Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-02-2015, 12:11
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Soru 1:

Bu m Latin harfi oldugu halde.
onun altinda bulundugunu belirttiginiz MHMD Arap harfleri mi?

Soru 2:

Eger sikkede MHMD varsa bile
bana görünmüyor.
Görünür haline hangi linkte ulasabilirim?

Soru 3:

Sikkenin üzerinde YIL yok gibi.
Var mi?

Sormamin nedeni
üzerinde haç bulunan bu sikkenin
661-680 yillari arasinda
müslümanlar tarafindan kullanildigiyla ilgili
kanitlari görmek.

BATLILAR, İslam'ın kılıç zoruyla yayıldığını söylerdiler ama inanmazdık! Umarım, bu mesajla kafanız netleşmiştir.

Bu tür ilgisiz konulara mümkünse sapmayalim;
yoksa ASIL konu dagilir.

Soru 4:

HAÇ tutan adamdan
KILIÇ tutam Muaviye'ye
nasil atliyoruz?

Yani
amiyane tabiriyle
ne alâka?

Hasan, bir ara nerdeyse bu sikkenin benden orijinalini isteyeceğini zannettim. Kaldı ki bu sikkeyi daha önceden burada vermişim (Bkz. #38). Ayrıca sen bilmezsin belki ama, bu tür sikkeler tek tük koleksiyoncuların elindedir (Bkz. "Sale Episode on The Origins of Islam").

Son linkte dikkat edersen, Robert Spencer'ın koleksiyonundan Arab-Bizans sikkelerinden 3 örnek verilmiş (ki üçü de Peygamber'in ölümünden sonra piyasaya sürülmüştür) ve “Did Muhammad Exist?” sorusu sorulmuştur.

Sözkonusu bu sikkelerin üzerinde şimdiki gibi bir tarih yoktur (ki ilk Arap-Bizans paraları böyledir) ama yazıldıkları tarih kabaca belirlenmiştir. Buna göre ilk para 647-58 tarihleri arasında Filistin'de, ikincisi 686-87'de Suriye'de ve üçüncüsü Muaviye döneminde Filistin'de basıldığı tahmin ediliyor.

Bunlarla aynı tipte olan şu sikkeyi de örnek olarak verebiliriz:

A.H. Baldwin & Sons Ltd tarafından 150-200 £ (Pound)'tan satışa sunulmuş bu sikke de bir Arab-Bizans parasıdır.

Son soruna gelince, Muaviye-Abdülmelik dönemleri arasında ortada ne bir İslam Devleti, ne de İslam peygamberi vardı. Bu sikkelerde gördüğün "MUHAMMED" adı Bizans-Arap işbirliği nedeniyle Hristiyanvari idi yani "SEÇİLMİŞ, ÖVÜLMÜŞ" anlamlarında Hz. İSA için kullanılıyordu!
Alt 24-02-2015, 12:50
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Iddia büyük, kanit SIFIR.

Kanitsizligin mazereti ise
bulunur, bulunur.
Hangi minare hirsizi
bi KILIF uyduramamis ki.

*

Benim de elbet söyleyecegim var... idi
ama görüyorum ki degmeyecek.
Alt 24-02-2015, 15:47
Asinus Orientalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Asinus Orientalis Asinus Orientalis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Upuaut, oldukça keyifli bir başlık, discovery kanalı tadında bilgiler. Tekrar diyorum, iyi ki varsınız. Ancak Hasan bey'in ayarında olmasa da, ben de ikna ol(a)madığımı söylemek isterim. Soru sormaya bayılıyorsunuz, biz de keyifle cevap arıyoruz. Ben de bir soru sorayım müsaadenizle : Kaya kubbesi yazıtları (iddia ediyorum ki) 2 kişiyi potansiyel Muhammed listesinden siler. Birincisi Bay Isa'dır. Geleneksel olarak Muhammed = Isa bile olsa Kaya Kubbesinde Muhammed artık Isa değildir.

Muhammed olabilecekler listesinden silinen ikinci kişi de bilin kimdir ? Abdülmelik'tir. Kubbe hicri 72 tarihlidir, yani kendisi dışında bir başkasının referans yılını (bu tarih ister sahte ister uydurma olsun 72 senesi kubbenin bittiği yıl bir vakıadır) alarak Muhammed olunmaz.

