudi olması gerekir. Baba önemli değildir.
Devam eder...
Alt 31-12-2006, 17:20
onur onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Adam olmayanlar adam olanları ya putlaştırırlar ya da söverler.
Yazılıp çizildi bugüne kadar herkes kendi birikimi ile.Ama şunu söylemek istiyorum Atatürk ün sadece Doğa sevgisi bile bir katilin bile yüreğini yumuşatabilir.Dünyaya sayısız örnekler vermiştir.

Onun arkasında yok sebateyist yok yunan yok dinsiz diye havlayanlar onun gibi bir adamı ömürlerinde zor görürler.Dünyada hiç bir insan fazla abartılmamalı ama bu insan nasıl bir insandır ki neredeyse her günü derslerle örnekler le dolu.Ben böyle bir hayat ne okudum ne de duydum.Doğa demiştim ya. Yalovada bir ağacın kesilmesini önlemek için koskacaman köşkü temelini kazdırıp raylar üzerinde kaydırıyor.O köşk artık ziyarete açıldı.Ve gidin gözlerinizle görün.Müthiş bir insanlık örneğidir o.Adı gibi Kemal bir insandır.Ve soyadı adı gibi Öz bir insan.Ona dil uzatanın alnını karışlansın oacağında incir ağacı çıksın.
Alt 31-12-2006, 17:25
Üye

Sevgili onurcum,
Yazın çok güzel. Sarı Paşa'ya dil uzatıp anıranlar sırf ideolojilerinden doayı adama iftira ederler işte.

"Tahsilat cehaleti alır, EŞŞEKLİK baki kalır"
Alt 31-12-2006, 18:39
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mehmet bu başlığı forumun en dandik başlığı ilan ediyorum düşün artık h.y cilerden bile daha dandik iddiaların var insanların daha doğrusu düşünen insanların kendisine her söyleneni kabul etmediğini ve insanların hayatlarında kararlar alırken kendi zekalarını kullandıklarını bile akıl edememişsin e normal sende olmayınca Atatürke bile saçma sapan laflar edersin
aslında durum ne biliyormusun dünyanın örümcek kafalı insanlarının Atatürke bu şekilde saldırması bile Atatürkün ne kadar büyük işler yaptığının göstergesidir çünkü tarihte atılan tüm büyük adımlar geri tepkilerle karşılaşır sizinkide onlardan ama bu safsata yığınıyla bi yere varamassınız

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 31-12-2006, 18:55
Üye

Atatürk'e sabetaycı diyenler cumhuriyetin ilk yıllarında islami fikirlerinden dolayı uzaklaştırılan mehmet a. ersoy'a da sabetaycı diyorlar ve İstiklal Marşımız'daki "doğacaktır sana vaadettiği günler hakkın" kısmını sabetaycı olduğu için mehmet a. ersoy eklemiş denir. Hiçbir zaman Türler'e tanrı birgün vaadetmemiştir. Bu sadece yahudilerin inançlarında vardır derler.

Önemli olan okuduğunu sorgulamak ve araştırmak. Dediği gibi
"Tahsilat cehaleti alır, EŞŞEKLİK baki kalır"
Alt 31-12-2006, 18:56
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bide Atatürk kurmadı Atatürke kurdurdular devleti demiyomu yol saç baş ne varsa

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 31-12-2006, 19:06
Üye

Ben o saçma sapan iddiaları da biliyorum sevgili cevat,
19.yy'ı bilmeden, Osmanlı Devleti'nin iç yapısını, kurumlarını bilmeden, kurtuluş savaşındaki grupları, dönen oyunları, ingiltere'nin planlarını bilmeden öyyle atıp tutuyorlar işte.
Hatta daha da ileriye gidip bu Büyük Taarruzmuş ,İnönü muharebesiymiş bunlar hep kurmaca savaştır diyorlar. Şahsen hiç tereddüt etmeden gidip tarih hocalarıma sordum, kaynaklara baktım nacak (maalesef) iddialarını destekleyecek bilgileri göremedim.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler