Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-09-2015, 17:49
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bu 400 vekil konusunu ben tam anlamadım.

RTE diyor ki, "Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir anayasayı inşa edebilecek bir sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bu gün çok daha farklı olurdu."

Eğer konu yani bir anayasa yapmak idiyse;
- "Bir anayasayı inşa edebilecek bir sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı" cümlesindeki "bir siyasi parti"nin AKP olduğu çok açık.
- 7 Haziran 2015 öncesi 327 vekile sahip idi. Her istedikleri yasayı geçirdiler. 400 vekil rejimi değiştirmek için gerekli, bu çok açık.

Eğer konu başkanlık sistemi ve başkan olmak idiyse;
- RTE'nin istediği başkanlık sistemi denetlenemez, sorgulanamaz, yargılanamaz bir tek adam yönetimi. Elbette memleketteki aklı başında hiç kimse padişahlığa evet demez. Ancak zorla olur, bu çok açık.

Eğer konu çözüm süreci idiyse;
- Çözüm süreci denen sürecin ayrıntıları neden halktan saklandı?
- Halk yararına olan önemli bir sorunun çözümü için mi çalışılmıştı, yoksa rejimi değiştirmek ve başkanlık hırsı gibi hedeflere ulaşmak için al gülüm-ver gülüm pazarlıkları mı yapılmaktaydı?
- Başkan olmak karşılığında, çözüm sürecindeki diğer muhattaba neler vaat edildi?
- Başkan olmak karşılığında, emperyalist muhattaplara neler vaat edildi?
- Başkan olmak için mi Suriye'deki dinci mezhepci katillere destek verildi?
- Başkan olmak için mi IŞİD Kobane'ye saldırtıldı?
- Suruç katliamından yola çıkılarak, olay nasıl iç savaşın eşiğine getirildi?

RTE başkan olsaydı;
- Kürt sorununun çözümüne ne yararı olacaktı? Mesela, balkona çıkıp ne diyecekti, ne kanunu çıkaracaktı?

AKP 400 vekil alamadı, haliyle RTE başkan olamadı;
- Başkan olamadığı için mi çözüm sürecindeki diğer muhattabı ve ona oy veren kesimi ezmeye çalışıyor?
- Başkan olamadığı için mi AKP'ye oy vermeyen tüm kesimleri ezmeye çalışıyor?
- Başkan olamadığı için mi savaş çıkarıp şehit cenazelerinden oy devşirmeye çalıştı?
- Başkan olamadığı için mi muhalif sesleri susturmaya çalışıyor?

--/--

İç savaş, asker-polis-sivil ölümleri, OHAL'ler, köy boşalmalar, ev/köy/orman yakmalar, sıkı yönetimler, sivil infazlar ve 400 vekil...
RTE'nin bu 400 vekil meselesini iyice anlatmasını isterdim. Bir TV oturumu olsun ve bu 400 vekil konusunu a'dan z'ye anlatsın. Biz de duyalım, ikna olalım. Yoksa, yalan yanlış şeyler düşünüyoruz ister istemez.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Önerilen Siteler