Kur'an'a sure eklemeleri/çıkartmaları var derseniz mümkündür derim. Olmayan Muhammed ismini (ki epi-topu toplam 4 keredir) Kur'an'a sokandır derseniz, mümkündür derim. Ama hala 72 sene evvelinde tüm bunların müsebbibi bir zat vardır, muhtemelen ismi Muhammed ve hareket noktası Nasturilik/Aryusçuluktur (ve daha bilmem hangi aykırı mezhepler bknz Ebiyonitlik gibi). Zira Hollywood senaristleri zamanında aktif değillerse (yüzkarası koca bir) Ahzap suresini nereye koyacağız ? Bay Abdülmelik'in Kaya Kubbesi'nde "ortodoks" hristiyanlığı bu kadar hırpalaması aykırı mezheplere giden kökenleri konusunda en bariz kanıttır.

Ben bir Budist tapınağı üzerine Cami inşaa edeceksem, neye inandıkları beni ilgilendirmez, camiyi yapar, herkesi kılıç zoruyla "mümin" yapar giderim. Ama kendi kesemden ve zamanımdan harcayıp tüm aleme hristiyanlığın "arızalarını" ifade ediyorsam bu hristiyan köklerime olan sorumluluk duygumdan başkası değildir. Anahtar kelime "umurunda" olmak ve sorumlu olduğunu hissetmektir. Kaya kubbesi yazıtları "aile içi" bir meselenin halli için dost ve düşmana, yakın ve uzağa bir mesajdır. Tüm kanıtları konuştuk ama eksik kalan "neden" idi.

Yaşamadığı iddia edilen bir resulün en büyük kanıtı kendisini aynı zamanda en fazla utandırması gereken suredir.

Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. M. Kemal ATATÜRK
Alt 24-02-2015, 23:24
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart İZLE: Did Muhammad Exist?

Iddia büyük, kanit SIFIR.

Kanitsizligin mazereti ise
bulunur, bulunur.
Hangi minare hirsizi
bi KILIF uyduramamis ki.

*

Benim de elbet söyleyecegim var... idi
ama görüyorum ki degmeyecek.

Yahu Hasan, hayretsin yani! Bunlar mazeret değil, gerçektir.

Neyin kılıfı ki hangi minare çalınmış? Suriye ve Filistin'de 7. y.y.'da basılan sikkelerin üzerlerinde "MUHAMMED" adı var ve bu ad Hz. İsa'yı gösteriyorsa kime ne?

Nasıl ki İslam Peygamberi'nin babasının adı İslamiyet'ten önce "ABDULLAH" idi, kendi adı da öyle!

Benim asıl merak ettiğim, "M-HMD" adının baş harfinin Elif ile değiştirilmesiyle "A-HMD" adı İslamiyet öncesi var mıydı? Çünkü Hz. İsa kendisinden sonra güya bu isimde bir peygamber geleceğini bildirmiş (Bkz. KURAN). Acaba Hz. İsa Aramice, İbranice ve Yunanca ile birlikte Arapça da mı biliyordu?

Bana göre sırf bu isim bile KURAN'ın sonradan değiştirildiğine dair nefis bir örnektir.

Eğer kanıt arıyorsan,

tartışıldığı,

programında sorulan sorulara okkalı yanıtlar bulursun!

Robert Spencer Hakkında

Sözkonusu bu kitabın yazarı Robert Spencer #51. mesajdaki 3 tane Arab-Bizans sikkesinin dünyadaki tek sahibi olan koleksiyoncudur. Herhalde bu kitabı da bu sikkeleri ele geçirdikten sonra yazdı!

Konu upuaut tarafından (24-02-2015 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-02-2015, 00:04
Kıdemli Üye

Standart PEJE'nin kim olduğuna bir bak!

Asinus Orientalis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Upuaut, oldukça keyifli bir başlık, discovery kanalı tadında bilgiler. Tekrar diyorum, iyi ki varsınız. Ancak Hasan bey'in ayarında olmasa da, ben de ikna ol(a)madığımı söylemek isterim. Soru sormaya bayılıyorsunuz, biz de keyifle cevap arıyoruz. Ben de bir soru sorayım müsaadenizle : Kaya kubbesi yazıtları (iddia ediyorum ki) 2 kişiyi potansiyel Muhammed listesinden siler. Birincisi Bay Isa'dır. Geleneksel olarak Muhammed = Isa bile olsa Kaya Kubbesinde Muhammed artık Isa değildir.

Muhammed olabilecekler listesinden silinen ikinci kişi de bilin kimdir ? Abdülmelik'tir. Kubbe hicri 72 tarihlidir, yani kendisi dışında bir başkasının referans yılını (bu tarih ister sahte ister uydurma olsun 72 senesi kubbenin bittiği yıl bir vakıadır) alarak Muhammed olunmaz.

Kur'an'a sure eklemeleri/çıkartmaları var derseniz mümkündür derim. Olmayan Muhammed ismini (ki epi-topu toplam 4 keredir) Kur'an'a sokandır derseniz, mümkündür derim. Ama hala 72 sene evvelinde tüm bunların müsebbibi bir zat vardır, muhtemelen ismi Muhammed ve hareket noktası Nasturilik/Aryusçuluktur (ve daha bilmem hangi aykırı mezhepler bknz Ebiyonitlik gibi). Zira Hollywood senaristleri zamanında aktif değillerse (yüzkarası koca bir) Ahzap suresini nereye koyacağız ? Bay Abdülmelik'in Kaya Kubbesi'nde "ortodoks" hristiyanlığı bu kadar hırpalaması aykırı mezheplere giden kökenleri konusunda en bariz kanıttır.

Ben bir Budist tapınağı üzerine Cami inşaa edeceksem, neye inandıkları beni ilgilendirmez, camiyi yapar, herkesi kılıç zoruyla "mümin" yapar giderim. Ama kendi kesemden ve zamanımdan harcayıp tüm aleme hristiyanlığın "arızalarını" ifade ediyorsam bu hristiyan köklerime olan sorumluluk duygumdan başkası değildir. Anahtar kelime "umurunda" olmak ve sorumlu olduğunu hissetmektir. Kaya kubbesi yazıtları "aile içi" bir meselenin halli için dost ve düşmana, yakın ve uzağa bir mesajdır. Tüm kanıtları konuştuk ama eksik kalan "neden" idi.

Yaşamadığı iddia edilen bir resulün en büyük kanıtı kendisini aynı zamanda en fazla utandırması gereken suredir.

Ben de öyle düşünüyorum ama inan ki kesin bir kanıt bulamıyorum. Bu iddiayı ilk kez Luxenberg getirdi ve yanlışlanamadı.

Şimdi engin tecrübe ve araştırmalara dayanarak şu bilgiyi kesin olarak verebilirim: Gerek İslamiyet öncesi ve gerekse sonrasında Arabistan coğrafyasında bir kişi bir kabile reisi ya da yöneticisi ise adı "Şerif" ya da "Emir (Amir)" ile birlikte yazılırdı. Eğer bu kişi sıradan bir kişi idiyse, bilmem kimin oğlu diye soy sop sayılır, dökülürdü. Burada "Oğul" kelimesi "MİN" ya da "BİN" olarak geçer ki, İslamiyet öncesi ve sonrasında (ilk dönem) bunlar karışık yazılırdı. Örneğin, "Ali min Ebu Talip (Ebu Talip'in oğlu Ali)". Bu, en eski şeklidir.

Peki Muaviye dönemindeki sikkeler üzerinde gördüğümüz yalnızca "MUHAMMED" adı yazılmış, bu ne olacak?

Bence, bu, bir isim değildir, çünkü kime ya da nereye bağlı olduğu belirtilmemiştir. Dolayısıyla bu bir isim değil ama bir sıfat olmalıdır: "SEÇİLMİŞ" ya da "ÖVÜLMÜŞ".

Bilemedim, yalancı Peygamberlerden biri mi? Örneğin, Müseyleme.

Abdülmelik dönemi çok ilginçtir; çünkü başlangıçta o da Muaviye gibi Arab-Bizans sikkeleri bastırır ve sonra gücü ele geçirmiş olacak ki Bizans'tan sıyrılarak Arab sikkesi bastırmaya başlar. Bu dönemdeki sikkelerin üzerinde,

"Muhammed Resul Allah"

yazar ve ondan sonrakiler de aynı yolu izler. İşte İslam Peygamber'in adı bu künyeden gelir.

Bilirsiniz, ÇAĞRI filminde bu durum sözkonusu olmuştu ve oradakiler "Allah'ın Resulü mü?" diyerek şaşkınlıklarını belirtmişlerdi.

Kur'an'a sure eklemeleri/çıkartmaları var derseniz mümkündür derim. Olmayan Muhammed ismini (ki epi-topu toplam 4 keredir) Kur'an'a sokandır derseniz, mümkündür derim. Ama hala 72 sene evvelinde tüm bunların müsebbibi bir zat vardır, muhtemelen ismi Muhammed ve hareket noktası Nasturilik/Aryusçuluktur (ve daha bilmem hangi aykırı mezhepler, bkz. Ebiyonitlik gibi). Zira Hollywood senaristleri zamanında aktif değillerse (yüzkarası koca bir) Ahzap suresini nereye koyacağız ? Bay Abdülmelik'in Kaya Kubbesi'nde "ortodoks" hristiyanlığı bu kadar hırpalaması aykırı mezheplere giden kökenleri konusunda en bariz kanıttır.

İşte altın vuruş. Aferin, mükemmel bir açık yakalamışsın. Çünkü birkaç sayfalık Yehuda'nın Müjdesi - Vikipedi'nde bile Jesus (İsa)'nın adı tam tamına 37 kez geçer. Ama bu İncil Koptikçe yazıldığı için Yunanca'da IESOUS (IC), Arapça'da İSA ve Latince'de JESUS denilen Hristiyan Peygamberinin adı "PEJE" olarak geçer. Yani Kıptiler O'na PEJE diyorlarmış! Kaldı ki ben bu adı orijinal kaynağından okumuştum!

Bana göre tek gerçek vardır; PEJE. Gerisi yalan! Çünkü Hristiyanlık ve İslamiyet bunun çevresinde şekillenir. Halife Abdülmelik'in Kaya Kubbesi'nde yaptığı şey, yani iç ve dış duvarlarına yazdırttığı yazılar, tamamen Hristiyanları yollarından döndürmek üzerine propagandadan başka bir şey değil!
Alt 25-02-2015, 06:34
Kıdemli Üye

Islam peygamberinin ADI ne? MHMD.
MHMD ne demek? Övülen.
Isa kimdir? Övülen biri.

O halde MHMD, Isa’dir.

TAKMA ADI Ördek Nuri olan birisi "Bugün hava bulutlu" diyenlere
fena kizarmis.

Buluttan ne olur? Yagmur.
Yagmurdan ne olur? Su birikintisi.
Su birikintisinde ne olur? Ördekler yüzer.
Aha sen bana Ördek dedin!

Bak arkadas! Benim ADIM Hasan… onu örnek vereyim. HSN iyi demek ama… isimdir. Hasan iyi anlamina geliyor diye iyi olan herkes Hasan degildir. Hasan 1 tanedir, Hasan benim ben.

Kuran’daki MHMD de öyle.
Ister şu anlama gelsin ister bu…
Kuran’daki MHMD isimdir.

MHMD övülen anlamina geliyor diye övülen herkes MHMD degildir. MHMD 1 tanedir, MHM odur o.

Kaldi ki
Isa Allah’in oglu idi, asla sizin gibi biri degil.
MHMD ise bi beşerdi; tipki sizin gibi.

MHMD baska idi
Isa baska.

Konu Hasan Akçay tarafından (25-02-2015 Saat 06:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-02-2015, 07:49
Kıdemli Üye

Would the caliph, the leader of a religious group
that claimed it a blasphemy for a rival religion
to regard Jesus as the Son of God,
really place the crowning symbol of that rival religion on his public inscriptions?

O haçli sikke tiklandiginda
önünüze çikan yazinin en başinda
bu soru var.

Rakip bi dinde
Isa'ya Allah'in Oglu denmesini
Allah'a hakaret sayan bi dinî grubun halifesi
o rakip dinin ana simgesi olan "haç"i
kendi yazitlarina yerlestirir mi?

*

O sikkede
"MHMD var" diyorsunuz, MHMD yok.
"YIL var" diyorsunuz, YIL yok.

Sonra ben üsteleyince
"YIL kabaca belirlenmistir" diyorsunuz.

Iddia kesin,
kanit kabaca.

Yok Abdulmelik Hz Muhammed'di;
yok Muhammed Isa idi...
ha bire komplo teorisi üretiyorsunuz.

Durmak yok, yola devam.
Alt 25-02-2015, 08:45
Kıdemli Üye

Standart İyi okumalar, Hasan!

Would the caliph, the leader of a religious group
that claimed it a blasphemy for a rival religion
to regard Jesus as the Son of God,
really place the crowning symbol of that rival religion on his public inscriptions?

O haçli sikke tiklandiginda
önünüze çikan yazinin en başinda
bu soru var.

Rakip bi dinde
Isa'ya Allah'in Oglu denmesini
Allah'a hakaret sayan bi dinî grubun halifesi
o rakip dinin ana simgesi olan "haç"i
kendi yazitlarina yerlestirir mi?

*

O sikkede
"MHMD var" diyorsunuz, MHMD yok.
"YIL var" diyorsunuz, YIL yok.

Sonra ben üsteleyince
"YIL kabaca belirlenmistir" diyorsunuz.

Iddia kesin,
kanit kabaca.

Yok Abdulmelik Hz Muhammed'di;
yok Muhammed Isa idi...
ha bire komplo teorisi üretiyorsunuz.

Durmak yok, yola devam.

Hasan, sen iyice keçileri kaçırdın. Çünkü senin örneğin #51. mesajımda göremediğini (!) ben sana göstereyim.

A coin from Palestine 647-58 (from “Did Muhammad Exist?” by Robert Spencer). Sağdaki paranın arkayüzündeki "MHMD" adındaki "H" harfi Kaya Kubbesi'ndekilerle aynı olup, en eski Kuzey Arapça formundadır.

Şimdi görebildin mi? Eğer resmin altındaki linke tıklarsan Robert Spencer'ın koleksiyonunda bundan bir tane daha olduğunu ama okunamaz derecede hasarlı olduğunu görürsün.

Bu sikkeyi daha önceden işledik ve her iki yüzünde görüldüğü üzere "MHMD" mottosu vardır. Soldaki paranın önyüzünde görülen adamın (Abdülmelik dönemindeki sikkelerde görülen Halife imajı gibi) sol elinde tuttuğu Haç görülürken sağ elinde de bir asa tutar ve bunun başının üzerinde de bir Haç vardır. Fakat bu bölüm hasarlı olduğundan görülmez. Sağdaki paranın arkayüzünde ise büyükçe bir "M" harfi (ki bu, senin zannettiğin gibi Latince değil, Grekçe büyük "MÜ" harfidir) ve onun altında yukarıda gördüğün gibi "MHMD" mottosu vardır. Bu motto Arapça'dır ve "MUHAMMED" olarak okunur.

Çok ilginçtir; özellikle Justinianus sikkelerinin arkayüzlerinde "M" mottosu bulunur ve bu da, "METER" yani "ANA", "MERYEM ANA" olarak okunur. Ancak bu harf Ayasofya'daki frekslerde biraz daha açık olarak "MP" şeklinde yazılmıştır (Bkz. Konuyla bilgi almak için #38).

Şu halde paranın arkayüzlerinde alt alta yazılmış mottoları birleştirir okursak, "ÖVÜLMÜŞ: ANA" ya da "SEÇİLMİŞ (ÖVÜLMÜŞ)'in ANASI" anlamına gelir. Bilirsiniz, KURAN'da Hz. İsa gibi Meryem Ana da övülür. Bu arada merak etme, Bizans sikkelerinde yazılanların tamamının ne anlama geldiğini en değme numizmatikçiler bile bilmiyor! Bu, onların işi değil; çünkü işin içinde Hristiyan teolojisi var ve burada da epey bir tur atmanız gerekir.

Özetle, bulgu sağlam mı sağlam, çünkü bu sikke otantiktir. Bu yüzden sikkede olmayan şeyleri (YIL vs.) bana sorman doğru değildir. Ayrıca sana "İZLE: Did Muhammad Exist?" başlıklı bir mesaj atmıştım ve orada eğer bu bulgu sağlam olmasaydı Robert Spencer, aynı adlı bir kitap yazmaz ve o programda da pis pis gülmezdi, bilmem anlatabildim mi!

Konu upuaut tarafından (25-02-2015 Saat 08:56 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-02-2015, 09:17
Kıdemli Üye

Standart Peygamber İsimleri Hakkında.

Islam peygamberinin ADI ne? MHMD.
MHMD ne demek? Övülen.
Isa kimdir? Övülen biri.

O halde MHMD, Isa’dir.

TAKMA ADI Ördek Nuri olan birisi "Bugün hava bulutlu" diyenlere
fena kizarmis.

Buluttan ne olur? Yagmur.
Yagmurdan ne olur? Su birikintisi.
Su birikintisinde ne olur? Ördekler yüzer.
Aha sen bana Ördek dedin!

Bak arkadas! Benim ADIM Hasan… onu örnek vereyim. HSN iyi demek ama… isimdir. Hasan iyi anlamina geliyor diye iyi olan herkes Hasan degildir. Hasan 1 tanedir, Hasan benim ben.

Kuran’daki MHMD de öyle.
Ister şu anlama gelsin ister bu…
Kuran’daki MHMD isimdir.

MHMD övülen anlamina geliyor diye övülen herkes MHMD degildir. MHMD 1 tanedir, MHM odur o.

Kaldi ki
Isa Allah’in oglu idi, asla sizin gibi biri degil.
MHMD ise bi beşerdi; tipki sizin gibi.

MHMD baska idi
Isa baska.
Hasan, bir önceki mesajımda bu tür sorularını açıklayıcı bilgiler verdim. Burada sadece "IESOUS (IC)" adı üzerinde duracağım.

Grekçe'de Hristiyan peygamberinni adı bu şekildedir ve kısaca, "IC XC" ile mottolanır. Anlamı, "IESOUS KHRISTOS (İSA MESİH)" demektir. Fakat her dilde adı bu şekilde değildir: İbranice'de "YEŞUA", Latince'de "JESUS", Koptikçe'de "PEJE" iken Kuzey Arapça'da ilk başta "MUHAMMED (MHMD)" iken sonraları "İSA"ya dönüşür. Güney Arapça'da ise "RAHMANAN (RHMNN)" olarak anılmıştır (Bkz. Written in Stone: Pre-Islamic Exhibit. Hatırlarsan, bu Kitabe'yi formumuza taşıyan ilk kişi olma şerefine erişmiştin!).

İnanılır gibi değil, her dilde bir kez anılan Hristiyan Peygamber'in adı Arapça'da birden farklı kez anılıyor. Bu seni hiç mi uyandırmıyor? Senin adın 1 tane olabilir ama burada sunduğum örneklerde gördüğün gibi JESUS'un adı Arapça'da 3 tane adı var. Bu durum bize yeni bir kapı açar; çünkü İslam Peygamber'in adı da KURAN'da 2 farklı şekilde anılır: "MUHAMMED" ve "AHMED".

Aynı kökten gelen bu kelimelerin Arapça'daki yazılışları "M-HMD" ve "A-HMD" şeklindedir ve ikincisinde ilkindeki "M" harfi yerine "Elif" harfi geliyor. Sen bunu IESOUS'u tanımlayan "Alfa" harfi gibi de görebilirsin (Daha fazla bilgi için #38. mesajıma bakınız).

İyi ama ben İslamiyet öncesinde hiç "AHMED" adı görmedim ki. Sen gördün mü? Bu ismin KURAN'daki Saf 6'ya ne zaman konulduğunun araştırılması gerekiyor yani!
Alt 25-02-2015, 09:27
Kıdemli Üye

Ördek Nuri'lik etmenin lüzumu yok. O m "meter"den Meryem Ana ise Meryem Ana'dir, onu Muhammed nebiyle iliskilendirip komplo teorileri üretmenin lüzumu yok.

Üzerinde m harfi ve haç bulunan sikkeler Islam parasi degil Hristiyan parasidir ve müslümanlar onlari kisa bi süre mecburiyetten kullanmis olabilir, örnegin kendi paralarini yapma imkanina kavusuncaya kadar.

Bunun aksini iddia etmek
"Müslümanlar haç çikarirlar" demek gibi
saçmalamak olur.

Araplar
Perslerle is yaparken Pers takvimini,
Rumlarla is yaparken Bizans takvimini
kullanmislar.

Son derece dogal bu. Bundan "Arap yoktur; Araplar Rumdur aslinda ya da Perstir" iddiasina atlamanin lüzumu yok; dinî çikarimlar yapmanin lüzumu ise hiç yok.

Önerilen Siteler